Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραιτήθηκε ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλος
  • [02] "Θετική προσέγγιση"
  • [03] Ν/σ για τα "φρουτάκια" ο»Ώ

  • [01] Παραιτήθηκε ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλος

    Την παραίτησή του, η οποία και έγινε δεκτή, υπέβαλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, υπεύθυνος για φορολογικά θέματα, Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

    "Δεν αξιοποιήθηκα όπως έπρεπε και η παραμονή δεν εξυπηρετεί τους λόγους για τους οποίους ανέλαβα τη θέση", τονίζει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

    Η προσφορά μου δεν ελήφθη υπόψη αναφέρει σε άλλο σημείο της επιστολής του ο κ. Γεωργακόπουλος, του οποίου η παραίτηση συμπίπτει με την υστέρηση που παρουσιάζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού κατά το πρώτο δίμηνο του έτους.

    Κύκλοι του περιβάλλοντος του μέχρι πρότινος γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι παρά τις αλλεπάλληλες προτάσεις που είχε υποβάλει για την βελτίωση του εισπρακτικού μηχανισμού αυτές δεν είχαν ληφθεί υπόψη, ενώ όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι μόλις στις οκτώ Φεβρουαρίου δόθηκαν στον κ. Γεωργακόπουλο ορισμένες αρμοδιότητες σε ότι αφορά το γενικότερο εισπρακτικό μηχανισμό οι οποίες ωστόσο χαρακτηρίζονται από τις ίδιες πηγές ως τυπικού χαρακτήρα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Θετική προσέγγιση"

    Την ανάγκη μιας νέας θετικής προσέγγισης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και απαγκίστρωσης από τις παραδοσιακές παραδοχές και τα στερεότυπα για τη σύγκρουση των δύο εθνοτήτων και των δύο θρησκειών, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, στην ενημέρωση των Ελλήνων δημοσιογράφων, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Θράκη.

    Τα τελευταία χρόνια, είπε, διανύουμε μια νέα εποχή.

    Αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει η ίδρυση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, πέρυσι τον Μάιο, με την επίσκεψη Ερντογάν, μέσα από το οποίο προωθείται η συνεργασία σε πολλούς τομείς , μεταξύ των οποίων η οικονομία, ο τουρισμός, η ενέργεια, ο πολιτισμός, η άμυνα. Τον τελευταίο χρόνο, σημείωσε ο κ. Νταβούτογλου, είχαμε τριπλασιασμό των Τούρκων τουριστών στην Ελλάδα, ένα χειροπιαστό παράδειγμα ενίσχυσης της συνεργασίας.

    Ερωτηθείς για την «αβλαβή διέλευση» των τουρκικών πλοίων, πολύ κοντά από τις ελληνικές ακτές, απάντησε ότι «δεν αποτελεί κίνηση εναντίον της Ελλάδας».

    Ως προς το casus belli, είπε ότι αφ' ενός δεν αναγράφεται έτσι στην απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, αφ' ετέρου, αποτελεί απάντηση στην απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου, που έδινε την άδεια στην ελληνική κυβέρνηση να κηρύξει 12 μίλια χωρικά ύδατα. Πρόσθεσε δε ότι αύριο κιόλας αν αποφασίσουν τα δύο κοινοβούλια να ακυρώσουν τις εν λόγω αποφάσεις, αυτό μπορεί να γίνει.

    Η σχετική διατύπωση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, σύμφωνα με τον κ. Νταβούτογλου, είναι ότι «αν η ελληνική κυβέρνηση πάρει τέτοια απόφαση, η Εθνοσυνέλευση δίνει στην κυβέρνηση το δικαίωμα να πάρει τα αναγκαία μέτρα, περιλαμβανομένων των στρατιωτικών».

    Για το Κυπριακό είπε ότι η Τουρκία άνοιξε την πρόσβαση το 2003 μεταξύ Βορρά και Νότου, ενώ ενθάρρυνε τους Τουρκοκύπριους να ψηφίσουν το Σχέδιο Αναν. Πρέπει να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατόν στην Κύπρο, υπογράμμισε, επειδή οι νεότερες γενιές απομακρύνονται από την κοινή κουλτούρα και αδιαφορούν για λύση και όχι γιατί μας πιέζει η ΕΕ, κάτι το οποίο χαρακτήρισε «αντιπαραγωγικό».

    Επίσκεψη στη Θράκη

    Τρία μηνύματα προς τους εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας απηύθηνε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια γεύματος προς τιμήν του, σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής.

    Ο κ. Νταβούτογλου σε δηλώσεις του κάλεσε τα μέλη της μειονότητας να είναι «ενωμένοι» και να διατηρήσουν «τη θρησκεία και τη γλώσσα» και τους ζήτησε να συμμετέχουν «ως Έλληνες πολίτες στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή όλης της χώρας και όχι μόνο της περιοχής». Τέλος τόνισε ότι ως Έλληνες πολίτες είναι ταυτόχρονα και ευρωπαίοι πολίτες και τους συνέστησε να ανοίξουν τους ορίζοντες τους και να αναπτύξουν τις ικανότητες και τις δραστηριότητες τους και στην Ε.Ε.

    Ο κ. Νταβούτογλου επανέλαβε ότι «η μειονότητα είναι γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο λαών».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ν/σ για τα "φρουτάκια"

    Το νομοσχέδιο για την " Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων" παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο. Το νομοσχέδιο προβλέπει την έκδοση αδειών για τη διενέργεια τυχερών παιγνιδιών και στοιχηματισμού μέσω ελληνικών ιστοσελίδων στο Ίντερνετ από τις οποίες το δημόσιο αναμένεται να εισπράξει το 2011 έσοδα ύψους 700 εκατ ευρώ.

    Υπολογίζεται ότι σήμερα ο παράνομος τζίρος όλων αυτών των τυχερών παιγνιδιών εκτιμάται από την αγορά σε 10 δις ευρώ ετησίως από τα οποία τα 4 δισ. ευρώ αφορούν το παράνομο στοίχημα.

    Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων, την ίδρυση "Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων", κανόνες υπεύθυνου παιχνιδιού για την προστασία των παικτών, των ανηλίκων ιδιαίτερα και της κοινωνίας γενικά, κανόνες αδειοδότησης παιγνιομηχανημάτων, κανόνες και περιορισμοί παροχής υπηρεσιών διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα και γενικές υποχρεώσεις αδειούχων, παρόχων και φορέων.

    Τέλος, στο προτεινόμενο σχεδίου νόμου προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων από ραδιοτηλεοπτικά μέσα και η αναθεώρηση του πλαισίου για το ιπποδρομιακό στοίχημα, προκειμένου να προσαρμοστούν τα ισχύοντα για την ΟΔΙΕ ΑΕ στις διατάξεις του σχεδίου νόμου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 March 2011 - 19:30:20 UTC