Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Εθνικό έργο η αξιοποίηση του Ελληνικού"
  • [02] "Έφυγε" ο Ν. Αλεξίου
  • [03] Η Αθήνα από... ψηλά
  • [04] 24η ημέρα της Σούπερ Λίγκα ο»Ώ

  • [01] "Εθνικό έργο η αξιοποίηση του Ελληνικού"

    Ένα μητροπολιτικό πάρκο εφάμιλλο του Central Park της Νέας Υόρκης είναι η πρόταση της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του Ελληνικού που θα παρουσιασθεί μέχρι το φθινόπωρο, όπως δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας ,αρμόδιος για επενδύσεις, Χάρης Παμπούκης σε συνέντευξη του σήμερα στα "ΝΕΑ".

    Λίγα 24ωρα μετά το ταξίδι του στη Ντόχα , ο υπουργός εκφράζει την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την αξιοποίηση του Ελληνικού σημειώνοντας ότι "το Κατάρ δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον" και ότι "αν προχωρήσει το "Ελληνικό" θα ακολουθήσουν και πολλά άλλα".

    "Ήταν ένα πολύ επιτυχημένο ταξίδι, τονίζει, γιατί είχε προετοιμασθεί συστηματικά και καλά. Τόσο στο πολιτικό σκέλος , όπου είχαμε επαφές σε υψηλότατο επίπεδο όσο και στο πεδίο της στρατηγικής οικονομικής συνεργασίας. Μετά το ταξίδι αυτό είμαι πιο αισιόδοξος ότι το έργο του "Ελληνικού" βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του".

    Μιλώντας για το έργο ο κ Παμπούκης αναφέρει ότι το "Ελληνικό" αποτελεί μια στρατηγική επιλογή για το πως θέλουμε να είναι το μέλλον της Αθήνας, το μέλλον της Ελλάδας. Η ανάπτυξη του θα δώσει σημαντικό κοινωνικό μέρισμα και μια περιβαλλοντική υπεραξία στους κατοίκους όλου του Λεκανοπεδίου. "Δεν είναι μια οποιαδήποτε επένδυση, είναι όραμα".

    Αναφερόμενος στο Κατάρ είπε ότι έχει την οικονομική βάση, τα ίδια επενδυτικά κεφάλαια να προβεί σε μια επένδυση τέτοιου μεγέθους, χωρίς να εξαρτάται από οποιονδήποτε τρίτον χρηματοδότη. Έχει επίσης την τεχνογνωσία και τη διεθνή εμπειρία σε σύνθετες αναπτύξεις και επιπλέον ενδιαφέρεται σε υψηλότατο επίπεδο.

    Υπογράμμισε τέλος ότι καίριο στοιχείο σε όλη τη διαδικασία είναι η διαφάνεια και η ευθύνη και ότι η Βουλή θα είναι πλήρως ενήμερη σε κάθε κρίσιμο στάδιο "γιατί είναι έργο εθνικό και όχι κυβερνητικό".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Έφυγε" ο Ν. Αλεξίου

    Πέθανε, στα 51 του χρόνια, ο ζωγράφος Νίκος Αλεξίου, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

    Ο Νίκος Αλεξίου γεννήθηκε το 1960 στο Ρέθυμνο της Κρήτης και σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Βιέννης και της Αθήνας.

    Είχε στο ενεργητικό του πολλές εκθέσεις, με κορυφαία στιγμή της εικαστικής του πορείας την εκπροσώπηση της Ελλάδας το 2007 στην 52η Μπιενάλε Βενετίας. Τα έργα του, κυρίως εγκαταστάσεις μεγάλων διαστάσεων από διάφορα υλικά, συμπεριλαμβάνονται σε μεγάλες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Ο εκλιπών είχε σκηνογραφήσει πολλές θεατρικές παραστάσεις, όπως η Μήδεια του Δημήτρη Παπαϊωάννου, η «Πουπέ» της Άννας Κοκκίνου στο θέατρο «Σφενδόνη» και το «Ταξίδι μακριά» της Λούλας Αναγνωστάκη στο θέατρο Τέχνης.

