Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Το 2012 θα φανεί φως στο τέλος του τούνελ"
  • [02] Πυραυλική "καταιγίδα" στη Λιβύη
  • [03] Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.
  • [04] Τον Ιούνιο η πρώτη καταγραφή
  • [05] Συνάντηση Σαμαρά-Μπαρόζο
  • [06] Ο φόβος της ραδιενέργειας
  • [07] Παραιτήθηκε ο Σόκρατες
  • [08] Ημέρα κατά της Φυματίωσης
  • [09] "Αυλαία" για τη Λιζ Τέιλορ ο»Ώ

  • [01] "Το 2012 θα φανεί φως στο τέλος του τούνελ"

    Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης. Ο Γ. Παπανδρέου, στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο χαρακτήρισε "κρίσιμη" τη σύνοδο και ανέφερε πως αν όλα πάνε καλά θα επιβεβαιωθούν οι αποφάσεις της 11ης Μαρτίου, τις οποίες χαρακτήρισε "θετικές" για την Ελλάδα και την ΕΕ.

    Ο πρωθυπουργός προσδιόρισε το 2012, ως το έτος στο οποίο η χώρα θα μπει στον δρόμο προς την ανάπτυξη, ενώ σε δήλωσή του στο περιοδικό Stern, τόνισε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα οδηγούσε πιθανότατα στην κατάρρευση ελληνικών τραπεζών, αλλά και γερμανικών τραπεζών,.

    Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις συγκεντρώσεις μικρών ομάδων πολιτών που αποδοκιμάζουν κυβερνητικά στελέχη, τονίζοντας ότι πρόκειται για προσπάθεια αποκοπής της κυβέρνησης από την κοινωνία και την καθημερινή επαφή με τον πολίτη. Θα επιμείνουμε και θα είμαστε καθημερινά κοντά στον πολίτη, θα συνομιλούμε μαζί του και από κοινού θα αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

    Προβληματισμός εκδηλώθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του χθεσινού υπουργικού Συμβουλίου -ενόψει της κατάθεσης νομοσχεδίου που θα αφορά την παροχή εγγυήσεων προς τις τράπεζες- γύρω από την ρευστότητα που διοχετεύουν τα πιστωτικά ιδρύματα στην πραγματική οικονομία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργικό συναίνεσε στο να δοθούν εγγυήσεις, υπό την προϋπόθεση, πριν κατατεθεί το τελικό σχέδιο νόμου, να έχουν τεθεί από την κυβέρνηση συγκεκριμένοι όροι που η ίδια θα διαμορφώσει.

  • Συνάντηση με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, θα έχει στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Η συνάντηση στις Βρυξέλλες είναι προγραμματισμένη για τις 2.30 μ.μ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Πυραυλική "καταιγίδα" στη Λιβύη

    Τα αεροπλάνα των στρατιωτικών δυνάμεων των δυτικών χωρών, που συγκροτούν τη συμμαχία, που προσπαθεί να επιβάλει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη, επιτέθηκαν για 5η συνεχόμενη νύχτα, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχουν επιτύχει να εμποδίσουν τα τεθωρακισμένα του στρατού του Καντάφι, να περικυκλώσουν τα προπύργια των ανταρτών, ή να εκτοπίσουν τα στρατεύματά του από στρατηγικούς κόμβους στην ανατολική Λιβύη.

    Οι αεροπορικές επιδρομές των συμμαχικών δυνάμεων σε προάστιο της Τρίπολης το βράδυ της Τετάρτης "έπληξαν συνοικία με κατοικίες" και προκάλεσαν "σημαντικό αριθμό θυμάτων ανάμεσα στους αμάχους", μετέδωσε το επίσημο λιβυκό πρακτορείο Jana, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

    Το πρακτορείο επισήμανε πως ένας τρίτος βομβαρδισμός της συμμαχίας είχε στόχο τους διασώστες οι οποίοι προσπαθούσαν να ανασύρουν νεκρούς και τραυματίες από τα ερείπια κατοικιών στην περιοχή Ταζούρα, εναντίον της οποίας είχαν πραγματοποιηθεί νωρίτερα άλλοι δύο βομβαρδισμοί.

