Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ευρώπη πρέπει να λάβει σημαντικές αποφάσεις
  • [02] "Αγριεύει" ο καιρός
  • [03] Νέα χρήση βλαστοκυττάρων
  • [04] Τί είναι το «πράσινο σπίτι»;
  • [05] Σε ρυθμούς αποκριάς ο»Ώ

  • [01] Η Ευρώπη πρέπει να λάβει σημαντικές αποφάσεις

    "Είναι κρίσιμο για την Ευρώπη να πάρει σημαντικές αποφάσεις" και "αυτές οι αποφάσεις που θα λάβουμε θα είναι πολύ κρίσιμες και ιστορικές για όλη την Ευρώπη, την Ευρωζώνη και το Ευρώ", τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το Ελσίνκι, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τηΦινλανδή ομόλογό του, Μάρι Κιβινιέμι, μετά τη συνάντηση και το γεύμα εργασίας που είχαν στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία.

    Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι τον Μάρτιο πρέπει να ληφθούν σημαντικές και περιεκτικές "αποφάσεις-πακέτο", προκειμένου να επέλθει σταθερότητα στις αγορές, ενώ υπογράμμισε ότι με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα "θα αποπληρωθεί το δάνειο και με τόκο", επισημαίνοντας ότι οι Φινλανδοί φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να ανησυχούν.

    Αναφορικά με το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, η κ. Κιβινιέμι ανέφερε ότι η Φινλανδία είναι έτοιμη να συνδράμει στη θέσπιση ενός περιεκτικού πακέτου που θα ηρεμήσει τις αγορές και πως αν υπάρξουν αντίστοιχες περιπτώσεις χωρών με δυσκολίες, όπως η Ελλάδα, η λύση θα τους προσφερθεί μέσω του πακέτου.

    Η κ. Κιβινιέμι εξέφρασε ικανοποίηση εκ μέρους της χώρας της, για τα μέτρα που έλαβε άμεσα η Ελλάδα για να εξισορροπήσει την οικονομία της, ωστόσο, πρόσθεσε ότι η κατάστασή της "παραμένει πολύ ευαίσθητη" και πως "οι περισσότερες επίπονες μεταρρυθμίσεις βρίσκονται ακόμα στο δρόμο".

    Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στην επίσκεψή του στο Ελσίνκι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Αγριεύει" ο καιρός

    Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από σήμερα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, οι οποίες μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν της χώρας, με εξαίρεση τα βορειοανατολικά.

    Υφεση θα παρουσιάσει ο καιρός, από το βράδυ, στα δυτικά και έτσι το πρωί της Παρασκευής ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν και εκεί.

    Παράλληλα πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπονται κατά διαστήματα σε όλα τα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Νέα χρήση βλαστοκυττάρων

    Μεγάλη συζήτηση γίνεται τα τελευταία χρόνια για τα βλαστικά κύτταρα και για την εφαρμογή αυτών στην ιατρική. Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η χρήση βλαστοκυττάρων είναι η λύση για την θεραπεία πολλών ασθενειών.

    Πρόσφατα μάλιστα η χρήση βλαστοκυττάρων υπόσχεται «θαύματα» και στην αισθητική ιατρική, όπου ολοένα γίνεται πιο συχνά η εφαρμογή τους για την καλυτέρευση της εξωτερικής εμφάνισης.

    Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα βλαστικά κύτταρα με την πλαστικότητα που διαθέτουν προσφέρουν τη δυνατότητα αντικατάστασης κυττάρων και ιστών, σε τραύματα της σπονδυλικής στήλης, σε εγκεφαλικά επεισόδια, σε εγκαύματα, σε καρδιακές παθήσεις, στο διαβήτη. Διαφαίνεται έτσι μία δυνατότητα που αγγίζει το άπειρο και αφήνει απεριόριστες ελπίδες ζωής.

    Για τους λόγους αυτούς, χιλιάδες γονείς κάθε χρόνο πληρώνουν τις ιδιωτικές τράπεζες βλαστοκυττάρων, προκειμένου να εξασφαλίσουν την υγεία των παιδιών τους, αν κάποιο σοβαρό νόσημα εμφανιστεί στο μέλλον.

