Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Η Ελλάδα θέλει βοήθεια για ανάπτυξη''
  • [02] Προτάσεις Κ. Ντερβίς για "αναπτυξιακή στρατηγική της Ελλάδας"
  • [03] Ελεύθερος να ταξιδέψει στο εξωτερικό ο ποδοσφαιριστής Α. Παπαδόπουλος
  • [04] "Προανακριτική" για Siemens Video
  • [05] Σε ισχύ η λίστα γιατρών ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ για ασφαλισμένους ΙΚΑ
  • [06] Στα 391,63 εκ.ευρώ το 10% του ΟΤΕ
  • [07] Ασφάλεια στο διαδίκτυο

  • [01] ''Η Ελλάδα θέλει βοήθεια για ανάπτυξη''

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να άρει προσωρινά την υποχρέωση καταβολής από την Ελλάδα της εθνικής συμμετοχής σε κοινοτικά χρηματοδοτικά προγράμματα, δήλωσε εκ νέου ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ.

    Ο κ. Γιούνκερ προσέθεσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια για να τονώσει την ανάπτυξη της οικονομίας της.

    Δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, το επικαιροποιημένο μνημόνιο στην ελληνική γλώσσα, το οποίο έχει εγκριθεί από το Eurogroup και δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Το επικαιροποιημένο μνημόνιο περιλαμβάνει το αυστηρό χρονοδιάγραμμα των δεκάδων μέτρων (νομοσχέδια , κ.λπ.), τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν έως το τέλος του έτους.

    Μεταξύ αυτών, είναι η θέσπιση της "εργασιακής εφεδρείας" στο Δημόσιο έως 12 μήνες και η "αποχώρηση" στη συνέχεια των υπαλλήλων, οι οικονομικοί ελεγκτές στα υπουργεία, η συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο (θα αφορά και στις ΔΕΚΟ) που θα είναι σε αρμονία με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, οι αυξήσεις (τουλάχιστον 25%) των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η περαιτέρω μείωση των ταμείων και η περικοπή επικουρικών συντάξεων, το όριο στις φοροαπαλλαγές, η "στοχοποίηση" μεγάλων εισοδημάτων για την αύξηση των φορολογικών εσόδων, καθώς και η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Εν τω μεταξύ, σήμερα αποφασίζει το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ για την επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα. Νέα έκκληση προς τα ελληνικά κόμματα να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, επιτυγχάνοντας συναίνεση απηύθυνε η νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντλ.

    Κατηγορηματικά αντίθετη στην χρεοκοπία ή στην επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τόνισε ο πρόεδρός της, Ζαν Κλοντ Τρισέ, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου. "Αναφορικά με την περίπτωση της Ελλάδας λέμε "όχι" στα σενάρια χρεοκοπίας ή επιλεκτικής χρεοκοπίας. Τελεία και παύλα" υπογράμμισε κατηγορηματικά ο Ζαν Κλοντ Τρισέ. Video

    Παράλληλα, ο Ζαν Κλοντ Τρισέ τόνισε ότι η ΕΚΤ έδωσε "άμεση απάντηση" στον οίκο αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody's, αποφασίζοντας να συνεχίσει να δέχεται τα πορτογαλικά ομόλογα στις συναλλαγές της με τις τράπεζες της χώρας.

    Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΚΤ εκτίμησε ότι μια "μικρή ολιγοπωλιακή δομή" των οίκων αξιολόγησης "δεν είναι επιθυμητή".

    Αύξηση επιτοκίου ΕΚΤ Video

    Την αύξηση του βασικού επιτοκίου της κατά 25 μονάδες βάσης, στο 1,50% από 1,25%, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Προτάσεις Κ. Ντερβίς για "αναπτυξιακή στρατηγική της Ελλάδας"

    Στους τομείς που πρέπει να επικεντρωθεί η αναπτυξιακή στρατηγική της Ελλάδας αναφέρεται με άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times ο Κεμάλ Ντερβίς, Αντιπρόεδρος του αμερικανικού ιδρύματος πολιτικής Brookings και υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης της, το 2001.

