Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νοσηλεύεται ο Μανώλης Γλέζος
  • [02] "Στο απροχώρητο η κατάσταση"
  • [03] Δραματική η κατάσταση ο»Ώ

  • [01] Νοσηλεύεται ο Μανώλης Γλέζος

    Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύεται ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις.

    O Μανώλης Γλέζος ένοιωσε αδιαθεσία το πρωί και διακομίστηκε αμέσως στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και εξετάζεται από τους γιατρούς της καρδιολογικής κλινικής. Παράλληλα υποβάλλεται και σε μία σειρά άλλων εξετάσεων, από τα αποτελέσματα των οποίων θα κριθεί, αν θα συνεχιστεί η νοσηλεία του στο νοσοκομείο.

    O Μανώλης Γλέζος επρόκειτο να μιλήσει το απόγευμα, σε εκδήλωση που έχει οργανώσει η Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα "Οι μαζικοί αγώνες, οι κοινωνικές αντιστάσεις, η πολιτική απάντηση της Αριστεράς".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Στο απροχώρητο η κατάσταση"

    Περιοδεία στο εμπορικό κέντρο της Νέας Ιωνίας Αττικής, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συνομίλησε με καταστηματάρχες αλλά και κατοίκους και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    Ο κ. Σαμαράς, με δηλώσεις του ζήτησε από την κυβέρνηση να καταλάβει επιτέλους τα προβλήματα που υπάρχουν και να προχωρήσει σε αλλαγή πολιτικής.

    "Δεν μπαίνει σήμερα άνθρωπος στα μαγαζιά. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και αναρωτιέμαι τι επιτέλους πρέπει να συμβεί για να το καταλάβει η κυβέρνηση και να αλλάξει αυτή την ανάλγητη οικονομική πολιτική η οποία δημιουργεί αυτό το έλλειμμα κοινωνικής συνοχής. Εχει τραυματιστεί βαθύτατα η ελληνική κοινωνία", τόνισε ο κ.Σαμαράς, ο οποίος ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν τις τοπικές κοινωνίες τους και τις τοπικές αγορές.

    "Τώρα που πλησιάζει Πάσχα ο καθένας ας ξοδέψει στα καταστήματα της γειτονιάς του. Να βοηθήσει τους καταστηματάρχες, την περιοχή, την τοπική αγορά", δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από όλους αυτές τις άγιες μέρες να δείξουν "σύμπνοια, ανθρωπιά, αγάπη και πάνω απ΄ όλα αλληλεγγύη", όπως είπε, "για τον άνθρωπο που έχει ανάγκη τον άρρωστο, τον φτωχό, τον ηλικιωμένο".

    "Ας είμαστε δίπλα του ο καθένας ξέρει τι μπορεί να κάνει", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Ο κ. Σαμαράς, που στην σημερινή του επίσκεψη στην Ν. Ιωνία δεν συνοδευόταν από κανέναν βουλευτή του κόμματός του,στο επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεχίσει τις περιοδείες του εντός αλλα και εκτός του λεκανοπεδίου της Αττικής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Δραματική η κατάσταση

    Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών με βαρύ πυροβολικό στο Αμπιτζάν, οικονομική πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού, ανακοίνωσε σήμερα η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, επικαλούμενη πληροφορίες προερχόμενες από τον τόπο των συγκρούσεων.

    "Η κατάσταση στον ανθρωπιστικό τομέα έχει περαιτέρω επιδεινωθεί και έχει γίνει απολύτως δραματική στο Αμπιτζάν, όπου οι συγκρούσεις συνεχίζονται", δήλωσε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ στη Γενεύη Ελίζαμπεθ Μπιρς.

    "Τα περισσότερα από τα νοσοκομεία δεν λειτουργούν, υπάρχει έλλειψη οξυγόνου...όσο για τα ασθενοφόρα, δεν λειτουργούν επίσης, και όσα κυκλοφορούν, δέχονται πυρά", εξήγησε η εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Στο Αμπιτζάν, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του απερχόμενου προέδρου της χώρας Λοράν Γκμπαγκμπό δήλωσε ότι οι πιστές σε αυτόν στρατιωτικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν το προεδρικό μέγαρο, την προεδρική κατοικία και το στρατόπεδο του Αγκμπάν, μετά τις χθεσινές επιδρομές των δυνάμεων του ΟΗΕ και της Γαλλίας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 April 2011 - 12:30:16 UTC