Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση''
  • [02] Εντατικοποίηση ελέγχων για τη φοροδιαφυγή
  • [03] Πτωτική η πορεία μισθωμάτων επαγγελματικών ακινήτων
  • [04] Διευκρινίσεις για τους ημιυπαίθριους Video
  • [05] Νέο εμπάργκο από τους προμηθευτές υγειονομικού υλικού
  • [06] Συγκέντρωση εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Εσωτερικών
  • [07] Σημαντικό στοίχημα οι αλλαγές στο δημόσιο
  • [08] Αποφασίζει η Βουλή
  • [09] Πυλώνας ανάπτυξης ο τουρισμός
  • [10] Θανατηφόρες καταιγίδες ο»Ώ

  • [01] ''Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση''

    Βρισκόμαστε σε κατάσταση μόνιμου συναγερμού λόγω της πολυπλοκότητας του προβλήματος του χρέους και της κακοφωνίας που υπάρχει στην ΕΕ, ανεφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

    Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός θα ήταν εγκληματικό η φιλολογία και το εμπόριο του φόβου που κυριαρχούν στην πολιτική και μιντιακή σκηνή να επηρεάσουν την υπεύθυνη στάση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

    Αναφέρθηκε επίσης και στις φήμες που κυκλοφορούν περί πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού, τονίζοντας ότι όλοι αυτοί μιλούν για κάθε θέμα που μπορεί να είναι θεωρητικό, είτε μικροπολιτικό, είτε και επουσιώδες συγκρινόμενο με τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

    Η δυνατότητα έκφρασης της γνώμης, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι φυσικά ελεύθερη, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια να ασχολείται με όλη αυτή τη σεναριολογία.

    Αυτό που μας απασχολεί καθημερινά, τόνισε, είναι δουλειά μας και έχουμε χρέος να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που είναι προϋπόθεση για την επιτυχία της πατρίδας και να υλοποιηθούν οι μεγάλες αλλαγές που είναι ο στόχος μας.

    Αναφερόμενος στον οδικό χάρτη που ο ίδιος παρουσίασε πριν το Πάσχα, τόνισε ότι με αυτόν δόθηκε το πλαίσιο των επιλογών για το νοικοκύρεμα της οικονομίας, για έναν δρόμο, ο οποίος είναι μακρύς, όπως είπε, και υπογράμμισε ότι, όπως πριν από ένα χρόνο σώσαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία, με το σχέδιο που θα καταθέσουμε σε λίγες μέρες, θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Εντατικοποίηση ελέγχων για τη φοροδιαφυγή

    Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί, τελικά, το εθνικό επιχειρησιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

    Το πρόγραμμα εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών και θα περιλαμβάνει μέτρα και στόχους για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, με ορίζοντα τριετίας, δηλαδή θα έχει διάρκεια από το 2011 έως και το 2013, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και να αυξήσει τα έσοδα του προϋπολογισμού.

    Τρεις θα είναι οι βασικοί άξονες των μέτρων του προγράμματος.

    Ειδικότερα θα στοχεύουν στον έλεγχο φυσικών προσώπων που δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα στην εφορία σε αντίθεση με την περιουσιακή κατάστασή τους και το επίπεδο διαβίωσης, σε ελέγχους για την απόδοση του ΦΠΑ καθώς και για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου από το οποίο το δημόσιο χάνει κάθε χρόνο σημαντικά ποσά εσόδων.

    Στο μεταξύ, σε δειγματοληπτικό έλεγχο, με δείγμα φορολογουμένων που θα επιλέγεται ανά μήνα, θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας παραλαβής των φορολογικών δηλώσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη των αποδείξεων που "κτίζουν" το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ και η ακριβής δήλωσή τους στην Εφορία.

    Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο, επισημαίνοντας ότι "αυτονόητο είναι ότι θα ληφθούν υπόψη στο δείγμα η αναλογία εισοδήματος και προσκομιζομένων αποδείξεων, καθώς και τα ποσά επιστρεφομένων φόρων".

    Αποτελέσματα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής εντός του 2011, υποσχέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου των Οικονομικών Γ. Καπελέρης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Φλας» (Flash).

    Τελεσίγραφο για ΦΠΑ

    Τελεσίγραφο προς χιλιάδες φορολογούμενους που δεν υπέβαλαν δηλώσεις ΦΠΑ για τη φορολογική περίοδο του Φεβρουαρίου 2011 στέλνει η Γενικη Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και τους ζητα να το κάνουν εώς την ερχόμενη Τετάρτη 4 Μαίου.

