Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέος κύκλος επαφών με την "τρόικα"
  • [02] Κατηγορίες για "παθητική δωροδοκία" σε στελέχη του ΣΔΟΕ
  • [03] Διεθνής Εβδομάδα για τη Γέννα
  • [04] Σχέδιο για την αναβάθμιση του κέντρου
  • [05] "Καθ΄οδόν" προς ΕΚΤ
  • [06] Τραγουδούν Νίκο Γκάτσο ο»Ώ

  • [01] Νέος κύκλος επαφών με την "τρόικα"

    Νέο κύκλο επαφών με τους επικεφαλής της "τρόικας", αρχίζει στην Αθήνα, σήμερα ή το αργότερο αύριο, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος επιστρέφει από τις Βρυξέλλες (όπου συνεδρίασαν τα συμβούλια της Ευρωομάδας και του Εκοφίν), το απόγευμα.

    Στο τραπέζι των συζητήσεων παραμένουν η πλήρης εξειδίκευση των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015 (το οποίο περιλαμβάνει παρεμβάσεις ύψους 26 δισ. ευρώ), το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ και τα πρόσθετα μέτρα που απαιτούνται για το τρέχον έτος.

    Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, "παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας σε σχέση με το 2011. Συνεχίζουμε το έργο μας".

    Οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν, εξάλλου, ότι ενδέχεται ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο να υλοποιηθούν νωρίτερα χρονικά, προκειμένου να καλυφθούν με τον τρόπο αυτόν οι πρόσθετες ανάγκες αύξησης των εσόδων και περιστολής των δαπανών για το τρέχον έτος.

    Στο μεταξύ, θετικό ήταν το νέο τεστ για την οικονομία μας κατά την έκδοση των τρίμηνων εντόκων γραμματίων.

    Το δημόσιο με επιτόκιο 4,06% άντλησε συνολικά κεφάλαια ύψους 1,625 δισ. ευρώ.Το επιτόκιο στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, τον Απριλίου ήταν 4,10%.Οι ξένοι επενδυτές κάλυψαν το 31% της έκδοσης.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Κατηγορίες για "παθητική δωροδοκία" σε στελέχη του ΣΔΟΕ

    Για παθητική δωροδοκία τελεσθείσα απο υπαλλήλους και για απόπειρα εκβίασης, κατηγορούνται τα τρία στελέχη του ΣΔΟΕ, που συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι για απόπειρα εκβίασης επιχειρηματία στην περιοχή Ιεράς Οδού-Αιγάλεω, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον τους είναι σε βαθμό κακουργήματος.

    Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι στην κατοχή του ενός απο τους εφοριακούς, βρέθηκε την ώρα της σύλληψης και πιστόλι με σφαίρες, το οποίο κατείχε παράνομα. Στην κατοχή του βρέθηκαν επίσης 9.160 ευρώ και στο σπίτι του βρέθηκαν άλλα 85.570 ευρώ μαζί με πολυτελές αυτοκίνητο ( AUDI Q 5). Ολα κατασχέθηκαν. Απο την έρευνα προέκυψε οτι οι τρεις εφοριακοί είχαν επισκεφθεί πριν 10 ημέρες την επιχείρηση και απαίτησαν τα χρήματα. Η ιδιοκτήτρια ενημέρωσε τις αρχές και οργανώθηκε η επιχείρηση σύλληψής τους.

    Υπενθυμίζεται ότι οι εφοριακοί, ηλικίας 48 ,48 και 45 ετών αντίστοιχα εξεβίασαν την επιχείρηση και ζήτησαν απο την ιδιοκτήτρια ποσό χιλίων(1000) ευρώ, για να βεβαιώσουν μόνο ελάχιστες παραβάσεις.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Διεθνής Εβδομάδα για τη Γέννα

    «Γέννα όπου την επιθυμείτε, με τον τρόπο που την επιθυμείτε, με τους ανθρώπους που θέλετε κοντά σας» είναι το θέμα του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Εβδομάδας για τον Σεβασμό στη Γέννα, που άνοιξε χθες και θα κλείσει στις 22 Μαΐου, και αποτελεί την ευκαιρία να ακουστούν δυνατά φωνές από ολόκληρο τον πλανήτη σε θέματα που αφορούν την προώθηση του φυσικού τοκετού και τη βελτίωση της περιγεννητικής φροντίδας.

    Στο πλαίσιο του εορτασμού, μέλη του Συλλόγου Βοηθών Μητρότητας προσφέρουν δωρεάν επισκέψεις κατ' οίκον σε λεχώνες και εγκύους, και διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων και υπηρεσιών, με σκοπό τη δικτύωση, την ενημέρωση και την υποστήριξη στη νέα μητέρα και την οικογένεια.

