Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο "στόχαστρο" οι οφειλέτες του Δημοσίου
  • [02] Το τέλος ενός... Άστρου
  • [03] "Δικαίωση Σαμαρά"

  • [01] Στο "στόχαστρο" οι οφειλέτες του Δημοσίου

    Στο "στόχαστρο" του υπουργείου Οικονομικών τίθενται 14.700 οφειλέτες του Δημοσίου, με ληξιπρόθεσμα χρέη πάνω από 150.000 ευρώ. Το ζήτημα των ληξιπροθέσμων οφειλών έχει εξελιχθεί σε πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου καθώς το συνολικό ποσό των οφειλών έχει φτάσει τα 41,1 δισ. ευρώ.

    Παράλληλα, αρχίζει ταχεία διαδικασία φορολογικού ελέγχου για τους φορολογούμενους (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις), που δεν εντάχθηκαν στην τελευταία περαίωση και έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία - δηλαδή άνω των 400.000 ευρώ - ή υψηλό κύκλο εργασιών.

    Οι αποφάσεις αυτές, ελήφθησαν,σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, και με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού, Παντελή Οικονόμου, καθώς και των γενικών γραμματέων και γενικών διευθυντών του υπουργείου που εμπλέκονται σε ζητήματα δημοσίων εσόδων. Στόχος, όπως δηλώθηκε από το υπουργείο, είναι να αντιμετωπισθεί η υστέρηση στην είσπραξη των δημοσίων εσόδων και να διαμορφωθούν νέοι μηχανισμοί, που θα διευκολύνουν στην επιτάχυνση του επιδιωκόμενου δημοσιονομικού αποτελέσματος,

    Παράλληλα, στη σύσκεψη αποφασίστηκαν και μια σειρά από μέτρα, τα οποία θα εισαχθούν στη Βουλή πριν από το νομοσχέδιο για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, ως αναγκαία προγεφυρώματα από το υφιστάμενο προς το νέο σύστημα. Τα μέτρα αυτά θα είναι σε συνδυασμό με τις διατάξεις που ήδη θεσπίστηκαν με τον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, στον οποίο περιλαμβάνεται η κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου για τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, η ενίσχυση του ρόλου των τεκμηρίων διαβίωσης και το ελάχιστο τέλος άσκησης επιτηδεύματος και ελευθέρου επαγγέλματος. Επίσης, αποφασίστηκε να ενεργοποιηθούν αμέσως οι διατάξεις για το "φορολογικό πιστοποιητικό" που χορηγούν οι ορκωτοί ελεγκτές και τα λογιστικά γραφεία.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Το τέλος ενός... Άστρου

    Άνοιξε ο δρόμος για την κατεδάφιση του ιστορικού κινηματογράφου «Άστρον» της οδού Κηφισίας 37 στους Αμπελόκηπους, μετά την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού να μην χαρακτηριστεί μνημείο, καθώς δεν συγκεντρώνει τα αρχιτεκτονικά και ιστορικά στοιχεία και δεν αποτελεί και τοπόσημο της περιοχής.

    Πρόκειται, σύμφωνα με την απόφαση, για ανενεργό κινηματογράφο, ο οποίος σήμερα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, αφού δεν λειτουργεί από το 2008 και έχουν αφαιρεθεί καθίσματα και μηχανήματα, ενώ έχει υποστεί και εσωτερικές μεγάλες αλλοιώσεις.

    Ο κινηματογράφος «Άστρον» ο οποίος είναι έργο του γνωστού αρχιτέκτονα Σόλωνα Κυδωνιάτη με αρ ντεκό επιρροές εγκαινιάστηκε την παραμονή των Φώτων του 1957.

    Ήταν ο πρώτος χειμερινός κινηματογράφος των Αμπελοκήπων, ζωντανό τεκμήριο της εξάπλωσης της μεταπολεμικής Αθήνας προς τα βόρεια.

    Το «Άστρον» καθιέρωσε, μαζί με μια μικρή ομάδα άλλων "συνοικιακών" σινεμά της πρωτεύουσας, την αποκέντρωση της πρώτης προβολής. Και ήταν από τους πολύ λίγους κινηματογράφους που μια θέση στον εξώστη κόστιζε ακριβότερα από την αντίστοιχη στην πλατεία. Ο εξώστης ήταν απλά κεκλιμένος, χωρίς σκαλοπάτια, και επέτρεπε την πολύ καλή θέαση της οθόνης.

    Στα πλεονεκτήματα του "Άστρον" ήταν το ευρύχωρο φουαγιέ με τις μεγάλες τζαμαρίες που βλέπουν στη λεωφόρο Κηφισίας.

    Βέβαια όλα αυτά σήμερα, έχουν μικρή αξία καθώς ο εξοπλισμός του έχει καταστραφεί και το μόνο που θυμίζει το γνωστό κινηματογράφο είναι η χαρακτηριστική πρόσοψη με το ζωηρό μωβ χρώμα.

    Το πλήρες κείμενο της Φ. Γιαννούλη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ - ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] "Δικαίωση Σαμαρά"

    Οι κατευθυντήριες γραμμές και οι προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά βρίσκουν απήχηση και προβάλλονται ως αναγκαίες από κορυφαίους παράγοντες της ΕΕ, αναλυτές και μεγάλα ξένα ΜΜΕ, υποστήριξε ο εκπρόσωπους Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή δηλώσεις του προέδρου της Ευρωζώνης Ζαν Πολ Γιούνκερ και του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι χρειάζεται πολιτική που θα τονώσει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

    Ο κ. Μιχελάκης πρόσθεσε ότι ανάλογη δήλωση έχει κάνει και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ ο κ. Βενιζέλος «εσχάτως ανακάλυψε την ανάγκη για ανάπτυξη και έκανε λόγο για... μνημόνιο ανάπτυξης».

    «Θεωρούμε ότι οι δηλώσεις αυτές συνιστούν μία ακόμη δικαίωση της πολιτικής της ΝΔ, που σταθερά και επίμονα ζητούσε αλλαγή πολιτικής με βασικό άξονα την ανάπτυξη και άμεσο στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας», τόνισε ο κ. Μιχελάκης. Υπενθύμισε επίσης ότι η ΝΔ κατέθεσε 23 μέτρα από τις αρχές του 2010, το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου παρουσίασε το Ζάππειο 1 και στις 12.5.2011 το Ζάππειο 2, ενώ «σε όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση αγνοούσε τις προτάσεις μας και μιλούσε για "μαγικά ραβδιά"».

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 July 2011 - 14:30:22 UTC