Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί
  • [02] Οι αντίπαλοι της Ελλάδας στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2014
  • [03] Πέμπτος με νέο πανελλήνιο ρεκόρ ο Δρυμωνάκος στα 400μ. μικτή ατομική
  • [04] Αποθεωτική υποδοχή στα "χρυσά" κορίτσια του πόλο

  • [01] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί

    Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους ανακοίνωσαν τα μέλη του προεδρείου του ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής), μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης της Ομοσπονδίας τους. «Δεν ήρθαμε εδώ για να αποφασίσουμε, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να λυθεί το πρόβλημα», τόνισε ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, πρόεδρος του ΣΑΤΑ. «Θα κάνουμε κινητοποιήσεις, αλλά θα πρέπει ν΄ αποφεύγουμε λάθη, όπως αυτά που έγιναν στον Πειραιά, όπου συνάδελφοί μας πέταξαν λάδια στους δρόμους», υπογράμμισε, κάνοντας έκκληση για ψυχραιμία.

    Ο ίδιος τόνισε ότι δεν επιθυμούν επεισόδια και κατηγόρησε τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση και τον ΣΕΤΕ (Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), ότι δυναμιτίζουν το κλίμα.

    Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη από ιδιοκτήτες ταξί στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ για σήμερα προγραμματίζουν να κάνουν καταλήψεις στα διόδια: Ρίου, Πάτρας, Αφιδνών, Κορίνθου και Μαλγάρων. Οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Μεταφορών στη λεωφόρο Μεσογείων.

    [02] Οι αντίπαλοι της Ελλάδας στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2014

    Σλοβακία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Λιθουανία, Λετονία και Λιχτενστάιν θα είναι οι αντίπαλοι της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών, στον 7ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2014 όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε πριν από λίγη ώρα στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

    Ο ομοσπονδιακός προπονητής Φερνάντο Σάντος σχολίασε το αποτέλεσμα της κλήρωσης για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014: «Η αλήθεια είναι ότι η κλήρωση ήταν καλή για την Ελλάδα, αν δούμε, φυσικά, και τους άλλους ομίλους. Υπάρχουν, ωστόσο, ομάδες που διαθέτουν καλά σύνολα, όπως είναι η Βοσνία και η Σλοβακία, που είχε παρουσία στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής. Οφείλουμε να δείξουμε προσοχή στη Λιθουανία και τη Λετονία και να τις διαβάσουμε καλά γιατί συνεχώς βελτιώνονται τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να σημειώσω ότι τη Λιθουανία και τη Σλοβακία δεν τις ξέρουμε καλά, δεν τις έχουμε αντιμετωπίσει στο πρόσφατο παρελθόν. Αντιθέτως, τη Βοσνία θα την αντιμετωπίσουμε στο φιλικό του Αυγούστου και με τη Λετονία συμμετέχουμε στον ίδιο όμιλο για τα προκριματικά του EURO 2012. Θέλω να τονίσω ότι το Μουντιάλ είναι ένα άλλο κομμάτι της δουλειάς μας. Εμείς ασχολούμαστε αυτή τη στιγμή με τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και έχουμε ως στόχο την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης».

    [03] Πέμπτος με νέο πανελλήνιο ρεκόρ ο Δρυμωνάκος στα 400μ. μικτή ατομική

    Με μία εξαιρετική εμφάνιση και νέο πανελλήνιο ρεκόρ ολοκλήρωσε ο Γιάννης Δρυμωνάκος την παρουσία του στα 400μ. μικτή ατομική του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Σανγκάης. Ο Ελληνας πρωταθλητής πήρε την πέμπτη θέση στον τελικό με χρόνο 4:14.62, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο το ρεκόρ που σημείωσε στα πρωινά προκριματικά (4:15.01). Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι ο Δρυμωνάκος ήταν ο καλύτερος Ευρωπαίος της κούρσας, μπροστά από τον Ούγγρο Νταβίντ Βεράζτο.

    Ο Αμερικανός Ράιαν Λόχτε πήρε διά... περιπάτου το πέμπτο χρυσό μετάλλιό του στους αγώνες, τερματίζοντας σε 4:07.13, και διατήρησε τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου που είχε κατακτήσει το 2009. Οπως και στη Ρώμη, δεύτερος ήταν ο συμπατριώτης του, Τάιλερ Κλέρι, με 4:11.17, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Ιάπωνας Γιούγια Χοριχάτα με 4:11.98.

    [04] Αποθεωτική υποδοχή στα "χρυσά" κορίτσια του πόλο

    Στην Αθήνα βρίσκεται η αποστολή της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των γυναικών, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Σανγκάης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε λίγο μετά τις 12:00 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έτυχε αποθεωτικής υποδοχής από τον κόσμο, η πλειοψηφία του οποίου ήταν συγγενείς, που βρισκόταν στο αεροδρόμιο.

    Στις πρώτες δηλώσεις του ο προπονητής της «γαλανόλευκης», Γιώργος Μορφέσης, ο οποίος έδειξε ξαφνιασμένος από την υποδοχή του κόσμου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Αυτό που ζούμε δεν περιγράφεται. Είμαι υπερήφανος. Είμαι χαρούμενος που κάναμε τους Έλληνες για λίγο καιρό να σκέφτονται διαφορετικά. Αφιερώνω το μετάλλιο στην οικογένειά μου και τους φίλους, που χαίρονται για μας. Ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ». Από την πλευρά της, η Αντιγόνη Ρουμπέση, η οποία συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη επτάδα της διοργάνωσης, επισήμανε: «Τώρα συνειδητοποιούμε τι κατακτήσαμε. Είναι συγκινητική η υποδοχή, τα λόγια είναι περιττά, αυτό που ζούμε είναι ανεπανάληπτο. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, χωρίς τις συμπαίκτριες και τους προπονητές μου δεν θα γινόταν τίποτα. Τώρα μας μένει το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Αυτός είναι ο επόμενος στόχος μας».

    Η αρχηγός της εθνικής, Κική Λιόση, τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν έχω λόγια να εκφράσω πώς νιώθω. Ο καθένας το βιώνει ξεχωριστά. Είναι τρομερό συναίσθημα. Θέλουμε κι άλλα μετάλλια και τρόπαια. Δεν σταματάμε. Θέλουμε και χρυσό στους Ολυμπιακούς. Ολοι οι αθλητές θέλουν κι άλλα». Η Γιούλη Λαρά αρκέστηκε να πει πως «νομίζω ότι τα έχουμε πάρει όλα. Θα ήθελα να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες», ενώ «λακωνική» ήταν και η Άντι Μελιδόνη, που υπογράμμισε για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ότι «δεν υπάρχουν λόγια. Είναι η κορύφωση για έναν αθλητή». Τέλος, η Έλενα Κούβδου, η οποία αναδείχθηκε κορυφαία τερματοφύλακας στο Παγκόσμιο, δήλωσε ότι νιώθει ευλογημένη και τυχερή, ενώ πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη χαρά για μας να σηκώσουμε τη χώρα μας ψηλά. Είμαστε πολύ χαρούμενες».

    Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, παλαίμαχες παίκτριες, όπως η Αλεξία Καμμένου και η Εύη Μωραϊτίδου, ο Βαγγέλης Πάτερος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 31 July 2011 - 12:29:42 UTC