Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με ασφάλεια η επιστροφή των Ελλήνων
  • [02] Σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της εταιρίας Invest in Greece Video
  • [03] Επίσκεψη του ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα ο»Ώ

  • [01] Με ασφάλεια η επιστροφή των Ελλήνων

    Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών που βρίσκονταν στη Λιβύη, με την προσγείωση, λίγο μετά τα μεσάνυχτα των μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

    " Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τις ένοπλες δυνάμεις μας και τον κόσμο που υπηρετεί αυτό το κράτος ",είχε δηλώσει νωρίτερα ο ΥΦΥΠΕΞ Δημήτρης Δόλλης, κατά την άφιξη και του δεύτερου C-130 με 83 επιβαίνοντες, από την Τρίπολη της Λιβύης.

    " Δεν περιγράφονται εύκολα οι σκηνές που είδαμε και ο τρόπος με τον οποίο οι δικοί μας άνθρωποι κατάφεραν να αντέξουν αυτές τις μέρες ", είπε ο κ.Δόλλης και πρόσθεσε " είμαι υπερήφανος για την πατρίδα μου ".

    Ο τραυματίας υπάλληλος της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη, που έχει χτυπηθεί από πυροβολισμούς στον ώμο και στο πόδι και επέβαινε στο αεροσκάφος, βρίσκεται εκτός κινδύνου και μεταφέρθηκε από το αεροδρόμιο στο νοσοκομείο. Για τον τραυματία ο έλληνας ΥΦΥΠΕΞ δήλωσε " μέλημά μας ήταν αυτός ο άνθρωπος να μπορέσει να φθάσει στην πατρίδα με τις καλύτερες συνθήκες ".

    Δέκα Έλληνες βρίσκονται στην έρημο της περιοχής Τζιάλο στη Λιβύη καθώς και ομάδα Κυπρίων και πολιτών από άλλες χώρες της ΕΕ. Η ελληνική κυβέρνηση κάνει προσπάθειες σε συντονισμό και με τις κυβερνήσεις των άλλων χωρών, ώστε να πετύχει τον επαναπατρισμό τους.

    Σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου έχουν μεταφερθεί ήδη περίπου 4.500 Κινέζοι, 46 Έλληνες αλλά και άλλοι 300 Άγγλοι, Γερμανοί, Ταϊλανδοί και Ιταλοί πολίτες που έφθασαν στο Ηράκλειο από τη Λιβύη με δύο πλοία.

    Το πρώτο πλοίο, το «Hellenic Spirit», μετέφερε 1.973 Κινέζους, 53 Ευρωπαίους, ενώ μεταξύ των Ευρωπαίων είναι και Έλληνες. Ακόμη, 9 επιβάτες που μεταφέρθηκαν είναι από τρίτες χώρες (Συρία, Αλβανία, Ν. Αφρική, Λιβύη) ενώ το δεύτερο πλοίο το «Olympic Champion» μετέφερε 2.398 Κινέζους, 36 πολίτες της Σρι Λάνκα και 29 Ταϊλανδούς.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της εταιρίας Invest in Greece Video

    Σήμερα θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Invest in Greece (Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.), παρουσία των εποπτευόντων Υπουργών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Επικρατείας με αρμοδιότητα τις Στρατηγικές Επενδύσεις, κ. Χάρη Παμπούκη.

    Στη συνεδρίαση ο υπουργός Επικρατείας αναμένεται να παρουσιάσει και τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψής του στο Κατάρ αναφορικά με την αξιοποίηση της έκτασης στο Ελληνικό αλλά και τις προοπτικές συμμετοχής του Κατάρ στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Επίσκεψη του ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα

    Η συνέχιση του πολιτικού διαλόγου Αθήνας - Μπακού και η εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων, με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία, είναι το αντικείμενο της διήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Ελμάρ Μαμαντιάροφ, στην Ελλάδα.

    Ο επικεφαλής της αζέρικης διπλωματίας θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, ενώ το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα. Θα ακολουθήσει γεύμα, το οποίο θα παραθέσει ο Έλληνας υπουργός προς τιμήν του Αζέρου ομολόγου του και κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ.

    Οι επαφές, που στηρίζονται στο καλό πολιτικό κλίμα, εστιάζονται στην προώθηση των οικονομικών σχέσεων και κυρίως στην ενεργειακή συνεργασία, δεδομένου ότι η Ελλάδα και η Ιταλία προωθούν το σχέδιο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου ITGI, του οποίου μοναδικός προμηθευτής είναι το Αζερμπαϊτζάν.

    Η Αθήνα επιδιώκει να διασφαλίσει τις ποσότητες αερίου που είναι αναγκαίες για τη λειτουργία του αγωγού. Για την προώθηση αυτής της επιδίωξης ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σ. Κουβέλης, επισκέφθηκε το Μπακού στις αρχές Φεβρουαρίου, όπου είχε την ευκαιρία να υποστηρίξει ότι ο ITGI είναι το πιο ώριμο έργο προς υλοποίηση, μεταξύ των «πρότζεκτ» του Νοτίου Διαδρόμου (South Corridor), παρουσιάζοντας τις υποστηρικτικές διακρατικές και διεταιρικές σχέσεις, καθώς και τον ελληνοτουρκικό αγωγό και το πρότζεκτ του ελληνοβουλγαρικού αγωγού.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 February 2011 - 9:30:14 UTC