Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αίρουν το εμπάργκο στον ΟΠΑΔ
  • [02] Διπλωματικός ελιγμός και σφυροκόπημα του καθεστώτος Καντάφι
  • [03] Ραδιενεργό νερό στον ωκεανό ο»Ώ

  • [01] Αίρουν το εμπάργκο στον ΟΠΑΔ

    Αίρουν το εμπάργκο προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ οι φαρμακοποιοί της Αττικής, μέχρι την 1η Μαΐου, δίνοντας χρόνο στο ταμείο να προχωρήσει στην άμεση εξόφλησή τους.

    Η απόφαση πάρθηκε αργά το απόγευμα και σύμφωνα με κύκλους του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής πρόκειται για μία κίνηση καλής θέλησης προκειμένου να σταματήσει και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

    Εδώ και μέρες ο φαρμακευτικός σύλλογος Πειραιά έχει αναστείλει το εμπάργκο προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ.

    Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, που συναντήθηκαν χθες με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Πολύζο, δεν έμειναν ικανοποιημένοι και συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας μέχρι και την Τετάρτη οπότε και ζήτησαν να συναντήσουν τον υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Διπλωματικός ελιγμός και σφυροκόπημα του καθεστώτος Καντάφι

    Η Λιβύη είναι έτοιμη να προχωρήσει σε εκλογές και σε μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό της σύστημα, αλλά μόνο ο λιβυκός λαός μπορεί να αποφασίσει αν ο ηγέτης της, ο Μουαμάρ Καντάφι, θα παραμείνει στο πηδάλιο της χώρας ή όχι, δήλωσε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Τρίπολη.

    Το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Λιβύης έδειξε το βράδυ της Δευτέρας, στιγμιότυπα που έδειχναν σε "πραγματικό χρόνο" το Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, να χαιρετά τους οπαδούς του, μέσα από το γνωστό άσπρο τζιπ, με το οποίο παρουσιάζεται να μετακινείται, στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, καθώς εξερχόταν με τη συνοδεία του, από το θωρακισμένο συγκρότημα στο οποίο διαμένει από την έναρξη της κρίσης στη Λιβύη, που βρίσκεται στην περιοχή Μπαμπ-αλ-Αζιζίγια στην πρωτεύουσα Τρίπολη. Ο γραπτός υποτιτλισμός των στιγμιοτύπων ανέφερε "Ο αδελφός ηγέτης ανάμεσα στους οπαδούς του".

    Οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι συνεχίζουν να σφυροκοπούν τις πόλεις της περιοχής Τζάμπαλ Αλ-Γάρμπι, στα νοτιοδυτικά της Τρίπολης. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής αυτής, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων, υπάρχουν "πολλά θύματα" από τους βομβαρδισμούς.

    Οι εξεγερμένοι στη Μιζουράτα, πόλη ανατολικά της Τρίπολης, ζήτησαν εκ νέου την υποστήριξη της διεθνούς συμμαχίας για να πετύχουν το στόχο τους κατά των δυνάμεων του συνταγματάρχη Καντάφι που εδώ και ημέρες βομβαρδίζουν την πόλη.

    Οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί που μάχονται εναντίον των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι αντιμετωπίζουν προβλήματα εξεύρεσης οικονομικών πόρων για τη συνέχιση του αγώνα τους και για αυτό θέλουν να αρχίσουν ξανά τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, που έχουν διακοπεί μετά την επιβολή κυρώσεων και οικονομικής φύσεως, από τη διεθνή κοινότητα στη Λιβύη. Τις εκτιμήσεις αυτές ανέφερε στην ομιλία του στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ο Αμπντελιλά αλ-Κχατίμπ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας και νυν ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπα Κι-μουν, στη Λιβύη, ενημερώνοντας το σώμα, για τις επαφές που είχε με τα μέλη του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου, των ανταρτών, αλλά και με κυβερνητικούς αξιωματούχους στο τελευταίο του ταξίδι στη χώρα.

    Οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί σχεδιάζουν αυτή την εβδομάδα να προχωρήσουν στην πρώτη πώληση φορτίου πετρελαίου, από τότε που εφαρμόσθηκε το εμπάργκο στις εμπορικές συναλλαγές με τη χώρα εξαιτίας του καθεστώτος Καντάφι. Το φρένο στις εξαγωγές πετρελαίου από τη χώρα της Βορείου Αφρικής έχει προκαλέσει σημαντική άνοδο της τιμής του "μαύρου χρυσού", στις αγορές διεθνώς. Δορυφόρος εντόπισε το τάνκερ μεταφοράς πετρελαίου Εκουαντόρ, να πλέει στα χωρικά ύδατα της Αιγύπτου, με κατεύθυνση το εμπορικό λιμάνι στη Μάρσα ελ Χαρίγκα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών και όπου αναμένεται να φτάσει την Τρίτη. Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει περισσότερα από 1.000.000 βαρέλια πετρελαίου.

    Την αναστολή της λειτουργίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Τρίπολη της Λιβύης, ανακοίνωσε απόψε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, την εκπροσώπηση των ελληνικών συμφερόντων έχει αναλάβει η εκεί Πρεσβεία της Ουγγαρίας, που ασκεί την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ραδιενεργό νερό στον ωκεανό

    Η ιαπωνική κυβέρνηση αφού απέτυχαν οι προσπάθειες των συνεργείων να σφραγίσουν με τσιμέντο και χημικά το ρήγμα στον αγωγό του αντιδραστήρα 2, από όπου σημειωνόταν διαρροή ραδιενεργού ύδατος στο θαλασσινό νερό, αποφάσισε να προχωρήσει στη μεταφορά 11.500 τόνων μολυσμένου με ραδιενέργεια νερού στον ωκεανό. Υπολογίζεται ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας σε αυτήν την ποσότητα που θα διοχετευθεί στον ωκεανό, υπερβαίνουν 100 φορές τα επιτρεπτά όρια. Η επιχείρηση της απελευθέρωσης των εμπλουτισμενων με ραδιενεργά κατάλοιπα τόνων ύδατος στον ωκεανό, ξεκίνησε τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τρίτης, με ευθύνη της διαχειρίστριας εταιρείας του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, TEPCO.

    Λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία αυτή, εκπρόσωπος της Tepco με δάκρυα στα μάτια και με τρεμάμενη φωνή από τους λυγμούς ζήτησε συγνώμη για τη ρύπανση της θάλασσας.

    H Tepco τόνισε ότι πρόκειται για ελαφρώς ραδιενεργό ύδωρ.

    Η Ιαπωνική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει προς το παρόν, να διευρύνει την ακτίνα της ζώνης εκκένωσης της περιοχής, γύρω από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, αλλά αυτή η απόφαση δεν είναι αμετάκλητη, δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Βιομηχανικής και Πυρηνικής Ασφάλειας, της Ιαπωνίας, Κοϊχίρο Νακαμούρα, από τη Βιέννη τη Δευτέρα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 April 2011 - 4:30:18 UTC