Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνταγματική δέσμευση, δεν πωλείται δημόσια γη
  • [02] Εξαγορά χρόνου θητείας
  • [03] Το διαστημόπλοιο και ο κομήτης
  • [04] ...Για τα παιδιά με καρκίνο
  • [05] Η ώρα του Άρη ο»Ώ

  • [01] Συνταγματική δέσμευση, δεν πωλείται δημόσια γη

    Νομοθετική πρωτοβουλία αναλαμβάνει, εντός των επόμενων ημερών, η κυβέρνηση για να μην υπάρχει η δυνατότητα πώλησης ή μεταβίβασης δημόσιας γης. Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Δια Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση, που συνεδρίασε στο Υπουργείο Παιδείας.

    Ο κ.Γιώργος Παπανδρέου πρόσθεσε ότι θα ζητήσει από όλα τα κόμματα, μέσα από διάλογο, να συμφωνήσουν σ΄αυτή τη νομοθετική ρύθμιση και αργότερα με την αναθεώρηση του Συντάγματος να συμπεριληφθεί και στο Σύνταγμα. Συμπλήρωσε δε, ότι θα δίνεται το δικαίωμα μόνο στη Βουλή να αποφασίζει τη μεταβίβαση μικρής έκτασης γης.

    Ο πρωθυπουργός, εξήγησε ότι με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση απαντά τόσο στη σημερινή συγκυρία όσο και μακροπρόθεσμα και επανέλαβε: "Πάγια θέση μας είναι -και το λέω για όσους εντός και εκτός της χώρας δεν το έχουν εκτιμήσει- ότι μιλάμε για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, για ανάπτυξη και αποπληρωμή χρεών. Να μη συγχέεται ο όρος αξιοποίηση με τον όρο πώληση. Η Ελλάδα δεν πουλάει τη γη της".

    Επίσης, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς και στα όσα διαδραματίστηκαν στην πρόσφατη συνέντευξη της τρόικας, λέγοντας ότι "υποχρέωσή μας είναι να κάνουμε ριζικές αλλαγές για να απαλλαγούμε από επιχειρήσεις, εξαρτήσεις, δουλείες και μνημόνια. Κανείς δεν είναι υπερήφανος, κάθε τρεις και λίγο, κάποιοι κύριοι να έρχονται και να ελέγχουν το έργο μας".

    «Το έχω ξεκαθαρίσει "30 φορές". Θα ολοκληρώσουμε την τετραετία. Έχουμε δυόμισι χρόνια ακόμη να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας» υπογράμμισε χθες ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης στην οποία προήδρευσε στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Εξαγορά χρόνου θητείας

    Έκπτωση 30% έως 50% στο ποσό της εξαγοράς του χρόνου της στρατιωτικής υπηρεσίας ανάλογα με το πότε θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα παρέχεται στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ σύμφωνα με εγκύκλιο την οποία εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι ασφαλισμένοι οι οποίοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1/1/2011 και μέχρι τις 31/12/2014, καταβάλουν ποσοστό εξαγοράς μειωμένο κατά 30% ενώ όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1/1/2015 και εφεξής καταβάλλουν το σχετικό ποσό μειωμένο κατά 50% ανεξάρτητα από τον τρόπο καταβολής του δηλ. εφάπαξ ή σε δόσεις ή με παρακράτηση του 1/3 της σύνταξης.

    Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου, (ν. 1358/1983), ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας αναγνωρίζεται ως συντάξιμος στους στρατιωτικούς οργανισμούς τόσο για τη θεμελίωση όσο και για την προσαύξηση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Το διαστημόπλοιο και ο κομήτης

    Σε απόσταση 180 χιλιομέτρων από την επιφάνεια του κομήτη Tempel 1 έφτασε το διαστημόπλοιο "Stardust" της NASA, με ταχύτητα 38.600 χλμ την ώρα.

    Κατάφερε να τραβήξει περισσότερες από 70 εντυπωσιακές φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας.

    Tο "ραντεβού" του διαστημόπλοιου με τον κομήτη έγινε σε απόσταση 338 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης.

    Το "Stardust" έφτασε τόσο κοντά στον κομήτη που χτυπήθηκε από ορισμένα σωματίδια σκόνης, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν προβλήματα.

