Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία για τη χρηματοδότηση ΙΚΑ και ΟΑΕΔ
  • [02] Απόφαση της ΕΕ για πώληση κρατικών ομολόγων
  • [03] Κανονικά χορηγούνται τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ
  • [04] Κλειστοί οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί μέχρι και την Τετάρτη
  • [05] Την Τρίτη η απόφαση στην υπόθεση Κεντέρη-Θάνου
  • [06] '''Εγκλημα'' η φοροδιαφυγή
  • [07] Προσαγωγές υπόπτων ο»Ώ

  • [01] Συμφωνία για τη χρηματοδότηση ΙΚΑ και ΟΑΕΔ

    Επιτεύχθηκε τελικά συμφωνία μεταξύ των τεχνικών εμπειρογνωμόνων της τρόικας και της γενικής γραμματέως του υπουργείου Εργασίας Αθ. Δρέττα για την έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ. Η χρηματοδότηση θα είναι ύψους 1,1 δισ. ευρώ. Τα 600 εκατ. θα δοθούν στο ΙΚΑ και τα 500 στον ΟΑΕΔ, οι ανάγκες του οποίου εκτιμώνται στα 700 εκατ. ευρώ.

    Οι εμπειρογνώμονες της τρόικας είχαν εκφράσει κατ' αρχήν επιφυλάξεις για την ενίσχυση του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό, επικαλούμενοι τις δεσμεύσεις του μνημονίου που απαγορεύει χρηματοδότηση επιδομάτων από τον προϋπολογισμό. Τελικά αποδέχθηκαν τα επιχειρήματα του Υπουργείου Εργασίας, ότι η υστέρηση που υπάρχει στη χρηματοδότηση φορέων που εποπτεύονται από το Υπουργείο οφείλεται στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την αύξηση των δαπανών για επιδόματα λόγω της μείωσης των αμοιβών και της διογκούμενης ανεργίας.

    Ανοικτή επιστολή Ρ. Σπυρόπουλου

    Aνοικτή επιστολή προς τις δημόσιες επιχειρήσεις Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και τους Γεωργικούς Συνεταιρισμούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα οφειλών από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές, απέστειλε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

    Με την επιστολή του ο κ. Σπυρόπουλος ενημερώνει για τις δυνατότητες διακανονισμού και αποπληρωμής που παρέχει η πρόσφατη ασφαλιστική ρύθμιση με την αξιοποίηση των ιδιαίτερα ευνοϊκών όρων που προβλέπει.

    Στην επιστολή αναφέρονται επίσης αναλυτικά οι νέοι τρόποι ρύθμισης των οφειλών.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Απόφαση της ΕΕ για πώληση κρατικών ομολόγων

    Οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν κατ' αρχήν στην απαγόρευση πώλησης των λεγόμενων "γυμνών" ασφαλίστρων έναντι κινδύνου μη αποπληρωμής κρατικών ομολόγων (naked sovereign credit default swaps), δήλωσε εκπρόσωπος της ουγγρικής Προεδρίας.

    Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι συμφωνήθηκε η άρση της απαγόρευσης να είναι δυνατή μόνο προσωρινά, μετά από αίτηση μίας χώρας, εφόσον η ρευστότητα στην αγορά του κρατικού χρέους της υποχωρήσει κάτω από ένα όριο, το οποίο μένει να καθορισθεί.

    "Γυμνά" ασφάλιστρα κινδύνου (cds) θεωρούνται αυτά που αγοράζονται από επενδυτές, οι οποίοι δεν έχουν στην κατοχή τους τα αντίστοιχα ομόλογα, για τα οποία θέλουν να ασφαλισθούν.

    Η πρόταση για τη ρύθμιση των "γυμνών" cds κρατικών ομολόγων και την πώληση μετοχών με δανεικούς τίτλους (short selling) έγινε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο έχει τον τελευταίο λόγο για τις σχετικές αποφάσεις από κοινού με τις χώρες-μέλη, ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία τον περασμένο Μάρτιο υπέρ αυστηρότερης ρύθμισης από αυτή που πρότεινε η Κομισιόν, στηρίζοντας την απαγόρευση των γυμνών πωλήσεων. Ο συμβιβασμός της ουγγρικής προεδρίας θεωρείται από διπλωματικές πηγές ότι είναι εντός της "κόκκινης γραμμής" που έθεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έτσι θεωρείται πιθανή μία πρώτη ανάγνωση της τελικής συμφωνίας τον Ιούνιο ή το αργότερο τον Ιούλιο.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Κανονικά χορηγούνται τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ

    Κανονικά χορηγούν από σήμερα τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ οι φαρμακοποιοί της Αθήνας αλλά και του Πειραιά, καθώς όπως αποφάσισαν το ταμείο άρχισε να εξοφλεί τις οφειλές του προς αυτούς.

