Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Μοναδική ευκαιρία για τη χώρα"
  • [02] Τέλος επιτηδεύματος και για το 2010
  • [03] Σε απεργιακό κλοιό η χώρα
  • [04] "Να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα"
  • [05] Προφυλακίσεις για τα "στημένα"

  • [01] "Μοναδική ευκαιρία για τη χώρα"

    Την πεποίθησή του πως η κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ «θα κάνει το καθήκον της στο μέλλον» εξέφρασε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως η ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα «δεν είναι απλώς εθνική και πατριωτική υποχρέωση, αλλά ευκαιρία για όλες τις δυνάμεις που θέλουν να αφήσουν πίσω τους την κρίση, που θέλουν τις μεταρρυθμίσεις, που θέλουν καλύτερη πατρίδα».

    «Δεν ζητώ να ακούσετε τις έξωθεν πιέσεις, αλλά την ψυχή σας, την πατριωτική σας συνείδηση. Η ψήφος στο μεσοπρόθεσμο είναι η μοναδική ευκαιρία που έχει η χώρα μας να ορθοποδήσει. Αυτό είναι το μεσοπρόθεσμο - το αναγκαίο ενδιάμεσο στάδιο να λειτουργήσει η χώρα. Κτίζουμε με σκληρή δουλειά την αξιοπιστία μας. Γιατί το έλλειμμα αξιοπιστίας είναι το βασικό έλλειμμα της χώρας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Την υπερψήφιση του προγράμματος, ως προϋπόθεση αναδιαπραγμάτευσης των υποχρεώσεων της Ελλάδας προς τους πιστωτές της, έθεσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αποκρούοντας τη σχετική ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Να, η επαναδιαπραγμάτευση είναι μπροστά μας. Μας καλούν για αναδιαπραγμάτευση. Και καλώ την αντιπολίτευση: Ελάτε να διαπραγματευτούμε μαζί και αν το κάνουμε μαζί θα έχουμε μεγαλύτερη ισχύ» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας πως «ετοιμάζεται Μνημόνιο ανάπτυξης», καθώς γίνεται αντιληπτό και στους εταίρους, πως η ύφεση καθίσταται ανασταλτικός παράγοντας για την επιτυχία του προγράμματος. Στο μεταξύ ωστόσο, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα «πρέπει να έρθει στη Βουλή υπό συνθήκες ευρυτάτης συναίνεσης, αλλιώς παίζουμε εν ου παικτοίς».

    Ο κος Βενιζέλος αναγνώρισε ως αντισυνταγματική, μονάχα την «έλλειψη σοβαρότητας και πατριωτισμού», ενιστάμενος σχετικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ - για να διευκρινίσει αργότερα πως δεν καταλόγισε σβ αυτόν αντιπατριωτική στάση. Κατά την ψηφοφορία, υπέρ της απόρριψης του νομοσχεδίου ως αντισυνταγματικού τάχθηκε το ΚΚΕ, αλλά όχι ο ΛΑΟΣ ή η Νέα Δημοκρατία, παρά τη σύμφωνη αρθογραφία του Προκόπη Παυλόπουλου που επικαλέστηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ότι το νομοσχέδιο για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αλλάζει παράτυπα και με μη συγκεκριμένο τρόπο τον Προϋπολογισμό, δεσμεύοντας παράλληλα τους Προϋπολογισμούς μέχρι και το 2015. Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Μανώλης Μπεντενιώτης αντέταξε πως το νομοσχέδιο δεν παραβιάζει κανένα άρθρο του Συντάγματος ή Κανονισμό της Βουλής, για να υπενθυμίσει στη συνέχεια ο Ευάγγελος Βενιζέλος πως «το κράτος έχει συνέχεια» και με τον ίδιο τρόπο ένας Προϋπολογισμός δεσμεύει κυβερνήσεις που μπορεί να έχουν προκύψει λίγους μήνες μετά την υπερψήφισή του.

    Τους 10 λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής εξέθεσε ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρ. Σταϊκούρας, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα ότι συμφωνεί με τους στόχους του, τη δημοσιονομική εξυγίανση και τη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά δεν πιστεύει ότι με τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση θα τους πετύχει.

    Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως το Μεσοπρόθεσμο αποτελεί την πιο έμπρακτη ομολογία της κυβέρνησης ότι απέτυχε και κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις της ΝΔ (που εδράζονται σε τρεις πυλώνες: την επανεκκίνηση της Οικονομίας, την επίτευξη ισοσκελισμένου προϋπολογισμού και τις πολιτικές απομείωσης του δημοσίου χρέους μέσω και της αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου) και να διαπραγματευτούν μαζί "σκληρά και πολυμέτωπα".