    Mε τις φωτογραφίες που θα λάβουν από τον κομήτη Tempel 1 οι επιστήμονες θα αποκτήσουν μοναδικές πληροφορίες για τη δημιουργία του ήλιου και των πλανητών.

    Οι κομήτες πιστεύεται ότι περιέχουν παγωμένα αρχαία συστατικά, που χρονολογούνται από τη γέννηση του ηλιακού μας συστήματος, πριν 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια.

    Τον κομήτη Tempel 1 είχε επισκεφθεί το 2005 ένα άλλο διαστημικό σκάφος της NASA, το Deep Impact,αλλά δεν κατάφερε να βρεθεί κοντά στον κομήτη, καθώς προσέκρουσε σε βράχο από χαλκό, με αποτέλεσμα να συντριβεί ένας κινητήρας του.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] ...Για τα παιδιά με καρκίνο

    Με αποστολή SMS αγάπης στο 19454 από χθες, 14/02, έως και την Κυριακή, 20/02, καλεί σε ενίσχυση των δράσεών του για τα παιδιά με καρκίνο, ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια η "ΦΛΟΓΑ".

    Η εξόρμηση, που έχει ως σύνθημα "Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα", γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας, που είναι σήμερα, 15 Φεβρουαρίου.

    Με την αποστολή ενός μηνύματος από το κινητό τηλέφωνο στον αριθμό 19454 καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, η "Φλόγα" θα ενισχύεται με 1 ευρω τη φορά (η χρέωση του SMS ειναι 1,23 ευρώ).

    Σε μήνυμά τους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον παιδικό καρκίνο ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια η "ΦΛΟΓΑ" και ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών Πασχόντων από Κακοήθη Νοσήματα - Β. Ελλάδας η "ΛΑΜΨΗ" αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι στον κόσμο, κάθε χρόνο, 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο σε ποσοστό 20% έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα.

    Ποσοστό 80% από αυτά προέρχονται από τις αναπτυσσόμενες χώρες, στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και σωστής θεραπείας.

    Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.

    Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι 280 - 300 παιδιά νοσούν από καρκίνο κάθε χρόνο.

    Τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της ιατρικής, ποσοστό 70% από τα παιδιά, που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία, γίνονται καλά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Η ώρα του Άρη

    Απέναντι στα ακριβοπληρωμένα αστέρια της Μάντσεστερ Σίτι, ο Άρης καλείται να εκμεταλλευτεί την απόρθητη, εδώ και 42 χρόνια έδρα του, στον πρώτο αγώνα της φάσης των "32" του Γιουρόπα Λιγκ.

    Οι Θεσσαλονικείς φιλοξενούν τους "πολίτες" στις 19:00 στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

    Την Πέμπτη, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 22:05 στην Τούμπα.

    Από τα υπόλοιπα «ζευγάρια» ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Νάπολι - Βιγιαρεάλ, Αντερλεχτ - Άγιαξ, Σεβίλη - Πόρτο, Λιλ - Αϊντχόφεν και Ρέιντζερς - Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

    Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

    Τρίτη 15 Φεβρουαρίου

    19:00 Άρης-Μάντσεστερ Σίτι ΑΝΤ-1

    Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου

    20:00 Μπενφίκα-Στουτγκάρδη

    20:00 Νάπολι-Βιγιαρεάλ

    20:00 Αντερλεχτ-Αγιαξ

    20:00 Λεχ Πόζναν-Μπράγκα

    20:00 Μπεσίκτας-Ντιναμό Κιέβου

    20:00 ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Παρί Σεν Ζερμέν

    20:00 Ρούμπιν Καζάν-Τβέντε

    22:05 Σπάρτα Πράγας-Λίβερπουλ

    22:05 Βασιλεία-Σπαρτάκ Μόσχας

    22:05 Γιουνγκ Μπόις-Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης

    22:05 Σεβίλη-Πόρτο

    22:05 Λιλ-Αϊντχόφεν

    22:05 ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας ΑΝΤ-1

    22:05 Μέταλιστ-Λεβερκούζεν

    22:05 Ρέιντζερς-Σπόρτινγκ Λισαβόνας

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 February 2011 - 11:30:16 UTC