Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν"
  • [02] Κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες την Πέμπτη
  • [03] Συνελήφθη 18χρονος "κράκερ"
  • [04] Στάχτη κάθε χρόνο 250.000 στρέμματα δάσους
  • [05] Στην Ευρώπη ο Α. Σαμαράς
  • [06] Ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα
  • [07] "Ο κύκλος έκλεισε"
  • [08] "Δεν θα παραδοθούμε"
  • [09] Ποινική δίωξη

  • [01] "Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν"

    Ο δρόμος που πρέπει να διανύσουμε είναι μακρύς, δύσκολος και απαιτεί αντοχή και αποφασιστικότητα, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε γραπτό μήνυμα του, που διαβάστηκε σε διεθνές τραπεζικό συνέδριο των Financial Times στην Αθήνα, επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν επιτευχθεί σημαντικές νίκες, όπως η μείωση του ελλείμματος κατά πέντε μονάδες του ΑΕΠ, αλλά και η συγκράτηση του ρυθμού αύξησης του δημοσίου χρέους.

    Μιλώντας στο Συνέδριο, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα Μπομπ Τράα ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν.

    Όλες μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να υλοποιούνται πλήρως, όχι μόνον να ανακοινώνονται, είπε ο κ.Τράα, δίνοντας πάντως εύσημα στην χώρα μας για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε ζητήματα όπως η μείωση του ελλείμματος.

    Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, τόνισε ότι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα. Υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές, είπε ο κ.Τράα, επισημαίνοντας ότι το Δημόσιο πρέπει να απεμπλακεί από τις συμμετοχές στο τραπεζικό σύστημα ώστε να απαλειφθούν στρεβλώσεις στην αγορά.

    Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα πρέπει να μιλήσει με μια φωνή, να στείλει το μήνυμα ότι η χώρα είναι έτοιμη για μεταρρυθμίσεις. Στο ίδιο μήκος και οι εταίροι της Ελλάδος στην ΕΕ θα πρέπει να μιλήσουν με μια φωνή, πρόσθεσε.

    Μιλώντας για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, είπε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να βελτιώσει περαιτέρω την κεφαλαιακή του βάση, κάτι που θα εκτιμηθεί από τις αγορές, προσθέτοντας ότι πρέπει σταδιακά να βγουν από το δίχτυ προστασίας που τους παρέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με οργανωμένο τρόπο.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες την Πέμπτη

    Με εξαίρεση τον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα συμμετάσχουν με ολιγόωρες στάσεις εργασίας στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, για την προσεχή Πέμπτη, 9 του μηνός, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που επιθυμεί να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας, για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

    Συγκεκριμένα, τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού θα ακινητοποιηθούν την Πέμπτη, καθώς οι εργαζόμενοι στα δύο αυτά μέσα σταθερής τροχιάς, έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

    Στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών, τα λεωφορεία θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, το μετρό θα εκτελεί δρομολόγια μετά τις 8 το πρωί, ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

    Σημειώνεται, ότι την ίδια μέρα οι συρμοί του Μετρό θα πηγαίνουν μέχρι τη στάση "Δουκίσσης Πλακεντίας", καθώς από το σταθμό αυτό μέχρι το αεροδρόμιο το δίκτυο ελέγχεται από τον ΟΣΕ.

    Τέλος, 24ωρη απεργία για την ίδια ημέρα έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Συνελήφθη 18χρονος "κράκερ"

    Δεκαοκτάχρονος «κράκερ», που από την εποχή της εφηβείας του αναζητούνταν από τις διεθνείς διωκτικές αρχές, για εισβολή σε ιστοσελίδες της Ιντερπόλ και κυβερνητικές ιστοσελίδες των ΗΠΑ, στις οποίες είχε προκαλέσει «ψηφιακούς βανδαλισμούς», συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής, που τον έψαχνε από τις 24 Φεβρουαρίου του 2008.

    Ο 18χρονος, ο οποίος είναι ιδιοφυΐα στα ηλεκτρονικά, το Φεβρουάριο του 2008, εισέβαλε στην ιστοσελίδα της Ιντερπόλ στη Λιόν, ενώ ένα χρόνο αργότερα έσπασε όλες τις δικλείδες ασφαλείας και εισέβαλε σε κυβερνητικές ιστοσελίδες των ΗΠΑ, καταστρέφοντας αρχεία και άλλο πολύτιμο υλικό.

