Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.
  • [02] Διπλή βομβιστική επίθεση στο Ιράκ
  • [03] Ζητούν κοινωνικά μέτρα
  • [04] Παραιτήθηκε από την ηγεσία του ΔΝΤ ο Στρος-Καν
  • [05] Παιδί και διαζύγιο
  • [06] Ανεβαίνοντας τον Όλυμπο ο»Ώ

  • [01] Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της αιματηρής ένοπλης συμπλοκής, με τραυματίες δύο αστυνομικούς και έναν πολίτη, που έγινε χθες, στις 19.05, στη διασταύρωση των οδών Αιόλου και Επικούρου, κοντά στο Ηλιακό Χωριό της Πεύκης.

    Σύμφωνα με τα έως στιγμής στοιχεία, στο σημείο είχε πάει περιπολικό της Άμεσης Δράσης ύστερα από τηλεφώνημα, που έγινε στο κέντρο, για ύποπτα άτομα. Όταν έφτασε στο σημείο το περιπολικό, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν σε αυτό δέχτηκαν πυρά από άτομα, που βρίσκονταν στο σημείο. Το αποτέλεσμα ήταν ο ένας από τους αστυνομικούς να δεχτεί τρεις σφαίρες στο στήθος και στην κοιλιά, οι οποίες όμως χτύπησαν στο αλεξίσφαιρο γιλέκο εκτός από τη μία. Ο δεύτερος αστυνομικός, που επίσης φορούσε γιλέκο, δέχτηκε μία σφαίρα στον ώμο.

    Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας πολίτης, που πιθανολογείται ότι ήταν ανάμεσα τους δράστες, οι οποίοι δεν έχει εξακριβωθεί αν ήταν δύο ή περισσότεροι. Ωστόσο, αυτός ή αυτοί που δεν τραυματίστηκαν πήραν το όχημα της αστυνομίας και διέφυγαν με αυτό.

    Το περιπολικό βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα εγκαταλελειμμένο στην οδό Θεσσαλονίκης 16, στη Νέα Κηφισιά. Μέσα ήταν το όπλο τού ενός αστυνομικού, που του έπεσε, όταν τραυματίστηκε.

    Στον τόπο της συμπλοκής βρέθηκε ένα ακόμα πιστόλι και ένα μπιτόνι με βενζίνη, ενώ σε μικρή απόσταση βρέθηκε και κλεμμένη μοτοσικλέτα.

    Ο τραυματίας πολίτης μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και χειρουργείται, ενώ οι δύο αστυνομικοί στο ΚΑΤ, όπου ο ένας, που δέχτηκε την σφαίρα στην κοιλιά, εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

    Διενεργείται έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτότητα των δραστών και ο σκοπός της παρουσίας τους εκεί.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Διπλή βομβιστική επίθεση στο Ιράκ

    Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 τραυματίσθηκαν σήμερα σε διπλή βομβιστική επίθεση κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας του Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ, έγινε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Οι δύο επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα σημειώθηκαν με διαφορά μερικών λεπτών στο κέντρο της πόλης, η οποία βρίσκεται 240 χλμ βορείως της Βαγδάτης.

    Η πλειοψηφία των θυμάτων είναι αστυνομικοί.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ζητούν κοινωνικά μέτρα

    Σωματεία εργαζομένων στο κέντρο και τις υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης, καθώς και κινήσεις πολιτών ανέπτυξαν τις θέσεις τους στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων, που είχε σαν θέμα την «εκρηκτική κατάσταση στην Αθήνα».

    Οι περισσότεροι εστίασαν στο τρίπτυχο χρόνια υποβάθμιση - εγκληματικότητα - φασιστικές επιθέσεις και ζήτησαν από τον δήμο να πιέσει προς την κεντρική εξουσία για λήψη κοινωνικών μέτρων, ώστε να βοηθηθούν οι περιοχές που πλήττονται και να δοθούν χαρτιά σε μετανάστες και πρόσφυγες για να μπορέσουν να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδας. Παράλληλα, κατήγγειλαν ύπαρξη «σχεδίων Real Estate, που κρύβονται πίσω από την υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου και άλλων περιοχών της πόλης».

    Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στη συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, την χαρακτήρισε «παραγωγική», επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός» και ότι «το πρόβλημα είναι η αποτελεσματικότητα των μέτρων». Μάλιστα, εξέφρασε την ανησυχία του για τις δηλώσεις κατοίκων των τελευταίων ημερών ότι έχει βελτιωθεί η κατάσταση στο ιστορικό κέντρο, θέτοντας το ερώτημα «υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο για το πού πάνε αυτοί οι πληθυσμοί;»

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Παραιτήθηκε από την ηγεσία του ΔΝΤ ο Στρος-Καν

    Ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης και της απόπειρας βιασμού, παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του με ημερομηνία 18 Μαΐου, το ΔΝΤ.

    Δεσμεύεται δε να καταβάλει ένα εκατομμύριο δολάρια ως εγγύηση και να παραμείνει στη Νέα Υόρκη υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση, σε μία νέα προσπάθεια να πείσει την αμερικανική δικαιοσύνη για την υπό όρους αποφυλάκισή του.

    Ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος κρατείται από τη Δευτέρα, θα γνωρίζει την Παρασκευή εάν κατά τη χθεσινή ακροαματική συνεδρίαση, η οποία συνεκλήθη μυστικά, κυρίως για να καταθέσει η ενάγουσα, αποφασίσθηκε εάν υπάρχουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για τη δίωξή του ή όχι.

    Εν αναμονή της ανακοίνωσης της απόφασης αυτής, θα πραγματοποιηθεί σήμερα ακρόαση για την υποβολή του αιτήματος της υπό όρους αποφυλάκισης, δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπουκστέιβερ εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Μανχάταν.