    Σύμφωνα με την ίδια στρατιωτική πηγή, αεροπορικοί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν και εναντίον στρατιωτικών στόχων και αμάχων στην πόλη Τζάφρα, 600 χιλιόμετρα νότια της Τρίπολης.

    Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσαν πως ήχοι από σειρήνες ασθενοφόρων ακούστηκαν στο κέντρο της Τρίπολης και στη συνοικία Ταζούρα.

    Αξιωματούχοι της Λιβυκής κυβέρνησης μετέφεραν σήμερα τα χαράματα, δημοσιογράφους σε νοσοκομείο της Τρίπολης, για να δουν τα απανθρακωμένα πτώματα, 18 μελών του στρατιωτικού προσωπικού της χώρας αλλά και πολιτών, που όπως υποστηρίζουν αποτελούν τα θύματα της επίθεσης με μαχητικά και πυραύλους, που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας η συμμαχία των δυτικών κρατών που έχει αναλάβει στρατιωτική δράση στη Λιβύη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.

    Την αποφασιστικότητά τους να διαχειριστούν την κρίση των κρατικών χρεών στη Ζώνη του Ευρώ αναμένεται να διατρανώσουν στη Σύνοδο Κορυφής της 24ης και 25ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες οι 27 ευρωπαίοι ηγέτες, επικυρώνοντας μια συνολική συμφωνία που, όπως ελπίζουν, θα καθησυχάσει άπαξ και διαπαντός τις φοβίες των αγορών.

    Σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι «27» ηγέτες θα τονίζουν ότι παρόλο που η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη βρίσκεται σε καλό δρόμο, οι κίνδυνοι παραμένουν και η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει να δρα με αποφασιστικότητα. «Υιοθετούμε σήμερα ένα πακέτο συνολικών μέτρων που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης στην Ε.Ε. και τη διασφάλιση της σταθερότητας στο σύνολο της ευρωζώνης» αναφέρει το κείμενο των συμπερασμάτων.

    Οι «27» δεσμεύονται να προχωρήσουν σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα στηρίξουν την απασχόληση και την ανάπτυξη. Επιπλέον, δεδομένου ότι 24 από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ παρουσιάζουν υπερβολικά ελλείμματα, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων δεσμεύονται να συγκρατήσουν τις κρατικές δαπάνες με στόχο ως το 2015 κανένα κράτος μέλος της ΕΕ να μην έχει δημοσιονομικό έλλειμμα μεγαλύτερο από το 3% του ΑΕΠ.

    Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, τη βελτίωση της οικονομικής διακυβέρνησης στην ΕΕ, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ αναμένεται να επικυρώσουν τη συμφωνία που επέτυχαν οι υπουργοί οικονομικών για την σκλήρυνση των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, τους νέους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες για το χρέος και το έλλειμμα, την αυστηρή επιτήρηση, αλλά και την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση υπερβολικών ανισορροπιών.

    Εξάλλου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναμένεται να υιοθετήσει το «Σύμφωνο για το Ευρώ», μία πρωτοβουλία που ανέλαβαν Γερμανία και Γαλλία και έχει ως στόχο την εναρμόνιση των εθνικών πολιτικών σε θέματα συντάξεων, μισθών, φορολογίας και γενικότερα δημοσιονομικής πολιτικής. Επί της ουσίας, οι χώρες του ευρώ και οποιαδήποτε άλλη εκτός ευρωζώνης επιθυμεί να ακολουθήσει συμφωνούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους προωθώντας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, βάζοντας φρένο στα κρατικά χρέη και συγκρατώντας τους μισθούς. Επιπλέον, οι «μη-ανταγωνιστικές χώρες» θα πρέπει να αναλαμβάνουν ετήσιες δεσμεύσεις για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τη σύνδεση των μισθολογικών πολιτικών με την παραγωγικότητα και την τροποποίηση των προβληματικών δημοσιονομικών πρακτικών.

    Το Σύμφωνο για το Ευρώ που θεωρείται ένα είδος ανταλλάγματος προς τη Γερμανία προκειμένου να συναινέσει στην αύξηση των κεφαλαίων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας δημιούργησε εντάσεις με την Ιρλανδία η οποία επιθυμεί να διατηρήσει τη φορολογία στα κέρδη των επιχειρήσεων στο 12,5%. Το Παρίσι και το Βερολίνο αντίθετα ζητούν από την Ιρλανδία να πραγματοποιήσει συγκεκριμένες δημοσιονομικές αλλαγές προκειμένου να εγκρίνουν ελαφρύνσεις στο πακέτο διάσωσης της Ιρλανδίας.