    Διευρυμένη πλειοψηφία για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από 180 βουλευτές, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος κατέθεσε πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας και αμέσως μετά ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματός του από τη συζήτηση και την επιστροφή του κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας.

    Ονομαστική ψηφοφορία αλλά και διευρυμένη πλειοψηφία για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ζήτησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι θέτει συνειδητά εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα.

    Για ψευδεπίγραφο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μακροχρόνιας λιτότητας, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφισή του με διευρυμένη πλειοψηφία και προαναγγέλλοντας ότι θα καταθέτει ονομαστικές ψηφοφορίες σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

    Το πλήρες ρεπορτάζ του Α. Μακρίδη και της Α. Πανέλλη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Τέλος επιτηδεύματος και για το 2010

    Η χορήγηση από τον Ιούλιο "προίκας" στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου όλων των περιουσιακών στοιχείων του κράτους, η κατάργηση του "μπόνους" για τις αποδείξεις, η καταβολή για το τρέχον έτος κατ' αποκοπή 300 ευρώ "τέλους επιτηδεύματος" από τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, η μείωση του πλαφόν για τα επιδόματα ανεργίας και η επιστροφή χρημάτων από τους συνταξιούχους του ΝΑΤ, είναι οι βασικές αλλαγές που επήλθαν στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, ο οποίος κατατέθηκε στη Βουλή.

    Ειδικότερα:

    - Καταργείται το "μπόνους" της έκπτωσης δαπανών με βάση τις αποδείξεις και οι φορολογούμενοι πρέπει να συλλέγουν περισσότερες αποδείξεις (25% του ατομικού εισοδήματος ή έως 15.000 ευρώ ο καθένας), για να αποφύγουν την "ποινή" της καταβολής επιπλέον φόρου (10% επί της διαφοράς). Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι "το ποσό των αποδείξεων δαπανών, που απαιτείται να προσκομισθούν, ορίζεται, σε ποσοστό 25% του ατομικού εισοδήματος του φορολογουμένου του δηλούμενου και φορολογούμενου σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις και για ποσό εισοδήματος μέχρι 60.000 ευρώ. Αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών του φορολογουμένου υπολείπεται του πιο πάνω ποσού, τότε επί της διαφοράς επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 10%. Οι δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί υπολογίζονται αθροιστικά και για τους δύο συζύγους μόνον εφόσον έχουν περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση και επιμερίζονται μεταξύ των συζύγων ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις ατομικό εισόδημα της εμπρόθεσμης δήλωσής τους".

    - Ειδικά για το τρέχον έτος, όλες οι κατηγορίες των επιτηδευματιών και των ελευθέρων επαγγελματιών καλούνται να καταβάλουν κατ' αποκοπή τέλος επιτηδεύματος, ίσο με 300 ευρώ. Το τέλος αυτό, θα αθροισθεί με την έκτακτη εισφορά και θα πληρωθεί με αυτή. Από το 2012, σύμφωνα με τον εφαρμοστικό νόμο, "οι επιτηδευματίες και οι ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα, εφόσον τηρούν βιβλία Β΄ ή Γ΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., υποχρεούνται σε καταβολή ετήσιου τέλους επιτηδεύματος, το οποίο ορίζεται ως εξής:

    α) Για τις επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους, σε 400 ευρώ ετησίως,

    β) Για επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους, σε 500 ευρώ ετησίως. Η περιοχή του νομού Αττικής λογίζεται ως μια πόλη, καθώς και το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

    Εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις καταβολής του τέλους, εκτός εάν πρόκειται για τουριστικούς τόπους, οι εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν τη δραστηριότητα τους σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά κάτω από 3.100 κατοίκους. Επίσης εξαιρούνται ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και η ατομική άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος, εφόσον δεν έχουν παρέλθει πέντε έτη από την πρώτη έναρξη εργασιών, καθώς και οι περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων εφόσον για τον επιτηδευματία υπολείπονται τρία έτη από το έτος της συνταξιοδότησής του. Ως έτος συνταξιοδότησης νοείται το 65ο έτος της ηλικίας".

