Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αεροσκάφη βομβαρδίζουν στόχους στη Λιβύη
  • [02] Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός ο»Ώ

  • [01] Αεροσκάφη βομβαρδίζουν στόχους στη Λιβύη

    Οι γαλλικές αεροπορικές δυνάμεις έχουν ήδη καταστρέψει έναν ικανό αριθμό τανκς και τεθωρακισμένων οχημάτων των κυβερνητικών δυνάμεων στη Λιβύη κατά την σημερινή επέμβασή τους, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας να αναληφθεί δράση για την προστασία των Λίβυων πολιτών. Νωρίτερα, ο γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η στρατιωτική δράση κατά της Λιβύης μετά την έκτακτη διεθνή Σύνοδο στο Παρίσι.

    Ο Ν. Σαρκοζί είπε ότι ο Καντάφι αγνόησε το διεθνές τελεσίγραφο για τον τερματισμό της βίας και ότι είναι καθήκον να στηρίξουμε τον αραβικό λαό.

    Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι οι παγκόσμιες δυνάμεις είναι ενωμένες στο ότι η βία στη Λιβύη πρέπει να τερματιστεί, αλλά επιβεβαίωσε ότι η χώρα της δεν θα λάβει μέρος σε στρατιωτική επιχείρηση κατά του Καντάφι.

    Ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι παραβίασε την κατάπαυση του πυρός και θα αντιμετωπίσει την επείγουσα δράση για να αποφευχθούν περισσότεροι θάνατοι αμάχων, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

    Στη Σύνοδο συμμετείχε και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Μετά το πέρας της Συνόδου, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε προς τους δημοσιογράφους την εξής δήλωση: «Η σημερινή συνάντηση έδειξε την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, ειδικότερα βεβαίως για την προστασία ανθρώπινων ζωών στη Λιβύη και βεβαίως την ανάγκη της εφαρμογής μίας εκεχειρίας. Δυστυχώς παρά τις διαβεβαιώσεις του καθεστώτος στη Λιβύη ότι θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις και ότι θα εφαρμοστεί η εκεχειρία αυτά διαψεύδονται από την πραγματικότητα, από τις πράξεις τους, πράξεις βίας. Γιβαυτό και θα κινηθεί η διεθνής κοινότητα για την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων».

    Η Ρωσία εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση Δυτικών κρατών να αναλάβουν στρατιωτική δράση κατά της Λιβύης.

    Από την άλλη πλευρά, το καθεστώς της Τρίπολης κατηγόρησε τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις ότι παραβιάζουν την κατάπαυση του πυρός, στην περιοχή αλ Μαγκρούν.

    Εκατοντάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν την πόλη, ενώ εκπρόσωπος των αντικυβερνητικών δυνάμεων δήλωσε στο Αλ Αραμπίγια ότι βομβαρδίστηκε η πόλη Ζιντάν της δυτικής Λιβύης από τις δυνάμεις του Καντάφι.

    Οι κυβερνητικές δυνάμεις δέχονται επίθεση από συμμορίες της Αλ Κάιντα κοντά στη Βεγγάζη, μετέδωσε το λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων, αντικρούοντας τις πληροφορίες από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις ότι η πόλη δέχεται επίθεση από τα κυβερνητικά στρατεύματα.

    Η κυβέρνηση της Τρίπολης ζήτησε την αποστολή παρατηρητών από την Τουρκία, τη Μάλτα, τη Γερμανία και την Κίνα για να εξακριβώσουν την τήρηση της εκεχειρίας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός

    Ο Ολυμπιακός είναι ο εφετινός Κυπελλούχος Ελλάδας στους Άνδρες, καθώς στον τελικό της διοργάνωσης επικράτησε του Ηρακλή, στην Ορεστιάδα, με 3-1. Αυτός είναι ο 12ος τίτλος στην ιστορία των "ερυθρόλευκων", που πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη τους επί του "Γηραιού" σε τελικό Κυπέλλου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 March 2011 - 19:30:14 UTC