Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μελέτη για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο
  • [02] Κλιμακώνονται οι πιέσεις στη Λιβύη
  • [03] Συνεχίζουν την απεργία
  • [04] Προσφορές στο διαδίκτυο
  • [05] Μουσείο αυτοκινήτου ο»Ώ

  • [01] Μελέτη για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο

    Δεκάδες ειδικά επιδόματα παίρνουν το δρόμο του... ιστορικού αρχείου για δεκάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, σύμφωνα με την έκθεση της ειδικής ανεξάρτητης επιτροπής που συνέστησαν τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, για το νέο ενιαίο μισθολόγιο. Η έκθεση εστάλη ήδη στην ΑΔΕΔΥ, καθώς θα αποτελέσει τη βάση για τις διαπραγματεύσεις για το νέο ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί μέχρι τον Ιούνιο, προκειμένου να μισθοδοτηθούν 768.000 δημόσιοι υπάλληλοι από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

    Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, οι μεγαλύτερες αμοιβές - από πλευράς τακτικών προβλεπόμενων αμοιβών, δηλαδή βασικός μισθός, κίνητρο απόδοσης και επιδόματα- δίδονται στο υπουργείο Οικονομικών και ακολουθούν το υπουργείο Εσωτερικών και Δικαιοσύνης. Η αμοιβή ενός νεοδιόριστου στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται γύρω στο 40% πάνω από τα μέσο όρο των υπουργείων και για έναν με 33 χρόνια υπηρεσίας στο 55-64% πάνω από το μέσο όρο.

    Στα άλλα δύο υπουργεία, δηλαδή το Εσωτερικών και Δικαιοσύνης οι αμοιβές υπερβαίνουν το 8-12% και 7-14% αντίστοιχα από την κατηγορία ΠΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) μέχρι την κατηγορία ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) για τους νεοδιορισμένους.

    Οι χαμηλότερες αμοιβές, σε σχέση με τα υπόλοιπα υπουργεία, δίδονται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για το πολιτικό προσωπικό, κατά 20%, στο υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κατά 15% και στο υπουργείο Παιδείας κατά 19%, από το μέσο όρο.

    Επίσης, όπως σημειώνεται το 50 τοις εκατό των υπαλλήλων λαμβάνει το ποσό των 1.639 ευρώ, ενώ μόλις το 0,4% πληρώνεται με ποσό 5.856 ευρώ.

    Τονίζεται δε ότι η μισθολογική δαπάνη του τακτικού προϋπολογισμού το 2010 μειώθηκε κατά 11% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και πως η μεταβολή αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στη σημαντική μείωση των επιδομάτων στο δημόσιο και δευτερευόντως στη μείωση της απασχόλησης, δηλαδή της αποχώρησης 53.000 υπαλλήλων.

    Στην έκθεση, επιπλέον, γίνεται αναλυτική αποτύπωση του αριθμού εργαζομένων ανά τομέα του δημοσίου, θα αναλύονται οι μισθολογικές διαφορές και θα προτείνεται η ανακατανομή του προσωπικού στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης, προκειμένου να γίνουν οι μετατάξεις και οι μετακινήσεις που θα ενισχύσουν τις υποστελεχομένες υπηρεσίες.

    Όπως αναφέρουν, σε κοινή τους ανακοίνωση τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, αντικείμενο της μελέτης είναι η ανάλυση των υφιστάμενων στοιχείων αναφορικά με τη δυναμική της απασχόλησης στο Δημόσιο Τομέα, τη διάρθρωση των αμοιβών, καθώς και η παρουσίαση πρακτικών άλλων χωρών ως προς το μισθολόγιο του δημόσιου τομέα, ενώ σημειώνεται ότι η έκθεση αποτελεί προσχέδιο και πως θα ολοκληρωθεί με την ενσωμάτωση της επεξεργασίας δεδομένων της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών από τη μισθοδοσία του Μαρτίου 2011, τα οποία θα καλύπτουν το σύνολο σχεδόν της Κεντρικής Διοίκησης.

    Η έρευνα παρουσιάζει το θεσμικό πλαίσιο αμοιβών στο Δημόσιο, επικεντρώνεται στην μακροοικονομική ανάλυση της απασχόλησης και των αποδοχών στο δημόσιο τομέα χρησιμοποιώντας πραγματικά δεδομένα μισθοδοσίας από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και κάνει σύγκριση με τις δαπάνες και τα μισθολογικά συστήματα άλλων χωρών. Επιπλέον, γίνεται παρουσίαση της δυναμικής της απασχόλησης στο Δημόσιο, καθώς και των εκτιμήσεων της μισθολογικής δαπάνης για την περίοδο 2011 - 2013.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Κλιμακώνονται οι πιέσεις στη Λιβύη

    Εντείνονται διαρκώς οι διεθνείς πιέσεις στο καθεστώς του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

    Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανέστειλε ομόφωνα τη συμμετοχή της Λιβύης στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών λόγω των βιαιοτήτων των λιβυκών δυνάμεων εναντίον διαδηλωτών. Η απόφαση υιοθετήθηκε ομόφωνα κατόπιν πρότασης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Γενεύη.

    Δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία, τo USS Kearsarge που έχει δυνατότητα να μεταφέρει έως και 2.000 πεζοναύτες, και το USS Ponce θα περάσουν τη Διώρυγα του Σουέζ σήμερα τα ξημερώματα της, ανέφερε απόψε Αιγύπτιος αξιωματούχος. Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε νωρίτερα ότι μεταφέρει πλοία και αεροσκάφη στη Μεσόγειο λόγω της κρίσης στη Λιβύη.

    Τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ έχουν αρχίσει τις διαβουλεύσεις ώστε να προετοιμαστούν για κάθε ενδεχόμενο.

    Έκτακτη σύνοδο για την κατάσταση στη Λιβύη και τη Βόρεια Αφρική θα πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις 11 Μαρτίου, ενώ η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τις πολιτικές και οικονομικές πιέσεις έως ότου ο Καντάφι εγκαταλείψει την εξουσία.

    Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να είναι η προτεραιότητα και όχι η στρατιωτική δράση για την απομάκρυνση του Καντάφι.Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, χαρακτήρισε "αντι-παραγωγική, έναντι της αραβικής κοινής γνώμης" μία ενδεχόμενη παρέμβαση του ΝΑΤΟ με στόχο της τη Λιβύη.

    Ο Καντάφι είναι ένας άνθρωπος "πολιτικά νεκρός" που "δεν έχει θέση στον πολιτισμένο κόσμο" και πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία, δήλωσε πηγή του Κρεμλίνου την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

    Οι ηγέτες της λιβυκής αντιπολίτευσης άφησαν χθες να εννοηθεί ότι έχουν χάσει την ελπίδα ότι θα ανατρέψουν το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι μέσω λαϊκής εξέγερσης και μελετούν το ενδεχόμενο να ζητήσουν αεροπορικές επιδρομές από ξένες χώρες. Οι αντιπολιτευόμενοι ηγέτες συγκεντρώθηκαν στο γενικό επιτελείο τους στη Βεγγάζη, την πόλη που βρίσκεται στο επίκεντρο της εξέγερσης, για να συζητήσουν τα επόμενα μέτρα που πρόκειται να θέσουν σε εφαρμογή, μετά τη σύσταση του στρατιωτικού συμβουλίου.

    Με πυροβολισμούς στον αέρα Τυνήσιοι στρατιώτες προσπάθησαν να αναχαιτίσουν το κύμα των Αιγύπτιων εργατών που προσπαθούν να φύγουν από τη Λιβύη, καθώς κλιμακώνεται η κρίση των προσφύγων που δημιουργήθηκε με την επανάσταση κατά του Μουαμάρ Καντάφι. Η κατάσταση στα σύνορα ανάμεσα στη Λιβύη και την Τυνησία έχει αγγίξει το επίπεδο της "κρίσης" αφού από τις 20 Φεβρουαρίου έχουν περάσει 70.000 ως 75.000 άνθρωποι προσπαθώντας ξεφύγουν από την καταπίεση που ασκεί η Τρίπολη, ανακοίνωσε η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

    Συγκρούσεις στο Ιράν

    Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας συγκρούστηκαν με διαδηλωτές στο κέντρο της Τεχεράνης και έριξαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, γράφει η ιστοσελίδα Kaleme.

    Λίγο νωρίτερα το Ρόιτερς είχε μεταδώσει επικαλούμενο την ιστοσελίδα Sahamnews, ότι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν είχαν αναπτυχθεί στους δρόμους της Τεχεράνης, ενόψει προγραμματισμένης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας με αίτημα την άρση του κατ' οίκον περιορισμού που έχει επιβληθεί σε ηγέτες της αντιπολίτευσης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Συνεχίζουν την απεργία

    Σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας νοσηλεύονται οι 55 από τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας, και άλλα δέκα είναι σε διαδικασία μεταφοράς, σύμφωνα με τον γιατρό Θανάση Καραμπέλη από την ομάδα παρακολούθησης της υγείας των απεργών πείνας που βρίσκονται στο κτίριο "Υπατία".

    Τα συμπτώματα που παρουσιάζουν είναι έντονη αφυδάτωση, αρχόμενη οξεία νεφρική ανεπάρκεια και καρδιακές αρρυθμίες.

    Από το μεσημέρι της Κυριακής 36 μετανάστες σταμάτησαν τη λήψη νερού, ζάχαρης και αλατιού.