    Για όσους δεν ανταποκρίθηκαν, οπως σημειώνει, ήδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποστολής του δεύτερου e-mail ενημέρωσής τους, δίνοντάς τους μια τελευταία ευκαιρία για συμμόρφωση, μέχρι την Τετάρτη 4 Μαΐου.

    Από τους 1.235 παραπάνω φορολογούμενους, οι 830 είχαν δηλωθέντα Ακαθάριστα Εισοδήματα (τζίρο) πάνω από 50.00

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Πτωτική η πορεία μισθωμάτων επαγγελματικών ακινήτων

    Εξαιρετικά περιορισμένες ήταν το 2010 οι πωλήσεις και οι μισθώσεις επαγγελματικών ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, βάσει των στοιχείων της σχετικής μελέτης της Eurobank Properties, ενώ οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι ή ίδια πτωτική πορεία θα συνεχιστεί και το 2011.

    Η ύφεση αυτή όπως επισημαίνουν ανώτερα στελέχη της Eurobank Properties θα συνεχιστεί και καθ΄όλη την διάρκεια του 2011 δοθέντος του ότι δυνητικοί χρήστες και υποψήφιοι αγοραστές λόγω της οικονομικής κρίσης τηρούν στάση αναμονής. Τα επίπεδα των μισθωμάτων στις περιοχές "φιλέτα" του κέντρου και του ευρύτερου κέντρου σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurobank Properties έχουν ως εξής:

    Από 19 ευρώ ανά τ.μ έως και 23 ευρώ ανά τ.μ κυμαίνονται οι τιμές προς ενοικίαση στο κέντρο με τις υψηλότερες τιμές να εμφανίζονται επί της Β. Σοφίας και επί της Πλατείας Συντάγματος.

    Στα εμπορικότερα σημεία της Λ. Κηφισίας τα μισθώματα κυμαίνονται από 17 ευρώ ανά τ.μ έως 19 ευρώ ανά τ.μ για νεόδμητα ακίνητα και 14 ευρώ ανά τμ έως 18 ευρώ ανά τ.μ για παλαιά ακίνητα.

    Επίσης, υψηλές τιμές σχεδόν ανάλογες του κέντρου παρατηρούνται στα βόρεια σημεία της Λ. Κηφισίας προς την Κηφισιά, ενώ στα κυριότερα σημεία της Λ. Συγγρού οι τιμές για ενοικίαση νεόδμητων χώρων κυμαίνεται από 14 ευρώ ανά τ.μ. έως 17 ευρώ και για μεταχειρισμένα από 11 ευρώ ανά τ.μ έως 14 ευρώ ανά τ.μ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Διευκρινίσεις για τους ημιυπαίθριους Video

    Έγγραφο με γραπτές διευκρινίσεις, απεστάλη από το υπουργείο Περιβάλλοντος προς τις Γενικές Διευθύνσεις Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Επικράτειας, που αφορούν στις περιπτώσεις εκείνες που οι Πολεοδομίες δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τον έλεγχο φακέλων και να υπολογίσουν το αναλογούν πρόστιμο (για δηλωθέντες ημιυπαίθριους), με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην έχουν λάβει το αναγκαίο έγγραφο για την καταβολή της πρώτης δόσης του προστίμου στις 28 Απριλίου 2011 (οπότε και λήγει η προθεσμία , βάσει του νόμου για την καταβολή της δόσης).

    Οι διευκρινήσεις αυτές αφορούν μόνο την κατηγορία αυτήν των πολιτών που δεν έχουν λάβει από τις Πολεοδομίες το απαραίτητο έγγραφο, για την καταβολή της πρώτης δόσης του προστίμου και δεν αφορά τους πολίτες οι οποίοι το έχουν κανονικά λάβει.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Νέο εμπάργκο από τους προμηθευτές υγειονομικού υλικού

    Συνεχίζεται η αντιπαράθεση προμηθευτών υγειονομικού υλικού και υπουργείου Υγείας, μετά την απόφαση των προμηθευτών να προχωρήσουν σε τριήμερη προειδοποιητική αναστολή παραδόσεων υλικού, από τη Δευτέρα 2 Μαΐου.

