Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη για τις ανταλλαγές ομολόγων με τη συμμετοχή του IIF
  • [02] Ζητούν άμεσα διάλογο με τον Αν. Λοβέρδο οι γιατροί
  • [03] Σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ στην Πάτρα
  • [04] Τεταμένη η κατάσταση στο βόρειο Κόσοβο
  • [05] Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του προχωρά ο Δημήτρης Χριστόφιας

  • [01] Σύσκεψη για τις ανταλλαγές ομολόγων με τη συμμετοχή του IIF

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί, στα γραφεία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, η πρώτη συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών αναφορικά με την υλοποίηση της απόφασης της πρόσφατης συνόδου κορυφής της ευρωζώνης για τη συμμετοχή ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων, στο νέο πρόγραμμα στήριξης της χώρας.

    Οι τράπεζες BNP-Paribas, Deutsche Bank, και HSBC, ορίστηκαν από το υπουργείο Οικονομικών ως συν-ανάδοχοι για την εφαρμογή του ''PSI'' (συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων, συμφωνία επανεπένδυσης σε ελληνικά ομόλογα και πρόγραμμα επαναγοράς χρέους), οι όροι του οποίου συμφωνήθηκαν στην πρόσφατη σύνοδο.

    [02] Ζητούν άμεσα διάλογο με τον Αν. Λοβέρδο οι γιατροί

    ''Θερμό" Σεπτέμβρη στο χώρο της Υγείας προανήγγειλε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης, εάν ο αρμόδιος υπουργός δεν προχωρήσει άμεσα σε διάλογο με τους υγειονομικούς για τις αλλαγές που σχεδιάζει και αφορούν στο άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος και την αναδιάταξη των υπηρεσιών Υγείας.

    Αν ο υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος νομοθετήσει μέσα στον Αύγουστο, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση, οι γιατροί θα προχωρήσουν σε μαζικές κινητοποιήσεις, δήλωσε ο κ. Πατούλης, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Υγείας «με ακατέργαστα και πρόχειρα νομοθετήματα, επιταχύνει την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και χιλιάδες γιατροί εξωθούνται στην απαξίωση και στην ανεργία».

    Ο ΙΣΑ προέβλεψε ότι ο Έλληνας ασθενής θα κληθεί να βάλει βαθιά το χέρι του στην τσέπη, καθώς η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας παραδίδονται συστηματικά στα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά και να στερηθεί των πολύτιμων υπηρεσιών χιλιάδων έμπειρων γιατρών, οι οποίοι θα βρεθούν εκτός του Συστήματος Υγείας.

    Ειδικότερα, με τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων και των Μονάδων Υγείας, ο ΙΣΑ υπολογίζει ότι θα βρεθούν εκτός συστήματος 3.900 έως 5.850 ειδικευμένοι γιατροί, ενώ θα χαθούν 3.250 θέσεις ειδικευομένων. Εκτιμά, δε, ότι περισσότεροι από 26.000 άτομα, υγειονομικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, πρόκειται να βρεθούν εκτός υγειονομικού συστήματος.

    Ο κ. Πατούλης υποστήριξε ότι με τον ΕΟΠΥΥ (Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) προβλέπεται μείωση του διοικητικού προσωπικού κατά 50% και των συμβεβλημένων γιατρών, σε πρώτη φάση, κατά 25%, εκτιμώντας ότι τελικά θα αποκλειστούν περισσότεροι από 16.000 γιατροί, οι οποίοι σήμερα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Έλληνες ασφαλισμένους στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, και κατηγόρησε το υπουργείο Υγείας ότι με την πολιτική του ενισχύονται συνθήκες επικράτησης ιδιωτικής λογικής στο ΕΣΥ, ενώ ταυτόχρονα εκχωρούνται σημαντικά κομμάτια στον ιδιωτικό τομέα.