    "Κανείς μέχρι αυτή τη στιγμή από αυτούς που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ηδη, έχει διορθωθεί η νεφρική τους λειτουργία. Είναι όμως ισχυρό το ενδεχόμενο κάποιος να μείνει με χρόνιο πρόβλημα υγείας, ενώ ανά πάσα στιγμή αντιμετωπίζουμε και το ενδεχόμενο ενός αιφνίδιου θανάτου. Παίζουμε με τη φωτιά. Είναι τεράστιες οι απειλές για την υγεία και τη ζωή αυτών των ανθρώπων και εγώ προσωπικά είχα ήδη προειδοποιήσει την Πολιτεία εδώ και μερικές μέρες ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια επαπειλούμενη ανθρωπιστική καταστροφή", δήλωσε ο Θανάσης Καραμπέλης.

    «Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή και διαπραγμάτευση, αύριο μπορεί να έχουμε νεκρό απεργό». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε την κατάσταση της υγείας των 50 μεταναστών-απεργών πείνας στη Θεσσαλονίκη ο Στρατής Πλωμαρίτης, πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, ο οποίος μίλησε και για μη αναστρέψιμες πλέον, βλάβες στην υγεία τους.

    Ηδη, 14 μετανάστες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς η απόφασή τους να σταματήσουν και τη λήψη ζάχαρης, οδήγησε στο να εξαντλήσουν όλα τους τα ενεργειακά αποθέματα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Προσφορές στο διαδίκτυο

    Σαν τα ... μανιτάρια ξεφυτρώνουν, τα τελευταία χρόνια, οι ιστότοποι προσφορών προϊόντων πάσης φύσεως στο διαδίκτυο, προκαλώντας χαμόγελο στους καταναλωτές, εν μέσω οικονομικής κρίσης. Οι εκπτώσεις, που προσφέρουν με κουπόνια, ή ομαδικές αγορές, σε προϊόντα και υπηρεσίες ξεκινούν από 20% και φθάνουν, σε ειδικές περιπτώσεις, μέχρι και 100%, δηλαδή εντελώς δωρεάν. «Σερφάροντας» στον κυβερνοχώρο, μπορεί κανείς να βρει από είδη πρώτης ανάγκης έως πολυτελείς υπηρεσίες (σπα, αρωματοθεραπείες κ.α.), βιολογικό καθαρισμό αυτοκινήτου και τουριστικά πακέτα σε μοναδικές τιμές. Το διαδίκτυο προσφέρεται πλέον και ως ένα χρήσιμο «ψαχτίρι» ελκυστικών προσφορών, που όχι μόνον κάνουν καλό στην τσέπη, αλλά σταδιακά, αλλάζει τελείως τον τρόπο, με τον οποία καταναλώνουμε, προς όφελός μας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Μουσείο αυτοκινήτου

    Τις πύλες του στο κοινό ανοίγει σήμερα το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Σε πρώτη φάση θα εκτεθούν στο Μουσείο 110 αυτοκίνητα από τα συνολικά 294 που αριθμεί σήμερα η συλλογή. Το παλαιότερο αυτοκίνητο της συλλογής που θα εκτίθεται στο μουσείο είναι μια πυροσβεστική αντλία του 1895 ουγγρικής προέλευσης και το νεότερο είναι μια Ferrari 308 GTS του 1980.

    Μεταξύ άλλων, στο Μουσείο θα εκτίθεται η Mercedes 300 SL Gullwing του Πολ Νιούμαν, η Chrysler Ιmperial κατασκευής 1959 που ανήκε στον Ρόμπερτ Πλαντ, μέλος του φημισμένου αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Led Ζeppelin, η Lancia Αurelia κατασκευής 1953, προσωπικό αυτοκίνητο του Lorenzo Βandini (διάσημου οδηγού της Formula 1), η Cadillac Seville Gucci του 1979, με εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση ειδικά σχεδιασμένη από τον Οίκο Gucci, η Chevrolet Corvette Stingray, η γνωστή "στρίγγλα" με την οποία ο αείμνηστος Τζόνι Πεσμαζόγλου κέρδισε πολλά ελληνικά πρωταθλήματα και αποτελεί ευγενική προσφορά της οικογένειάς του, καθώς και αυτοκίνητα που ανήκαν σε δούκες (π.χ η Αston Martin Lagonda που ανήκε στο Δούκα του Westminster), βαρόνους και μέλη της Βουλής των Λόρδων.

    Στις καθημερινές λειτουργίες του μουσείου περιλαμβάνεται και πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και προσομειωτής F1 για τους μεγαλύτερους και τους επίδοξους οδηγούς αγώνων.

    Το μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό από Τρίτη έως Παρασκευή από τις 12:00 - 20:00, Σάββατο 10:00 - 20:00 και Κυριακή 10:00 - 18:00.

    Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου έχει την έδρα του στο συγκρότημα "ATHENIAN CAPITOL", επί των οδών Γ΄Σεπτεμβρίου, Ιουλιανού & Πατησίων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 March 2011 - 5:30:19 UTC