Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτοβουλία για τα φαινόμενα βίας
  • [02] "Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο μνημόνιο"
  • [03] Αναβάλλεται η συνάντηση ιδιοκτητών ταξί με τον Γ. Ραγκούση

  • [01] Πρωτοβουλία για τα φαινόμενα βίας

    Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των φαινομένων πολιτικής βίας με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην διάρκεια της 48ωρης απεργίας την περασμένης εβδομάδας αλλά και όσα συμβαίνουν με βουλευτές και άλλα πολιτικά πρόσωπα, αναμένεται να εκδηλώσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου με παρέμβασή του στη διάρκεια της εισήγησής του στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

    Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός πριν την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συναντήθηκε με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος παρέδωσε στον κ. Παπανδρέου την Έκθεση του για την Δημόσια Διοίκηση.

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε καθοριστική την Έκθεση, καθώς όπως είπε, η Δημόσια Διοίκηση είναι ο μεγάλος ασθενής και πρόσθεσε ότι οι πολίτες απαιτούν αλλαγές.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επιπλέον ότι μεγάλο μέρος των στόχων της κυβέρνησης είναι να λειτουργεί η Δημόσια Διοίκηση προς όφελος του πολίτη.

    Από την μεριά του, κ. Ρακιντζής επισήμανε ότι χρειάζεται η Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] "Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο μνημόνιο"

    Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο μνημόνιο, όχι μόνο για χρηματοδοτική βοήθεια αλλά και για την ανάπτυξη της οικονομίας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα New York Times.

    "Εκτιμώ πολύ τη θετική στάση της γερμανικής Κυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού Σόιμπλε", δήλωσε ο υπουργός πριν από τη συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον Γερμανό ομόλογό του, προσθέτοντας: "Χρειαζόμαστε ένα νέο μνημόνιο, όχι μόνο ένα μνημόνιο για τη χρηματοδοτική βοήθεια, αλλά και για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάπτυξη".

    Σχετικά με το ζήτημα της συμμετοχής των ιδιωτικών τραπεζών στο νέο πακέτο χρηματοδοτικής βοήθειας στην Ελλάδα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθεί το ενδεχόμενο υποβάθμισης της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας.

    Στο μεταξύ, ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, δήλωσε πως η "τρόικα" θεωρεί κρίσιμη την ευρεία πολιτική συναίνεση για την επιτυχία του μνημονίου και τη διάσωση της Ελλάδας.

    Ερωτώμενος, γραπτώς, από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, ποια είναι εκείνα τα άρθρα των Συνθηκών της ΕΕ, που του έδωσαν το δικαίωμα να παρέμβει στα εσωτερικά της Ελλάδος και να απαιτήσει από τα ελληνικά κόμματα να συναινέσουν στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ο κοινοτικός επίτροπος απάντησε:

    "Λαμβανομένων υπόψη των σημαντικών και πολύπλοκων προσαρμογών που απαιτούνται για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) απαιτούν ευρεία πολιτική στήριξη από τα κυριότερα ελληνικά πολιτικά κόμματα ως προϋπόθεση για την περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη".

    Από την πλευρά του, πρωθυπουργός της Πολωνίας παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της χώρας του στην προεδρία της ΕΕ, τόνισε σήμερα πως "στην περίπτωση της Ελλάδας δεν πρέπει να αναζητούμε αποδιοπομπαίους τράγους, η Ελλάδα είναι ο Περικλής".

    "Η Ελλάδα δεν πρέπει να συνδέεται μόνο με την κακή διαχείριση των δημοσιονομικών της, διότι μας έχει διδάξει πράγματα- αν δεν υπήρχε ο Περικλής, που πρώτος μίλησε για την ανάγκη της αλληλεγγύης, πιθανά εμείς να μην είμαστε εδώ σήμερα", υποστήριξε ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο κ. Ντόναλντ Τουσκ.

    Τέλος, σημαντικές αλλαγές στο σχέδιο των γαλλικών τραπεζών για την αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους, οι οποίες θα μειώσουν το βάρος του για τη χώρα μας, πρόκειται να συζητήσουν σήμερα στο Παρίσι εκπρόσωποι των μεγάλων τραπεζών της ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Αναβάλλεται η συνάντηση ιδιοκτητών ταξί με τον Γ. Ραγκούση

    Χωρίς ταξί είναι σήμερα η Αττική και ολόκληρη η χώρα, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που άρχισαν από τις 5 τα ξημερώματα οι ιδιοκτήτες ταξί, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννη Ραγκούση να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη απελευθέρωση του κλάδου των ταξί.

    Από το πρωί αυτοκινητιστές έχουν παρατάξει τα ταξί τους κατά μήκος της Λεωφόρου Μεσογείων, κοντά στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, χωρίς ωστόσο να προκαλούνται ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

    Έξω από το υπουργείο βρίσκονται παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν επεισόδια, ενώ όπως έγινε γνωστό η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του κ. Ραγκούση, με αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί, δεν θα πραγματοποιηθεί, δεδομένου ότι ο υπουργός συμμετάσχει στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση αυτή ενδέχεται να γίνει αύριο.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 July 2011 - 10:30:20 UTC