Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νεκρός 19χρονος Βρετανός τουρίστας σε συμπλοκή στη Ζάκυνθο
  • [02] Ένταση και επεισόδια

  • [01] Νεκρός 19χρονος Βρετανός τουρίστας σε συμπλοκή στη Ζάκυνθο

    Ενας 19χρονος Βρετανός τουρίστας είναι το θύμα της αιματηρής συμπλοκής που έγινε τα ξημερώματα στον Λαγανά της Ζακύνθου, με δράστη έναν 21χρονο ταξιτζή.

    Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την αστυνομία, το περιστατικό συνέβη έξω από ένα "φαστ φουντ", στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά στις 3.05 τα ξημερώματα. Ο άτυχος Βρετανός μαζί με τους τέσσερις φίλους του διαπληκτίστηκαν με δύο ταξιτζήδες, που εκείνη την ώρα ήταν σταθμευμένοι στον δρόμο.

    Οπως υποστήριξε ο δράστης ενοχλήθηκαν γιατί οι νεαροί Βρετανοί τουρίστες τους ενοχλούσαν με λέιζερ. Λίγο αργότερα ο δράστης πήρε ένα μαχαίρι που είχε μέσα στο ταξί και το κακό δεν άργησε να γίνει.

    Ο 19χρονος Βρετανός Ρόμπερτ Τζέιν Σεβάζ τραυματίστηκε θανάσιμα από μαχαιριά στην καρδιά, ενώ οι φίλοι του φέρουν τραύματα στην κοιλιά, στην πλάτη και σε όλο τους το σώμα.

    Αμέσως μετά την αιματηρή συμπλοκή ο δράστης μαζί με τον φίλο του εξαφανίστηκαν και πέταξαν το μαχαίρι στη θάλασσα. Τρεις ώρες αργότερα, στις 6.30 το πρωί, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 21χρονο ταξιτζή στο σπίτι του και λίγο αργότερα το φίλο του ως συνεργό, γιατί όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, παρακολουθούσε όλα όσα συνέβαιναν, χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια να σταματήσει τον συνάδελφό του, αλλά και αμέσως μετά εξαφανίστηκαν μαζί.

    Το πρωί δύτες έπεσαν στη θάλασσα, στο σημείο που υπέδειξε ο δράστης και βρήκαν το μαχαίρι.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Ένταση και επεισόδια

    Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ από το προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας, όπου κατέληξε μεγάλη πορεία πολιτών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.

    Μικρή ομάδα νεαρών έριξε πέτρες και κροτίδες προς την κατεύθυνση του προεδρικού μεγάρου και η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων. Ορισμένοι κατάφεραν να περάσουν από την κύρια είσοδο του προεδρικού και να φτάσουν μέχρι την πρώτη ελεγχόμενη πύλη του, αλλά η Αστυνομία τους απώθησε.

    Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας, μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας πλήθους πολιτών για τη τραγωδία και μνήμης στα 12 θύματα της.

    Σε αυθόρμητες ομιλίες τους πολίτες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την εγκληματική, όπως ανέφεραν, ανευθυνότητα των πολιτικών και υπηρεσιακών υπευθύνων για την τραγωδία και ζήτησαν την καταδίκη τους.

    Στην εκδήλωση αναγνώστηκαν τα ονόματα των δώδεκα θυμάτων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.

    Οι πολίτες όλων των ηλικιών, άναψαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων και κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως ''Καταδίκη στους ενόχους'', ''Χριστόφια παραιτήσου'', ''Ανάξιοι-Ανεύθυνοι'', ''Κράτος φονιάς των παιδιών μας''.

    Εκδήλωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε και στη Λάρνακα. Περισσότεροι από χίλιοι πολίτες πορεύθηκαν ειρηνικά από την πλατεία Ευρώπης στην πλατεία του Αγίου Λαζάρου, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τραγωδίας. Ορισμένοι κρατούσαν μαύρο ύφασμα περίπου 200 μέτρων, στο οποίο αναγραφόταν έξι φορές "Γιατί;" Άλλοι κρατούσαν αναμμένα κεριά και πλακάτ, που έγραφαν ''Χριστόφια παραιτήσου, εσύ και οι υπουργοί σου'', ''Παραιτηθείτε (αν)αρμόδιοι υπαίτιοι δολοφόνοι''.

    Μέσα σε κλίμα εθνικού πένθους, αλλά και οργής για τα εγκληματικά λάθη και παραλείψεις των υπευθύνων, κηδεύονται σήμερα με δημόσια δαπάνη τα οκτώ από τα 12 θύματα της τραγωδίας, στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.

    Σήμερα θα γίνουν και οι κηδείες του διοικητή του Ναυτικού, πλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη και του διοικητή της Ναυτικής Βάσης, αντιπλοίαρχου Λάμπρου Λάμπρου. Η κηδεία του πλοιάρχου Ιωαννίδου θα τελεστεί χοροστοτατούντος του αρχιεπισκόπου Κύπρου, Χρυσόστομου.

    Στο μεταξύ, με τη συνδρομή εμπειρογνωμόνων από το εξωτερικό, διεξάγονται οι έρευνες της Αστυνομίας στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, οι οποίες επικεντρώνονται στο σημείο του κρατήρα, που δημιουργήθηκε από την φονική έκρηξη.

    Μεταξύ των εμπειρογνωμόνων είναι και δέκα πυροτεχνουργοί των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 July 2011 - 8:30:13 UTC