    Οι προμηθευτές που τροφοδοτούν καθημερινά με γάντια, βαμβάκι, σύριγγες και άλλα υλικά τα νοσοκομεία, δήλωσαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ότι οι επιχειρήσεις τους κινδυνεύουν να κλείσουν με αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους τουλάχιστον 1.000 άτομα.

    Όπως ανακοίνωσαν, κατά τη διάρκεια της αναστολής θα υπάρχει μηχανισμός που θα καλύπτει τις σοβαρές ανάγκες στα νοσοκομεία, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν ή κινδυνεύσουν ασθενείς.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Συγκέντρωση εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Εσωτερικών

    Έξω απο το υπουργείο Εσωτερικών, στην οδό Σταδίου, συγκεντρώθηκαν διοριστέοι και αδιόριστοι καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2010 να έχουν διοριστεί. Κάποιοι από αυτούς είναι διοριστέοι, έχοντας περάσει επιτυχώς από το γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ενώ άλλοι δουλεύουν ως ωρομίσθιοι μέχρι και 24 μήνες και δηλώνουν ότι είχαν λάβει δέσμευση για τη μονιμοποίηση τους, από το υπουργείο Παιδείας.

    Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι ενώ ακόμα και το Μνημόνιο εξαιρούσε την Παιδεία από το πάγωμα των διορισμών, την ίδια στιγμή το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν διορίζονται.

    Στη συνέχεια 4μελής επιτροπή των εκπαιδευτικών συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ.Ντόλιο και του εξέθεσαν τα αιτήματα τους που είναι:

    - Άμεσος διορισμός των εκπαιδευτικών που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού το Σεπτέμβρη του 2010.

    - Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών στη δημόσια εκπαίδευση.

    -Καμία συγχώνευση-κλείσιμο σχολείων και καμία μείωση δαπανών για την Παιδεία.

    Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα ωστόσο δεν οδήγησε σε κάποιο αποτέλεσμα.

    Ο εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ δήλωσε ότι θα ακολουθήσουν κινητοποιήσεις, καθώς όπως είπε θεωρεί δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Σημαντικό στοίχημα οι αλλαγές στο δημόσιο

    Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ενώ τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα το επιχειρησιακό σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του νόμου, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά ένα από τα σημαντικότερα στοιχήματα της κυβέρνησης για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, τον περιορισμό της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης, αλλά και για μία σύγχρονη δημόσια διοίκηση.

    Επίσης, όπως προβλέπεται σε διάταξη του νομοσχεδίου, θα αυξηθούν οι ώρες εργασίας για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, από 37,5 σε 40, δηλαδή ότι ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που είχε προαναγγείλει ο κ. Ραγκούσης πριν λίγες εβδομάδες.

    Όπως έχει δηλώσει ο κ. Ραγκούσης, η χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών από τους πολίτες με τις υπηρεσίες του δημοσίου θα «χτυπήσει» τη διαφθορά και θα επιφέρει σημαντική μείωση του διοικητικού κόστους, αφού εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 25%.

    Στο μεταξύ, μια μεγάλη αλλαγή στο δημόσιο τομέα σχεδιάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση από το φθινόπωρο τροποποιώντας το καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς, όμως, να θίγεται η εργασιακή τους σχέση, καθώς η μονιμότητα τους καλύπτεται από το Σύνταγμα.

    Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εξετάζει την μετατροπή όλων των δημοσίων υπαλλήλων από υπαλλήλους κάθε υπουργείου, όπως συμβαίνει σήμερα, σε υπαλλήλους του Κράτους, υπαγόμενους σ΄ ένα κεντρικό φορέα, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Αποφασίζει η Βουλή

    Με πρόταξη εκ μέρους της πλειοψηφίας, της ανάγκης για κοινωνική δικαιοσύνη και διαφάνεια στο δημόσιο βίο, ξεκίνησε σήμερα, η έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να συζητηθεί και να ψηφιστεί η πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου σε Προκαταρκτική Κοινοβουλευτική Επιτροπή («Προανακριτική»), για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Από πλευράς τους, οι εισηγητές της αντιπολίτευσης, θεωρούν περιορισμένο το εύρος των προτεινόμενων διερευνητικών αρμοδιοτήτων της Επιτροπής, υποστηρίζοντας πως θα έπρεπε να αφορά τις ευθύνες περισσοτέρων προσώπων.