    Στο άρθρο, με τίτλο: "Η θάλασσα, τα πλοία και ο ήλιος μπορούν να οδηγήσουν την ανάκαμψη της Ελλάδας", ο κ. Ντερβίς σημειώνει ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της πρέπει να διαθέσουν για το σχεδιασμό μίας βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής στρατηγικής τον ίδιο χρόνο και σκέψη με την ανάλυση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της χώρας. Διότι, σημειώνει, χωρίς ανάπτυξη, ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται, ακόμη και αν το χρέος που είναι στον αριθμητή μειώνεται. Επιπλέον, προσθέτει, χωρίς τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, το συνολικό ελληνικό πρόγραμμα δεν θα είναι κοινωνικά βιώσιμο, ανεξάρτητα από την εξέλιξη του λόγου του χρέους προς το ΑΕΠ.

    Όσον αφορά στη βραχυπρόθεσμη στρατηγική για την ανάπτυξη, ο κ. Ντερβίς αναφέρει ότι κάθε φορολογικό μέτρο και κάθε μέτρο στο σκέλος των δαπανών πρέπει να αναλύεται σε σχέση με την επίπτωση που έχει στην ανάπτυξη. Αυτό δεν σημαίνει, τονίζει, ότι δεν υπάρχει ανάγκη αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού, ούτε ότι είναι η ώρα για γενικευμένες φορολογικές μειώσεις, όπως υποστηρίζει η Αντιπολίτευση.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Ελεύθερος να ταξιδέψει στο εξωτερικό ο ποδοσφαιριστής Α. Παπαδόπουλος

    Δεν επικυρώθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών η ποινή της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του Αβραάμ Παπαδόπουλου, όπως είχε ζητήσει ο διεθνής ποδοσφαιριστής.

    Έτσι, ο παίκτης είναι ελεύθερος να ακολουθήσει την αποστολή του Ολυμπιακού, η οποία θα αναχωρήσει αύριο για το Ζέεφελντ, όπου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας των "ερυθρολεύκων" ενόψει της νέας σεζόν.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] "Προανακριτική" για Siemens Video

    Αίτημα για σύσταση «προανακριτικής επιτροπής» που θα διερευνήσει ποινικές ευθύνες στην υπόθεση Siemens καταθέτει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη άρχισε η συλλογή υπογραφών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος ενώ οι πολιτικοί οι οποίοι θα προταθούν για παραπομπή στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης είναι οι κκ Γ. Αλογοσκούφης, Χρ. Μαρκογιαννάκης, Αν. Μαντέλης, και Α. Τσοχατζόπουλος.

    Γ. Αλογοσκούφης: Άθλια προσπάθεια αποπροσανατολισμού

    Σε άθλια προσπάθεια κομματικού συμψηφισμού και αποπροσανατολισμού αποδίδει ο Γιώργος Αλογοσκούφης την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Siemens, τονίζοντας ταυτόχρονα πως εκείνα που του αποδίδονται δεν έχουν απολύτως καμία βάση. Μιλά μάλιστα για πολιτική στοχοποίηση και δίωξή του.

    Γ. Μιχελάκης: Πράσινο το σκάνδαλο

    Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της Siemens εξαπέλυσε η ΝΔ, καταλογίζοντάς της ότι "προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν και να πετύχει έναν ανήθικο πολιτικό συμψηφισμό".

    "Η υπόθεση της Siemens είναι ένα πράσινο σκάνδαλο", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης και πρόσθεσε ότι "το ΠΑΣΟΚ επέλεξε την συγκεκριμένη στιγμή να το επαναφέρει στην επικαιρότητα, την ώρα που δοκιμάζονται οι πολίτες από τα σκληρά και άδικα οικονομικά μέτρα μία πολιτικής αδιέξοδης που διαλύει την οικονομία και την κοινωνία".

