Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δέσμευση για λύση των προβλημάτων
  • [02] Τι προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
  • [03] Νέο κύμα κινητοποιήσεων
  • [04] Απέρριψε η Alpha Bank την πρόταση της Εθνικής
  • [05] Διαδηλώσεις στη Μέση Ανατολή
  • [06] Ρεκόρ ακυβερνησίας ο»Ώ

  • [01] Δέσμευση για λύση των προβλημάτων

    Λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης δεσμεύτηκε ότι θα δώσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε το χωριό Δημάριο και συνομίλησε με τους κατοίκους.

    Από τα πρώτα ζητήματα που του έθεσαν οι κάτοικοι στο Δημάριο ήταν αυτά που αφορούν την εκπαίδευση που παρέχεται στα μειονοτικά σχολεία. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα ενταχθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία (ΕΠΑΔ), στην οποία φοιτούν οι δάσκαλοι των μειονοτικών σχολείων. Είπε μάλιστα ότι θα προτιμούσε να σπουδάζουν σε αυτό το πανεπιστημιακό πλέον τμήμα μουσουλμάνοι από την εν λόγω περιοχή για να επιστρέφουν αργότερα ως δάσκαλοι.

    Ο κ. Παπανδρέου, εξάλλου, ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα οι προφορικές εξετάσεις για τους υποψήφιους οδηγούς να γίνονται και στην τουρκική γλώσσα, ενώ στα ΚΕΠ της περιοχής θα ενισχυθεί η παρουσία υπαλλήλων που γνωρίζουν τουρκικά.

    Νέοι από το Δημάριο και μαθητές διαμαρτυρήθηκαν στον πρωθυπουργό ότι δεν έχουν σύνδεση με το Διαδίκτυο και δεν «πιάνουν» όλα τα τηλεοπτικά κανάλια. Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι θα δώσει εντολή στα αρμόδια υπουργεία να φροντίσουν ώστε γρήγορα να καλυφθεί η περιοχή με σύνδεση στο Διαδίκτυο.

    Σε ό,τι αφορά τα βακούφια είπε ότι θα δοθεί λύση στο θέμα με τις διοικήσεις τους και σχετικά με την καλλιέργεια καπνού που αντιμετωπίζει προβλήματα σημείωσε ότι επειδή είναι μονοκαλλιέργεια τύπου μπασμάς, πρέπει να διατηρηθεί και να ενισχυθεί.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Τι προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

    Αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που συζητήθηκε και εγκρίθηκε στο υπουργικό συμβούλιο. Το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει την επιβολή αυτόφωρου για την μη καταβολή βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο για διάστημα πάνω από τέσσερις μήνες, για την παράλειψη ή μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ ενώ αυξάνει ως και τα 20 χρόνια κάθειρξης τις ποινές που θα επιβάλλονται για φοροδιαφυγή πάνω από τα όρια που αυτή θεωρείται κακούργημα. Σημειώνεται ότι κακούργημα θεωρείται σήμερα η μη απόδοση ΦΠΑ πάνω από 75.000 ευρώ και εισοδήματος πάνω από 150.000 ευρώ.

    Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη την θέσπιση οικονομικού εισαγγελέα για υποθέσεις φοροδιαφυγής, την άρση του φορολογικού απορρήτου και τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των οφειλετών ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο όταν αυτά υπερβαίνουν τα 150.000 για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους αλλά και για σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής που αφορούν μη έκδοση αποδείξεων, πλαστά κα εικονικά τιμολόγια αλλά και παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Θεσπίζονται ακόμη αυστηρές διαδικασίες επιλογής και ελέγχου των εφοριακών υπαλλήλων ( μέσω Πόθεν Εσχες).

    Παράλληλα το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μεταξύ των οποίων είναι η μείωση του συντελεστή φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων, αλλαγή του τρόπου παρακράτησης του φόρου για τα μερίσματα, καθώς και δυνατότητα καταβολής του ΦΠΑ σε τρεις δόσεις.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Νέο κύμα κινητοποιήσεων

    Συνεχίζουν και τη Δευτέρα, 21/2, τις στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, από τις 11 το πρωί έως τις 4:30 το απόγευμα.

