Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Καντάφι
  • [02] Κοινωνικός τουρισμός 2011
  • [03] Οδηγός για νέους ο»Ώ

  • [01] Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Καντάφι

    Το τηλεοπτικό δίκτυο al Jazeera μετέδωσε τη Δευτέρα ότι οι εξεγερμένοι απέρριψαν την προσφορά του Μουάμαρ Καντάφι, να πραγματοποιηθεί συνάντηση στη βουλή της χώρας προκειμένου να υπάρξει διαπραγμάτευση για τους όρους που θέτει προκειμένου να παραιτηθεί. Η προσφορά προέβλεπε την παράδοση της εξουσίας από τον Καντάφι σε μια επιτροπή που θα σχηματιζόταν από το γενικό λαϊκό κογκρέσο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

    Το αλ Τζαζίρα ανέφερε ότι πηγές στο προσωρινό συμβούλιο των αντικαθεστωτικών είπαν στον ανταποκριτή του στη Βεγγάζη πως η προσφορά απορρίφθηκε διότι θα ισοδυναμούσε με μια "έντιμη" έξοδο για τον Καντάφι και θα "προσέβαλε" τα θύματά του.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε πως ο Καντάφι ήθελε εγγυήσεις για την προσωπική ασφάλεια του ιδίου και της οικογένειάς του και τη δέσμευση ότι δε θα δικαστούν.

    Το να δοθούν όπλα στους εξεγερμένους στη Λιβύη που προσπαθούν να ανατρέψουν τον Μουάμαρ Καντάφι "εξετάζεται", στο πλαίσιο της αντίδρασης της διεθνούς κοινότητας στην κρίση, αλλά θα ήταν μια "πρόωρη" κίνηση, ανέφερε ο Λευκός Οίκος την Δευτέρα.

    "Όσον αφορά το ζήτημα του εξοπλισμού, της προμήθειας όπλων, είναι μια πιθανότητα... η οποία εξετάζεται", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνι.

    Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί να αποκαταστήσει επαφές με την αντιπολίτευση στη Λιβύη για να διασφαλίσει η κυβέρνηση που θέλει να σχηματίσει θα είναι δημοκρατική, θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι "πιστεύει αυτό που πιστεύουμε ότι θέλει ο λαός της Λιβύης", πρόσθεσε ο Κάρνι.

    "Θα ήταν πρόωρο να στείλουμε όπλα σε μια ταχυδρομική θυρίδα στην ανατολική Λιβύη", είπε. Πρέπει να μην βιαστούμε όσον αφορά τις επιλογές που επιδιώκουμε".

    "Δεν είναι ψηλά στον κατάλογο, με τις επιλογές, η χρήση χερσαίων δυνάμεων, στη Λιβύη", ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος. Η αμερικανική κυβέρνηση "δεν έχει αποκλείσει τη χρήση των χερσαίων δυνάμεων, για να αντιμετωπιστεί η αιματοχυσία" στη Λιβύη, "όμως η εν λόγω επιλογή δεν είναι ψηλά, στον κατάλογο με τις επιλογές", ανακοινώθηκε σήμερα εγγράφως από τον Λευκό Οίκο.

    Ξεκίνησαν, ήδη από χθες, να εποπτεύουν τη Λιβύη --σε μία βάση 24ωρη, όλες τις ημέρες και νύχτες της εβδομάδας-- τα αναγνωριστικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ 'AWACS', όπως ανακοινώνεται στις Βρυξέλλες από τον αμερικανό πρεσβευτή στο ΝΑΤΟ.

    "Λάβαμε την απόφαση να εντείνουμε την εποπτεία από τα 'AWACS' (πάνω από τη Λιβύη) και να την καταστήσουμε 24ωρη, επτά ημέρες στις επτά. Ασφαλώς, θα έχουμε σύντομα μία καλύτερη εικόνα, τί συμβαίνει σε αυτό το μέρος του πλανήτη", τόνισε ο πρεσβευτής, Ιβο Νταάλντερ μιλώντας αργά σήμερα στους διαπιστευμένους στο ΝΑΤΟ δημοσιογράφους.

    Ο λίβυος υπουργός των Εξωτερικών, Μούσα Κούσα, κατηγόρησε σήμερα "το Παρίσι, το Λονδίνο και την Ουάσινγκτον ότι συνωμοτούν, ώστε να διαιρεθεί η Λιβύη".

    Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κανάλι αλ Αραμπίγια, στους ειδησεογραφικούς του υπότιτλους στο εκπεμπόμενο πρόγραμμα, ένας γιος του Μουάμαρ Καντάφι, ο Σαάντι, με συνέντευξή του τόνισε ότι "η Λιβύη θα περιέλθει σε εμφύλιο πόλεμο, εάν παραιτηθεί ο πατέρας του", κίνηση που, όμως, ζητείται από τους εξεγερμένους, που ελέγχουν πλέον τμήματα στη λιβυκή επικράτεια. Ο ίδιος προέβλεψε, επίσης, ότι "η Λιβύη μπορεί να γίνει μία νέα Σομαλία, όπου οι φυλές θα πολεμούν η μία την άλλη".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Κοινωνικός τουρισμός 2011

    Ξεκινά από αύριο η απογραφή και διάθεση δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2011 για δικαιούχους του νομού Αττικής. Το πρόγραμμα πανελλαδικά θα καλύψει 570.000 άτομα, αριθμός μεγαλύτερος σε σχέση με πέρυσι και η δαπάνη του προϋπολογίζεται σε 62.700.000 ευρώ.

    Για πρώτη φορά ταυτόχρονα με την απογραφή τους οι δικαιούχοι θα παραλάβουν και τα δελτία τους. Για να διαπιστωθεί αν ο πολίτης που προσέρχεται για απογραφή είναι δικαιούχος παροχών και αν έχει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων θα χρησιμοποιηθεί ONLINE εφαρμογή που κατασκευάστηκε από τον Οργανισμό, μετά την παραλαβή από το ΙΚΑ ηλεκτρονικού αρχείου με στοιχεία ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Η απογραφή θα γίνει με κριτήρια εισοδήματος.

    Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2011 δικαιούνται να λάβουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι και τα μέλη των οικογενειών τους που δεν πήραν το 2010 την παροχή αυτή ή εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος ή εισιτήρια κρουαζιέρας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Οδηγός για νέους

    Το ευρύ φάσμα που ξεκινάει από τις σπουδές, περνάει από τον εθελοντισμό και τις διακοπές και φτάνει έως την αγορά εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, περικλείεται στις πληροφορίες που αναζητούν οι νέοι, απευθυνόμενοι στην υπηρεσία Eurodesk της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

    «Ονομάζομαι Χ.Π. και θα με ενδιέφερε να ρωτήσω για τα τρέχοντα ευρωπαϊκά προγράμματα απασχόλησης εντός και εκτός συνόρων. Στην παρούσα φάση αναζητώ εργασία και θα ήθελα να ενημερωθώ αν υπάρχει κάποια ευκαιρία μέσω προγραμμάτων που ασχολούνται με την αρχαιολογία, τα μουσεία και γενικότερα το πολιτισμό», σημειώνει στο ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στο δίκτυο απόφοιτη Αρχαιολογίας με μεταπτυχιακό από βρετανικό πανεπιστήμιο.

    Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του δικτύου, το 2010 το ενδιαφέρον για εύρεση εργασίας στην Ελλάδα, ή το εξωτερικό, ήταν σχετικά αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Τα ερωτήματα δεν αφορούν μόνο ευκαιρίες εργασίες, αλλά πληροφορίες για πολύ συγκεκριμένα επαγγέλματα, τα οποία κινούνται πέρα από τα κλασικά στερεότυπα και τη μόδα ή δεν συνδέονται με ένα συγκεκριμένο κοινωνικό στάτους. «Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει στην Ελλάδα η δυνατότητα να σπουδάσω ειδικός διαπραγματευτής και αν ναι σε ποιο πανεπιστήμιο ή πιο μεταπτυχιακό. Παρακαλώ πολύ, να λάβετε υπόψη σας το ερώτημά μου», γράφει μαθήτρια της Γβ Λυκείου. «Πού μπορεί κανείς να απευθυνθεί για να μάθει οργάνωση εκθέσεων σε μουσεία;», είναι το ερώτημα που θέτει λακωνικά ένας άλλος επισκέπτης του δικτύου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 March 2011 - 7:30:14 UTC