Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς
  • [02] Τραγωδία στην Αγία Βαρβάρα Video
  • [03] Σε νέα ύψη η τιμή της βενζίνης
  • [04] Κανονικά αύριο οι συγκοινωνίες Video
  • [05] Κοινωνικός τουρισμός 2011
  • [06] Ημέρα της Γυναίκας
  • [07] Επιβολή φόρου
  • [08] Μάχη στη Βαρκελώνη ο»Ώ

  • [01] Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

    Την απόφασή του να συγκρουστεί στις συνόδους κορυφής της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν χρειαστεί, επαναβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει λύση - πακέτο, θεωρώντας ότι άλλη λύση δεν υπάρχει και ο ίδιος σε αυτή τη βάση θα δώσει τη μάχη.

    Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση σέβεται τις διαφορετικές προσεγγίσεις των πολιτικών δυνάμεων και γι' αυτό, όπως είπε, οι συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως στόχο τη συνεννόηση και τη στήριξη της εθνικής προσπάθειας, ενόψει της συνόδου κορυφής. Δεν είναι απλά θέμα συναίνεσης, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι χρειάζεται ανάληψη πολιτικής ευθύνης απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

    Τη δραστική αλλαγή των όρων του μνημονίου ως μόνη λύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας πρόβαλε ο Αντώνης Σαμαράς. "Το πρόβλημα σήμερα είναι η ασφυξία που προκαλεί στην ελληνική οικονομία το ίδιο το μνημόνιο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι "ακόμη κι αν εξασφαλίζαμε ευνοϊκές αποφάσεις για τη διαχείριση του χρέους στις συναντήσεις Κορυφής της ΕΕ, όπως π.χ. την επιμήκυνση, κάτι τέτοιο από μόνο του δεν θα έλυνε το πρόβλημα".

    "Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε προτάσεις στην κυβέρνηση, που στην ουσία είναι με ποιο σχοινί, αν θα είναι μεταξωτό ή τρίχινο, θα κρεμάσουν τον ελληνικό λαό. Προβλέπουμε ότι θα υπάρχει κάποια συμφωνία στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ελεγχόμενη χρεοκοπία, όποια όμως συμφωνία και αν υπάρχει και οποιαδήποτε παραλλαγή, ένα το κρατούμενο είναι: νέα, δυσβάσταχτα και αβάσταχτα μέτρα κατά του ελληνικού λαού και κατά των λαών της Ευρώπης", δήλωσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ.Παπανδρέου αυτή την ώρα συναντάται με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη. Στις 16.45 θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

    Επίσης, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί, στις 18.00, με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και στις 19.00, με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

    Στο μεταξύ, χθες βράδυ, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, άτυπη υπουργική σύσκεψη υπό τον Γ. Παπανδρέου, ενόψη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    "Ή θα έχουμε λύση-πακέτο, συνολική λύση ή δεν θα έχουμε λύση. Αυτή είναι η θέση μας" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στην εισήγησή του.

    Ακόμη, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως "εντελώς αδικαιολόγητη" την υποβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Moody's.

    Ο οίκος αξιολόγησης Moody's Investors Service ανακοίνωσε πως υποβαθμίζει κατά τρεις μονάδες την πιστοληπτική ικανότητας της Ελλάδος, από το Ba1 στο Β1, μη αποκλείοντας να προβεί και σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμισή της, εξαιτίας των επίμονων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα και τον αμείωτο κίνδυνο χρεωκοπίας της.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Τραγωδία στην Αγία Βαρβάρα Video

    Σε πρωτοφανή πολύνεκρη τραγωδία εξελίχθηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 02:00 σε πολυώροφο κινεζικό κατάστημα με είδη ρουχισμού στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Κανάρη στην Αγία Βαρβάρα του Αιγάλεω. Η πυροσβεστική ενημερώθηκε για την πυρκαγιά στο κτίριο το οποίο έχει υπόγειο, ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο, στις 02:16 αλλά όταν έφθασαν εκεί δυνάμεις της είχε τυλιχθεί ολόκληρο στις φλόγες.

