Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Σχέδια ανάπτυξης''
  • [02] Κηδεύτηκε ο 44χρονος
  • [03] ''Πολιτική λύση''
  • [04] Επίθεση με μολότοφ
  • [05] Αμελείς Ελληνίδες ο»Ώ

  • [01] ''Σχέδια ανάπτυξης''

    Το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων βρίσκεται πλέον, «στην πρώτη σειρά της ατζέντας. Θα αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που θέτει το δημόσιο χρέος, με μια σειρά σχεδίων ανάπτυξης», δηλώνει ο πρωθυπουργός στην ιταλική εφημερίδα "Κορριέρε Ντέλλα Σέρα", η οποία φιλοξενεί σήμερα αναλυτική συνέντευξη του κ. Γιώργου Παπανδρέου, με τίτλο "Προσβλητικό να μας ζητάνε νησιά ως εγγύηση. Αλλά η Ελλάδα δεν θα προδώσει ποτέ το Ευρώ".

    Σε ό,τι αφορά την γενικότερη στάση της χώρας, για το άμεσο μέλλον (σενάρια αναδιάρθρωσης ή αποχώρησης από το Ευρώ, στα οποία κάνει αναφορά η εφημερίδα του Μιλάνου), ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι η συζήτηση αυτή γίνεται από τα μέσα ενημέρωσης, «δεν προήλθε από εμάς, ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση» κι τονίζει: «η Ελλάδα θα συνεχίσει να ακολουθεί το πρόγραμμά της. Εμείς θα τραβήξουμε μπροστά. Δεν θα χρεοκοπήσουμε και δεν θα εγκαταλείψουμε την Ευρωζώνη. Αυτές οι δυο επιλογές δεν υπάρχουν, θα δημιουργούσαν υπερβολικά προβλήματα, όχι μόνο σε μας, αλλά στην Ευρώπη».

    Στην ερώτηση του ιταλού δημοσιογράφου, αν "θα ήσασταν διατεθειμένοι, όπως ζητούν κάποιοι, να προσφέρετε τις ιδιωτικοποιήσεις ως επιπλέον διασφαλίσεις προς εγγύηση ενός νέου δανείου", ο κ. Παπανδρέου αφού εκφράζει την ελπίδα ότι «θα μπορέσουμε, μερικώς, τουλάχιστο, να βγούμε στις αγορές, από την στιγμή που το 2012 θα έχουμε κάποια επιπλέον αποθέματα» σημειώνει:

    «Είναι μια συμβουλή, αλλά δεν είναι σαφές, στην ουσία, τι σημαίνει. Ή κανείς ιδιωτικοποιεί, ή προχωρεί σε σύμφυτες παρεμβάσεις. Θέλω να προσθέσω κάτι, ένα σημείο στο πολύ σημαντικό για μας. Το να μας ζητούν ένα νησί ή ένα μνημείο ως εγγύηση, είναι σχεδόν ύβρις. Ο κόσμος περιμένει ότι ο λόγος μας και οι πράξεις μας θα αποτελέσουν επαρκή εγγύηση».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Κηδεύτηκε ο 44χρονος

    Στο κοιμητήριο Ζωγράφου τελέστηκε η κηδεία του Μανώλη Καντάρη, του 44χρονου που δολοφόνησαν άγνωστοι με μαχαίρι τα ξημερώματα της Τρίτης, κοντά στο σπίτι του στην συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ' Σεπτεμβρίου 57, στο κέντρο της Αθήνας.

    Στην εξόδιο ακολουθία διαβάστηκε μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου. Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι «η σκέψη μου, αυτή την ώρα, είναι στην τραγική σύζυγο και τα παιδιά του Μ. Καντάρη, ο οποίος έπεσε θύμα της ανευθυνότητας της κοινωνίας μας».

    Τραγική φιγούρα η σύζυγος του άτυχου άντρα, που τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη γέννηση της δεύτερής τους κόρης.

    Έξω από το κοιμητήριο και στη γύρω περιοχή βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΥΜΕΤ, των ΜΑΤ και της ομάδας «Δέλτα», για την αποφυγή επεισοδίων.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] ''Πολιτική λύση''

    Την πλήρη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες του ΟΗΕ για την επίτευξη πολιτικής λύσης στην κρίση της Λιβύης, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Αμπντούλ Ιλάχ Χατίμπ.

    Ο υπουργός δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα η Ελλάδα θα αποστείλει πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια στη Βεγγάζη. Μαζί με την βοήθεια θα αποσταλεί ιατρική μονάδα, καθώς και μία ομάδα εκπροσώπων του υπουργείου εξωτερικών που θα εγκατασταθούν στη Βεγγάζη και θα αποτελέσουν το σύνδεσμο με τους αντικαθεστωτικούς.

    "Στόχος μας είναι να κρατάμε ανοικτές πόρτες, δίαυλος, με όλες τις πλευρές", δήλωσε ο κ. Δρούτσας.

