Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό εν όψει της Συνόδου Κορυφής
  • [02] Υπ. Υγείας: Μεταφορά των απεργών της "Υπατίας" σε νοσοκομεία
  • [03] Συνεχίζονται οι μάχες στη Λιβύη
  • [04] Συνεχίζονται οι έρευνες ο»Ώ

  • [01] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό εν όψει της Συνόδου Κορυφής

    Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου θα γίνει στις 6:30 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέμα την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 11ης Μαρτίου.

    Στη σύσκεψη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε προγραμματιστεί εδώ και μία εβδομάδα, θα πάρουν μέρος όλοι οι υπουργοί και δύο αναπληρωτές υπουργοί.

    Θα συμμετέχουν επίσης ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Έξαρχος και ενδεχομένως οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

    Στο μεταξύ, συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός, πριν από την αναχώρησή του για το Παρίσι και τις Βρυξέλλες.

    Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί στις 10 το πρωί με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, στις 2.15 το μεσημέρι με τη Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στις 3.30 μ.μ. με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και στις 4.45 μ.μ. με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Υπ. Υγείας: Μεταφορά των απεργών της "Υπατίας" σε νοσοκομεία

    Πάνω από 100 μετανάστες απεργοί πείνας από το Μέγαρο της Υπατίας και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, με αρρυθμίες, καρδιολογικές διαταραχές και περιτονίτιδες.

    Σαράντα δύο ημέρες μετά την έναρξη της απεργίας πείνας, η Επιτροπή Αλληλεγγύης και οι γιατροί που τους παρακολουθούν διαμαρτύρονται ότι στα νοσοκομεία σιτίζουν τους απεργούς με το ζόρι και ακόμη τους δίνουν μη ενδεδειγμένη και επικίνδυνη τροφή για την κατάσταση τους.

    Οι γιατροί που τους παρακολουθούν στο κτίριο «Υπατία» συνιστούν μόνο αραιό ρύζι ή φιδέ σιγά-σιγά σ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας για να ανταπεξέλθει ο οργανισμός μετά από τόσες ημέρες απεργία πείνας, ενώ η Επιτροπή Αλληλεγγύης ζητά νέες προτάσεις διεξόδου από την κυβέρνηση.

    Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στο κτίριο της ΓΣΕΕ, των μεταναστών με τον υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε την κυβερνητική πρόταση για ένταξη των απεργών πείνας σε καθεστώς ανοχής, που προβλέπει την αναβολή της απομάκρυνσης τους από τη χώρα, η οποία θα συνοδεύεται από γραπτή βεβαίωση με εξάμηνη ισχύ και δυνατότητα ανανέωσης. Οι μετανάστες αρνήθηκαν την πρόταση και ζήτησαν άδεια εργασίας, πράγμα που απέκλεισε η κυβέρνηση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Συνεχίζονται οι μάχες στη Λιβύη

    Ο Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε σε συνέντευξή του στο γαλλικό δίκτυο France 24 πως τα διεθνή μέσα ενημέρωσης διασπείρουν ψευδείς πληροφορίες για την κατάσταση στη Λιβύη. Επίσης, είπε πως η Αφρικανική Ένωση θα στείλει στη Λιβύη επιτροπή έρευνας που θα αποδείξει ότι οι πληροφορίες για την ύπαρξη προβλημάτων στη χώρα δέν ισχύουν.

    Το Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης ανακοίνωσε σήμερα πως δεν υπάρχει χώρος για διάλογο με την κυβέρνηση Καντάφι και οι συνομιλίες θα πρέπει να διεξαχθούν με βάση ότι (ο λίβυος ηγέτης) παραιτείται.

    Ο Τζαντάλαχ Αζούς Αλ-Τάλχι, πρωθυπουργός της Λιβύης τη δεκαετία του΄80, εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση και απηύθυνε μήνυμα προς τους πρεσβύτερους στη Βεγγάζη, κάνοντας έκκληση για εθνικό διάλογο ώστε να αποφευχθεί η αιματοχυσία.

    Αξιωματούχος των αντικαθεστωτικών, δήλωσε στο Ρόιτερ, σχετικά με την έκκληση αυτή: "Έχουμε καταστήσει σαφές από την αρχή ότι προϋπόθεση των διαπραγματεύσεων είναι ότι ο Καντάφι θα παραιτηθεί. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλος συμβιβασμός".

    Στο μεταξύ, οι δυνάμεις του Καντάφι εξαπέλυσαν και δεύτερη αεροπορική επίθεση εναντίον του στρατηγικής σημασίας λιμανιού Ρας Λανούφ, που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, οι οποίοι απάντησαν με αντιαεροπορικά πυρά, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Παράλληλα, αντικαθεστωτικοί στην ανατολική Λιβύη φοβούνται ότι ο Καντάφι μπορεί να αντιδράσει σαν "πληγωμένος λύκος" και να επιτεθεί στις πετρελαιοπηγές.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Συνεχίζονται οι έρευνες

    Στην περιοχή του κόλπου της Σούδας συνεχίζονται από το πρωί σε θάλασσα και στεριά οι έρευνες για τον εντοπισμό των 11 αγνοουμένων υπηκόων Μπαγκλαντές που τα ξημερώματα της Κυριακής έπεσαν στη θάλασσα από το πλοίο "Ionian King" που τους μετέφερε στη Σούδα από την Λιβύη.

    Σύμφωνα με τον κεντρικό λιμενάρχη Χανίων Αντώνη Δασκαλάκη στις έρευνες συμμετέχουν περιπολικά του Λιμενικού Σώματος και τις Αστυνομίας στη στεριά, ενώ στις έρευνες από τη θάλασσα συμμετέχουν δυο πλωτά του Λιμενικού Σώματος και δυο του Πολεμικού Ναυτικού.

    Ωστόσο, όπως ο ίδιος είπε, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών υπάρχουν δυσκολίες κυρίως στις έρευνες από τη στεριά καθώς είναι πιθανόν, σε περίπτωση που κάποιοι από τους αγνοουμένους έχουν βγει στην στεριά, δεν μετακινούνται λόγω της βροχής

    Στο "Ionian King" βρίσκονται 1.277 άνθρωποι, ενώ όλοι οι μετανάστες που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο έχουν επιστρέψει στο πλοίο.

    Ο κεντρικός λιμενάρχης Χανίων έκανε γνωστό ότι εν όψει της άφιξης, αργά το βράδυ, ενός ακόμα πλοίου με μετανάστες, θα ληφθούν επί πλέον μέτρα ασφαλείας.

    Τα ξημερώματα της Τρίτης, στο αεροδρόμιο "Δασκαλογιάννης", αναμένονται δυο ακόμα αεροσκάφη, προκειμένου να μεταφέρουν στις πατρίδες τους όσους παραμένουν στο "Ionian King".

    Το λιμάνι της Σούδας επισκέφθηκαν το πρωί, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης και ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης οι οποίοι ενημερώθηκαν για την πορεία των ερευνών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 March 2011 - 13:30:17 UTC