    Η πυρκαγιά κατασβέστηκε στις 04:15 κι όταν οι άνδρες της πυροσβεστικής κατάφεραν να εισέλθουν στο κτίριο, βρήκαν έξι απανθρακωμένα πτώματα ενώ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος όλων των ορόφων.

    Εκτιμάται ότι πρόκειται για μετανάστες οι οποίοι εργάζονταν και κοιμούνταν στο κτίριο, και παγιδεύτηκαν στις φλόγες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Σε νέα ύψη η τιμή της βενζίνης

    Νέα υψηλά καταγράφουν σήμερα οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης, που διαμορφώνονται, αντίστοιχα, στο 1,662 και 87,8 ευρώ το λίτρο.

    Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει αυξηθεί κατά 2,5 λεπτά σε διάστημα μιας εβδομάδας, από την 1η Μαρτίου, ενώ στα ακριβότερα πρατήρια της χώρας βρίσκεται πολύ κοντά στο 1 ευρώ το λίτρο (στη Θεσσαλονίκη φθάνει σήμερα μέχρι 99,8 λεπτά).

    Στον αντίποδα, το φθηνότερο πρατήριο στη Λάρισα διαθέτει πετρέλαιο προς 80 λεπτά το λίτρο. Σωρευτικά, από την αρχή του χρόνου, το πετρέλαιο έχει ακριβήνει κατά 8,8 λεπτά το λίτρο ή 11 %.

    Η αμόλυβδη κλείνει σήμερα είκοσι ημέρες συνεχούς ανοδικής πορείας, διάστημα στο οποίο η μέση τιμή έχει αυξηθεί περισσότερο από 5 λεπτά το λίτρο. Η ελάχιστη τιμή σήμερα είναι 1,536 ευρώ (Δυτ. Αττική) και η μέγιστη 1,846 (Ρέθυμνο). Ακριβότεροι νομοί είναι η Κεφαλονιά, το Λασίθι, το Ρέθυμνο, η Χίος και η Σάμος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Κανονικά αύριο οι συγκοινωνίες Video

    Κανονικά θα κυκλοφορήσουν αύριο Τετάρτη, 9 Μαρτίου, όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν ότι αναβάλλουν την προγραμματισμένη 24ωρη απεργία.

    Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Μετρό, του Ηλεκτρικού, του Τράμ και των Τρόλεϊ, αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα σταθούν με αίσθημα ευθύνης δίπλα στους συμπολίτες και για το λόγο αυτό αναβάλλουν την εξαγγελθείσα απεργία της 09ης Φεβρουαρίου 2011, προκειμένου να πραγματοποιηθεί σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση ο σκοπός που "ευαγγελιζόμαστε: η εξυπηρέτηση των πολιτών και η ασφάλεια των μετακινήσεων".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Κοινωνικός τουρισμός 2011

    Ξεκινά από αύριο η απογραφή και διάθεση δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2011 για δικαιούχους του νομού Αττικής. Το πρόγραμμα πανελλαδικά θα καλύψει 570.000 άτομα, αριθμός μεγαλύτερος σε σχέση με πέρυσι και η δαπάνη του προϋπολογίζεται σε 62.700.000 ευρώ.

    Για πρώτη φορά ταυτόχρονα με την απογραφή τους οι δικαιούχοι θα παραλάβουν και τα δελτία τους. Για να διαπιστωθεί αν ο πολίτης που προσέρχεται για απογραφή είναι δικαιούχος παροχών και αν έχει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων θα χρησιμοποιηθεί ONLINE εφαρμογή που κατασκευάστηκε από τον Οργανισμό, μετά την παραλαβή από το ΙΚΑ ηλεκτρονικού αρχείου με στοιχεία ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Η απογραφή θα γίνει με κριτήρια εισοδήματος.

    Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2011 δικαιούνται να λάβουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι και τα μέλη των οικογενειών τους που δεν πήραν το 2010 την παροχή αυτή ή εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος ή εισιτήρια κρουαζιέρας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Ημέρα της Γυναίκας

    Ίση αμοιβή για εργασία ίσης αξίας, αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική και ριζική αντιμετώπιση της βίας εναντίον τους, ζητά ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόρμπγιον Γιάγκλαντ, με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

    Δεδομένης της σημασίας της πολιτικής, στον καθορισμό των προτεραιοτήτων και της κατεύθυνσης των κοινωνιών, οι φωνές και απόψεις των γυναικών πρέπει να ακούγονται και να γίνονται σεβαστές, ισότιμα με τους άνδρες, επισημαίνει ο κ. Γιάγκλαντ.

    Αναφερόμενος σε σχετική μελέτη του Οργανισμού, αναφέρει ότι η συμμετοχή των γυναικών σε πολιτικά αξιώματα και στα εθνικά κοινοβούλια το 2008, ανήλθε μόλις στο 23,7% έναντι 21,8% που ήταν το 2005.

    "Πρέπει να επωφεληθούμε, στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, να επιτύχουμε την πραγματική ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό βίο και ιδιαίτερα στους τομείς της εργασίας, της συμμετοχής στην πολιτική και στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιάγκλαντ.

    Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ζητά από τις κυβερνήσεις των 47 κρατών-μελών του Οργανισμού, να στηρίξουν τη νέα σύμβαση σχετικά με την πρόληψη, καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και την εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας.

    Μειώνεται το ποσοστό των γυναικών σε ανώτατες διοικητικές θέσεις

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Διεθνούς Έρευνας Επιχειρήσεων (IBR) 2011 της Grant Thornton, μειώνεται το ποσοστό των γυναικών σε ανώτατες διοικητικές θέσεις.

    Οι γυναίκες σήμερα κατέχουν το 20% των ανώτατων διοικητικών θέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, ποσοστό χαμηλότερο από αυτό του 2009 (24%) και μόλις 1% μεγαλύτερο από το 2004.

    Στην τριμηνιαία έρευνα για τις μη εισηγμένες επιχειρήσεις, διαπιστώθηκε επίσης ότι το ποσοστό των μη εισηγμένων επιχειρήσεων που δεν απασχολούν καμία γυναίκα σε ανώτατες διοικητικές θέσεις, αυξήθηκε στο 38% σε σύγκριση με το 35% για το 2009.

    Στην Ελλάδα ωστόσο, το ποσοστό των γυναικών που καταλαμβάνουν ανώτατες διοικητικές θέσεις σε μη εισηγμένες επιχειρήσεις αγγίζει το 30%, ποσοστό κατά 7% υψηλότερο από τα αντίστοιχα μεγέθη του 2009 και 8% από το 2004. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 24% των γυναικών κατέχουν τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή, (μέσος όρος ποσοστού Ευρωζώνης ' 17%) και μόλις το 10% τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Επιβολή φόρου

    Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε, με μεγάλη πλειοψηφία, την έκθεση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Αννυς Ποδηματά, για "την καινοτόμο χρηματοδότηση στην Ευρώπη και τον κόσμο", με την οποία ζητείται η επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές στην Ευρώπη και η έκδοση ευρωομολόγων για τη χρηματοδότηση έργων.

    Η επιβολή αυτού του φόρου, κατά το Ψήφισμα, θα βελτιώσει τη λειτουργία της αγοράς, μειώνοντας την κερδοσκοπία και συμβάλλοντας στη χρηματοδότηση των παγκόσμιων δημόσιων αγαθών και στη μείωση των δημόσιων ελλειμμάτων.

