Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστολή πλειστηριασμών
  • [02] Σε αποχή εργοληπτικές εταιρείες
  • [03] Ελπίδες για τη νόσο Αλτσχάιμερ ο»Ώ

  • [01] Αναστολή πλειστηριασμών

    Με μοναδική ένσταση το «παρών» του Κομμουνιστικού Κόμματος, κυρώθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την παράταση της αναστολής πλειστηριασμών για χρέη προς τις τράπεζες, που δεν υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ.

    Ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς δεσμεύτηκε επιπροσθέτως να υπάρξει και αναμόρφωση του νόμου για την προστασία του καταναλωτή, ως πρόσθετη θωράκιση των οφειλετών απέναντι σε υπερβάσεις του τραπεζικού συστήματος.

    «Με τη ρύθμιση που φέρνουμε, θέλουμε να δώσουμε προστασία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν περιέλθει σε αδυναμία πληρωμής, για την καλύτερη δυνατή διευθέτηση των οφειλών τους» ανέφερε ο κ. Κουσελάς, κάνοντας ειδική μνεία στην κριτική που έχει δεχθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία από τις Τράπεζες:

    «Τέτοιες λύσεις βοηθούν και τους πιστωτές. Γιβ αυτό αδικεί την ρύθμιση, να λέγεται απβ ορισμένους απβ αυτούς, ότι δήθεν με τον τρόπο αυτό ευνοούμε τους κατά σύστημα κακοπληρωτές, που έχουν, αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν. Οι ρυθμίσεις είναι εύλογες, δίκαιες και ισορροπημένες», είπε.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Σε αποχή εργοληπτικές εταιρείες

    Σε οριακό σημείο βρίσκονται περισσότερες από 150 κατασκευαστικές επιχειρήσεις κυρίως λόγω της μειωμένης δραστηριότητας και των καθυστερήσεων πληρωμών από το Δημόσιο, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) κ. Γ. Βλάχος.

    Μάλιστα, με αιτήματα την άμεση εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου, την ενεργοποίηση και αύξηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων αλλά και τη ρύθμιση του ΦΠΑ μη εξοφληθέντων τιμολογίων, οι πέντε εργοληπτικές οργανώσεις του κλάδου (ΣΑΤΕ, ΣΤΕΑΤ, ΠΕΔΜΗΕΔΕ, ΠΕΔΜΕΔΕ, ΠΕΣΕΔΕ) αποφάσισαν να απέχουν την επόμενη Τρίτη 15 Μαρτίου από τις δημοπρασίες δημοσίων έργων.

    "Εκτιμώ ότι περί το 20% των εταιρειών είναι πια στο όριο", θα πει ο κ. Βλάχος, υποστηρίζοντας πως οι οφειλές του Δημοσίου (υπουργεία, δήμοι κ.α.) προς τις επιχειρήσεις του κλάδου, κυμαίνονται από 1,8 έως 2 δις. ευρώ. Η συρρίκνωση των δραστηριοποιούμενων εταιρειών στις κατασκευές, έχει ξεκινήσει ουσιαστικά από το 2004 και μετά.

    Σύμφωνα με έρευνα της Hellastat, στα τέλη του 2009 στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (ΜΕΕΠ) ήταν εγγεγραμμένες 594 εργοληπτικές επιχειρήσεις 3ης και 7ης τάξης, αριθμός που σε σχέση με το 2004, εμφανίζεται μειωμένος κατά 118 εταιρείες ή 16,7%.

    Το 2009 ανέστειλαν τη λειτουργία τους 58 εργολήπτες των τάξεων αυτών έναντι 17 το 2008, ενώ μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2010 ακόμα 15 εταιρείες τέθηκαν εκτός ΜΕΕΠ, διαμορφώνοντας έτσι τον αριθμό των εταιρειών στο Μητρώο σε 579.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ελπίδες για τη νόσο Αλτσχάιμερ

    Τελευταίες μελέτες πάνω σε ένα πειραματικό φάρμακο για την καταπολέμηση της νόσου του Αλτζχάϊμερ, κατέδειξαν ότι επιτίθεται στα μόρια μιάς πρωτείνης, που βρίσκεται στον οργανισμό και καλείται βήτα-αμυλοίδη. Από τους ερευνητές αυτό θεωρείται ένδειξη ότι η πειραματική ουσία καταπολεμεί αυτόν που θεωρείται ως ο βασικός παθογόνος παράγοντας της νόσου.

    Το Μπαπινεουζούμαμπ, που παρασκευάστηκε από τις γνωστές φαρμακοβιομηχανίες, Πφίζερ και Τζόνσον και Τζόνσον, είναι ότι τελευταίο προτείνεται στην έρευνα για την ανακάλυψη αποτελεσματικής θεραπείας καταπολέμησης της νόσου του Αλτζχάιμερ, μιας θανάσιμης πάθησης του εγκεφάλου, η οποία έχει προσβάλει 26 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο και στοιχίζει περίπου 604 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, σε κόστος θεραπευτικής αγωγής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 March 2011 - 9:30:16 UTC