    Σε ό,τι αφορά τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), στα συμπεράσματά τους οι «27», αφού τονίζουν ότι προέχει «η διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην ευρωζώνη», καλούν για την «ταχεία έναρξη των εθνικών διαδικασιών έγκρισης με στόχο την έναρξη ισχύος του ΕΜΣ από την 1η Ιανουαρίου 2013».

    Επίσης, σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο χαιρετίζει τις αποφάσεις που έλαβαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης στις 11 Μαρτίου, καθώς και τη συμφωνία που επετεύχθη στο Συμβούλιο Eurogroup της 21ης Μαρτίου για τα χαρακτηριστικά του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ). «Η προετοιμασία για τη Συνθήκη που θα διέπει τον ΕΜΣ και οι τροποποιήσεις επί της συμφωνίας για το σημερινό Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ώστε να διασφαλίζεται η δανειοδοτική του δυνατότητα στα 440 δις. ευρώ, θα οριστικοποιηθεί έτσι ώστε οι εθνικές διαδικασίες να ολοκληρωθούν εν ευθέτω χρόνω για την υπογραφή και των δύο συμφωνιών συγχρόνως, πριν από τα τέλη του Ιουνίου 2011», αναφέρει το σχέδιο συμπερασμάτων.

    Στις 21 Μαρτίου το Συμβούλιο Eurogroup συμφώνησε ότι ο ΕΜΣ θα έχει κεφαλαιακή βάση 700 δις. ευρώ, εκ των οποίων θα μπορεί να δανείζει, χωρίς να διακυβεύεται η πιστοληπτική του ικανότητα (ΑΑΑ), έως και 500 δις. ευρώ. Από τα 700 δις ευρώ, τα 620 δις θα έχουν τη μορφή καταβλητέων κεφαλαίων και εγγυήσεων από τα κράτη μέλη και τα 80 δις θα αποτελούνται από καταβεβλημένα κεφάλαια από τα κράτη μέλη. Το κυμαινόμενο επιτόκιο δανεισμού θα υπολογίζεται στο κόστος χρηματοδότησης συν 2% για τα δάνεια ως τριετούς διάρκειας και συν 3% για τα δάνεια με διάρκεια πέραν της τριετίας. Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης που θα καταφεύγουν στο Μηχανισμό θα δανείζονται υπό αυστηρές προϋποθέσεις και θα εφαρμόζουν ένα αυστηρό πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής το οποίο θα αποφασίζεται μαζί με την Τρόικα (Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ). Υπό αυστηρές προϋποθέσεις και με την υπογραφή μνημονίου θα δίνονται και τα δάνεια για την εξαγορά κρατικών ομολόγων από την πρωτογενή αγορά. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται ομόφωνα από το πολιτικό διοικητικό Συμβούλιο του ΕΜΣ, το οποίο θα αποτελείται από τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης.

    Ωστόσο, σε εκκρεμότητα παραμένει η απόφαση για τον τρόπο με τον οποίο θα αυξηθεί η δανειοδοτική δυνατότητα του σημερινού Μηχανισμού (EFSF) από τα 250 δις. ευρώ στα 450 δις. ευρώ και του μελλοντικού (ΕΜΣ) στα 500 δις. ευρώ

    Τέλος, οι «27», αναμένεται να αποφασίσουν την εφαρμογή αυστηρότερων τεστ αντοχής για τις τράπεζες καθώς και «φιλόδοξα και εξειδικευμένα» σχέδια, τα οποία θα προβλέπουν το ενδεχόμενο ανακεφαλαίωσης, αν εντοπιστούν νέες «μαύρες τρύπες» στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Τον Ιούνιο η πρώτη καταγραφή

    Τον Ιούνιο θα παρουσιαστεί μία πρώτη καταγραφή του συνόλου της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, η οποία και θα επικαιροποιείται κάθε εξάμηνο, ενώ, παράλληλα, δημιουργείται η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, υιοθετείται ο θεσμός της «επιφανείας», και προωθείται το νομοθετικό πλαίσιο για την τουριστική κατοικία και τον χωροταξικό σχεδιασμό όσον αφορά στα ακίνητα του Δημοσίου.

