Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο "τεστ" για την ελληνική οικονομία
  • [02] Νέες τιμές στα εισιτήρια των πλοίων
  • [03] Με προσωπικό ασφαλείας το ΕΚΑΒ
  • [04] Εξελέγη πρόεδρος ο Φ. Κουβέλης
  • [05] Στάσεις εργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [06] Διπλωματικές διαβουλεύσεις
  • [07] Επιχειρήσεις με Μία Στάση
  • [08] Ηλεκτρονική πλατφόρα
  • [09] "Σαρώνει" η παχυσαρκία
  • [10] Αποχωρεί από την προεδρία ο»Ώ

  • [01] Νέο "τεστ" για την ελληνική οικονομία

    Από άλλο ένα κρίσιμο τεστ θα περάσει τις προσεχείς μέρες η ελληνική οικονομία, καθώς αναμένεται σήμερα στην Αθήνα το τριμελές κλιμάκιο της Τρόικας, για τους καθιερωμένους ελέγχους.

    Κατά την παραμονή τους στην Αθήνα θα οριστικοποιηθούν τόσο τα επιπλέον μέτρα για φέτος όσο και εκείνα για την περίοδο 2012-2015, ύψους άνω των 23 δισ. ευρώ. Παράλληλα, η Τρόικα θα πρέπει να δώσει το «πράσινο φως» και στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έως το 2015.

    "Δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους" δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στο πρακτορείο Ρόιτερς, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το άρθρο του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο αναφέρει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πιέζει την Ελλάδα να προχωρήσει σύντομα σε αναδιάρθρωση.

    Το άρθρο του γερμανικού περιοδικού διέψευσε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σημειώνοντας: "Οπως έχουμε πει επανειλημμένα, το ΔΝΤ υποστηρίζει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά τη μη αναδιάρθρωση χρέους και την αποφασιστικότητά της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Νέες τιμές στα εισιτήρια των πλοίων

    Νέες αυξημένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ισχύουν από 1ης Απριλίου για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, καθώς η άνοδος στην τιμή των καυσίμων, οι κρατήσεις υπέρ τρίτων και το ΦΠΑ είναι οι πιο βασικοί λόγοι που επικαλούνται οι ακτοπλόοι για την απόφαση αυτή.

    Ο όμιλος ATTICA GROUP με τις δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες «super star ferries» και «blue star ferries» που εκτελούν δρομολόγια Κρήτη Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, είχε ανακοινώσει από τέλη Ιανουαρίου την αύξηση 8% στο ναύλο των επιβατών από 1ης Απριλίου, αν δεν γίνει καμία κίνηση από πλευράς υπουργείου για τη μείωση των κρατήσεων υπέρ τρίτων.

    Από την αύξηση αυτή εξαιρούνται οι επιβάτες της καμπίνας και τα οχήματα ενώ η εταιρεία όπως και άλλες έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τους ναύλους ισόποσα αν υπάρξει μείωση στις κρατήσεις υπέρ τρίτων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες , το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας εξετάζει το γεγονός τη μείωσης κάποιων κρατήσεων, αρκεί οι ακτοπλόοι να συμφωνήσουν με τους ναυτεργάτες για τη συλλογική σύμβαση εργασίας και αν γίνει αυτό, η οποιαδήποτε μείωση στο εισιτήριο για την οποία έχουν δεσμευτεί κάποιες από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, να γίνει προς όφελος των επιβατών.

    Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αντιδρούν για τέλη υπέρ τρίτων τα οποία τονίζουν επιβαρύνουν τα εισιτήρια των επιβατών εδώ και χρόνια , όπως ο επίναυλος και τα τέλη υπέρ ΝΑΤ/ΚΑΕΟ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Με προσωπικό ασφαλείας το ΕΚΑΒ

    Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργείο από σήμερα ,4 Απριλίου, το ΕΚΑΒ καθώς οι εργαζόμενοι προχωρούν σε επίσχεση εργασίας.

    Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από προσωπικό ασφαλείας, όπως τονίζει ο σύλλογος εργαζομένων του ΕΚΑΒ, ο οποίος εξηγεί ότι πήρε αυτή την απόφαση καθώς οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί τις υπερωρίες των τελευταίων τεσσάρων μηνών και τις αποζημιώσεις για τα εκτός έδρας για όλο το 2010.

    Πρόθεση των εργαζομένων είναι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους επ' αόριστον, έως του ικανοποιηθεί εμπράκτως το αίτημά τους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Εξελέγη πρόεδρος ο Φ. Κουβέλης

    Με ποσοστό 97,31% ο Φώτης Κουβέλης εξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα.

