Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν αποτελεί επιλογή η αναδιάρθρωση"
  • [02] Αναστολή λειτουργίας "Αρεταίειου"- "Αιγινήτειου"
  • [03] Ημερίδα για το ντόπινγκ
  • [04] 1,5 εκατ. e-δηλώσεις
  • [05] Συνελήφθη ο Λ. Γκμπαγκμπό
  • [06] Ισχυρός μετασεισμός ο»Ώ

  • [01] "Δεν αποτελεί επιλογή η αναδιάρθρωση"

    «Δεν έγινε καμία συζήτηση περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.

    Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν το ζήτημα ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους συζητήθηκε από τον Επίτροπο Ρεν, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ και τους υπουργούς οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στις 2 Απριλίου, ο Α. Αλταφάζ απάντησε ότι «η αναδιάρθρωση χρέους για την Ελλάδα δεν αποτελεί επιλογή» και τόνισε ότι για την Ελλάδα υπάρχει ένα οικονομικό σχέδιο, το οποίο έχει εγκριθεί από την ΕΕ και το οποίο εφαρμόζεται.

    Ο Α. Αλταφάζ τόνισε, ακόμη, ότι ο Όλι Ρεν είναι αντίθετος σε μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

    Από την πλευρά του, ο Γ. Πεταλωτής απέδωσε στη σφαίρα της φαντασίας τα σενάρια και τις φημολογίες για αναδιάρθρωση, χρεοκοπία, κλείσιμο τραπεζών, εκλογές και ανασχηματισμό.

    "Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρώπη καταδεικνύουν τη σημασία του αγώνα που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση για να αποδείξει ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη δεν ήταν αποκλειστικά ελληνικό πρόβλημα, αλλά ευρωπαϊκό", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωποςκαι μίλησε για δικαίωση του "επίμονου και συστηματικού" αγώνα που έδωσε η κυβέρνηση για τη δημιουργία ενός μηχανισμού στήριξης.

    Εξάλλου, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα της Ζυρίχης ΝΖΖ, ο Jan Amrit Poser, επικεφαλής οικονομολόγος της ελβετικής τράπεζας Sarasin, υποστηρίζει ότι η χρεοκοπία της Ελλάδος δεν είναι πιθανή.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Αναστολή λειτουργίας "Αρεταίειου"- "Αιγινήτειου"

    Να σταματήσουν τις εισαγωγές ασθενών αποφάσισαν οι διοικήσεις των νοσοκομείων "Αρεταίειο" και "Αιγινήτειο". Σε συνεδρίαση την Παρασκευή, 7 Απριλίου, παρουσία των πρυτανικών αρχών και του προέδρου της Ιατρικής σχολής, αποφασίστηκε "αναστολή της συμμετοχής στις εφημερίες και στην ενδονοσοκομειακή νοσηλεία", αφού "εξετάστηκε η αδυναμία συνέχισης της πλήρους και εύρυθμης λειτουργίας των δύο νοσοκομείων, λόγω της οξύτατης μείωσης και καθυστέρησης της επιχορήγησης τους". α δύο νοσοκομεία θα λειτουργούν μόνο ως τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Όπως τονίζεται, οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων κατέληξαν "στην απόφαση αυτή με αίσθημα ευθύνης και για τον λόγο αυτό, το προσωπικό των νοσοκομείων θα βρίσκεται σε μέγιστη ετοιμότητα για την κανονική λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων και τη νοσηλεία των αναγκαίων περιστατιών".

    Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

    "'Εχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εκταμιευτούν οι πρώτες δόσεις του προϋπολογισμού για τα δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία, Αρεταίειο και Αιγινήτειο και να μειωθούν τα λειτουργικά τους κόστη. Η έγκριση του προϋπολογισμού του 2011 έχει σταλεί για δημοσίευση στο ΦΕΚ", τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

    Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το υπουργείο Παιδείας έχει στείλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το αίτημα για πληρωμή των δεδουλευμένων των τεσσάρων πρώτων μηνών του 2011 (Ιανουάριος-Απρίλιος), που αντιστοιχεί στο 28% του προϋπολογισμού τους. Επίσης, έχει σταλεί έγγραφο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ώστε η πληρωμή των μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών που υπηρετούν στα δύο Νοσοκομεία να γίνεται πλέον από τον γενικό προϋπολογισμό μελών ΔΕΠ του Υπουργείου Παιδείας. Αντιστοίχως, η πληρωμή των ειδικευόμενων γιατρών έχει ζητηθεί να γίνεται από τον αντίστοιχο προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ημερίδα για το ντόπινγκ

    Ημερίδα με θέμα «Η κρίση που μαστίζει την Ολυμπιακή ιδέα από την εμπορευματοποίηση, τη βία και τη χρήση αναβολικών. Τρόποι αντιμετώπισης» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Πάτρα, από την εταιρεία «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά», σε συνεργασία με το Δήμο της πόλης.

    Οι ομιλητές καταδίκασαν την άκριτη εμπορευματοποίηση της Ολυμπιακής ιδέας, καταλόγισαν ευθύνες στις μεγάλες Διεθνείς Αθλητικές Οργανώσεις (ΔΟΕ, IAAF, FIFA κ.α.), οι οποίες αποφεύγουν να καταπολεμήσουν στις ρίζες τους την παθογένεια της χρήσης αναβολικών, που νοθεύει νίκες και ρεκόρ, καθώς επίσης και τις εξαγορές διαιτητών, που αλλοιώνουν αποτελέσματα ποδοσφαιρικών κυρίως αγώνων. Μάλιστα όλοι διατύπωσαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση που μαστίζει τα τελευταία χρόνια και τον ελληνικό αθλητισμό. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στα πρόσφατα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν στα γήπεδα, που τα υποδαυλίζουν με τις συμπεριφορές και τις δηλώσεις τους διάφοροι παράγοντες, οι οποίοι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ταχεία κοινωνική τους ανέλιξη και τα κέρδη.

    Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά και για το σοβαρό θέμα των κονδυλίων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, μίλησαν οι πρόεδροι των μεγάλων Ομοσπονδιών της χώρας, όπως ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και πρώην πρόεδρος της FIBA, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Βασιλειάδης (με επιστολή που έστειλε από το Βερολίνο, όπου μετέχει στο Συνέδριο της FIG). Οι ομιλητές, μάλιστα, απευθυνόμενοι προς τον παριστάμενο γγΑ, Πάνο Μπιτσαξή, διατύπωσαν την σοβαρή καταγγελία ότι το ΕΣΚΑΝ δεν λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο, με συνέπεια οι Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες να μετέχουν σε παγκοσμίου επιπέδου αγώνες χωρίς να υποβάλλονται σε προληπτικούς ελέγχουν ντόπινγκ, με υπαρκτό κίνδυνο κάποιοι να βρεθούν, από τα Κέντρα Αντιντόπινγκ των διοργανωτριών χωρών, «θετικοί», οπότε και θα υπάρξει νέος διασυρμός της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο, οι δε Ομοσπονδίες θα κατηγορούνται χωρίς να φταίνε.

    Κατά την ομιλία του Γιώργου Κατσιμπάρδη, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στον τρόπο που η γερμανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα με τους αθλητές της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

    Ο Μανώλης Μαυρομμάτης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η Κομισιόν και η Επιτροπή Παιδείας, πολιτισμού, Μ.Μ.Ε, αθλητισμού και πολυγλωσσίας, της οποίας ήμουν αντιπρόεδρος, μού έκαναν την τιμή και μου ανέθεσαν την εισήγηση της έκθεσης της "Λευκής Βίβλου για τον Αθλητισμό". Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την έκθεση αυτή και αναγνώρισε τον κοινωνικό ρόλο του αθλητισμού, καθώς και τις παραμέτρους του, μεταξύ των οποίων το ντόπινγκ, τόνισε δε την ανάγκη καταπολέμησης αυτής της μάστιγας. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά από την Κομισιόν τα εξής:

    Τα κράτη μέλη καλούνται να συμφωνήσουν σε κοινή νομοθετική προσέγγιση του ντόπινγκ, ώστε να εξασφαλιστεί ανάλογη νομική μεταχείριση, και να υιοθετηθούν θέσεις από κοινού από τη WADA, την UNESCO και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Καταπολέμησης της Φαρμακοδιέγερσης, καλείται να ενισχύσει τα υπάρχοντα δίκτυα και μόνο τότε να δημιουργήσει νέες συμπράξεις μεταξύ των φορέων επιβολής του νόμου και των διαπιστευμένων από την WADA, την EUROPOL και την INTERPOL.

    Η Κομισιόν καλείται να θέσει σε εφαρμογή τις δράσεις του σχεδίου "Pierre de Coubertin" και γενικά να ενθαρρύνει τη δημιουργία δικτύων Εθνικών Οργανισμών Καταπολέμησης του Ντόπινγκ από την Ε.Ε.».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] 1,5 εκατ. e-δηλώσεις

    Ξεπέρασαν το 1.500.000 οι δηλώσεις που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά το πρώτο δίμηνο λειτουργίας της νέας πλατφόρμας του Taxisnet. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στο διάστημα αυτό υποβλήθηκαν συνολικά 1.695.695 ηλεκτρονικές δηλώσεις μέσω των εξής ηλεκτρονικών υπηρεσιών: εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ, περιοδική δήλωση ΦΠΑ, ενδοκοινοτικές παραδόσεις, ενδοκοινοτικές αποκτήσεις, προσωρινή δήλωση ΦΜΥ, δήλωση ΝΠ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δήλωση φορολογίας εισοδήματος, αναλυτική κατάσταση μισθωμάτων ακινήτων, μηχανογραφικά στοιχεία οικονομικών στοιχείων.

    Παράλληλα, το υπουργείο Οικοονομικών ανακοίνωσε ότι θα τεθούν σε εφαρμογή φέτος νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως οι ηλεκτρονικές πληρωμές, η μεταβολή στοιχείων μητρώου και η πρόσβαση του χρήστη σε φορολογικά στοιχεία και δηλώσεις που τηρούνται για αυτόν, είτε υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά είτε στη Δ.Ο.Υ..

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Συνελήφθη ο Λ. Γκμπαγκμπό

    Ο πρώην πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού Λοράν Γκμπαγκμπό, η σύζυγός του Σιμόν και ο γιος τους, Μισέλ, συνελήφθησαν στην κατοικία τους στο Αμπιτζάν και έχουν οδηγηθεί στο ξενοδοχείο Γκολφ, όπου στεγάζεται το γενικό επιτελείο του αναγνωρισμένου προέδρου Αλασάν Ουαταρά.

    Ο Γκμπαγκμπό συνελήφθη από δυνάμεις προσκείμενες στον Ουαταρά, σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στο Αμπιτζάν, Ζαν-Μαρκ Σιμόν. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Ακτή Ελεφαντοστού, Φαρχάν Χακ, είπε ότι ο Γκμπαγκμπό αποφάσισε τελικά να παραδοθεί στις δυνάμεις του Ουαταρά και πλέον βρίσκεται υπό κράτηση. Σύμφωνα με τον Χακ, η αποστολή του ΟΗΕ (Unoci) "παρέχει προστασία και ασφάλεια" με βάση την εντολή που έχει να προστατεύει όλους τους πολιτικούς αντιπάλους, περιλαμβανομένου και του Γκμπαγκμπό.