    Ο Νίκος Αλεξίου φιλοξενήθηκε για μεγάλο διάστημα στο Άγιον Όρος, όπου εμπνεύστηκε το έργο του «End», με το οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 52η Μπιενάλε.

    Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 14.30 από το νεκροταφείο Καισαριανής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Η Αθήνα από... ψηλά

    Μία νέα φωτογραφία της Ελλάδας έστειλε ο Ιταλός αστροναύτης Πάολο Νέσπολι, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), μέσα από το γυάλινο θόλο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), φωτογράφισε την πόλη της Αθήνας, όπως φαίνεται από το διάστημα τη νύχτα. Προ ημερών ο ίδιος είχε φωτογραφήσει το κυκλαδίτικο νησί της Ανάφης.

    Ο γυάλινος θόλος του Σταθμού προστέθηκε το 2009 για να βοηθήσει τους έξι αστροναύτες να προσδιορίζουν τη θέση τους, καθώς και στην πραγματοποίηση εργασιών στο εξωτερικό του. Το πανοραμικό παρατηρητήριο "Cupola" έχει πλέον κερδίσει μία ξεχωριστή θέση στην καθημερινότητά τους.

    Μέσα από τα επτά μεγάλα παράθυρά του, το παρατηρητήριο προσφέρει μοναδική θέα προς το διάστημα και τη Γη. Ο Νέσπολι, όποτε έχει ελεύθερο χρόνο, ακόμα και για πέντε μόνο λεπτά, δεν χάνει την ευκαιρία να ρίξει έστω και μια κλεφτή φωτογραφική ματιά στη Γη.

    Έως σήμερα ο Νέσπολι έχει προσπαθήσει και πολλές φορές έχει καταφέρει να εντοπίσει τόπους που θα ήθελε να φωτογραφίσει, όπως τις πυραμίδες της Αιγύπτου και το Σινικό Τοίχος στην Κίνα. Τώρα, το "βλέμμα" του σταμάτησε στην Ελλάδα και στην πόλη της Αθήνας που τη νύχτα, με όλα φώτα της αναμμένα, μοιάζει χρυσή από το διάστημα, σε αντίθεση με την γκρίζα της όψη την ημέρα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] 24η ημέρα της Σούπερ Λίγκα

    Μετά τα όσα συνέβησαν στο «Καραϊσκάκη» και στιγμάτισαν, για μια ακόμη φορά, το ελληνικό ποδόσφαιρο, το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας συνεχίζεται με το πρόγραμμα των αγώνων της 24ης ημέρας. Ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού, δεν χάνει τον φετινό τίτλο και θα παίξει στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο για να αποδείξει ότι είναι η καλύτερη ομάδα της σεζόν και να αμβλύνει τις εντυπώσεις, από τα όσα συνέβησαν την προηγούμενη αγωνιστική στον Πειραιά.

    Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του θα υποδεχθεί στο Ολυμπιακό στάδιο τον Ατρόμητο και είναι το λογικό φαβορί για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Πιο δύσκολο έργο θα έχει η ΑΕΚ, η οποία θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της σε μια από τις πιο «σκληρές» έδρες του πρωταθλήματος, στο «παγκρήτιο» στο ματς κόντρα στον Εργοτέλη. Σημαντικό είναι και το παιχνίδι στην Τούμπα μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Καβάλας, ενώ η Λάρισα δεν έχει άλλα περιθώρια και θέλει μόνο τη νίκη, στο εντός έδρας ματς με τον Αρη.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων της 24ης ημέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις:

    ΣΑΒΒΑΤΟ

    17:15 Κέρκυρα-Ολυμπιακός Βόλου NS4

    17:15 Ηρακλής-Ξάνθη NS2

    19:30 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος NS2

    ΚΥΡΙΑΚΗ

    15:00 Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης NS2

    17:15 ΠΑΟΚ-Καβάλα NS3

    17:15 Εργοτέλης-ΑΕΚ NS2

    19:30 Πανιώνιος-Ολυμπιακός NS1

    19:30 Λάρισα-Αρης NS2

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 February 2011 - 13:30:15 UTC