    - Μειώνεται το πλαφόν στα επιδόματα ανεργίας. Στη νέα διάταξη του εφαρμοστικού νόμου ορίζεται ότι "από 1-1-2013, σε κάθε περίπτωση τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας, δεν είναι δυνατό να είναι περισσότερα των 450. Εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των 450 ημερησίων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό ημερησίων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανωτάτου ορίου των 450 ημερησίων επιδομάτων. Από 1-1-2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400".

    - Τέλος, με τη νέα διάταξη του εφαρμοστικού νόμου, "ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης εξισώνεται μέχρι 30-9-2013 (αντί έως 30/12/2013, που οριζόταν πριν), με το 80% του ισχύοντος τότε συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου εσωτερικής καύσης και φωτιστικού πετρελαίου, αντίστοιχα, που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα κινητήρων. Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, είναι δυνατή η παροχή επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης. Με την ίδια απόφαση, καθορίζονται το ύψος του επιδόματος, τα κριτήρια με βάση τα οποία χορηγείται το επίδομα, τα δικαιούχα πρόσωπα, η αρμόδια για τη χορήγηση αρχή, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις χορήγησης, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της ρύθμισης αυτής".

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

    Παραλύουν σήμερα και αύριο ο ιδιωτικός και o δημόσιος τομέας, λόγω της 48ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

    Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει η πρωτεύουσα, καθώς οι εργαζόμενοι μετέχουν στην 48ωρη απεργία, ενώ δεν θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ, ο προαστιακός, οι συρμοί του ηλεκτρικού και του τραμ. Αντίθετα, κανονικά θα λειτουργήσει το Μετρό, μετά την απόφαση και των ηλεκτροδηγών να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

    Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στα δρομολόγια των πλοίων, καθώς τα ναυτεργατικά σωματεία, η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», αποφάσισαν συμμετοχή στην 48ωρη πανελλαδική απεργία. Tη συμμετοχή τους ανακοίνωσαν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας.

    Προβλήματα θα προκληθούν και στην ομαλή εκτέλεση των πτήσεων των αεροσκαφών, καθώς η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να συμμετάσχει -με τετράωρες στάσεις εργασίας- στην απεργία.

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Πρόνοιας, στις 28 και 29 Ιουνίου, καθώς γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

    Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας την Τετάρτη 29 Ιουνίου, (08.30-14.30).

    Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για το Μεσοπρόθεσμο.

    Εξάλλου, θα συνεχιστεί η απεργία στη ΔΕΗ με την κάλυψη της ΓΣΕΕ. Η απόφαση του Πρωτοδικείου για την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ αναμένεται σήμερα μετά το μεσημέρι.

    Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το πρωί στο Πεδίον του ¶ρεως, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα και την ίδια μέρα σε συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    Τρεις συγκεντρώσεις διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Σήμερα, στις 10 το πρωί στην Ομόνοια και στις 7 το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

    Να συμμετάσχουν σε νέες κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο καλεί τους πολίτες το Κίνημα των Αγανακτισμένων, με ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο αλλά και σε αρκετά από τα κοινωνικά δίκτυα στα οποία έχει παρουσία.

    Οι Αγανακτισμένοι θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 9 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, με σκοπό να συνενωθούν με διαδηλωτές των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ για την Τετάρτη προγραμματίζουν περικύκλωση της Βουλής.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] "Να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα"

    Ως "τρέλα" χαρακτήρισε ο Νικολά Σαρκοζί την ιδέα πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη γαλλική πρόταση για επανεπενδύσεις μεγάλης διάρκειας από τις γαλλικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες σε ελληνικά δάνεια (ομόλογα).

    Σε συνέντευξη Τύπου, ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι δουλεύει εντατικά με την υπουργό Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ, ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση εθελοντικής συμμετοχής ιδιωτών για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, που πήρε μαζί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο στο Βερολίνο.

    "Καταλήξαμε", είπε, "ότι διευρύνοντας τη διάρκεια στα 30 χρόνια, θέτοντας τα δάνεια αυτά (ομόλογα) στο ίδιο επίπεδο με τα ευρωπαϊκά και προσθέτοντας μια πριμοδότηση με βάση την ανάπτυξη της Ελλάδας, έχουμε φτιάξει ένα σύστημα που πολλές χώρες θα μπορούσαν να το βρούν ενδιαφέρον".

    Είναι το συμφέρον όλων, πρόσθεσε, να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα "και αυτοί που προτείνουν αυτήν την τρέλλα για την έξοδο από το ευρώ, πρόκειται για παραφροσύνη", αφού το χρέος θα παραμένει πάντα σε ευρώ και θα μεγαλώσει αυτόματα σε σχέση με το εθνικό υποτιμημένο εθνικό νόμισμα.