    Όσον αφορά το άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος, ο ΙΣΑ υποστηρίζει ότι ο υπουργός Υγείας «κατ? εξακολούθηση υπότροπος, αθετεί την νομοθετημένη δέσμευσή του και εν κρυπτώ προωθεί το άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος, καταθέτοντας αιφνιδίως, τροπολογία στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία καταργείται η παράγραφος 21 του άρθρου 66 του πρόσφατου νόμου 3984/2011».

    Σύμφωνα με την τροπολογία, «ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας, μη γιατρός, μπορεί να ανοίγει αλυσίδες Ιατρικών Κέντρων (πολυϊατρεία, διαγνωστικά κέντρα και άλλες μονάδες) και να παρέχει υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Με αυτόν τον τρόπο, ανοίγει η πόρτα στα "σούπερ μάρκετ" της υγείας και οδηγείται στην αλλοίωση η φύση του ιατρικού επαγγέλματος, μετατρέποντας την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα» αναφέρει ο ΙΣΑ.

    [03] Σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ στην Πάτρα

    Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,3 Ρίχτερ, έγινε ιδιαίτερα αισθητή λίγο μετά τις 12.15 στην Πάτρα, καθώς και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

    Αμέσως μετά τον σεισμό κάτοικοι της Πάτρας βγήκαν από τα σπίτια και τα καταστήματα που βρίσκονταν. Στην Πυροσβεστική και στην Αστυνομία δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από το σεισμό, ενώ ας σημειωθεί ότι από την περασμένη Κυριακή καταγράφονται μικρές σεισμικής δονήσεις στην περιοχή του Ρίου.

    [04] Τεταμένη η κατάσταση στο βόρειο Κόσοβο

    Σέρβοι έβαλαν σήμερα φωτιά σε μεθοριακό σταθμό ελέγχου στο βόρειο Κόσοβο, μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση του Κοσόβου ότι ανέκτησε τον έλεγχο του σταθμού αυτού και ενός άλλου, δήλωσαν αξιωματούχοι.

    Ο Όλιβερ Ιβάνοβιτς, υφυπουργός της Σερβίας αρμόδιος για το Κόσοβο, δήλωσε ότι κανένας δεν τραυματίστηκε, αλλά εξέφρασε ανησυχία για την εκδήλωση περαιτέρω επεισοδίων βίας. "Μια πράξη βίας προκαλεί περισσότερη βία. Φοβάμαι ότι μπαίνουμε σε μια δίνη βίας", δήλωσε στο Ρόιτερς.

    Ο μεθοριακός σταθμός ελέγχου στη Γιάρινα, όπως και ένας άλλος στη Μπίρνιακ, βρίσκονται στο επίκεντρο των κλιμακούμενων εντάσεων στο Κόσοβο τις τελευταίες δύο ημέρες.

    Η ομάδα των οπλισμένων Σέρβων άνοιξε πυρ και κατά στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ.

    Αξιωματικός της αστυνομίας του Κοσόβου πυροβολήθηκε στο κεφάλι και πέθανε την Τρίτη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που ξέσπασαν ανάμεσα στην αστυνομία και ντόπιους Σέρβους που αντιτίθενται στις προσπάθειες του Κοσόβου να πάρει τον έλεγχο των μεθοριακών του σταθμών.

    Ο ίδιος μεθοριακός σταθμός είχε πυρποληθεί το 2008 από Σέρβους μετά την κήρυξη από το Κόσοβο της ανεξαρτησίας του.

    [05] Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του προχωρά ο Δημήτρης Χριστόφιας

    Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όλοι οι υπουργοί έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, όπως είχε προαναγγελθεί από χθες.

    Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ανέφερε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας ενημέρωσε τα μέλη του υπουργικού για την πρόθεσή του να προβεί σε ευρύ ανασχηματισμό της Κυβέρνησης.

    Ο κ. Στεφάνου είπε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας θέλει να διαβουλευτεί με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, και πρόσθεσε ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει σύντομα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 July 2011 - 10:29:40 UTC