    Για την εκλογή προέδρου ψήφισαν 670 σύνεδροι, με τον Φ. Κουβέλη να λαμβάνει 652 ψήφους, ενώ υπήρχαν και 18 λευκά.

    Αμέσως μετά την εκλογή του ο κ. Κουβέλης σε σύντομη δήλωσή του εξέφρασε την συγκίνησή του για το αποτέλεσμα και τόνισε ότι η μεγάλη αποδοχή τον δεσμεύει θετικά.

    Ο κ. Κουβέλης κάλεσε όλους τους παριστάμενους «μαζί να συνεχίσουμε αυτό το ωραίο ταξίδι της Δημοκρατικής Αριστεράς. Από θέση ευθύνης και υπευθυνότητας, απέναντι στη χώρα, στην κοινωνία και τους πολίτες».

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα αναπτύσσει καθημερινά στενούς και φερέγγυους δεσμούς εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες και πρόσθεσε ότι η κοινωνία έχει ανάγκη τη Δημοκρατική Αριστερά και η Δημοκρατική Αριστερά έχει την υποχρέωση να ανταποκριθεί σε αυτό που οι Έλληνες πολίτες διεκδικούν.

    «Ιδιαίτερα σήμερα», σημείωσε , «σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, με τεμαχισμένη την κοινωνία, με υποβαθμισμένα πολλά κοινωνικά στρώματα στο πλαίσιο της φτώχειας, να αγωνιστούμε με τον υπεύθυνο λόγο μας, με τις εναλλακτικές μας προτάσεις, προκειμένου να δείξουμε και να χαράξουμε εκείνους τους δρόμους, που θα οδηγήσουν την κοινωνία και τη χώρα στην έξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία σήμερα βρίσκεται».

    Ο κ. Κουβέλης διαβεβαίωσε τους συνέδρους ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. θα είναι ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία, που είναι έτοιμο κάθε στιγμή να παρέχει κοινωνική λογοδοσία, σε μια αμφίδρομη συστηματική σχέση με τους πολίτες.

    Τέλος ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα είναι κάθε μέρα παρούσα, δυνατή, ενισχυμένη και υπεύθυνη απέναντι στη χώρα, στους πολίτες και στην κοινωνία.

    Το βράδυ θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για την εκλογή των μελών της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Στάσεις εργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε μέρα, από σήμερα Δευτέρα 4 Απριλίου έως και την Τετάρτη 6 Απριλίου, κατά τις ώρες 9:00-12:00, 14:00-17:00 και 21:00- 24:00, αποφάσισαν τα ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ.

    Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας δεν μεταδίδονται ειδήσεις και πληροφορίες από το Πρακτορείο και δεν ανανεώνεται η ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Οι στάσεις εργασίας αποφασίστηκαν με αίτηματα:

    - να αποτραπεί κάθε απόπειρα μετατροπής του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ

    - να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και

    - να μην πραγματοποιηθεί η νέα περικοπή 10% στους μισθούς.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Διπλωματικές διαβουλεύσεις

    Ομάδα διπλωματών απέστελει η βρετανική κυβέρνηση, προκειμένου να έχουν επαφές με την ηγεσία των εξεγερμένων στη Βεγγάζη.

    Ο πρωθυπουργός δέχθηκε χθες στην Αθήνα τον απεσταλμένο του Συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι και εκτελούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών, Αμπντελάτι Ομπέιντι, κατόπιν σχετικού αιτήματος του πρωθυπουργού της Λιβύης. Από το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε επίσης ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών για τις εξελίξεις στη βόρεια Αφρική και ιδιαίτερα στη Λιβύη, μεταξύ των οποίων με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον απεσταλμένο του Καντάφι, δήλωσε ότι "είχαμε μια σειρά επαφών τις τελευταίες μέρες για τις εξελίξεις στη Λιβύη μέσα στο πλαίσιο που η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή είπε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για πολιτική, διπλωματική λύση στη Λιβύη. Ο απεσταλμένος αυτός, όπως ενημέρωσε, θα συνεχίσει τις επαφές του στη Τουρκία και μετά στη Μάλτα.

    Η κατάσταση στη Λιβύη

    Ενας μεγάλος αριθμός αμάχων σκοτώθηκε χθες, την ώρα που οι πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεις επιχειρούν με πολλούς βομβαρδισμούς να ανακτήσουν πόλεις της δυτικής Λιβύης από τον έλεγχο των εξεγερμένων. Παραδείγματος χάρη, βομβαρδίστηκε η πόλη Γιεφρέν, στο δυτικό τομέα της Λιβύης. Τουλάχιστον δύο άμαχοι σκοτώθηκαν, ενώ τέσσερις τραυματίστηκαν στη διάρκεια των πολύωρων βομβαρδισμών.