    Ο πρεσβευτής της Ακτής Ελεφαντοστού στον ΟΗΕ τόνισε ότι ο Γκμπαγκμπό είναι "καλά" στην υγεία του και πρόκειται να δικαστεί.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Ισχυρός μετασεισμός

    Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την ισχυρή μετασεισμική δόνηση των 6,6 βαθμών -- σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση του γεωφυσικού ινστιτούτου των ΗΠΑ, USGS -- που σημειώθηκε σήμερα στη βορειοανατολική Ιαπωνία, ακριβώς ένα μήνα μετά το σεισμό των 9 βαθμών και το τσουνάμι που ακολούθησε στις 11 Μαρτίου, αφήνοντας πίσω του 27.000 νεκρούς και αγνοούμενους.

    Το USGS είχε ανακοινώσει αρχικά ότι η σημερινή δόνηση ήταν 7,1 βαθμών.

    Το επίκεντρο του σημερινού μετασεισμού εντοπίστηκε στην επαρχία της Φουκουσίμα.

    Το θύμα του σημερινού σεισμού ήταν ένας 46χρονος που έχασε τη ζωή του από καρδιακή προσβολή.

    Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τετσούρο Φουκουγιάμα δήλωσε παράλληλα ότι ερευνώνται επίσης οι πληροφορίες ότι τέσσερις κάτοικοι ενός σπιτιού θάφτηκαν ζωντανοί όταν αυτό παρασύρθηκε από την κατολίσθηση του εδάφους στην πόλη Ιουάκι, στην επαρχία της Φουκουσίμα.

    Ο Κέιτζι Ντόι, διευθυντής του τμήματος προβλέψεων της ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας δήλωσε ότι οι μετασεισμοί αυτού του μεγέθους "θα συνεχιστούν για ένα κάποιο χρονικό διάστημα".

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές στους πέντε πυρηνικούς σταθμούς που βρίσκονται στη βορειοανατολική Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένου του πληγέντα σταθμού Φουκουσίμα Νταϊίτσι, ως αποτέλεσμα του σημερινού σεισμού των 6,6 βαθμών.

    Η εταιρεία στην οποία ανήκει και διαχειρίζεται τον σταθμό αυτόν, η Tepco, έδωσε σήμερα αμέσως μετά το σεισμό εντολή στους εργαζομένους να εγκαταλείψουν τον σταθμό, στον οποίο διακόπηκε επίσης για σύντομο χρονικό διάστημα η ηλεκτροδότηση τριών αντιδραστήρων.

    Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε περίπου μία ώρα αργότερα και οι εργασίες στον σταθμό επαναλήφθηκαν, ανακοίνωσε η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας.

    Παράλληλα το ιαπωνικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ιαπωνικές αρχές έχουν δώσει εντολή σε αυτούς που διαχειρίζονται τους πυρηνικούς σταθμούς να θέσουν σε εφαρμογή νέα μέτρα ασφαλείας ως τις 28 Απριλίου επιπλέον των μέτρων που επιβλήθηκαν στα τέλη του περασμένου μήνα, για τα οποία εξάλλου θα γίνουν σύντομα έλεγχοι για να επιβεβαιωθεί η εφαρμογή τους.

    Η εντολή αυτή δόθηκε το Σάββατο από την Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας (NISA) του υπουργείου Εμπορίου έπειτα από τον ισχυρό μετασεισμό των 7,4 βαθμών που σημειώθηκε την Πέμπτη, ο οποίος ήταν και ο ισχυρότερος μετά τον σεισμό της 11ης Μαρτίου.

    Σήμερα εξάλλου επισκέφθηκε τη Φουκουσίμα και ο πρόεδρος της Tepco Μασατάκα Σιμίζου, για πρώτη φορά μετά την καταστροφή στον σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι.

    Ο Σιμίζου ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο στην Φουκουσίμα για τα συνεχιζόμενα προβλήματα που παρουσιάζονται στο σταθμό μετά τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 April 2011 - 20:37:06 UTC