Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Γκμπαγκμπό αρνείται να παραδοθεί
  • [02] Σταμάτησε η διαρροή
  • [03] Μαίνονται οι μάχες ο»Ώ

  • [01] Ο Γκμπαγκμπό αρνείται να παραδοθεί

    Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού Λοράν Γκμπαγκμπό δήλωσε ότι ο στρατός της χώρας κήρυξε κατάπαυση του πυρός αλλά αρνήθηκε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες είναι έτοιμος να παραδοθεί, ενώ επανέλαβε ότι θεωρεί τον εαυτό του νικητή των εκλογών του Νοεμβρίου.

    "Ο στρατός ζήτησε την αναστολή των εχθροπραξιών ... και τώρα συζητά τους όρους της κατάπαυσης του πυρός με τις άλλες χερσαίες δυνάμεις αλλά σε πολιτικό επίπεδο δεν έχει ληφθεί ακόμη κάποια απόφαση" δήλωσε ο Λοράν Γκμπαγκμπό, σε συνέντευξή του στο γαλλικό κανάλι LCI.

    Ο Λοράν Γκμπαγκμπό πρόσθεσε ακόμη ότι η συζήτηση σχετικά με τον νικητή των εκλογών συνεχίζεται και δήλωσε ότι οι συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο με τον αντίπαλό του Αλασάν Ουαταρά είναι ο μόνος τρόπος για να επιστρέψει η Ακτή Ελεφαντοστού στην ειρήνη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Σταμάτησε η διαρροή

    Η διαχειρίστρια εταιρεία του σχεδόν κατεστραμμένου από το φονικό σεισμό και το τσουνάμι των κυμάτων του Ειρηνικού ωκεανού που ακολούθησε, πυρηνικού σταθμού στη Φουκουσίμα, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι η διαρροή εμπλουτισμένου με ραδιενέργεια νερού στη θάλασα, έχει πλέον σταματήσει. Οι μηχανικοί της Εταιρείας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Τόκιο αγωνίζονταν σκληρά εδώ και ημέρες. Αφού απέτυχαν οι προσπάθειες με τη χρήση αρχικά τσιμέντου και στη συνέχεια χημικού υδρόφιλου πολυμερούς, τελικά το ρήγμα σφραγίστηκε, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, με τη χρήση υαλινομερούς υλικού.

    Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σκοπεύει να εκταμιεύσει έκτακτο κονδύλι ύψους 3 τρισεκατομμυρίων γιεν, δηλαδή περίπου 35 εκατομμυρίων δολαρίων, ως πρώτη δόση πρόσθετης δαπάνης από τον προϋπολογισμό για την ανακούφιση των θυμάτων από την καταστροφή της 11ης Μαρτίου. Η πληροφορία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Ασάχι.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Μαίνονται οι μάχες

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού, το βράδυ της Τρίτης, από τις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι, στην πόλη Μιζουράτα, που παραμένει υπό πολιορκία εδώ και τρεις εβδομάδες, όπως είπε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερ, εκπρόσωπος των ανταρτών που ελέγχουν την τρίτη σε μέγεθος πόλη της Λιβύης.

    Ο Αμπντελάτι Ομπέιντι διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, αντικαθιστώντας τον Μούσα Κούσα που αυτομόλησε την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Χάλεντ Κάιμ.

    Ο στρατιωτικός ηγέτης των ανταρτών στη Λιβύη, Στρατηγός Αμντούλ Φατάχ Γιουνίς, επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης ότι οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών έχουν παραλάβει εξοπλισμό προερχόμενο από τις χώρες της συμμαχίας. Ο Γιουνίς, όμως, δεν αποκάλυψε το συγκεκριμένο τόπο προέλευσης των όπλων, αναφέροντας αόριστα ότι πρόκειται για ελαφρύ οπλισμό που προσφέρθηκε στους εξεγερμένους από φιλικές χώρες.

    "Αλλά αυτό δεν αρκεί ", προειδοποίησε ο επικεφαλής των δυνάμεων των εξεγερμένων, στην συνέντευξή του στο δορυφορικό δίκτυο Αλ-Αάν, αποτείνοντας έκκληση στο ΝΑΤΟ, να κάνει εξαίρεση στην απόφασή του για επιβολή ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από το έδαφος της Λιβύης και να επιτρέψει στους αντικαθεστωτικούς, που μάχονται ενάντια στον Μουαμάρ Καντάφι, να επιτεθούν στα στρατεύματά του με τα δικά τους αεροπλάνα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 April 2011 - 4:30:18 UTC