    Τις αποφάσεις αυτές έλαβε η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, που συνεδρίασε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου, μαζί με τις αποκρατικοποιήσεις, να επιτευχθεί ο στόχος εσόδων ύψους 15 δισ. ευρώ την περίοδο 2011- 2013 και 50 δισ. ευρώ έως το 2015.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Συνάντηση Σαμαρά-Μπαρόζο

    Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, θα συναντηθεί σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο της συνεδρίασης του ΕΛΚ, στις Βρυξέλλες.

    Χθες είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει πια ισχυρή παρέμβαση για τα θέματα της οικονομικής κρίσης, όπως είναι το πράσινο φως που πρέπει να δώσει στις αποφάσεις των Ηγετών για την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «είναι αναγκαία, λοιπόν, η συνεχής και στενή επαφή μας με το Κοινοβούλιο, από το οποίο -όπως δήλωσα και στον Πρόεδρο κ. Μπούζεκ- η Ελλάδα περιμένει στήριξη για τα Διαρθρωτικά Ταμεία, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και για τα μεγάλα διευρωπαϊκά έργα υποδομής».

    «Είναι, λοιπόν, πολλές οι μάχες που πρέπει να δώσουμε εδώ. Μάχες που για το καλό του Ελληνικού λαού οφείλουμε να κερδίσουμε», υποστήριξε ακόμη ο κ. Σαμαράς.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Ο φόβος της ραδιενέργειας

    Πάνω από 25 χιλιάδες είναι οι νεκροί και οι αγνοούμενοι στην Ιαπωνία, από τον σεισμό της 11ης Μαρτίου και το καταστροφικό τσουνάμι που ακολούθησε, σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό.

    Έχουν επιβεβαιωθεί 9.487 θάνατοι και υπάρχουν 15.617 αγνοούμενοι, ενώ 2.755 είναι οι σοβαρά τραυματίες.

    Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως οι ζημιές από τον σεισμό και το τσουνάμι υπολογίζονται σε 25 τρισεκατομμύρια γιεν (217,4 δισ. ευρώ).

    Οι εργάτες στο χώρο του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, επαναλαμβάνουν από τα χαράματα της Πέμπτης τις εργασίες στον αντιδραστήρα 3, μετά από διακοπή μίας ημέρας, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Νέα του Κιότο.

    Οι υπεύθυνοι της εταιρείας διαχείρισης του εργοστασίου, είχαν αναστείλει τις εργασίες, όταν άρχισε να υψώνεται πυκνός μαύρος καπνός από τον αντιδραστήρα 3, το απόγευμα της Τετάρτης.

    Στο μεταξύ, τα επίπεδα ραδιενέργειας που ανιχνεύτηκαν στο νερό της βρύσης στο Τόκιο έπεσαν κάτω από το επιτρεπτό για τα βρέφη όριο, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji, επικαλούμενο τις δημοτικές αρχές της ιαπωνικής πρωτεύουσας, 250 χιλιόμετρα νοτιο-δυτικά του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Παραιτήθηκε ο Σόκρατες

    Το πορτογαλικό κοινοβούλιο δεν ενέκρινε το σχέδιο λιτότητας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης μειοψηφίας, με αποτέλεσμα δύο ώρες μετά την ομόφωνη απόρριψη του, ο Σοσιαλιστής Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες να υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας , Ανιμπαλ Καβάκο Σίλβα.

    Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το νομοσχέδιο που προέβλεπε περικοπές στις δαπάνες και αύξηση φόρων, προκειμένου να μην προσφύγει η χώρα στο μηχανισμό διάσωσης.

    "Αυτή η πολιτική κρίση , αυτή τη στιγμή, θα έχει σοβαρότατες συνέπειες για την εμπιστοσύνη που έχει ανάγκη η Πορτογαλία έναντι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και αγορών", δήλωσε ο κ. Σόκρατες αμέσως μετά την παραίτηση της κυβέρνησής του.