    Στην έκθεση υπολογίζεται ότι, σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις, τα έσοδα από έναν Φόρο Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών χαμηλού συντελεστή, θα μπορούσαν να φθάσουν τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης και τα 650 δισεκατομμύρια ευρώ σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Με την ίδια έκθεση, υποστηρίζεται η ιδέα της έκδοσης κοινών ευρωπαϊκών ομολόγων, για έργα υποδομής, με στόχο τη χρηματοδότηση σημαντικών αναγκών σε υποδομή και διαρθρωτικών σχεδίων στο πλαίσιο των νέων στρατηγικών της ΕΕ που προβλέπονται στην ατζέντα ΕΕ 2020, όπως η νέα στρατηγική για την ανάπτυξη της ενεργειακής υποδομής και άλλα έργα μεγάλης κλίμακας.

    Σύμφωνα με την έκθεση που εγκρίθηκε, η Ολομέλεια εμφανίζεται πεπεισμένη ότι, τα ομόλογα για τη διεξαγωγή έργων της ΕΕ θα διασφαλίσουν τις απαιτούμενες επενδύσεις και θα δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα εμπιστοσύνης στην ευρωπαϊκή αγορά, προκειμένου τα μείζονα επενδυτικά έργα να προσελκύσουν την υποστήριξη που χρειάζονται και να καταστούν, με τον τρόπο αυτό, σημαντικός μηχανισμός για τη μεγιστοποίηση της δημόσιας στήριξης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Μάχη στη Βαρκελώνη

    Στο Camp Nou της Βαρκελώνης, η Μπαρτσελόνα θα υποδεχθεί την Αρσεναλ, η οποία με το 2-1 του πρώτου αγώνα στο Λονδίνο, έχει μπει -έστω και προσωρινά- στη θέση του οδηγού όσον αφορά στην υπόθεση πρόκριση στην οκτάδα. Φυσικά τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα για τους Βρετανούς στην αναμέτρηση της Καταλωνίας, αφού απέναντί τους θα βρίσκεται η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης, η οποία είναι ικανή να ανατρέψει οποιοδήποτε εις βάρος της αποτέλεσμα, κάτι που καλείται να αποδείξει αύριο επί ισπανικού εδάφους. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και πέρυσι στα προημιτελικά, με τον Μέσι να μετατρέπει το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο και με τέσσερα προσωπικά τέρματα να χαρίζει τη νίκη πρόκριση στην Μπαρτσελόνα με σκορ 4-1 (α` ματς 2-2).

    Πρόκριση με διεύρυνση του εντός έδρας αήττητου σερί, θα επιδιώξει η Σαχτάρ Ντόνετσκ στον επαναληπτικό της φάσης των «16» για το Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Ρόμα. Οι Ουκρανοί μετρούν 11 σερί ευρωπαϊκούς αγώνες χωρίς ήττα στο γήπεδό τους και σε συνδυασμό με το υπέρ τους 3-2 από το ματς της Ρώμης, έχουν τον πρώτο λόγο για πρόκριση στα προημιτελικά. Εκτός των άλλων, η Σαχτάρ έχει και την παράδοση με το μέρος της, αφού επί ουκρανικού εδάφους μετράει μία νίκη απέναντι στη Ρόμα, την περίοδο 2006/07 για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν και είχε επικρατήσει 1-0 με τέρμα του Σιπριάν Μαρικά. Από την άλλη, οι Ρωμαίοι θα παρουσιαστούν με νέο τεχνικό στον πάγκο τους, αφού περίπου στα μέσα Φεβρουαρίου, ο Βιτσέντσο Μοντέλα πήρε τη θέση του Κλαούντιο Ρανιέρι, γεγονός που δίνει έξτρα ενδιαφέρον στην αναμέτρηση της Donbass Arena.

    Το πρόγραμμα:

    Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ρόμα (3-2)

    Μπαρτσελόνα-Αρσεναλ (1-2)

    - Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 March 2011 - 13:30:21 UTC