    Οι συνήγοροι του Ντομινίκ Στρος-Καν προβάλλουν στο αίτημα αποφυλάκισης με καταβολή εγγύησης ότι ο εντολέας τους διαθέτει "ικανά χρηματικά μέσα" , τονίζοντας το γεγονός ότι η κατοικία του στην Ουάσινγκτον είναι αξίας τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων. Στο αίτημα αποφυλάκισης αναφέρεται ότι το ζεύγος Στρος-Καν-Σενκλέρ αγόρασε την κατοικία της Ουάσινγκτον το 2007 και διευκρινίζεται ότι οι τίτλοι ιδιοκτησίας είναι στο όνομα της συζύγου του Αν Σεκλέρ.

    Η υπεράσπιση του Ντομινίκ Στρος-Καν επιμένει στις στενές σχέσεις που διατηρεί η Αν Σεκλέρ με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπενθυμίζουν ότι η σύζυγος του Ντομινίκ Στρος-Καν έχει γεννηθεί στη Νέα Υόρκη, ότι τελείωσε το λύκειο στις ΗΠΑ, ότι αυτή τη στιγμή ετοιμάζει ένα βιβλίο για την αμερικανική πολιτική ζωή.

    Ο Στρος-Καν δεσμεύεται να παραμείνει επί 24ώρου βάσεως σε κατοικία στο Μανχάταν υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση, που είναι πιθανόν να συνίσταται σε ηλεκτρονικό βραχιόλι. Ακόμη και αν δεν αναφέρεται στην αίτηση, η κατοικία στο Μανχάταν είναι πιθανόν το σπίτι της κόρης του, η οποία είναι μόνιμος κάτοικος του Μανχάταν.

    Ο Στρος-Καν έχει ήδη παραδώσει το γαλλικό του διαβατήριο στην αμερικανική δικαιοσύνη και δεσμεύεται να παραδώσει επίσης το ταξιδιωτικό του έγγραφο του ΟΗΕ στις αμερικανικές αρχές για να αποδείξει ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το αμερικανικό έδαφος κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Παιδί και διαζύγιο

    Το διαζύγιο είναι μία τραυματική εμπειρία για τα παιδιά και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον ψυχολογικό κόσμο τους, αφήνοντας αρνητικά κατάλοιπα για όλη τους τη ζωή. Στις ανεπτυγμένες χώρες υπολογίζεται ότι ένας στους δύο γάμους καταλήγει σε διαζύγιο αν και δεν αποτελεί πλέον κοινωνικό στίγμα, δεν παύει να είναι από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες στη ζωή ενός ατόμου.

    Ωστόσο, ψυχολόγοι επισημαίνουν ότι αυτό δεν πρέπει να αποτρέπει τους γονείς να προχωρούν στη διάλυση του γάμου τους και τη σύναψη μίας νέας σχέσης και τούτο γιατί, όπως σημειώνουν, τα παιδιά μπορούν να αισθανθούν άνετα, αλλά και εξίσου ευτυχισμένα με το νέο σύντροφο του γονιού τους.

    Όπως, τονίζει ο παιδοψυχολόγος, Γιάννης Ξηντάρας πρέπει «οι ίδιοι οι γονείς να πιστέψουν ότι αξίζουν μία δεύτερη ευκαιρία και να μην αισθάνονται ενοχές» και διευκρινίζει ο κ. Ξηντάρας ότι «στην Ελλάδα που η κοινωνία είναι πιο παραδοσιακή επικρατεί ακόμη ως ταμπού. Συνηθίζουν να κρύβουν από τα παιδιά οι διαζευγμένοι γονείς το νέο σύντροφο, γιατί πιστεύουν ότι θα τα πληγώσουν».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Ανεβαίνοντας τον Όλυμπο

    Ο 78χρονος Κωνσταντίνος Ζολώτας μπορεί να περηφανεύεται -και όχι άδικα- πως μετά τον Δία γνωρίζει τον Όλυμπο καλύτερα από τον καθένα.

    Άλλωστε, το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του το πέρασε σε κορυφές και χαράδρες, αφού για περισσότερα από 50 χρόνια ήταν οδηγός βουνού.

    Γνωρίζει τον Όλυμπο σαν την ... παλάμη του χεριού του και οι ιστορίες που διηγείται -άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες- είναι μοναδικές και άκρως ενδιαφέρουσες.

    Ο κ. Ζολώτας αρχίζει σιγά-σιγά να ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεών του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι μνήμες τον οδηγούν πολλά χρόνια πίσω όταν ο ίδιος και αρκετοί ακόμη φίλοι του, σε ηλικία 16 και 17 ετών, αποφάσισαν με τα βαριά σακίδια τους να ανέβουν τον Όλυμπο.

    Ο μπαρμπα-Κώτσος, όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι, δηλώνει ότι είναι αδύνατο να υπολογίσει πόσες φορές περπάτησε το βουνό στα πενήντα χρόνια της σταδιοδρομίας του, όμως ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να βλέπει πράγματα και συνθήκες που τον μαγεύουν: "Ο Όλυμπος είναι πάντα διαφορετικός. Καμιά φορά δεν έχει την ίδια μορφή. Κάθε μέρα είναι διαφορετική. Τα σύννεφά του, οι ανατολές του, οι δύσεις του, οι καταιγίδες του β¦ Δεν ξέρουμε την άλλη μέρα τι θα ξημερώσει στον Όλυμπο. Είναι απρόβλεπτος".

    Μέσα σ' όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας του, ο 78χρονος έχει περισσότερες από 110 διασώσεις στο ενεργητικό του. Το 1995, όταν συμπλήρωσε τις εκατό διασώσεις, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 May 2011 - 8:30:21 UTC