    Η γαλλική πρόταση που αποσκοπεί στο να εμφανίσει ελκυστικότερη προς τους δανειστές της Ελλάδας την ανακύκλωση του χρέους, έχει ως εξής : Επανεπένδυση από τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες του 70% των ομολόγων που θα αποπληρωθούν από την Αθήνα όταν φθάσουν στην ωρίμανσή τους. Εξ αυτών το 50% θα επανεπενδύεται σε ομόλογα διαρκείας 30 ετών αντί για πενταετία που ισχύει μέχρι σήμερα. Το υπόλοιπο 20% θα επενδύεται σε ένα ταμείο μετοχών υψηλής ποιότητας "μηδενικού όμως τοκομεριδίου", μηδενικής απόδοσης δηλαδή, το οποίο θα ανατροφοδοτείται από την υπεραξία των μετοχών.

    Στο μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει ούτε ως Σχέδιο Β την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί το πακέτο περικοπών από την ελληνική βουλή.

    «Έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν είναι ο σωστός δρόμος για την Ελλάδα" είπε στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. «Δεν είναι ο δρόμος τον οποίο ακολουθούμε, ούτε ως Σχέδιο Β» πρόσθεσε.

    Ο κ. Ζάιμπερτ συμπλήρωσε ότι για την Ελλάδα θα είναι «ένας μακρύς, επώδυνος δρόμος», αλλά στόχος είναι να βοηθηθεί η Ελλάδα για να ξαναγίνει μία αξιόπιστη και οικονομικά επιτυχημένη χώρα.

    Ταυτόχρονα, η γερμανική κυβέρνηση χαιρέτισε τη γαλλική πρόταση για τη συμμετοχή των ιδιωτικών τραπεζών στη βοήθεια για την Ελλάδα.

    Από την πλευρά του, ο πρώην επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας ¶ξελ Βέμπερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal, δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να εξετάσει την εγγύηση του συνολικού χρέους της Ελλάδας, για να αποφευχθεί μία άτακτη χρεοκοπία που θα είχε μεγαλύτερο κόστος και θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική αναταραχή.

    Οι συζητήσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο υπό διαμόρφωση νέο πακέτο χρηματοδοτικής βοήθειας στην Ελλάδα συνεχίζονται σήμερα με επίκεντρο τη Ρώμη, όπου ο Πρόεδρος της Οικονομικής και Χρηματοδοτικής Επιτροπής (Economic and Finance Committee) της ΕΕ Βιτόριο Γκρίλι θα συναντηθεί με εκπροσώπους ευρωπαϊκών τραπεζών.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [05] Προφυλακίσεις για τα "στημένα"

    Ο μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης, είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος, μετά τον Βασίλη Καρακούλια, που κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή.

    Ο Β. Καρακούλιας, σύμφωνα με τις καταθέσεις, διατηρούσε μεγάλο γραφείο παράνομου στοιχηματισμού, με απευθείας πρόσβαση στα παράνομα στοιχήματα της Κίνας. Απολογούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του.

    Ο Αχιλλέας Μπέος, κρίθηκε επίσης προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή, για την υπόθεση των "στημένων" αγώνων. Αυτή είναι η 3η προφυλάκιση

    Αντίθετα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι Σταύρος Ψωμιάδης, Ανδρέας Δημόπουλος, Νίκος Παντέλης, Δημήτρης Ζαβαντίας, Αθανάσιος Ντότσης και Νίκος Ζαμάνης.

    Εξάλλου, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αν. Κανελλόπουλος, ζήτησε την αντικατάστασή του από τη θέση του εποπτεύοντος τους αθλητικούς εισαγγελείς, λόγω της εμπλοκής του αδελφού του στα παράνομα στοιχήματα.

    Σ. Πιλάβιος: Αμφιβάλλω εάν θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα

    Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας εξέφρασε έντονες αμφιβολίες αναφορικά με το εάν θα αρχίσει η επόμενη αγωνιστική περίοδος. Μιλώντας στον «RealFM», είπε ότι «αν δεν γίνει εκκαθάριση, αμφιβάλλω αν μπορεί να αρχίσει το επόμενο πρωτάθλημα».

    Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο Ολυμπιακός Βόλου θα αγωνιστεί κανονικά στον Β' γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 June 2011 - 4:31:39 UTC