Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Απολύτως βιώσιμο το δημόσιο χρέος"
  • [02] Με καλό καιρό η έξοδος για το Πάσχα
  • [03] Υποβολή επενδυτικών σχεδίων ο»Ώ

  • [01] "Απολύτως βιώσιμο το δημόσιο χρέος"

    "Απολύτως βιώσιμο" χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, το δημόσιο χρέος, απορρίπτοντας, εκ νέου κατηγορηματικά, τη φημολογία περί αναδιάρθρωσής του. Σε συνάντηση με δημοσιογράφους, ο υπουργός τόνισε ότι "μια αναδιάρθρωση ενέχει τεράστιους κινδύνους για την οικονομία, το τραπεζικό σύστημα, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις". Ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε ότι "εμμένουμε στην υλοποίηση του προγράμματός μας", καθώς, "στο μυαλό των αγορών, η βιωσιμότητα εξαρτάται και από το πώς πηγαίνουμε με το πρόγραμμα". Ο ίδιος απέδωσε, εξάλλου, την αντίδραση των αγορών την περασμένη Παρασκευή (ημέρα που δημοσιοποιήθηκε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής) με την αύξηση των spreads, στη φημολογία περί αναδιάρθρωσης.

    Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει "η έξοδος στις αγορές να γίνει το συντομότερο δυνατόν και οπωσδήποτε στις αρχές του 2012".

    Στο μεταξύ, το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού είναι στο ύψος που είχε τεθεί με τον προϋπολογισμό του 2011, δηλαδή στα 4.701 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 4.371 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το τρίμηνο Ιανουάριου - Μαρτίου 2011, σε δημοσιονομική βάση.

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 11.123 εκατ. ευρώ και εμφανίζουν μείωση κατά 8,0% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, που οφείλεται κυρίως: στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη-κατά την περίοδο σύνταξης του προϋπολογισμού-ύφεση στο τελευταίο τρίμηνο του 2010, στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. ευρώ τον μήνα Ιανουάριο, αφού φέτος δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών, στα μειωμένα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις κατά 44 εκατ. ευρώ αλλά και στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης βάσει του νέου φορολογικού νόμου. Από την άλλη πλευρά τα έσοδα του ΠΔΕ είναι αυξημένα κατά 121,4% ή κατά 605 εκατ. ευρώ.

    Εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο οποίο γίνεται αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράϊκου στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ζητώντας να εντοπιστούν τάχιστα οι δράστες του αυτεπάγγελτου διαδικτυακού αδικήματος.

    Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών επισημαίνει ότι "παρόμοιες φημολογίες στερούνται προφανώς κάθε σοβαρότητας και καταντούν γελοίες. Επειδή, όμως, παρόμοια διακίνηση ψευδών ειδήσεων είναι ικανή να δημιουργήσει ανησυχία στο ευρύτερο κοινό, το υπουργείο Οικονομικών θα ζητά εφεξής τον εντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Με καλό καιρό η έξοδος για το Πάσχα

    Σε πλήρη ετοιμότητα θα βρίσκεται η Τροχαία με έκτακτα μέτρα για την πασχαλινή έξοδο, η οποία, παρά την οικονομική κρίση, αναμένεται να είναι μεγάλη σε σχέση με πέρσι, καθώς η φετινή γιορτή προβλέπεται πιο ανοιξιάτικη από την περσινή, αν και ο καιρός για την ώρα δεν φαίνεται να έχει εγκλιματιστεί με την εποχή.

    Αυξημένη κατά πολύ είναι και η πληρότητα σε τρένα, αεροπλάνα και πλοία, σε ποσοστό που πλησιάζει και το 90%, σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, αν και θα πρέπει να υπολογισθούν και οι επιβάτες της τελευταίας στιγμής.

    Με έκτακτα δρομολόγια, τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα επιχειρήσουν να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση για θέσεις που παρατηρείται τις ημέρες του Πάσχα, κυρίως τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή, καθώς το συγκεκριμένο μέσο θεωρείται από τα πιο φτηνά.