    Την Τετάρτη, 23/2, όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα ακινητοποιηθούν, καθώς οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία, που έχουν εξαγγείλει οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

    Την Παρασκευή, 25/2, θα πραγματοποιηθεί νέα στάση εργασίας στα λεωφορεία 11 με 16:30. Τις ίδιες ώρες θα ακινητοποιηθούν και τη Δευτέρα, 28/2, όλα τα μέσα, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν κοινή γενική συνέλευση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Απέρριψε η Alpha Bank την πρόταση της Εθνικής

    Σε ναυάγιο οδηγήθηκε και η δεύτερη προσπάθεια μέσα σε δέκα χρόνια συγχώνευσης Εθνικής Τράπεζας και Alpha Bank. Μετά από υποβολή σχετικής πρότασης από την Εθνική προς την Alpha Bank, το ΔΣ της Alpha Bank στην συνεδρίαση του αποφάσισε «ομοφώνως, μετά προσήκουσα μελέτη των όρων της, όπως απορρίψει την πρόταση, λαμβάνοντας υπόψη, αφενός μεν την αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί, αφετέρου το περιεχόμενο της προτάσεως, οι όροι της οποίας κρίνονται ασύμφοροι για τους μετόχους της ALPHA».

    Ειδικότερα, σε απάντηση επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Alpha Bank ανακοινώνει ότι:

    «Στις 18 Ιανουαρίου 2011, έλαβε μη αιτηθείσα έγγραφη πρόταση της Εθνικής Τράπεζας περί συγχωνεύσεως των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων δια απορροφήσεως της Alpha από την Εθνική Τράπεζα.

    Ειδικότερα η πρόταση, μεταξύ άλλων:

    - Διελάμβανε ότι η συγχώνευση θα διενεργείτο δυνάμει σχέσεως ανταλλαγής 11 κοινών μετοχών εκδόσεως της Alpha Bank προς 8 μετοχές εκδόσεως της Εθνικής, και

    - Παρέθετε τις εκτιμώμενες ωφέλειες εκ της συνενώσεως των πιστωτικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας νέων πηγών εισοδήματος και εξοικονομήσεως δαπανών.

    Εν συνεχεία, η Alpha Bank υπέγραψε με την Εθνική σύμφωνο εμπιστευτικότητος, το οποίο, μεταξύ άλλων, προέβλεπε ως καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων επί της προτάσεως, την 18η Φεβρουαρίου 2011, και εισήλθε σε διερευνητικές συνομιλίες μετά της Εθνικής, επικουρούμενη από ειδικούς προς τούτο συμβούλους.

    Κατ' ακολουθίαν, το Διοικητικό Συμβούλιο της ALPHA, στην από 18ης Φεβρουαρίου 2011 συνεδρίασή του, απεφάσισε ομοφώνως, μετά προσήκουσα μελέτη των όρων της, όπως απορρίψει την πρόταση, λαμβάνοντας υπόψη, αφενός μεν την αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί, αφετέρου το περιεχόμενο της προτάσεως, οι όροι της οποίας κρίνονται ασύμφοροι για τους μετόχους της ALPHA».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Διαδηλώσεις στη Μέση Ανατολή

    Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

    Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες έχουν τραυματιστεί στις συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς στη Λιβύη.

    Τρεις κρατούμενοι σκοτώθηκαν σήμερα από τις δυνάμεις της τάξης καθώς προσπαθούσαν να δραπετεύσουν από τη φυλακή Ελ Τζεντάιντα, κοντά στην Τρίπολη, ενώ δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στη Βεγγάζη.

    Στην αλ Μπάιντα, οι συγκρούσεις συνεχίζονται και σήμερα και ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι τουλάχιστον πέντε νεκροί. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους εβδομήντα και οι μισοί είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

    Στο Μπαχρέιν, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην πλατεία του Μαργαριταριού τραυματίζοντας τουλάχιστον 23 ανθρώπους.