    Η Ελληνική Αστυνομία είχε ενημερωθεί σχετικά από τις γαλλικές και αμερικανικές αρχές και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκανε έρευνες από τότε για τον εντοπισμό του.

    Από τις έρευνες και ενδελεχείς ψηφιακές αναλύσεις, προέκυψε ότι τα ψηφιακά ηλεκτρονικά ίχνη της επίθεσης ταυτίζονται με Έλληνα χρήστη του Ίντερνετ ηλικίας, κατά την ηλεκτρονική επίθεση, 16 ετών.

    Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας και αφού ενημερώθηκε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, χθες το πρωί, κλιμάκιο αστυνομικών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έκανε αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του 18χρονου, κατά την οποία βρέθηκε αποδεικτικό υλικό, το οποίο πιστοποιεί ότι είναι ο ιδιοκτήτης server της υπόθεσης των κυβερνοεπιθέσεων (CRACKING), κατά τα έτη 2008 και 2009 στη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

    Από την ψηφιακή έρευνα που έγινε επιτόπου, ταυτοποιήθηκε και το ψευδώνυμο με το οποίο είχαν γίνει οι κυβερνοεπιθέσεις. Επιπλέον, βρέθηκε και ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούσε τις εισβολές χωρίς να εντοπίζεται. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, είχε κατασκευάσει ειδικό λογισμικό, μέσω του οποίου έκανε «σάρωση», με συστήματα που ονομάζονται BOTNETS, (επίθεση κατατμημένης άρνησης παροχής υπηρεσιών), για να παραβιάζει υπολογιστικά συστήματα εκ του ασφαλούς. Πρόκειται για τεχνολογία που μέσω ειδικού λογισμικού, το οποίο διοχετεύουν στο Διαδίκτυο κακόβουλα οι CRACKERS, «καταλαμβάνουν» ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τους οποίους δεν μπορούν να διαχειριστούν οι κάτοχοί τους και μετατρέπονται σε «ζόμπι» και έρμαιο στα χέρια του εισβολέα.

    Μέσω αυτών των «ζόμπι» γίνονταν οι κυβερνοεπιθέσεις.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Στάχτη κάθε χρόνο 250.000 στρέμματα δάσους

    Στάχτη γίνονται κάθε χρόνο, από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, 250.000 στρέμματα δάσους στην Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια οι καμένες εκτάσεις στην ευρωπαϊκή Μεσόγειο τριπλασιάστηκαν, με εξαίρεση την Τουρκία.

    Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε ο γενικός διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, καθηγητής Δασολογίας, Νικήτας Φραγκισκάκης, στη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), με θέμα: «πρόληψη και προστασία του πολίτη και του οικοσυστήματος από τις δασικές πυρκαγιές».

    Στην εκδήλωση τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας ατομικών καταφυγίων για τους κατοίκους που ζουν σε δασικές περιοχές και έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη σημαντική αύξηση, τόσο στον αριθμό των πυρκαγιών όσο και την καμένη έκταση στη λεκάνη της Μεσογείου, που καταγράφεται τα τελευταία 50 χρόνια. Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, το 97% των δασικών πυρκαγιών που κάθε χρόνο ξεσπούν στην Ελλάδα οφείλονται (είτε εκούσια, είτε ακούσια) στον ανθρώπινο παράγοντα και μόλις το 3% σε φυσικά φαινόμενα όπως ο κεραυνός.

    Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Τάσος Κονακλίδης, υπογράμμισε ότι από το 1987 έως σήμερα έχουν γίνει στάχτη περίπου 4,5 εκατομμύρια στρέμματα ελληνικού δάσους, δηλαδή το 13,5% του δασικού πλούτου της χώρας και επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνει βίωμα σε κάθε Έλληνα πολίτη η αγάπη προς το περιβάλλον.

    Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Γιάννης Ιωαννίδης, πρότεινε "να μπουν σπίτια μέσα στο δάσος, τα οποία μπορούν να συνεισφέρουν στη προστασία του", ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής του Κιλκίς, Κώστας Κιλτίδης, τόνισε ότι "έστω κι αργά να μπει σε εγρήγορση η κρατική μηχανή".

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [05] Στην Ευρώπη ο Α. Σαμαράς

    Ευρωπαϊκή περιοδεία ξεκινά ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου Γ.Μιχελάκης, σήμερα το απόγευμα θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον Γάλλο Πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν.