    Υπενθυμίζεται ότι εδώ και αρκετό καιρό οι φαρμακοποιοί, κυρίως της Αττικής, είχαν προχωρήσει σε εμπάργκο στη χορήγηση φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, καθώς ο οργανισμός δεν τους εξοφλούσε με βάση τις δεσμεύσεις που είχαν προκύψει μετά τις συναντήσεις του υπουργού Υγείας αλλά και συναρμόδιων υπουργών με τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Κλειστοί οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί μέχρι και την Τετάρτη

    Κλειστοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας, από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη, μετά από απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία αντιδρά στην αύξηση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο. Tετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας πραγματοποιείται σήμερα, με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 4 το απόγευμα για όλο το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών των δήμων.

    Στις 6 το απόγευμα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

    Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί 48ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς δημοτικούς σταθμούς. Την Τρίτη, μάλιστα, στις 11 το πρωί, αποφασίστηκε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (πλατεία Καραϊσκάκη) και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών με αίτημα την απόσυρση της προωθούμενης νομοθετικής ρύθμισης για το 40ωρο στο Δημόσιο.

    Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί και την Τετάρτη 11 Μαΐου, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Την Τρίτη η απόφαση στην υπόθεση Κεντέρη-Θάνου

    Την Τρίτη αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση τουΤριμελούς Πλημμελειοδικείου για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου των Ολυμπιονικών Κατερίνας Θάνου και Κώστα Κεντέρη, λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Συγκατηγορούμενοί τους στην υπόθεση είναι ο τότε προπονητής τους, Χρήστος Τζέκος, επτά γιατροί του ΚΑΤ, καθώς και δύο πολίτες, που είχαν δηλώσει αυτόπτες μάρτυρες του επίμαχου τροχαίου.

    Στο δικαστήριο, σήμερα, ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων και η διαδικασία θα επανηληφθεί την Τρίτη, οπότε και οι δικαστές, μετά από πολύμηνη διαδικασία, θα εκφράσουν με την ετυμηγορία τους για την υπόθεση.

    Στην πρόταση του, ο Εισαγγελέας της Έδρας έχει ζητήσει την ενοχή όλων κατηγορουμένων, ζητώντας την αναγνώριση ελαφρυντικών για τους Ολυμπιονίκες και τους γιατρούς, αλλά όχι και για τον προπονητή, τον οποίο -όπως είπε- θεωρεί «"σκηνοθέτη" του σκηνοθετημένου τροχαίου».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] '''Εγκλημα'' η φοροδιαφυγή

    Διαρκής είναι η μάχη κατά της φοροδιαφυγής και για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο αυτό απαιτείται και η βοήθεια των πολιτών, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στην τελετή ανάληψης, σήμερα, των καθηκόντων του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, από τον πρώην αντιεισαγγελέα Γιάννη Διώτη.

    Ο υπουργός, στον χαιρετισμό του, χαρακτήρισε τη φοροδιαφυγή «έγκλημα» και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην προσπάθειά της να την καταπολεμήσει.

    Αναφερόμενος στον νέο ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, ο κ. Παπακωνσταντίνου, μίλησε για το τεράστιο έργο κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δικαστικού λειτουργού και τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

    Από την πλευρά του, ο κ. Διώτης είπε ότι το ΣΔΟΕ θα είναι αμείλικτο με τους φοροφυγάδες, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό και καθυστερήσεις.

    Ο απελθών ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ και νυν γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννης Καπελέρης, προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων κατά το τρέχον έτος. Σύμφωνα με τον κ. Καπελέρη, το 2010 βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους 5 δισ. ευρώ και στόχος είναι να αυξηθούν εφέτος κατά 50% και να ανέλθουν σε 7,5 δισ. ευρώ. Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ ανέφερε, επίσης, ότι α΄ τετράμηνο εφέτος τα ποσά «τρέχουν» με θετικό πρόστιμο, ενώ τον Απρίλιο διπλασιάστηκαν σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Προσαγωγές υπόπτων

    Τριανταπέντε άτομα προσήχθησαν συνολικά κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης, που έγινε στο πλαίσιο της έρευνας για το μακελειό με τους δύο νεκρούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και τους δύο τραυματίες στου Ρέντη, η οποία σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία εξιχνιάστηκε.

    Λεπτομέρειες για την υπόθεση θα ανακοινωθούν το απόγευμα στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 May 2011 - 12:30:21 UTC