    Στην Υεμένη, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν στην πόλη Τάιζ, όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο πέταξαν μία χειροβομβίδα εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

    Tουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να διαλύσουν τις διαδηλώσεις στην πόλη Αντεν, στα νότια της χώρας.

    Στην Ιορδανία, οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν στο Αμάν, όταν οπαδοί της κυβέρνησης επιτέθηκαν σε διαδήλωση πολλών εκατοντάδων νέων που ζητούσαν πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

    Στο Ομάν, εκατοντάδες κάτοικοι διαδήλωσαν ειρηνικά στο κέντρο της πρωτεύουσας Μουσκάτ ζητώντας αύξηση των μισθών και πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Ρεκόρ ακυβερνησίας

    Με παράδοξο τρόπο γιόρτασαν οι Βέλγοι το παγκόσμιο ρεκόρ ακυβερνησίας. Επτά χιλιάδες άτομα ξεφάντωσαν στη Γάνδη, πίνοντας και τρώγοντας τηγανητές πατάτες, ενώ μερικές δεκάδες φοιτητές δε δίστασαν να κάνουν στριπτίζ. Σύσσωμος ο Βελγικός Τύπος επισημαίνει ότι «δικαιώνεται η φήμη του Βελγίου ως πατρίδα του σουρεαλισμού».

    «Αφήνουμε τα γένια μας, απέχουμε από το σεξ, μοιράζουμε τηγανητές πατάτες, γδυνόμαστε, ξεφαντώνουμε. Κι όλα αυτά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρατεινόμενη ακυβερνησία. Αν μη τι άλλο, με όλα αυτά δικαιώνουμε την φήμη μας ως χώρα σουρεαλιστών», αναφέρει στο κύριο άρθρο της η φλαμανδόφωνη εφημερίδα Ντε Μόρχεν. Συνεχίζοντας, η Ντε Μόρχεν σημειώνει: «Όσο ο Βέλγος δεν νιώθει την απειλή στο πορτοφόλι του και η χώρα δείχνει να κινείται έστω με τον αυτόματο πιλότο, έχει την πολυτέλεια να βλέπει τα πράγματα με αυτοσαρκασμό και ειρωνεία αντί οργής. Και ενώ όλοι απεύχονταν στα χαρτιά το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, το οποίο θεωρούσαν ως το χειρότερο δυνατό σενάριο, να τώρα που σύσσωμη η πολιτική ελίτ δείχνει να κινείται στον αστερισμό των εκλογών και να βαδίζει σε αυτή την βοδό αυτοκαταστροφήςβ α λα βελγικά»

    Η Ντε Σταντάαρτ στον κύριο τίτλο της αναφέρει: «Η Γάνδη ξεφαντώνει για το παγκόσμιο ρεκόρ» και σημειώνει: «Ολόκληρος ο κόσμος απολάμβανε χτες τον σουρεαλιστικό τρόπο με τον οποίο οι Βέλγοι γιόρτασαν την κατάκτηση του παγκόσμιου ρεκόρ ακυβερνησίας. βΑυτό είναι κακό για την εικόνα της χώραςβ, λέει ο πρωθυπουργός Ιβ Λετέρμ.»

    «Η επανάσταση της τηγανητής πατάτας» έχει τίτλο άρθρο της Ντε Τάιντ, σύμφωνα με το οποίο, «τα ξένα ΜΜΕ δείχνουν συχνά έκπληξη με την στωικότητα που επιδεικνύουν οι Βέλγοι μεσούσης της πολιτικής κρίσης».

    «Αυτά τα πράγματα θα μπορούσαν να συμβούν μόνον στο Βέλγιο» τιτλοφορεί η Χετ Λάστε Νιους, με υπότιτλο «Λαϊκοί τραγουδιστές, 10.000 θεατές και μεγάλη οινοποσία για να γιορταστεί το ρεκόρ της ντροπής».

    «Η επανάσταση της τηγανιτής πατάτας στους δρόμους» είναι ο κύριος τίτλος της γαλλόφωνης εφημερίδας Εκό, ενώ άρθρο της Μετρό έχει τίτλο: «Οι τηγανιτές πατάτες μας ενώνουν».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 February 2011 - 17:30:19 UTC