Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με 155 "ναι" ψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος
  • [02] Εικόνες καταστροφής στο Σύνταγμα

  • [01] Με 155 "ναι" ψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος

    Με 155 "ναι" επί της αρχής ψηφίστηκε στη Βουλή ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Όχι" επί της αρχής ψήφισε η Νέα Δημοκρατία και «ναι» σε 21 από τα 49 άρθρα.

    Σήμερα, το θέμα της συνεννόησης "άνοιξε" και πάλι στην Ολομέλεια, με τον κ. Βενιζέλο να ζητεί να δοθεί από την ΝΔ ξεκάθαρο το μήνυμα της σύμπνοιας ενόψει και της συνεδρίασης της Ευρωομάδας.

    "Με άφησε κατάπληκτο η αναφορά του μετριοπαθούς και υπεύθυνου συναδέλφου από την ΝΔ πως το ΠΑΣΟΚ, που ψηφίζει μόνο του, πρέπει να προσέξει γιατί αν αποτύχει στην εφαρμογή αυτού - που δεν ψηφίζει η ΝΔ - θα αποτύχει και θα καταστραφεί η χώρα" είπε ο Ευ. Βενιζέλος.

    "Είμαι απολύτως σαφής. Εμείς στο νομοσχέδιο συμφωνούμε επί της αρχής σε τρία κεφάλαια από τα έξι (για τις αποκρατικοποιήσεις, για το Δίκαιο της επιφανείας και για τη μείωση των δαπανών) κι ενώ δεν συμφωνούμε στα υπόλοιπα τρία που και ο ίδιος ο υπουργός με ένα πολύ πρωτότυπο τρόπο δεν συμφωνεί κι ο ίδιος, απαιτεί από την ΝΔ να συμμετάσχει σε αυτό", απάντησε ο κ. Χατζηδάκης.

    Α. Σαμαράς: "Θα καταψηφίσουμε και το Μνημόνιο 2 αν δεν αλλάξετε κατεύθυνση"

    "Σας το λέμε ξεκάθαρα και σας το λέμε από τώρα για να κάνετε τους λογαριασμούς σας. Εμείς αν δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά η κατεύθυνση της πολιτικής σας θα το καταψηφίσουμε και το Μνημόνιο 2. Και με 180 και με 250 και με 300 ψήφους να το φέρετε".

    Με αυτή τη χαρακτηριστική αποστροφή ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ξεκαθάρισε στη Βουλή κατά την συζήτηση του Εφαρμοστικού Νόμου, την στάση που θα κρατήσει το κόμμα του σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει νέα δανειακή σύμβαση και απαιτήσει να υπερψηφιστεί με 180 βουλευτές.

    Ταυτόχρονα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε λόγο για αντισυνταγματικό χαρακτήρα μιας τέτοιας απόφασης, πρόσθεσε ότι "αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη πολιτική αστάθεια και εκτροπή".

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Εικόνες καταστροφής στο Σύνταγμα

    Κομμάτια από μάρμαρο, πέτρες, αποπνικτική ατμόσφαιρα και κατεστραμμένες βιτρίνες συνθέτουν το παζλ της πλατείας Συντάγματος και της γύρω περιοχής, μετά τα χθεσινά επεισόδια.

    Οι "αγανακτισμένοι", που παρέμειναν όλη τη νύχτα στον χώρο, είναι αποκαμωμένοι, ενώ οι υπόλοιποι αναπαύονται μέσα στις σκηνές. 'Εχουν ανανεώσει όμως το ''ραντεβού'' τους για σήμερα στις 6 το απόγευμα στην πλατεία.

    Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

    Μετά τα εκτεταμένα επεισόδια της χθεσινής μέρας, ζημιές σε καταστήματα, τράπεζες και ξενοδοχεία επί της πλατείας Συντάγματος, κατεστραμμένες στάσεις λεωφορείων και καμένοι κάδοι απορριμμάτων συμπληρώνουν τη θλιβερή εικόνα. Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, επί της Πανεπιστημίου, καταστρέφοντας γραφεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματοκιβώτιο, το οποίο παραβίασαν, χωρίς ωστόσο, να βρουν χρήματα.

    Παράλληλα, διαδηλωτές προπηλάκισαν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κοζάνης, Αλέξανδρο Αθανασιάδη, την ώρα που αποχωρούσε από τη Βουλή. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων ο βουλευτής απομακρύνθηκε από την περιοχή.

    Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, οι τραυματίες των επεισοδίων ήταν 99 και μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας.

    Για τα επεισόδια συνελήφθησαν 17 άτομα, προσήχθησαν άλλα 43, ενώ 49 αστυνομικοί διακομίστηκαν τραυματισμένοι στο "401" στρατιωτικό νοσοκομείο.

    Την άμεση διενέργεια έρευνας για βίντεο που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και έχει βγει στη δημοσιότητα και από ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, που δείχνει αστυνομικούς να συνεργάζονται με άτομα που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έξω από τη Βουλή, ζήτησε από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Ελευθέριο Oικονόμου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

    Επίσης, την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, προκάλεσαν οι καταγγελίες περί ενδεχόμενης ανάμειξης συνδικαλιστών της ΕΘΕΛ, στα χθεσινά θλιβερά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Ραγκούσης με εντολή του προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ (πρώην ΕΘΕΛ Α.Ε.), ζήτησε την κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελλομένων και την παραδειγματική τιμωρία με την κίνηση άμεσης διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου και εφαρμογής των κείμενων διατάξεων σε βάρος των τυχόν υπαιτίων.

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΘΕΛ, Μιχάλης Λιαγούρης, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ τις καταγγελίες που είχε κάνει νωρίτερα σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ότι τουλάχιστον δύο εκ των πέντε ατόμων που διακρίνονται στο βίντεο να συνομιλούν με αστυνομικούς και στη συνέχεια να εισέρχονται στον προαύλιο χώρο της Βουλής, πίσω από τις τάξεις των αστυνομικών δυνάμεων στον Αγνωστο Στρατιώτη, φέρονται να είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ.

    Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Λιαγούρης στο ΑΠΕ, ο ένας από αυτούς ήταν και μέλος του ΔΣ των εργαζομένων, αλλά πριν από μερικούς μήνες απομακρύνθηκε γιατί είχε περίεργη συμπεριφορά και πολλές φορές διατύπωνε ακραίες απόψεις.

    Καταδικάζουν τη βία η Αλ. Παπαρήγα και ο Αλ. Τσίπρας

    «Για μελετημένο πολιτικά από την κυβέρνηση σχέδιο» έκανε λόγο η Αλέκα Παπαρήγα. Video

    Να αποδοθούν ευθύνες για τη βία εναντίον «ειρηνικών διαδηλωτών, ηλικιωμένων γυναικών και ανήμπορων ανθρώπων» ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας. Video

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 June 2011 - 14:30:20 UTC