Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μείωση δαπανών για την υγεία
  • [02] Τέσσερις αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα για τραυματισμό διαδηλωτή
  • [03] Προανακριτική για τα υποβρύχια
  • [04] Στο 15,9% η ανεργία
  • [05] Συζήτηση για την Ελλάδα
  • [06] Το "Χαμόγελο του Παιδιού"
  • [07] Φονικός σεισμός στην Ισπανία ο»Ώ

  • [01] Μείωση δαπανών για την υγεία

    Επιπλέον μείωση των δαπανών για την υγεία θα επιδιώξει το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, για το έτος 2011.

    Οπως ανέφερε σήμερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, μετά τη συνάντηση που είχε με την τρόικα, επεξεργάζεται τρία σενάρια προκειμένου να τα παρουσιάσει το βράδυ στο υπουργείο Οικονομικών και θα αφορούν την επιπλέον μείωση των δαπανών, την οποία ο κ. Λοβέρδος θεωρεί εφικτή.

    Η συνολική δαπάνη για το τρέχον έτος ανέρχεται στα 2 δισ. 350 εκατ., από τα οποία, το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι τουλάχιστον 100 εκατ. μπορούν να εξοικονομηθούν.

    Το συνολικό ποσό των περικοπών ή το συνολικό ποσό της εκτίμησης για την περιστολή της δαπάνης, αναμένεται αύριο.

    Ο κ. Λοβέρδος, αναφερόμενος στην τρόικα και τη συνάντηση που είχε μαζί της, είπε ότι "έπαψαν να μας θεωρούν το μαύρο πρόβατο" στα δημοσιονομικά της χώρας, και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Υγείας είναι σε πολύ καλό δρόμο ο οποίος είναι αποδεκτός από την τρόικα.

    Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που αφορά εφτά συγκεκριμένους άξονες, το οποίο και έγινε δεκτό από την τρόικα, ενώ όπως παραδέχθηκε, έγινε συζήτηση για την αναδιάρθρωση των νοσοκομείων, για την οποία οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την 1η Ιουλίου.

    Όσο για τους φαρμακοποιούς ο κ. Λοβέρδος είπε ότι θα τους ξανασυναντήσει και όπως ανέφερε και στα μέλη της τρόικας θα τους ζητήσει πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Τέσσερις αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα για τραυματισμό διαδηλωτή

    Τρεις αστυνομικοί των ΜΑΤ, καθώς και ο επικεφαλής της διμοιρίας τους, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, για τα σοβαρά επεισόδια, που σημειώθηκαν χθες στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τραυματισμούς πολιτών, στην οδό Πανεπιστημίου, μεταξύ Βουκουρεστίου και Αμερικής.

    Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των τριών αστυνομικών, οι οποίοι εμφανίζονται σε βίντεο, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, να επιδεικνύουν βάναυση συμπεριφορά και ιδιαίτερα να χτυπούν διαδηλωτή, πεσμένο στον δρόμο.

    Στο μεταξύ, αμετάβλητη παραμένει η μετεγχειρητική κλινική εικόνα του 30χρονου τραυματία που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μ.Ε.Θ., στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

    Στο νοσοκομείο μετέβησαν ανώτατοι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, συνοδευόμενοι από Εισαγγελέα ο οποίος εποπτεύει την έρευνα, ενώ συμμετέχει και ιατροδικαστής της αντίστοιχης υπηρεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    Παράλληλα, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από επίθεση περίπου 50 ατόμων κατά τη διάρκεια της προανάκρισης σχετικά με τον βαριά τραυματισμένο διαδηλωτή, στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Στο μεταξύ, δεκάδες πολίτες έχουν μεταφερθεί στο ΚΑΤ, τον Ευαγγελισμό και το Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν 30 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία συνελήφθησαν 12 για διάφορα αδικήματα, όπως ρήψη μολότοφ, χρήση σιδερογροθιών, απρόκλητες σωματικές βλάβες κλπ.

    Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, καταδίκασε την βία οποιασδήποτε μορφής με αφορμή το βαρύτατο τραυματισμό του διαδηλωτή, αλλά ταυτόχρονα καταδίκασε και τα φαινόμενα αυτοδικίας, όπως χαρακτήρισε την στάση όσων καταφέρθηκαν στον Ιατροδικαστή και τα στελέχη της ΕΛΑΣ, που βρέθηκαν στο νοσοκομείο της Νίκαιας για έρευνες.

    Παράλληλα, διερεύνηση σε βάθος, απόδοση ευθυνών, αλλά και πρόληψη ανάλογων "θλιβερών επεισοδίων", ζήτησε η Νέα Δημοκρατία από την κυβέρνηση αναφερόμενη στον τραυματισμό διαδηλωτή.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Προανακριτική για τα υποβρύχια

    Με την κατάθεση του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου, άνοιξε τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που συγκροτήθηκε για να διερευνήσει την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο κ. Χατζηνικολάου επανέλαβε την εκτίμησή του, την οποία έχει αναφέρει και σε ρεπορτάζ του στην εφημερίδα «Realnews», ότι μέρος της μίζας έχει καταλήξει στον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, εστιάζοντας στο γεγονός ότι ο στενός του συνεργάτης Γιάννης Μπέλτσιος ήταν πληρεξούσιος της «Ferostaal».

    Ο κ. Χατζηνικολάου, τόνισε την ανάγκη διερεύνησης της υπόθεσης και μετά την λήξη θητείας του κ. Τσοχατζόπουλου, καθώς, όπως ανέφερε επικαλούμενος πληροφορίες του, οι Γερμανοί, μετά τη λήξη της θητείας του κ. Τσοχατζόπουλου, ανησυχούσαν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υπαναχωρούσε από τη σύμβαση, ωστόσο, όπως είπε, η επόμενη κυβέρνηση δεν προέβη σε καμία ενέργεια.

