Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέχρι τις 18/5 το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα
  • [02] Λαϊκό προσκύνημα
  • [03] Εγκρίθηκε το πακέτο διάσωσης ο»Ώ

  • [01] Μέχρι τις 18/5 το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα

    Μέχρι τις 17 ή 18 Μαΐου αναμένεται να γίνει η κατάθεση στη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθερότητας, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    "Θα ακολουθηθούν όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες και θα ψηφιστεί με απλή πλειοψηφία", διευκρίνισε ο κ. Πεταλωτής.

    Ευρεία σύσκεψη για την οικονομία, πραγματοποιείται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στη Βουλή και θα είναι συνέχεια προηγούμενων συσκέψεων για τον "οδικό χάρτη" εξόδου από την κρίση και το μεσοπρόθεσμο σχέδιο 2013-2015.

    "Δεν θα βγούμε από την κρίση με μαγικές συνταγές, αλλά μέσα από τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ, όπου έδωσε το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα του τουρισμού.

    Ο Γ. Παπανδρέου στάθηκε στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων. Όπως είπε, εξετάζεται η ίδρυση Ειδικής Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων για επενδύσεις που δεν μπορούν να ενταχθούν στο Fast Track.

    Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις για την τουριστική κατοικία, ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η ανάπτυξη της θα γίνει μέσα σε ξενοδοχειακές μονάδες τεσσάρων η πέντε αστέρων, ενώ προανήγγειλε την αλλαγή του συστήματος των κριτηρίων ποιότητας των ξενοδοχείων.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Λαϊκό προσκύνημα

    Απλοί άνθρωποι όλων των ηλικιών, άνδρες και γυναίκες, ακόμα και παιδιά, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, ήρθαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, δίπλα στη Μητρόπολη, που από τις 11 το πρωΐ εκτίθετο η σορός του Λάκη Σάντα, για να αποτίσουν φόρο τιμής και να πουν ένα τελευταίο αντίο στο σεμνό αγωνιστή.

    Από νωρίς, στο παρεκκλήσι βρίσκονταν οι κόρες του Γεωργία και Αλεξάνδρα, καθώς και τα εγγόνια του Δημήτρης, Κορνήλιος και Δέσποινα.

    Η κόρη του Γεωργία δήλωσε στο ΑΠΕ "θα μας λείψει γιατί συμβολίζει αυτό που λείπει από την κοινωνία σήμερα: την ανιδιοτέλεια".

    Ο Λάκης Σάντας έφυγε από τη ζωή στα 89 του χρόνια, ένα μόλις μήνα πριν συμπληρωθούν 70 χρόνια από τις 30 Μαΐου του 1941 που ο ίδιος 19 ετών μαζί με το Μανώλη Γλέζο κατέβασαν από το βράχο της Ακρόπολης την ναζιστική σημαία με τη σβάστικα, που κυμάτιζε ως σύμβολο της γερμανικής κατοχής της Ελλάδας.

    Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 5 η ώρα στο Α΄Νεκροταφείο στο παρεκκλήσι των Αγίων θεοδώρων. Η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Εγκρίθηκε το πακέτο διάσωσης

    Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ενέκρινε και τυπικά το πακέτο οικονομικής στήριξης της χώρας, ύψους 78 δισ. ευρώ, το οποίο η Λισαβόνα διαπραγματεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Φερνάντο Τεσέιρα ντος Σάντος.

    Οι όροι της συμφωνίας περιλαμβάνουν την επιτάχυνση και εμβάθυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

    Η ανεργία προβλέπεται να αυξηθεί από 11% που είναι σήμερα στο 13% το 2013, ενώ η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 2% το 2011 και επίσης 2% το 2012. Ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι το τριετές πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προβλέπει την αύξηση των φόρων κατανάλωσης, αλλά όχι του φόρου εισοδήματος.

    Το χρέος της Πορτογαλίας, πρόσθεσε, θα αυξάνεται έως το 2013 και στη συνέχεια θα αρχίσει η αποκλιμάκωσή του.

    Η εφαρμογή του σχεδίου στήριξης της Πορτογαλίας θα απαιτήσει την καταβολή "σημαντικών προσπαθειών", υποστήριξαν εξ'άλλου σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος καν, τονίζοντας την προθυμία των αρχών να το εφαρμόσουν κατά τρόπο "κοινωνικά ισορροπημένο".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 May 2011 - 14:30:18 UTC