    Στη Μιζουράτα, την τρίτη σε μέγεθος λιβυκή πόλη, από τον βομβαρδισμό μιάς πολυκλινικής τουλάχιστον ένας άμαχος έχασε τη νύκτα τη ζωή του, ενώ τραυματίστηκαν πολλοί εθελοντές. Στην πόλη αυτή λείπουν πλέον, σε απελπιστικό βαθμό, τα τρόφιμα και τα ιατροφαρμακευτικά υλικά.

    Στην πόλη Ζιντάν λείπει το πόσιμο νερό, ενώ τα δίκτυα της ηλεκτροδότησης έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Εχουν βομβαρδιστεί ακόμα και τα τζαμιά...

    Κάτοικος της πόλης, μιλώντας στο Αλ Τζαζίρα, προέτρεψε στη σφαγή γαϊδουριών, βοδιών, "που δεν μπορεί να γίνουν ο στόχος των καθεστωτικών δυνάμεων, ούτε να μεταφέρουν όπλα..."

    Οι εξεγερμένοι προσπαθούν να διατηρήσουν τον έλεγχο σε όλη την παραλιακή ζώνη, που οδηγεί στη Μιζουράτα, θεωρώντας την ως μία "πύλη" στο δρόμο προς την Τρίπολη.

    Σκληρές, πολύωρες, είναι οι μάχες που γίνονται, γιά τον έλεγχο του λιμανιού της πόλης Μπρέγκα, που περιστοιχίζεται από πετρελαϊκά κοιτάσματα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Επιχειρήσεις με Μία Στάση

    Σε περίπου μία ώρα θα μπορεί να συστήνεται από σήμερα μια επιχείρηση και η έναρξη οικονομικής δραστηριότητας θα γίνεται σε 1 ημέρα ή το αργότερο την επόμενη εργάσιμη μέσω της Υπηρεσίας Μίας Στάσης.

    Μέσα από ένα ευρύ δίκτυο σημείων επαφής για τις επιχειρήσεις, που περιλαμβάνει 59 καταστήματα εμπορικών επιμελητηρίων, 3.200 συμβολαιογραφικά γραφεία και στην επόμενη φάση 52 επιλεγμένα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, θα διεκπεραιώνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για να αποκτήσουν οι εμπορικές εταιρείες νομική προσωπικότητα και οικονομική δραστηριότητα.

    Με τον τρόπο αυτό, η ίδρυση, για παράδειγμα, μιας εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, ΕΠΕ, γίνεται:

    -σε ένα μόνο σημείο αντί για οκτώ,

    -με μία και μοναδική διαδικασία αντί για 11,

    -σε μία μέρα αντί για 38.

    Μοναδική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι οι ιδρυτές της εταιρίας να μην έχουν εκκρεμότητες με το ελληνικό δημόσιο (π.χ. να έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα).

    Σε αρχικό στάδιο, η Υπηρεσία Μιας Στάσης (ΥΜΣ) αφορά Ανώνυμες Εταιρίες και Εταιρίες Περιορισμένης Ευθύνης, οι οποίες θα απευθύνονται στους συμβολαιογράφους, καθώς και Ομόρρυθμες και Ετερόρρυθμες Εταιρίες, οι οποίες θα μπορούν να απευθύνονται κατευθείαν στα Επιμελητήρια και τα ΚΕΠ.

    Για την εφαρμογή της Υπηρεσίας Μιας Στάσης ήταν απαραίτητη η ολοκλήρωση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), μιας μεγάλης βάσης ηλεκτρονικών δεδομένων που καταγράφει τα στοιχεία και την εξέλιξη κάθε μορφής εμπορικής οντότητας.

    Μέσα από την ηλεκτρονική διασύνδεση των Υπηρεσιών Μιας Στάσης με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις αποκτούν για πρώτη φορά έναν μοναδικό αριθμό μητρώου -τον αριθμό ΓΕΜΗ-, που θα αποτελεί την ταυτότητά τους και θα τις ακολουθεί σε όλο τον κύκλο ζωής τους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Ηλεκτρονική πλατφόρα

    Mία ελληνική ομάδα ειδικών και επιστημόνων, ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, αναλαμβάνει τη δημιουργία Πλατφόρμας Ανταλλαγής Ληξιαρχικών Πράξεων, μίας ψηφιακής "ενιαίας προσωπικής κατάστασης", υπό την αιγίδα της Διεθνούς Επιτροπής Προσωπικής Καταστάσεως (Commission Internationale de l'Εtat Civil ή CIEC (http://www.ciec1.org).