    Στην Προανακριτική έχουν κληθεί να καταθέσουν, σε πρώτη φάση, έξι δημοσιογράφοι που έχουν ασχοληθεί κατά καιρούς με ρεπορτάζ τους με την πολύκροτη αυτή υπόθεση και ήδη τον Ν. Χατζηνικολάου διαδέχθηκε ο Τάσος Τέλλογλου, ενώ θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις των δημοσιογράφων Αριστέας Μπουγάτσου, Μάκη Πολάτου, Γιάννα Παπαδάκου και Κώστα Αλαντζά.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Στο 15,9% η ανεργία

    Στο 15,9% εκτινάχθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Φεβρουάριο εφέτος, με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται πλέον σε 787.229 άτομα και να έχει αυξηθεί κατά 181.952 άτομα μέσα σε έναν χρόνο. Ταυτόχρονα, επιδεινώνεται ραγδαία η ανεργία στους νέους, καθώς το ποσοστό της ανεργίας σε αυτή την ομάδα του πληθυσμού ανήλθε τον Φεβρουάριο σε 40,4% και αυξήθηκε κατά περίπου 8,5 μονάδες από τον Φεβρουάριο πέρυσι.

    Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το ποσοστό ανεργίας τον Φεβρουάριο εφέτος ανήλθε σε 15,9%, έναντι 12,1% τον Φεβρουάριο 2010 και 15,1% τον Ιανουάριο 2011.

    Ηλικιακά, η ανεργία στους νέους ηλικίας 15- 24 ετών ανέρχεται σε 40,4% (από 32% τον Φεβρουάριο 2010).

    Ακολουθούν, οι ηλικίες 25- 34 ετών (ποσοστό 19,9% από 15,2% πέρυσι) και 35- 44 ετών (ποσοστό 14,4% από 10,4% τον Φεβρουάριο πέρυσι).

    Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, είναι χαρακτηριστικό ότι και στις 13 περιφέρειες τα ποσοστά ανεργίας είναι πλέον διψήφια.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Συζήτηση για την Ελλάδα

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η Ελλάδα στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Γαλλία, Ολυμπία Τσίπηρα, κατέγραψε τις θέσεις των επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του ευρωκοινοβολίου για την Ελλάδα και τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Τζόζεφ Ντολ, τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Μάρτιν Σούλτς, μίλησε για απαράδεκτη κατάσταση πανικού, ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων Γκι Φερχόφσταντ υπογράμμισε την ανάγκη μείωσης του επιτοκίου στο δάνειο προς την Ελλάδα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Το "Χαμόγελο του Παιδιού"

    Κραυγή αγωνίας ακούγεται από το «Χαμόγελο του Παιδιού», που κινδυνεύει να «σβήσει», λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, αφήνοντας εκτεθειμένα εκατοντάδες παιδιά που θα χρειαστούν την προστασία του στο μέλλον.

    «Τα 285 παιδιά που είναι κοντά μας είναι γι εμάς τα παιδιά μας. Το πρόβλημα είναι τα 1.200 παιδιά, στα οποία έχουμε πει "όχι" λόγω έλλειψης χώρων. Αυτά τα παιδιά είναι πραγματικά στον Καιάδα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

    Μόνο το 2010, η Εθνική Γραμμή για Παιδιά και Εφήβους «SOS 1056» απάντησε σε 270.000 κλήσεις για βοήθεια, οι κινητές ιατρικές μονάδες μετέφεραν 2.360 νεογνά και παιδιά που κινδύνευαν, οι εθελοντές στάθηκαν στο πλευρό 9.344 παιδιών που νοσηλεύθηκαν. Το «Χαμόγελο» δεν χρηματοδοτείται από το κράτος. Η οργάνωση βασίζεται αποκλειστικά στις χρηματικές δωρεές των πολιτών και τις χορηγίες εταιρειών, χρηματικές ή σε είδος. Ωστόσο, εν μέσω οικονομικής κρίσης έχουν μειωθεί δραματικά τα έσοδα.

    Ο απλούστερος και ευκολότερος τρόπος βοήθειας για να μην «σβήσει» το «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι η αποστολή γραπτών μηνυμάτων ή οι κλήσεις σε τηλεφωνικούς αριθμούς. (καλέστε 14545 από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο με χρέωση 2,27 και 2,46 ευρώ ή στείλτε sms στο 54020, με τη λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ ή XAMOGELO, με χρέωση 2,46 ευρώ).

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Φονικός σεισμός στην Ισπανία

    Σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων στη νοτιο-ανατολική Ισπανία, προκαλώντας την κατάρρευση πολλών κτιρίων στην πόλη Λόρκα και πανικό στους κατοίκους που βγήκαν έντρομοι στους δρόμους.

    Οι κάτοικοι της πόλης Λόρκα πέρασαν τη νύκτα στους δρόμους, ενώ τα συνεργεία διάσωσης συνέχιζαν να απομακρύνουν ανθρώπους από τα κτίρια που έχουν πληγεί.

    Συνολικά, 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην πόλη Λόρκα, με πληθυσμό 92.700 κατοίκους.

    Ο σεισμός, μεγέθους 5,1 βαθμών έγινε αισθητός μέχρι τη Μαδρίτη, που βρίσκεται σε απόσταση 350 χιλιομέτρων βορειο-δυτικά της πληγείσας περιοχής.

    Είναι ο φονικότερος σεισμός στην Ισπανία από το 1956.

    Ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο έδωσε εντολή για την αποστολή 200 στρατιωτικών που θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις αρωγής

    Το υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο για πολύ σοβαρές ζημίες.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 May 2011 - 14:30:24 UTC