Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελεύθερος άνευ όρων ο Β. Παπαγεωργόπουλος
  • [02] Στη Βεγγάζη απεσταλμένος του Κρεμλίνου
  • [03] ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ συμμετέχουν στις κινητοποιησεις ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ
  • [04] "Αντίδοτο η τέχνη"
  • [05] Απροετοίμαστη για E. Coli

  • [01] Ελεύθερος άνευ όρων ο Β. Παπαγεωργόπουλος

    Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους κρίθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον του γ' ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο πρών δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για την υπεξαίρεση ύψους 51,4 εκατ. ευρώ που αποκαλύφθηκε στα ταμεία του δήμου.

    «Έκανα ό,τι μπορούσα ώστε η ελληνική Δικαιοσύνη να βρει τους πραγματικούς ενόχους όσο γίνεται πιο σύντομα. Κανείς δεν μπορεί να μειώσει το τεράστιο έργο της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου», τόνισε σε δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

    Νωρίτερα, ο κ. Παπαγεωργόπουλος, απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή, αρνήθηκε πλήρως τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι επί της δικής του διοίκησης αποκαλύφθηκε η υπόθεση και πήρε το δρόμο προς τη Δικαιοσύνη.

    Σύμφωνα με το πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή, ο τέως δήμαρχος υποδεικνύει ως «πρωταγωνιστή» της υπεξαίρεσης τον πρώην υπάλληλο της Ταμειακής Υπηρεσίας Παναγιώτη Σαξώνη.

    Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης από κοινού και κατ' εξακολούθηση, της απλή συνέργειας σε πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, καθώς επίσης της παράβασης καθήκοντος.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Στη Βεγγάζη απεσταλμένος του Κρεμλίνου

    Ο ειδικός απεσταλμένος του Κρεμλίνου Μιχαήλ Μαργκέλοφ έφθασε σήμερα στη Βεγγάζη, προπύργιο των εξεγερμένων στην ανατολική Λιβύη, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα των διαδηλώσεων που κλιμακώθηκαν σε εξέγερση εναντίον του καθεστώτος, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

    «Φθάσαμε στη Βεγγάζη για να διευκολύνουμε τον διάλογο ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα. Η Ρωσία βρίσκεται σε μια μοναδική θέση καθώς έχει πάντοτε μια πρεσβεία στην Τρίπολη και αποκτά επαφή με τους εξεγερμένους σήμερα», είπε ο κ. Μαργκέλοφ στους δημοσιογράφους μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης, περί τις 12:00 (ώρα Ελλάδας).

    Πρόσθεσε ότι θα βρίσκεται αύριο στο Κάιρο και «τελικά θα επισκεφθεί την Τρίπολη», χωρίς να διευκρινίσει πότε ακριβώς.

    Ο Μαργκέλοφ, ειδικός απεσταλμένος του Κρεμλίνου για την Αφρική, επρόκειτο να συναντηθεί σήμερα στη Βεγγάζη με τον Μούσταφα Άμπντελ Τζαλίλ, πρόεδρο του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου, του πολιτικού διευθυντηρίου των εξεγερμένων, τον Μαχμούντ Τζιμπρίλ και τον σκιώδη υπουργό Άμυνας Όμαρ ελ-Χαρίρι.

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχει καλέσει τον συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι να εγκαταλείψει την εξουσία παρότι επικρίνει τις επιχειρήσεις του NATO, εκτιμώντας ότι η Συμμαχία ξεπερνά τα όρια που έθετε η εντολή που παρείχε η απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την προστασία των αμάχων στη Λιβύη.

    Η Ρωσία απείχε από την ψηφοφορία για την απόφαση.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ συμμετέχουν στις κινητοποιησεις ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ

    Συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει για τις 15 Ιουνίου 2011 η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, μικρομεσαίοι και έμποροι, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, και γνωστοποιούν ότι οι επιχειρήσεις και τα εμπορικά θα μείνουν κλειστά στις 15 του μήνα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

    Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κεντρικό αίτημα της διαμαρτυρίας, είναι το σταμάτημα της καθοδικής και επικίνδυνης για την οικονομία και κοινωνία υφεσιακής πορείας της χώρας, που παράγει λουκέτα, ανεργία, φτωχοποίηση, ελλείμματα και ακόμα μεγαλύτερα χρέη.

    ''Το σπάσιμο αυτού του φαύλου κύκλου, ταυτόχρονα με τη δημοσιονομική ευταξία, τον εκσυγχρονισμό και την ορθολογική λειτουργία του δημοσίου τομέα είναι σήμερα τα ζητούμενα που δεν εκπληρώνονται με τα έως τώρα μέτρα και απαιτήσεις των δανειστών μας (μνημόνια)''.

    ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ σημειώνουν ότι η απάντηση στο μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, την ύφεση, δεν μπορεί να είναι άλλη από την επανεκκίνηση της οικονομικής και επενδυτικής δραστηριότητας των Μικρών επιχειρήσεων (της πραγματικής οικονομίας), που σύμφωνα και με την Ε.Ε. αποτελούν την "ραχοκοκαλιά της απασχόλησης" σε Ευρώπη και Ελλάδα.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] "Αντίδοτο η τέχνη"

    Ο Μένης Κουμανταρέας, όντας, ίσως, ο πιο πολυδιαβασμένος σύγχρονος Έλληνας πεζογράφος και δοκιμιογράφος, πατάει γερά στο έδαφος και μιλάει δημόσια για αυτά που πιστεύει, χωρίς φόβο, χωρίς να ψάχνει για συμπάθεια, με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, αν και σπάνια το κάνει, αφού όπως λέει, προτιμά να γράφει.

    Ο συγγραφέας, που σήμερα ζει μόνιμα στην Κυψέλη, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την κρίση, τους «αγανακτισμένους», την πολυαγαπημένη του, όπως την χαρακτήρισε, Αθήνα, τους μετανάστες, το χρήμα και την τέχνη.

    «Αγαπώ τόσο πολύ την Αθήνα, που ό,τι και αν συμβεί, δε θα πάψω να την αγαπώ», λέει ξεφυσώντας τον καπνό από το τσιγάρο του, στο Cafe de Poet, της πλατείας Βικτωρίας και η ματιά του γλυκαίνει.

    Η συζήτηση έρχεται αναπόφευκτα στην οικονομική κρίση. «Η ρίζα της κρίσης είναι το χρήμα, γιατί όλοι τελικά μόνο γι αυτό μιλάνε σήμερα», λέει σχεδόν μηχανικά.

    «Οι συγκεντρώσεις, ωστόσο, στην Αθήνα δείχνουν τελικά ότι ο κόσμος δεν κοιμάται. Όλοι πρέπει να κάνουμε κάτι για να αντιδράσουμε στον φόβο, την ξενοφοβία ή την "ελληνοφοβία". Αν δεν αντιδράσεις δεν γίνεται τίποτα. Εγώ δε βγαίνω στις πλατείες να διαμαρτυρηθώ, άλλωστε, ούτε η ηλικία μου το επιτρέπει. Ένας άνθρωπος που γράφει, όπως εγώ, αντιδρά με τα βιβλία. Μέσα από αυτά, λέω αυτά που σκέφτομαι και αγαπώ και απβ ό,τι φαίνεται, πολλοί αναγνώστες ταυτίζονται μαζί μου», προσθέτει χαρακτηριστικά.

    «Η τέχνη σίγουρα είναι το αντίδοτο για τα περισσότερα βάσανα», λέει με σιγουριά.

    Ο Μένης Κουμανταρέας είναι ένας από τους λίγους σημερινούς, αυθεντικούς πνευματικούς ανθρώπους, που έχει επιλέξει να ζει μέσα στον πραγματικό κόσμο, ανάμεσα σε μετανάστες, Έλληνες, και «νεοέλληνες», που προβληματίζεται, ψάχνει και βρίσκει, γι αυτό και η πένα του μοιάζει αστέρευτη, έχοντας 20 σπουδαία έργα στο ενεργητικό του και συνεχή συγγραφική παρουσία από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, μέχρι και σήμερα, αποτυπώνοντας με τον πιο αυθεντικό τρόπο την εποχή του.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [05] Απροετοίμαστη για E. Coli

    Είκοσι τρείς νεκροί, σε Γερμανία και Αυστρία και περισσότεροι από 2.000 ασθενείς στην Ευρώπη, από τους οποίους οι 600 είναι σε άσχημη κατάσταση και αντιμετωπίζουν κίνδυνο νευρολογικών επιπτώσεων, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της δράσης του φονικού βακτηριδίου Ε. Coli, η πηγή προέλευσης του οποίου ακόμη αγνοείται, ανέφεραν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι εκπρόσωποι των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου.

    Παρόντος του αρμόδιου κοινοτικού Επιτρόπου Τζον Ντάλι, οι εκπρόσωποι των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και μεμονωμένοι ομιλητές-ευρωβουλευτές, κατήγγειλαν την Κομισιόν ότι υπήρξε απροετοίμαστη στην αντιμετώπιση μιας τέτοιας επιδημίας και υπογράμμισαν ότι ένα μήνα μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος και 15 μέρες μετά την εμφάνιση της ασθένειας, ουδείς γνωρίζει τη πηγή προέλευσης αυτού του φονικού βακτηριδίου.

    Ο επίτροπος Τζον Ντάλι υπεραμύνθηκε των έγκαιρων αντανακλαστικών της Κομισιόν, στο θέμα της αντιμετώπισης του προβλήματος αλλά περιορίσθηκε σε γενικότητες, χωρίς να μπορέσει να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία, τόσον για την πηγή προέλευσης του βακτηριδίου όσον και για τους τρόπους αντιμετώπισης της επέκτασης του.

    Προσπαθούμε, είπε, να σταματήσουμε τη διάδοση του βακτηριδίου και αναμένουμε τα αποτελέσματα επιστημονικών μελετών, που θα μας αποκαλύψουν, ενδεχομένως, από που προέρχεται το μολυσματικό αυτό βακτηρίδιο.

    Μετέθεσε δε τις όποιες αποφάσεις είναι να ληφθούν, στην απογευματινή συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, που συνεδριάζουν σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 June 2011 - 10:30:21 UTC