    Ο Α.Σαμαράς, αύριο, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μαρτένς στις Βρυξέλλες. Θα ακολουθήσει γεύμα που θα παραθέσει στον πρόεδρο της ΝΔ ο κ. Μαρτένς, στο οποίο θα παρακαθίσει και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι. Στη συνέχεια, στα γραφεία της ΕΕ ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΕ Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Γ. Μιχελάκης: "Συνυπογραφή στο λάθος δεν υπάρχει"

    Aυστηρή κριτική στην κυβέρνηση γιατί προσανατολίζεται στην επιλογή κάποιου "διχαστικού δημοψηφίσματος", άσκησε η ΝΔ, τονίζοντας παράλληλα πως ενώ έχει αρχίσει μια αόριστη προετοιμασία για κάποιο δημοψήφισμα, δεν έχει ακόμα αποφασίσει ποιό θα είναι το ερώτημα που θα τεθεί.

    "Πρώτα επιλέγεται η μεθόδευση κι ύστερα αναζητείται το ερώτημα- το κάρο μπαίνει μπροστά από το άλογο- δεν τους ενδιαφέρει η ουσία, αλλά το επικοινωνιακό παιχνίδι της διαδικασίας και αυτό δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο, παρά ένα ακόμα τέχνασμα", τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

    Χρ. Σταϊκούρας: "Η ύφεση είναι πιο βαθιά σήμερα"

    Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.

    Παρεμβαίνοντας στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στα γραφεία της ΝΔ, ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως η ύφεση είναι πιο βαθιά σήμερα, από ό,τι ήταν στο τέλος της διακυβέρνησης της ΝΔ, ενώ το ΑΕΠ έχει κατρακυλήσει στο Γ' τρίμηνο του 2005.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [06] Ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα

    Συμπτώματα γαστρεντερίτιδας εμφάνισε στην Ελλάδα, όπου είχε έρθει για διακοπές, Γερμανίδα τουρίστρια, η οποία απευθύνθηκε στις υπηρεσίες υγείας της χώρας.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, η περίοδος επώασης υποδηλώνει λοίμωξη εκτός Ελλάδας.

    Από τον εργαστηριακό έλεγχο που διενεργήθηκε προέκυψε ότι είχε μολυνθεί με εντεροαιμορραγικό κολοβακτηρίδιο, συμβατό με το στέλεχος, που έχει προκαλέσει την επιδημία στη Γερμανία από τις αρχές Μαΐου.

    Η ασθενής έχει ήδη επιστρέψει στην πατρίδα της σε καλή κατάσταση.

    Στο μεταξύ, το βακτήριο E.coli προκάλεσε δύο νέα θύματα στη Γερμανία, ανεβάζοντας σε 25 τον συνολικό αριθμό των νεκρών, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της Κάτω Σαξονίας (βόρεια Γερμανία).

    Τα δύο νέα θύματα είναι δύο γυναίκες, ηλικίας η μία 74 και η άλλη 88 ετών, που υπέκυψαν αντίστοιχα στις 31 Μαΐου και την 1η Ιουνίου αφού εμφάνισαν τα συμπτώματα του ουραιμικού αιμολυτικού συνδρόμου -- σοβαρά νεφρικά προβλήματα που προκαλεί το βακτήριο E.coli.

    Σύμφωνα με τον επίτροπο Υγείας Τζον Ντάλι, "η επιδημία είναι περιορισμένη στο Αμβούργο" και "δεν υπάρχει κανένας λόγος να λαμβάνονται μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο".

    Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα να αποδεσμευτεί βοήθεια περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ υπέρ των παραγωγών λαχανικών και φρούτων της ΕΕ που αντιμετωπίζουν μεγάλη πτώση των πωλήσεων των προϊόντων τους εξαιτίας της επιδημίας του E.coli.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [07] "Ο κύκλος έκλεισε"

    Όταν ο σκηνοθέτης Μπέλα Ταρ δήλωνε στο Παρίσι, πριν τρία χρόνια, ότι δεν θα ξανακάνει ταινία το εννοούσε.