    Επιπλέον, ανοικτά μαθήματα χορού και γιόγκα, προβολές ντοκιμαντέρ, συναντήσεις με μαίες, ομάδες μαμάδων, μπαμπάδων και μωρών με νανουρίσματα, τεχνικές χαλάρωσης, μαθήματα θηλασμού, χειροτεχνίες, εργαστήρια βρεφικού μασάζ, σεμινάρια προγεννητικής αγωγής, παρουσιάσεις για τον θηλασμό, την πρώτη ώρα μετά τη γέννα, την ψυχολογία, τη διατροφή, την κίνηση, φιλοξενούνται στη διάρκεια της Ανοιχτής Εβδομάδας για τον Σεβασμό στη Γέννα, σε μία δράση ψυχής που συντονίζει το Ελληνικό Δίκτυο για τον Σεβασμό στη Γέννα, ENCA Hellas.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Σχέδιο για την αναβάθμιση του κέντρου

    Καθημερινές πεζές και εποχούμενες περιπολίες, τις οποίες θα συνδράμουν και μέλη της δημοτικής αστυνομίας, στοχευμένες δράσεις της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, μεγάλες επιχειρήσεις γενικευμένων αστυνομικών ελέγχων, τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση, λειτουργία τριών μονάδων υποκατάστασης (χορήγηση μεθαδόνης) σε νοσοκομεία, δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων, μείωση αστικών αξιών στο κέντρο της Αθήνας, μετατροπή παλαιών ξενοδοχείων του κέντρου σε φοιτητικές εστίες, περιλαμβάνονται στα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, για το κέντρο της Αθήνας.

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, θα είναι ο συντονιστής των δράσεων. Τα προβλήματα είναι κοινωνικά και η λύση πρέπει να είναι πολιτική, ανέφερε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι τα κοινωνικά προβλήματα δεν τα λύνει η αστυνομία. Η παρέμβασή μας, πρόσθεσε, δεν αποσκοπεί απλώς στην αυτονόητη ασφάλεια του κέντρου, αλλά στο να ξαναβρεί η πόλη την ψυχή της.

    Πρωτοβουλία θα αναλάβει ο δήμος Αθηναίων για τη συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα προτείνει σχέδιο για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Καμίνης.

    ''Οι δράσεις που ανακοινώθηκαν για την Αθήνα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, δείχνουν πολιτική βούληση, διαχειρίζονται το αρνητικό κλίμα, επιμερίζουν και συντονίζουν αρμοδιότητες και πολιτικές ευθύνες, ενώ προσπαθούν να κατευνάσουν την έκρηξη βίας από τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα'', δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης, αναφορικά με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο για τα μέτρα αναμόρφωσης του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας.

    Στη δήλωσή του ο κ. Κορκίδης αναφέρει ακόμη πως «η εικόνα του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας μπορεί και πρέπει επιτέλους να αλλάξει. Είναι ντροπή το κέντρο της πρωτεύουσάς μας να είναι κέντρο ανομίας, φόβου, μίσους και βίας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] "Καθ΄οδόν" προς ΕΚΤ

    Ο Μάριο Ντράγκι, ο οποίος έλαβε χθες την υποστήριξη της ευρωζώνης για να διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αποκατέστησε την καταρρακωμένη αξιοπιστία της Τράπεζας της Ιταλίας, πριν αποκτήσει διεθνές κύρος, κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

    Ο 63χρονος διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, αναγνωρισμένος οικονομολόγος και τραπεζίτης, είναι γνωστός ως Ciampi Boy (από τον ισχυρό πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ιταλίας και μετέπειτα πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Κάρλο Ατζέλιο Τσιάμπι).

    Εκλήθη το 2005 να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Τράπεζας της Ιταλίας που είχε πληγεί από τη διοίκηση του Αντόνιο Φάτζιο, ο οποίος ενεπλάκη σε τραπεζικό σκάνδαλο.

    Ο "Σούπερ Μάριο" αποχωρεί τότε από την αμερικανική Goldman Sachs, της οποίας ήταν αντιπρόεδρος από το 2002 και επιστρέφει στη Ρώμη, όπου ο διορισμός του χαιρετίζεται από ολόκληρο το ιταλικό πολιτικό φάσμα.

    Για να ξεπεράσει το εμπόδιο της εθνικότητάς του, ο Μάριο Ντράγκι αποδόθηκε τους τελευταίους μήνες σε μία εκστρατεία γοητείας προς το Βερολίνο, η υποστήριξη του οποίου ήταν αποφασιστικής σημασίας, υμνώντας το γερμανικό οικονομικό μοντέλο και πληθύνοντας τις δηλώσεις για την αφοσίωσή του στην σταθερότητα των τιμών.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Τραγουδούν Νίκο Γκάτσο

    Μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι δύο συναυλίες του Ιανουαρίου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αποφάσισε την επανάληψη του αφιερώματος στον μεγάλο ποιητή, Nίκο Γκάτσο, την Κυριακή 22 Μαΐου (8.30μμ), με τη συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη και του Αλκίνοου Ιωννίδη.

    Ο Α. Ιωαννίδης με την παράλληλη ιδιότητά του, αυτήν του συνθέτη, θα παρουσιάσει στο κοινό τα καινούρια τραγούδια που συνέθεσε σε στίχους Νίκου Γκάτσου.

    Στο αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο - που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Κύκλου Ελληνική Μουσική - συμμετέχουν επίσης "ο τελευταίος τραγουδιστής του Μάνου Χατζιδάκι", Βασίλης Γισδάκης, καθώς και ένα μουσικό σύνολο υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

    Η πνευματική κληρονομιά του Νίκου Γκάτσου παραμένει ζωντανή μέσα από την ποίησή του που ενέπνευσε τους μεγάλους μας συνθέτες Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο, αλλά και πολλούς από τη νεότερη γενιά.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 May 2011 - 10:30:21 UTC