    Από την πλευρά του ο κ. Χατίμπ, αφού ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό για τα μέσα που θα του παράσχει η ελληνική πλευρά για την αυριανή του μετάβασή του στην Τρίπολη της Λιβύης, υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στις προσπάθειες του ΟΗΕ για την επίτευξη λύσης στην κρίση της Λιβύης.

    Χθες, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν συμφώνησαν ότι αποστολές στη Λιβύη και το Αφγανιστάν πρέπει να συνεχιστούν για να διασφαλιστεί η σταθερότητα στις δυο αυτές χώρες.

    Στο μεταξύ, ο συνταγματάρχης Μουάμαρ Καντάφι, σε ηχητικό μήνυμά του που μεταδόθηκε από τη λιβυκή τηλεόραση, είπε ότι οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ δεν μπορούν να τον φτάσουν επειδή βρίσκεται "στην καρδιά εκατομμυρίων Λίβυων".

    Από την πλευρά τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ δηλώνουν ότι δεν διαθέτουν κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι έχει τραυματιστεί.

    Χθες, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι είχε δηλώσει ότι ο Λίβυος ηγέτης πιθανότατα έχει τραυματιστεί και έχει εγκαταλείψει την πρωτεύουσα Τρίπολη , διευκρινίζοντας ότι έχει τις πληροφορίες αυτές από τον καθολικό επίσκοπο Τζοβάνι Ινοτσέντσο Μαρτινέλι.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Επίθεση με μολότοφ

    Τρία άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων το ένα σοβαρά, κατά την επίθεση με βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και στην είσοδο της λαϊκής αγοράς, στη οδό Καλλιδρομίου και Χαριλάου Τρικούπη.

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δράστες της καταδρομικής επίθεσης, μετά την εκτόξευση μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα, φεύγοντας προς την πλευρά της λαϊκής αγοράς εντόπισαν στη διασταύρωση Χαριλάου Τρικούπη και Καλλιδρομίου μία μοτοσικλέτα με δύο αστυνομικούς της ασφάλειας στους οποίους επιτέθηκαν. Οι αστυνομικοί εγκατέλειψαν την μοτοσικλέτα και έφυγαν χωρίς να τραυματιστούν, αλλά οι δράστες πυρπόλησαν το δίκυκλο με μολότοφ με αποτέλεσμα να γίνει έκρηξη στο ρεζερβουάρ της βενζίνης. Οι φλόγες επεκτάθηκαν σε διπλανό μπάγκο της λαϊκής όπου άρπαξε φωτιά μία 55χρονη γυναίκα, η οποία πουλούσε λουλούδια.

    Ένας υπάλληλος της λαϊκής, 47 ετών, αγκάλιασε τη γυναίκα για να σβήσει τις φλόγες με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα ο ίδιος, ενώ ελαφρότερα εγκαύματα υπέστη η γυναίκα και ένας διερχόμενος αλλοδαπός βουλγαρικής υπηκοότητας, κάτοικος της περιοχής.

    Και οι τρεις διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου ο 47χρονος νοσηλεύεται διασωληνομένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ οι άλλοι δύο νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Αμελείς Ελληνίδες

    Στις γυναίκες που ζουν σε αστικές περιοχές της χώρας μας εντοπίζεται συχνότερα ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), που ενοχοποιείται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ο οποίος αποτελεί σήμερα τη δεύτερη, κατά σειρά συχνότητας, αιτία θανάτου γυναικών από καρκίνο, παγκοσμίως αλλά και στην Ευρώπη. Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες δυτικοευρωπαϊκές χώρες, όπου η πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας έχει ενταχθεί σε κρατικά προγράμματα και το ποσοστό κάλυψης κυμαίνεται από 50% έως 93%, το ποσοστό 32,3% της Ελλάδας είναι πολύ χαμηλό.

    Δυστυχώς, οι Ελληνίδες, αν και γνωρίζουν ότι πρέπει, συνεχίζουν να μην κάνουν τεστ Παπανικολάου σε τακτά διαστήματα, ενώ εμφανίζονται επιφυλακτικές και ως προς τον εμβολιασμό κατά του ιού.

    Οι επιστήμονες αποδίδουν αυτή τη στάση στην έλλειψη παιδείας σε θέματα πρόληψης, στην έλλειψη οργανωμένου κρατικού σχεδιασμού, αλλά και στην ανεπαρκή ενημέρωση του κοινού.

    Τα δεδομένα αυτά προκύπτουν από στοιχεία έρευνας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Λυσιστράτη» (Οκτώβριος 2005-Ιανουάριος 2011) της Α΄και της Δ΄ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

    Ο ιός HPV πλήττει πιο συχνά τις αστές

    Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, ο ιός HPV ανιχνεύτηκε στο 5,78% των 5.379 Ελληνίδων, που αποτέλεσαν το δείγμα, στο οποίο βασίστηκε. Στις γυναίκες αυτές, που χαρακτηρίζονται υψηλού κινδύνου, ο πιο συχνός ογκογόνος (καρκινογόνος) υπότυπος του ιού είναι ο 16 (24,81%) ενώ ακολουθεί ο 31 (8,81%).

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 May 2011 - 16:30:19 UTC