    Ξεκινώντας την εισήγησή του εκ μέρους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο Μάρκος Μπόλαρης αναφέρθηκε στην συγκυρία, θεωρώντας «επιτακτικό» το αίτημα της Δικαιοσύνης, υψηλότερο στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων των πολιτών, ακόμα ενδεχομένως και από οικονομικά αιτήματα.

    Πλέον επιθετικά ξεκίνησε την εισήγησή του ο Πάνος Καμμένος, εκπρόσωπος των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, παρατηρώντας πως ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στο όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου, «μονάχα μια φορά»: «Τι μήνυμα πάμε να δώσουμε σήμερα; Υπάρχουν αποδείξεις για έναν πολιτικό που έχασε για τρεις ψήφους την προεδρία του κόμματός του και την Πρωθυπουργία , ή συζητάμε για τα μάτια του κόσμου;» αναρωτήθηκε.

    Υπέρ της πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου τάχθηκε ο εισηγητής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, ο οποίος, ωστόσο, χαρακτήρισε ανεπαρκή την συζητούμενη πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

    Να γίνει προκαταρκτική εξέταση σε όλο το φάσμα της υπόθεσης των υποβρυχίων και για το ΚΥΣΕΑ και για όλους όσοι διετέλεσαν έως σήμερα, διαφορετικά να γίνουν πράξεις καταλογισμού, ζήτησε ο ειδικός αγορητής του ΛΑΟΣ, Αθ. Πλεύρης.

    Συνολική ενιαία διερεύνηση της υπόθεσης των υποβρυχίων, στη βάση της εισαγγελικής παραγγελίας, διαχωρισμό των ζητημάτων ως προς το ποινικό μέρος που άπτονται της άσκησης των καθηκόντων των πρώην υπουργών, σε σχέση με ζητήματα που δεν μπορούν να έχουν καμία επαφή με την άσκηση καθηκόντων πολιτικών προσώπων, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [09] Πυλώνας ανάπτυξης ο τουρισμός

    Την εδραίωση του τουρισμού σε βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας φιλοδοξεί να πετύχει το υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, με τον αρμόδιο υπουργό Παύλο Γερουλάνο να τονίζει, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι "στόχος όλων μας είναι να γίνει ο τουρισμός πρότυπο ανάπτυξης για την Ελλάδα. Να αναδείξουμε, δηλαδή, ότι η ανάπτυξη με σεβασμό στον άνθρωπο, την φύση, τον πολιτισμό και ότι έχει αξία για εμάς τους Έλληνες, είναι εφικτή και δημιουργεί πλούτο για όλους".

    Αναφερόμενος στην εξέλιξη της τουριστικής κίνησης, υπογράμμισε, ότι τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, αν και όπως συνηθίζει να λέει, οι οριστικές προβλέψεις για τις αφίξεις θα γίνουν τον Σεπτέμβριο.

    Στους άμεσους στόχους του ΥΠΠΟΤ είναι η αύξηση των θέσεων εργασίας που σχετίζονται με τον τουρισμό, η υλοποίηση φιλόξενου επιχειρηματικού περιβάλλοντος αλλά και η ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου.

    Προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της απασχόλησης, ο κ. Γερουλάνος προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων στα ξενοδοχεία, ώστε να τηρούν τους νόμους πρόσληψης των Ελλήνων υπαλλήλων.

    Για τον ρόλο του ΕΟΤ ο κ. Γερουλάνος σημειώνει ότι πολλές από τις δομές του πρέπει να αναπροσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και σε μια νέα ανταγωνιστική πραγματικότητα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [10] Θανατηφόρες καταιγίδες

    Τουλάχιστον 128 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Αλαμπάμα από τις καταιγίδες και τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν την πολιτεία αυτή των ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γραφείου του κυβερνήτη, οι ζημιές εκτείνονται σε μια μεγάλη περιοχή.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να "δράσει γρήγορα" για να προσφέρει έκτακτη βοήθεια στην Αλαμπάμα.

    Κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί στις Πολιτείες Αλαμπάμα, 'Αρκανσο, Κεντάκι, Μισισίπι, Μισούρι, Τενεσί και Οκλαχόμα. Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει διακοπές της ηλεκτροδότησης, ζημιές σε κτίρια και μεγάλες πλημμύρες. Οι κυβερνήτες των Πολιτειών αυτών ζήτησαν από τις δυνάμεις της Εθνοφυλακής να μετάσχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 April 2011 - 12:30:29 UTC