    Δ. Παπαδημούλης: Παρωδία κάθαρσης για τα μάτια του κόσμου

    «Η διαλεύκανση του σκανδάλου και η τιμωρία των υπευθύνων εξελίσσεται σε παρωδία κάθαρσης για τα μάτια του κόσμου» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση, με αφορμή τη συλλογή υπογραφών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [05] Σε ισχύ η λίστα γιατρών ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ για ασφαλισμένους ΙΚΑ

    Tίθεται σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιουλίου, η νέα λίστα γιατρών συμβεβλημένων με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ, οι οποίοι μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος, η νέα λίστα έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, (www.ika.gr), ενώ οι ασφαλισμένοι μπορούν να ζητούν τις σχετικές πληροφορίες και από το τηλεφωνικό κέντρο 184.

    Όσον αφορά τους γιατρούς οι οποίοι πιστοποιήθηκαν αλλά δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν την ανάρτηση των στοιχείων τους, τα στοιχεία θα γνωστοποιούνται μόνο από τις Μονάδες Υγείας και τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

    Οι 6.323 γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ που μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της πιστοποίησης μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, κατανέμονται ως εξής:

    Ιατροί ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ 4.395

    Ιατροί ΙΚΑ- ΟΠΑΔ/ΟΑΕΕ 1.928

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [06] Στα 391,63 εκ.ευρώ το 10% του ΟΤΕ

    Στα 391.630.153,62 ευρώ, θα ανέλθει το συνολικό τίμημα που θα καταβάλει η Deutsche Telekom για να αποκτήσει από το Δημόσιο το «πακέτο» του 10% του ΟΤΕ (αφορά 49.015.038 μετοχές, προς 7,99 ευρώ ανά μετοχή), σύμφωνα με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, η οποία δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο.

    Με βάση την ίδια απόφαση, η μεταβίβαση θα πραγματοποιηθεί μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της «Εθνικής Χρηματιστηριακής».

    Επίσης, αποφασίστηκε να ανατεθεί στη δικηγορική εταιρεία «Κυριακίδης Γεωργόπουλος & Δανιόλος Ησαΐας» το έργο της παροχής υπηρεσιών νομικού συμβούλου σχετικά με τη συναλλαγή, ενώ στη UBS Limited θα ανατεθεί το έργο της παροχής γνωμάτευσης περί του ευλόγου και δικαίου της τιμής πώλησης των μετοχών.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [07] Ασφάλεια στο διαδίκτυο

    Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στους κινδύνους που «εγκυμονεί» η χρήση και περιήγηση στο διαδίκτυο, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διοργάνωσαν ημερίδες και εξέδωσαν ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες μπαίνουν πλέον στο διαδίκτυο, με τους πιο έμπειρους να είναι υποψιασμένοι για τη «σκοτεινή πλευρά του», όμως οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα, καθώς το ηλεκτρονικό έγκλημα έχει μπει για τα καλά στη ζωή των πολιτών και αυξάνεται ραγδαία.

    Στο ενημερωτικό υλικό, που έχει εκδώσει το υπουργείο, επισημαίνεται ότι το διαδίκτυο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, αρκεί οι χρήστες του να το χρησιμοποιούν με ασφάλεια, καθώς μπορεί να μετατραπεί σε «παγίδα», τόσο για τους ενήλικες, όσο και κυρίως για τα παιδιά.

    Όπως σημειώνεται, το διαδίκτυο δίνει σε πραγματικό χρόνο πρόσβαση σε πληροφορία, γνώση, αλλά και ψυχαγωγία. Κάθε χρήστης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο παγκόσμιος ιστός δεν διαφέρει σε τίποτα από την κοινωνία και ότι οι πληροφορίες, που παρουσιάζονται στο διαδίκτυο, δεν είναι πάντα έγκυρες.

    Σχετικά με την ασφάλεια των «surfers» επισημαίνεται ότι οι χρήστες θα πρέπει να εγκαταστήσουν πρόσθετο λογισμικό ασφάλειας και προγράμματα - «τείχη ασφαλείας»- που να ελέγχουν εισερχόμενες και εξερχόμενες πληροφορίες από τον υπολογιστή και να προλαβαίνουν τη διάδοση ιών και ανεπιθύμητων εφαρμογών.

    Το πλήρες κείμενο του Θ. Μέτσιου στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 July 2011 - 10:30:28 UTC