    Την ίδια ώρα εντατικοί έλεγχοι διεξάγονται στην αγορά από αρμόδιους φορείς, σε θέματα ποιότητας των προϊόντων, που έχουν αυξημένη ζήτηση.

    Αρκετές παραβάσεις με ανακριβείς και παραπλανητικές ενδείξεις σε πινακίδες κρεάτων, ψαριών, οπωρολαχανικών, ξηρών καρπών, καθώς και σε καταστήματα εστίασης εντόπισαν τα συνεργεία ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

    Ενδεικτικά, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία, έχει διαπιστωθεί η παραπλάνηση των καταναλωτών ως προς την τιμή, τη χώρα προέλευσης και το είδος του προϊόντος, και έχουν παρατηρηθεί επίσης συχνές αλλαγές ενδείξεων σε πινακίδες και «ψιλά γράμματα» στα βασικά χαρακτηριστικά των προϊόντων.

    Την προσοχή των καταναλωτών για την αγορά παιχνιδιών, εφιστούν καταναλωτικές οργανώσεις και το κέντρο ασφαλούς διαδικτύου, καθώς, όπως επισημαίνουν, ελλοχεύουν σημαντικοί κίνδυνοι, τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία των παιδιών, από ακατάλληλα και επικίνδυνα «φυσικά» και ηλεκτρονικά παιχνίδια που κυκλοφορούν στην αγορά.

    Τα παιχνίδια πρέπει να φέρουν απαραιτήτως την ειδική σήμανση CE, σήμα πιστοποίησης τήρησης των προδιαγραφών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να αποφεύγεται η αγορά παιχνιδιών από πλανόδιους πωλητές ή από καταστήματα αμφιβόλου ποιότητας, ενώ άκρως επικίνδυνη είναι και η αγορά παιχνιδιών που δεν απευθύνονται στην ηλικία του παιδιού, με υπαιτιότητα του καταναλωτή.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Υποβολή επενδυτικών σχεδίων

    Aρχίζει από σήμερα, Πέμπτη, η υποβολή επενδυτικών σχεδίων για τα καθεστώτα γενικής επιχειρηματικότητας, περιφερειακής συνοχής, τεχνολογικής ανάπτυξης και μεγάλων επενδυτικών σχεδίων άνω των 50 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού νόμου.

    Οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να υποβάλουν μέχρι τις 31 Μαΐου τα επενδυτικά τους σχέδια για υπαγωγή στις κατηγορίες των γενικών καθεστώτων του επενδυτικού νόμου, καταρχήν ηλεκτρονικά και κατόπιν σε έντυπη μορφή στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών, που δημιουργήθηκαν για αυτό το σκοπό σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας.

    Επίσης, στα μέσα Μαΐου αναμένεται η προκήρυξη των ειδικών καθεστώτων για την επιχειρηματικότητα των νέων και τα σχέδια συνέργειας και δικτύωσης (clusters). Η υποβολή για τα επενδυτικά σχέδια άνω των 50 εκ. ευρώ ξεκινά από την Πέμπτη και διαρκεί καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

    Σημειώνεται ότι η πρώτη προκήρυξη για κατάθεση επενδυτικών σχεδίων στο νέο επενδυτικό νόμο είναι ύψους 2,24 δισ. ευρώ φοροαπαλλαγών και 800 εκ. ευρώ επιχορηγήσεων και επιδοτήσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης (για το πρώτο εξάμηνο του 2011, συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών καθεστώτων).

    Οι επενδυτές καλούνται να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα κίνητρα του νέου επενδυτικού νόμου, όπως οι φοροαπαλλαγές, οι επιχορηγήσεις, η επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) και η ευνοϊκή τραπεζική δανειοδότηση, μέσω του Εθνικού Ταμείου για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη (Ε.Τ.Ε.ΑΝ.).

    Κάθε υποψήφιος επενδυτής έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας της αίτησής του μέσω διαδικτύου. Τα έγγραφα που απαιτούνται από τους υποψήφιους επενδυτές είναι πολύ λιγότερα και τυποποιημένα, ώστε να δίνουν τη δυνατότητα για ουσιαστικό έλεγχο με αντικειμενικά κριτήρια.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 April 2011 - 4:30:15 UTC