    "Νιώθω ότι ολοκλήρωσα τον κύκλο μου στον κινηματογράφο, που ξεκίνησε πριν 35 χρόνια. Δεν έχω κανένα λόγο να κάνω πια ταινίες. Ό,τι είχα να πω στον κινηματογράφο το είπα", δήλωσε στους έλληνες δημοσιογράφους. "Δεν θέλω να γίνω επαγγελματίας σκηνοθέτης", υπογράμμισε ο κορυφαίος Ούγγρος δημιουργός, αποσπώντας το χειροκρότημα, σκηνοθετών και φοιτητών σχολών κινηματογράφου, που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου.

    Αύριο, θα δώσει μάστερ κλας, στο Τριανόν, όπου έως τις 12 Ιουνίου θα προβάλλεται το σύνολο του έργου του, στα πλαίσια του αφιερώματος της εταιρείας New Star, στον σκηνοθέτη, ο οποίος στη χώρα μας έγινε γνωστός, κυρίως με την ταινία του "Αρμονίες του Βερκμαΐστερ" (Werckmeister).

    Ο κύκλος του «έκλεισε» με την βραβευμένη, στο περασμένο Φεστιβάλ Βερολίνου, ταινία του «Το Άλογο του Τορίνο», ένα έπος της ανθρώπινης μοίρας και μοναξιάς.

    Ο κινηματογράφος είναι για εκείνον μια κατάθεση, για το πώς βλέπει τον κόσμο. "Το ερώτημα είναι τί θέλει ο σκηνοθέτης. Να δείξει τη πραγματικότητα; νβ αλλάξει τον κόσμο; να ψυχαγωγήσει τον κόσμο; Για μένα ο στόχος είναι ο θεατής και πιστεύω στο έξυπνο κοινό. Κι ας μην ξεχνάμε ότι τα χρήματα για να κάνεις μια ταινία είναι του κοινού", είπε ο Μπέλα Ταρ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [08] "Δεν θα παραδοθούμε"

    Θα πολεμήσω "μέχρι τέλους", τόνισε ο Μουάμαρ Καντάφι σε διάγγελμα που μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση της Λιβύης, μετά τις αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ στην Τρίπολη.

    "Έχουμε μόνο μία επιλογή: θα μείνουμε στην γη μας νεκροί ή ζωντανοί", δήλωσε ο Λίβυος ηγέτης, καλώντας τους υποστηρικτές του να συγκεντρωθούν στο συγκρότημά του στην Μπαμπ αλ Αζιζία, το οποίο επλήγη αρκετές φορές από τις επιδρομές του ΝΑΤΟ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [09] Ποινική δίωξη

    Την ποινική δίωξη του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου για δύο κακουργήματα, αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει η Προανακριτική Επιτροπή που διερεύνησε την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

    Όλα τα κόμματα, πλην του ΛΑΟΣ που δεν μετείχε στην Επιτροπή, συμφώνησαν στα δύο βασικά ποινικά αδικήματα που προτείνει η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου, δηλαδή της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ στο πόρισμα καταγράφονται σε αστερίσκους οι θέσεις των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης για τρεις επιπλέον κατηγορίες.

    Ειδικότερα, η ΝΔ προτείνει τη δίωξη του κ. Τσοχατζόπουλου και για το αδίκημα της «παραβίασης μυστικών της πολιτείας», το ΚΚΕ «της απιστίας σε σχέση με το περιεχόμενο και την εφαρμογή της αρχικής σύμβασης» και ο ΣΥΡΙΖΑ της «απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία».

    Η πλειοψηφία προτείνει, επίσης, να «ασκηθεί αυτοτελώς αγωγή σε βάρος του πρώην υπουργού προς επιδίκαση αποζημίωσης και χρηματικής ικανοποίησης υπέρ του ελληνικού δημοσίου», καθώς και «να ληφθεί κάθε ενδεικνυόμενο ασφαλιστικό μέτρο (συντηρητική κατάσχεση ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων, τραπεζικών λογαριασμών, μετοχών, άυλων τίτλων, θυρίδων, κ.λπ. που θα βρεθούν στην κατοχή των υπόπτων), καθώς και σε εγγραφή προσημειώσεων υποθήκης επί ακινήτων κ.λπ., προκειμένου να διασφαλιστούν τα οικονομικά συμφέροντα και οι νόμιμες αξιώσεις του δημοσίου».

    "Διάτρητο το πόρισμα με κατασκευασμένο κατηγορητήριο που θα καταρρεύσει στη δικαιοσύνη", δήλωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Προανακριτικής.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 June 2011 - 16:30:27 UTC