    «Δεν γνωρίζουν, όμως, ότι τα βλαστοκύτταρα αυτά ιατρικώς αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν στο παιδί τους, ότι σε ποσοστό έως 70% το αίμα που συλλέγεται πρέπει να απορριφθεί και ότι, στην πράξη, η προσφυγή σε ιδιωτικές τράπεζες μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να βρεθούν κατάλληλα βλαστοκύτταρα από άλλα παιδιά, αν κάποτε τα χρειαστούν για το δικό τους», εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Αικατερίνη Σταυροπούλου - Γκίκα, διευθύντρια του Ανοσολογικού Τμήματος και Εθνικού Κέντρου Ιστοσυμβατότητας στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και διευθύντρια της Τράπεζας Βλαστοκυττάρων του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

    Στο μεταξύ πρόσφατο επιστημονικό επίτευγμα αποτελούν οι αισθητικές χρήσεις των βλαστοκυτττάρων που εγκαινιάζουν μια νέα εποχή στην αντιγήρανση. Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα, όπως εξηγούν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ πλαστικοί χειρουργοί που εφαρμόζουν την σχετική τεχνική, ξεκινά με συλλογή του απαιτούμενου λίπους από την κοιλιά ή τους μηρούς, με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης. Κατόπιν η μισή ποσότητα λίπους υπόκειται σε ειδική δίωρη επεξεργασία για να μας δώσει τα βλαστοκύτταρα. Έπειτα γίνεται εμπλουτισμός του λίπους με τα βλαστοκύτταρα ακολουθεί αυτόλογη μεταμόσχευση (όπου δότης και λήπτης είναι ο ίδιος άνθρωπος) σε διάφορα σημεία του σώματος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Τί είναι το «πράσινο σπίτι»;

    «Το "πράσινο σπίτι" δεν είναι ουτοπία, είναι μία ρεαλιστική προοπτική που θα αλλάξει την ποιότητα της ζωής μας», τόνισε ο διεθνούς φήμης διακεκριμένος αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης, μετά τη συμμετοχή του στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, όπου ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, επαναβεβαίωσε την «αποδεδειγμένη», πολιτική βούληση της κυβέρνησης να προωθήσει την «πράσινη ανάπτυξη», υπογραμμίζοντας τη σημασία της για την οικονομία και την ελληνική οικογένεια.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο του Αλ. Τομπάζη (σσ. έχει σχεδιάσει ναούς, μουσεία, τζαμιά, εργοστάσια, σχολεία, εμπορικά κτίρια κ.λπ. Πρόσφατα, δε, έχει αναμορφώσει με μεγάλη επιτυχία και το Πεδίον του Άρεως) για το οποίο έχει διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σημειώνοντας ότι αποτελεί τιμή, τόσο η παρουσία του στο υπουργικό συμβούλιο, όσο και η συμβολή του γενικότερα στην προσπάθεια της χώρας να μπει σε μία νέα εποχή.

    Από την παρουσίαση του έργου τού κ. Τομπάζη στο υπουργικό συμβούλιο, αναδείχθηκαν τα πλεονεκτήματα του βιοκλιματικού σχεδιασμού στην εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και στην αισθητική της νέας αρχιτεκτονικής που αξιοποιεί μαζί με τη σύγχρονη τεχνολογία και την ελληνική παράδοση στην κατασκευή.

    «Ξεκινώντας από την ετυμολογία των λέξεων, οικολογική είναι η κατοικία, που οικοδομείται με γνώμονα τη λογική βιοκλιματική, η οποία σχετίζεται με τις αρχές της ανθρώπινης ζωής (του βίου) αλλά και τις αρχές του κλίματος του τόπου», εξηγεί ο κ. Τομπάζης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Σε ρυθμούς αποκριάς

    Στολές, μάσκες, σερπαντίνες, κομφετί βρίσκονται όλα σε ετοιμότητα! Η Ελλάδα αρχίζει να κινείται στους ρυθμούς της αποκριάς και πολλές πόλεις θα «ζωντανέψουν» τις επόμενες δύο εβδομάδες από τους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες. Η αρχή γίνεται σήμερα, Τσικνοπέμπτη, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας.

    Για ξεφάντωμα ετοιμάζονται οι μασκαράδες σε όλη τη χώρα, με την οικονομική κρίση να ... εμπνέει αρκετούς απ' αυτούς. Οι αποκριάτικες στολές και οι μάσκες βγαίνουν από τις ντουλάπες και για τις επόμενες δύο εβδομάδες, σε συνδυασμό με τις σερπαντίνες και τα κομφετί, θα έχουν την τιμητική τους.

    Την τιμητική της θα έχει, όπως κάθε χρόνο, η Πάτρα με το καρναβάλι. Στη Βόρεια Ελλάδα, την "παράσταση" επιθυμεί να κλέψει η Ξάνθη, που για μία ακόμη χρονιά θέλει να ζήσει την Αποκριά μέσα από την ιστορία, τα έθιμα και τις παραδόσεις. Η ονομασία του φετινού καρναβαλιού είναι "Διεθνής Νομισματική Τρέλα", εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 February 2011 - 7:30:15 UTC