Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Αγριεύει'' ο καιρός
  • [02] Συνομιλίες Διαμαντίδη για ενίσχυση της κρουαζιέρας
  • [03] Μετάλλια στην ρυθμική ο»Ώ

  • [01] ''Αγριεύει'' ο καιρός

    Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις όχι μονο στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές.

    Στην Αττική, το βράδυ της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια του νομού. Την Τρίτη και την Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμη και στην πόλη της Αθηνας.

    Ο καιρός ''έδειξε τα δόντια του'' ήδη στη Βόρεια Ελλάδα με τα χιόνια να έχουν κάνει την εμφάνισή τους ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία σε Χορτιάτη και στον δρόμο για το νοσοκομείο «Παπανικολάου» ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και σε άλλες περιοχές περιμετρικά της Θεσσαλονίκης.

    Στα Γρεβενά, την Κοζάνη και την Φλώρινα χιονίζει και αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται μέσω Βίγλας και Βιτσίου και ορεινά του νομού Φλώρινας.

    Με προβλήματα η επιστροφή των εκδρομέων που κινούνται στην εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών.

    Με βήμα σημειωτόν κινούνται τα αυτοκίνητα από την Στυλίδα μέχρι τη Λαμία ενώ οι οδηγοί τους παραμένουν για πολύ ώρα εγκλωβισμένοι λόγω των έργων.

    Επίσης, χιονοπτώσεις παρατηρούνται στο τμήμα από τη Λαμία μέχρι το Μαρτίνο.

    Ειδικότερα, έντονη χιονόπτωση καταγράφεται από το 180ό χλμ στην περιοχή του Μώλου έως το 195ο χλμ κοντά στα διόδια της Αγίας Τριάδας, από την περιοχή των Καμένων Βούρλων στο 182ο χλμ έως το 165ο χλμ στον Άγιο Κων/νο , και στη οδό Αθηνών-Λαμίας από τα διόδια της Τραγάνας στο 125ο χλμ έως το Κάστρο της Βοιωτίας. Σε όλα τα σημεία βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα.

    Από τις 4 το απόγευμα χιονίζει ασταμάτητα και μέσα στην πόλη της Λαμίας ενώ με ιδιαίτερη ένταση είναι τα χιόνια στα βόρεια και τα δυτικά.

    Στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου τα αυτοκίνητα κινούνται με αλυσίδες από το 48ο χλμ στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου ενώ η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη ακόμη και στα πεδινά.

    Στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού, με δυσκολία τα μηχανήματα κρατούν το δρόμο ανοιχτό. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι αλυσίδες είναι απαραίτητες αφού τα καιρικά φαινόμενα συνεχώς γίνονται όλο και περισσότερο έντονα.

    Στο δρόμο Λαμίας-Άμφισσας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο Μπράλο και στο 51ο χλμ και σε κάποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

    Στα ορεινά χωριά και Φθιώτιδας χιονίζει ασταμάτητα από το μεσημέρι και σε κάποιες περιπτώσεις το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει και τα 30 εκ.

    Μέσα στην πόλη της Λαμίας δεν υπάρχουν προβλήματα αλλά η χιονόπτωση γίνεται περισσότερο έντονη όσο περνάει η ώρα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Συνομιλίες Διαμαντίδη για ενίσχυση της κρουαζιέρας

    Σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η κρουαζιέρα στη χώρα μας, βρίσκεται στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων & Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, προκειμένου να συμμετάσχει στην 8η έκθεση τουρισμού και κρουαζιέρας.

    Στο ταξίδι αυτό, εκτός από τον Γ. Διαμαντίδη, συμμετέχουν ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος, ο υφυπουργός Τουρισμού Γ. Νικητιάδης καθώς και οι διοικήσεις των λιμανιών.

    Η ελληνική αποστολή θα έχει συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής όλων των μεγάλων ομίλων στο χώρο της κρουαζιέρας, προκειμένου τα ελληνικά λιμάνια, να αποτελέσουν τη βάση αναχώρησης και άφιξης πολλών κρουαζιερόπλοιων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Μετάλλια στην ρυθμική

    Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η νέα σεζόν για τη Βαρβάρα Φίλιου, η οποία κατέκτησε ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο στο διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής του Φέλμπαχ-Σμίντεν, στη Γερμανία. Η 17χρονη πρωταθλήτρια του ατομικού πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στη γερμανική πόλη, ανεβαίνοντας στο βάθρο σε δύο τελικούς οργάνων. Συγκεκριμένα, κατέκτησε τη 2η θέση στην κορδέλα με 25,634 βαθμούς αφήνοντας μάλιστα πίσω της την σπουδαία Ουκρανή Αλίνα Μαξιμένκο, καθώς και την 3η θέση στις κορύνες με 25,775 βαθμούς. Επιπλέον, κατετάγη 4η στον τελικό της μπάλας με 25,383 βαθμούς και 5η σε εκείνον του στεφανιού με 24,692 βαθμούς. Μία ημέρα νωρίτερα, στο σύνθετο ατομικό, που χρησίμευσε και ως προκριματικός για τα επιμέρους όργανα, η Ελληνίδα αθλήτρια κατέλαβε την 4η θέση με άθροισμα 99,467 β. (στεφάνι: 25,067, μπάλα: 24,775, κορύνες: 25,292, κορδέλα: 24,333).

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 March 2011 - 17:30:18 UTC