Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Oι αποφάσεις των οίκων αξιολόγησης πρέπει να βασίζονται σε στοιχεία" Video
  • [02] Κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί
  • [03] ''Κανένας κίνδυνος'' ο»Ώ

  • [01] "Oι αποφάσεις των οίκων αξιολόγησης πρέπει να βασίζονται σε στοιχεία" Video

    Υπό αμφισβήτηση θέτει ουσιαστικά το υπουργείο Οικονομικών τη νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας από τον οίκο Standard and Poor's (σε Β από ΒΒ-), καθώς επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ότι αυτή "έρχεται σε μία περίοδο, που δεν έχει προστεθεί καμία πληροφορία και καμία απόφαση που να επιδεινώνει την κατάσταση της Ελλάδας σε σχέση με την προηγούμενη αξιολόγηση του οίκου που είχε λάβει χώρα ένα μήνα πριν".

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, "οι αποφάσεις των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης πρέπει να βασίζονται πάνω σε στοιχεία, αποφάσεις και πραγματική αξιολόγηση ως προς τα ουσιαστικά δεδομένα κάθε οικονομίας. Η εγκυρότητά τους τίθεται σε αμφισβήτηση, όταν βασίζεται σε στοιχεία πέρα από αυτά".

    Ο οίκος Standard & Poor's ανακοίνωσε την υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας σε B από ΒΒ- λόγω της πιθανής επιμήκυνσης της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου, που πήρε η Ελλάδα από την ΕΕ.

    Σε ανακοίνωσή του, την οποία αναδημοσιεύει η Wall Street Journal, ο οίκος σημείωσε ότι μία τέτοια επιμήκυνση θα οδηγούσε τις πιστώτριες χώρες να ζητήσουν "συγκρίσιμη μεταχείριση" για τους ιδιώτες επενδυτές, με αντίστοιχη επέκταση των χρόνων λήξης των ομολόγων και των δανείων τους.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί

    Κλειστοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας μέχρι και την Τετάρτη, έπειτα από απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία αντιδρά στην αύξηση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο. Αύριο, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (πλατεία Καραϊσκάκη) και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών, με αίτημα την απόσυρση της προωθούμενης νομοθετικής ρύθμισης για το 40ωρο στο Δημόσιο.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] ''Κανένας κίνδυνος''

    «Η συγκεκριμένη συνάντηση (στο Λουξεμβούργο) ήταν πρωτοβουλία του κ. Γιούνκερ», δήλωσε ο υπουργός των Εξωτερικών Δημ. Δρούτσας, στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5.

    Ο Δημ. Δρούτσας απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, με αφορμή το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα.

    Η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ

    Σχετικά με το θέμα της υφαλοκρηπίδας και αυτό της ΑΟΖ, αλλά και των επικρίσεων που διατυπώνονται, περί «παραίτησης της Ελλάδας από τα κυριαρχικά της δικαιώματα»,ο υπουργός των Εξωτερικών τόνισε:

    «Δεν παραιτήθηκε η Ελλάδα από κανένα κυριαρχικό της δικαίωμα. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος απεμπόλησης κυριαρχικού δικαιώματος της Ελλάδας. Να είμαστε σαφείς και κατηγορηματικοί σβ αυτό, διότι πολλοί προσπαθούν να παίξουν με τις ανησυχίες του κόσμου, ιδιαίτερα σε περιόδους που και η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε ανασφάλεια και λόγω της οικονομικής κρίσης. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Δεν είναι ορθό ότι η Ελλάδα και η κυβέρνηση δεν θέλει να οριοθετήσει ΑΟΖ. Αντιθέτως και το έχουμε πει επανειλημμένα. Η κυβέρνηση έχει ένα σαφές σχέδιο και στόχο οριοθέτησης όλων των θαλασσίων ζωνών με όλους τους γείτονες. Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα πολύπλοκο νομικά θέμα. Δεν είναι εύκολο.Το θέμα προκύπτει περισσότερο με την Τουρκία, αλλά εδώ βγαίνουν κάποιοι να το εκμεταλλευθούν, μαζί και κάποια εθνικιστικά ερείσματα, που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία για να κατηγορήσουν την κυβέρνηση ότι είναι υποχωρητική με την Τουρκία και άλλα τέτοια ευτράπελα.

    Γεγονός είναι και είναι γνωστό, ότι με την Τουρκία συζητάμε εδώ και καιρό την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Δεν είναι εύκολο και αυτονόητο η Τουρκία να καθίσει και να συζητήσει γιβ αυτό το θέμα. Ξέρετε ότι - και αυτή είναι σαφέστατη θέση μας και η πραγματικότητα - ότι ο στόχος των διερευνητικών μας επαφών με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και όχι ο,τιδήποτε άλλο. Έχω πει ότι έχουμε επενδύσει σβ αυτή τη διαδικασία, έχουμε ελπίδες να έχουμε κάποια αποτελέσματα, διότι όλο αυτό είναι ένα πλέγμα που σχετίζεται το ένα με το άλλο και υπάρχουν και κάποιες πολιτικές συγκυρίες που οφείλει καθένας να λαμβάνει υπόψη του. Εμείς έχουμε πει - ορθά ή όχι, θα το δούμε στο μέλλον από τα αποτελέσματα - ότι βλέπουμε έναν Τούρκο πρωθυπουργό που εκπέμπει μηνύματα που μας κάνουν να ελπίζουμε ότι μπορεί - δεν λέω ότι θα γίνει - κάπου να φτάσουμε μβ αυτή τη διαδικασία. Γιβ αυτό οφείλουμε να προσπαθήσουμε. Και έχουμε επενδύσει σβ αυτό. Αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ είναι να χρησιμοποιούν τον όρο ΑΟΖ για να δημιουργήσουν μια πολιτικά τεταμένη ατμόσφαιρα, τη στιγμή που επί της ουσίας δεν υπάρχει κάτι».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 May 2011 - 14:30:17 UTC