Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγωνία με τις βαθμολογίες
  • [02] Παρέμειναν στο Σύνταγμα
  • [03] Εκρήξεις στην Τρίπολη

  • [01] Αγωνία με τις βαθμολογίες

    Προσπάθειες ώστε ολοκληρωθεί η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών και να δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων, αύριο Παρασκευή 17/6/2001, καταβάλλει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή του.

    Επειδή όμως η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προϋποθέτει τον έλεγχο και την εξακρίβωση των βαθμολογιών, σε ό,τι αφορά τα Γενικά Λύκεια, εάν οι διαδικασίες αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αύριο, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Δευτέρα 20-6-2011, αναφέρεται στη ίδια ανακοίνωση.

    Για τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α), λόγω του ότι οι εξετάσεις αυτών πραγματοποιήθηκαν μεταγενέστερα των Γενικών Λυκείων, η ολοκλήρωση της βαθμολογίας αυτών αναμένεται λίγες μέρες αργότερα και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

    Όπως ήδη ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων μπορεί να γίνει από 17-6-2011 ως και 28-6-2011, αφού οι υποψήφιοι προμηθευτούν από τα Λύκεια τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

    Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζεται, υποψήφιοι με το 10% ή όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να οριστικοποιήσουν την υποβολή των μηχανογραφικών τους ανεξαρτήτως βαθμολογιών, έχουν την δυνατότητα αυτή.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Παρέμειναν στο Σύνταγμα

    Μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου διαδήλωναν μέχρι αργά το βράδυ χιλιάδες "Αγανακτισμένοι" πολίτες. Επεισόδια με τραυματίες σημειώθηκαν χθες, όταν αντιεξουσιαστές και μέλη ακροδεξιών οργανώσεων "πολιόρκησαν" την πλατεία Συντάγματος.

    Συνελήφθησαν δέκα έξι άτομα, τα οποία θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ έγιναν 25 προσαγωγές.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 36 αστυνομικοί, δέκα από τους οποίους διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και οι υπόλοιποι με περιπολικά ή άλλα μέσα, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

    Στο μεταξύ, οι ''αγανακτισμένοι'' της Σπάρτης οργανώνουν πορεία προς την Αθήνα. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 8.00 το βράδυ της προσεχούς Κυριακής και θα καταλήξει στο Σύνταγμα το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιουνίου.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Εκρήξεις στην Τρίπολη

    Ισχυρές εκρήξεις έπληξαν το κέντρο της Τρίπολης σήμερα το πρωί και πυκνός καπνός κάλυψε το σημείο πάνω από το συγκρότημα Μπαμπ Αλ-Αζιζίγια, όπου κατοικεί ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι.

    Παράλληλα οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη κατήγαγαν νέα νίκη, χθες, στη δυτική Λιβύη θέτοντας υπό τον έλεγχο τριών περιοχών καθ' οδόν προς την Τρίπολη, την ώρα που μια επιδρομή του ΝΑΤΟ νοτίως της πρωτεύουσας προκάλεσε το θάνατο 12 ανθρώπων.

    Οι στρατιωτικές αυτές εξελίξεις σημειώθηκαν την παραμονή της επίσκεψης στην Τρίπολη του απεσταλμένου του Κρεμλίνου Μιχαήλ Μαργκέλοφ ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και άλλα μέλη της κυβέρνησης, σχεδόν μια εβδομάδα μετά τις επαφές με τους αντικαθεστωτικούς στο προπύργιό τους τη Βεγγάζη.

    Στη δυτική Λιβύη οι αντάρτες κατέλαβαν τις κωμοπόλεις Ζάουιτ αλ Μπάγκουλ, αλ Λαουάνια και Γάνιμα στο δρόμο που οδηγεί στη Γέφρεν, την πόλη που ελέγχεται από τους αντάρτες, 80 χλμ. από την Τρίπολη. Την προηγουμένη είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους αλ Ραγιάινα, μερικά χιλιόμετρα από τη Ζάουιτ αλ-Μπάγκουλ.

    Εκτός από τις επιτυχίες στο πεδίο της μάχης, οι αντικαθεστωτικοί είχαν μια διπλωματική επιτυχία με την αναγνώριση από μια 15η χώρα, τον Παναμά, του πολιτικού τους οργάνου, του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου του λιβυκού λαού.

    Για τον διοικητή των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στρατηγό Σαρλ Μπουσάρ, η στρατιωτική κατάσταση στη δυτική Λιβύη εξελίσσεται "πολύ θετικά".

    Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι ο βρετανικός στρατός έχει τα μέσα να συνεχίσει την αποστολή του στη Λιβύη "όσο θα χρειαστεί".

    Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν και ο βρετανός πρωθυπουργός συμφώνησαν να εντείνουν τις πιέσεις επί του συνταγματάρχη Καντάφι.

    Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν χθες Τετάρτη στο Λονδίνο και τόνισαν ότι το "ΝΑΤΟ μείωσε σημαντικά τις στρατιωτικές ικανότητες του Καντάφι" ενώ "δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις μέχρι ο λιβυκός λαός μπορέσει ελεύθερα να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του", δήλωσε ο εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού.

    Την ίδια ώρα στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με έκθεση της κυβέρνησης που εστάλη στο Κογκρέσο, οι στρατιωτικές και ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στη Λιβύη έχουν στοιχίσει μέχρι σήμερα τουλάχιστον 715 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 June 2011 - 8:30:17 UTC