    Νωρίτερα στο Λουξεμβούργο ο πρόεδρος του Συμβουλίου υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είχε τονίσει ότι ενδεχόμενος διεθνής δανεισμός στην Πορτογαλία θα γίνει "υπό αυστηρές προϋποθέσεις", δηλαδή με αντάλλαγμα τη λήψη σκληρών μέτρων οικονομικής λιτότητας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Ημέρα κατά της Φυματίωσης

    Κάθε χρόνο η φυματίωση σκοτώνει περίπου δύο εκατομμύρια ανθρώπους. Πρόκειται για μία από τις συχνότερες λοιμώδεις νόσους στον κόσμο. Μεταδίδεται από άτομο σε άτομο αερογενώς, με σταγονίδια, τα οποία εκπέμπουν οι ασθενείς, όταν βήχουν, φτερνίζονται ή ομιλούν.

    Παρά τα μέσα που διαθέτει σήμερα η ιατρική επιστήμη, η φυματίωση μετά το 1985 παρουσιάζεται απειλητική, είναι παγκόσμια πανδημία που πυροδοτείται και από την έξαρση του AIDS (η φυματίωση είναι η συχνότερη αιτία θανάτου των ατόμων που πάσχουν από AIDS), τη φτώχεια, την έλλειψη των υπηρεσιών υγείας και την εμφάνιση ανθεκτικών στα φάρμακα στελέχων του βάκιλου, που προκαλεί τη νόσο (ο αριθμός των ασθενών με πολυ-ανθεκτική στα φάρμακα φυματίωση -MDR-TB- αυξάνεται συνεχώς).

    Ειδικά στον αναπτυσσόμενο κόσμο, η φυματίωση είναι νόσος που παγιδεύει τους ανθρώπους σε φαύλο κύκλο φτώχιας και αρρώστιας. Στις ανεπτυγμένες κοινωνίες η νόσος παρουσιάζει αύξηση των δεικτών της και πρέπει πλέον να υπάρξει ενεργοποίηση στους τομείς της ενημέρωσης, της πρόληψης και της αντιμετώπισης.

    Η 24η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης. Για την αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας, όλα τα συστήματα υγείας, παγκοσμίως, τέθηκαν σε επαγρύπνηση. Ο Οργανισμός εκπόνησε το πρόγραμμα DOTS (Directly Observed Therapy, Short Course - Πρόγραμμα Βραχυθεραπείας Υπό Άμεση Παρακολούθηση), που εφαρμόζεται σε 102 χώρες με διάφορες τροποποιήσεις.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [09] "Αυλαία" για τη Λιζ Τέιλορ

    Πέθανε σήμερα σε ηλικία 79 ετών η ηθοποιός Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ένας από τους τελευταίους θρύλους της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ατζέντισσά της.

    Η Τέιλορ νοσηλευόταν εδώ και έξι εβδομάδες στο νοσοκομείο Cedars-Sinai στο Λος Αντζελες καθώς υπέφερε από συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, ανάφερε η ανακοίνωση της Σάλι Μόρισον.

    "Η θρυλική ηθοποιός, η επιχειρηματίας, η γενναία ακτιβίστρια Ελίζαμπεθ Τέιλορ πέθανε σήμερα στο νοσοκομείο Cedars-Sinai του Λος Άντζελες. Κοντά της βρίσκονταν τα παιδιά της Μάικλ Ουάιλντινγκ, Κρίστοφερ Ουάιλιντγκ, Λίζα Τον και Μαρία Μπάρτον", πρόσθετε η ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι η Τέιλορ άφησε πίσω της επίσης δέκα εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα.

    Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ είχε προταθεί πέντε φορές για Οσκαρ και το κέρδισε δύο φορές. Την πρώτη με την ταινία "Ζήσαμε στην αμαρτία" (Butterfield 8) του Ντάνιελ Μαν το 1960 και στη συνέχεια το 1966 με την ταινία "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ" του Μάικ Νίκολς.

    Στη πραγματική ζωή πάλευε με το υπερβολικό της βάρος και τον εθισμό της στα ναρκωτικά και την κατάθλιψη, ενώ παντρεύτηκε οκτώ φορές, δύο από τις οποίες με τον ηθοποιό Ρίτσαρντ Μπάρτον.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 March 2011 - 5:30:25 UTC