    Το έργο αναφέρεται σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλούς ανταλλαγής ληξιαρχικών εγγράφων για τον πολίτη των κρατών-μελών της CIEC, εγγράφων που αφορούν την προσωπική κατάσταση των πολιτών της. Ψυχή του εγχειρήματος και υπεύθυνος του έργου είναι ο Αλέξανδρος Βαρβέρης, μέλος Ε.Ε.Δ.Ι.Π. του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Όλα άρχισαν όταν το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Επιτροπής Προσωπικής Καταστάσεως, υπό τον καθηγητή Σπύρο Βρέλλη, υποστήριξε τη δημιουργία της ηλεκτρονικής διασύνδεσης όλων των ληξιαρχείων, προκειμένου οι αρχές των κρατών μελών να ανταλλάσσουν τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά, που προβλέπονται, αποφεύγοντας τη γραφειοκρατία, και να λαμβάνουν τα απαιτούμενα έγγραφα άμεσα. Ενδεικτικά στοιχεία, όπως η γέννηση τέκνων, γάμοι, βαπτίσεις, αναγνωρίσεις ή νομιμοποιήσεις τέκνων, θάνατοι, είναι μερικά από τα πιστοποιητικά, που συνήθως ανταλλάσσονται μεταξύ των αρχών.

    Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ και ξεκίνησε στο τέλος του 2010. Στόχος του προγράμματος είναι μέσα σε δύο χρόνια τα ληξιαρχεία 12 χωρών της Ευρώπης και τεσσάρων εκτός (Ελβετία, Τουρκία, Μεξικό, Κροατία) να είναι συνδεδεμένα ηλεκτρονικά και να ανταλλάσουν σχετικές πληροφορίες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εταιρεία που ανέλαβε τη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας είναι και αυτή ελληνική. Πρόκειται για την εταιρία UBITECH, που έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία από την επιτροπή αξιολόγησης του διεθνούς διαγωνισμού και τελικά ανέλαβε το έργο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [09] "Σαρώνει" η παχυσαρκία

    Ένα στα τέσσερα παιδιά κι ένας στους τέσσερις ενήλικες είναι υπέρβαροι, ενώ τα ποσοστά του σακχαρώδη διαβήτη τύπου δύο, τον μέχρι πρότινος χαρακτηριζόμενο ως διαβήτη των ενηλίκων, φτάνουν το 33% με 45% των νεοδιαγνωσθέντων περιστατικών στους εφήβους.

    Τα παραπάνω τόνισε η κλινική διαιτολόγος - διατροφολόγος Αμαλία Γιωτοπούλου, κατά τη διάρκεια της επιστημονικής εκδήλωσης με θέμα «Μεσογειακή διατροφή: Από τη θεωρία στην πράξη», που έγινε χθες στην Αθήνα από τα Κέντρα Μεσογειακής Δίαιτας - Διατροφής Mediterranean Diet.

    Σύμφωνα με την κ. Γιωτοπούλου η παχυσαρκία στην παιδική και την εφηβική ηλικία συμβάλλει σβ ένα εύρος άμεσων, αλλά και μακροχρόνιων προβλημάτων, όπως σακχαρώδης διαβήτης, υπερλιπιδαιμίες, υπέρταση, άπνοια ύπνου, μυοσκελετικά, γαστρεντερικά και ψυχολογικά προβλήματα.

    Υπέρβαρα παιδιά, ειδικά άνω των 7 χρόνων, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για παχυσαρκία και καρδιαγγειακά νοσήματα κατά την ενήλικη ζωή. Η συχνότητα εμφάνισής τους στα παιδιά σβ όλο τον κόσμο ενδέχεται να αυξηθεί έως και 50% στα επόμενα 15 χρόνια.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [10] Αποχωρεί από την προεδρία

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, κ. Γκουΐντο Βεστερβέλε, ανακοίνωσε στο Βερολίνο χθες ότι, "δεν θα επιδιώξει -μέσα στον Μάιο- να επανεκλεγεί πρόεδρος του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP)", όπως μετέδωσε το Γερμανικό πρακτορείο.

    "Αυτή η απόφαση του κ. Βεστερβέλε, δεν θα έχει αντίκτυπο, κατ' ανάγκην, στη θέση την οποία αυτός κατέχει σήμερα στο κυβερνητικό σχήμα, δεδομένου ότι οι εσωκομματικές κριτικές που έχει δεχθεί, αφορούν μόνον τα σχετικά με την προεδρία του κόμματός του" πρόσθεσε νωρίτερα μία υψηλόβαθμη πολιτική πηγή στο Βερολίνο, μιλώντας ανώνυμα στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 April 2011 - 6:30:24 UTC