Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Έφυγε" ο Μιλτιάδης Έβερτ
  • [02] Οκτώ νεκροί σε πυρκαγιά στη Ρωσία
  • [03] Ένας νεκρός από πυρκαγιά στη Θεσ/νίκη
  • [04] Πλημμέλημα η μη πληρωμή ο»Ώ

  • [01] "Έφυγε" ο Μιλτιάδης Έβερτ

    "Έφυγε" χθες, 9/02, από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ.

    «Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ, ενός μαχητικού πολιτικού» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο συλλυπητήριο μήνυμά του, αναφέροντας πως «η πορεία του χαρακτηρίστηκε από συνέπεια και αγωνιστικότητα για τις ιδέες και τις αρχές του".

    "Υπήρξε μία πολύ σημαντική προσωπικότητα της πολιτικής ζωής της χώρας και έβαλε τη σφραγίδα του στη μεταπολιτευτική πορεία της", επισήμανε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος.

    Την λύπη του για τον θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας τον εκλιπόντα «μαχητικό πολιτικό, που αγωνιζόταν με σθένος για τις ιδέες και τις αρχές του».

    Η Ελλάδα έγινε φτωχότερη σήμερα", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι "ο Μιλτιάδης Έβερτ ήταν ένας Αγωνιστής της Παράταξης, του τόπου, της Δημοκρατίας".

    "Με οδύνη αποχαιρετώ τον σημαντικό Πολιτικό, τον ξεχωριστό Άνθρωπο, το μεγάλο Φίλο. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια", αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Στην απώλεια ενός πραγματικού ευπατρίδη της πολιτικής και της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, αναφέρεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, σε δήλωσή του.

    "Ο Μιλτιάδης Έβερτ ήταν ευπατρίδης της πολιτικής", υπογράμμισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ. Μπακογιάννη.

    Τη θλίψη της για τον θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ, εξέφρασε η Δημοκρατική Αριστερά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Οκτώ νεκροί σε πυρκαγιά στη Ρωσία

    Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δυο νοσηλεύονται με εγκαύματα από πυρκαγιά που ξέσπασε, σήμερα το πρωί, σε αποθήκη χημικών προϊόντων στο Περμ (1.400 χλμ. ανατολικά της Μόσχας), ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

    Tα πρώτα σωστικά συνεργεία έφθασαν γύρω στις 00:40 ώρα Γκρίνουιτς, ενώ η φωτιά είχε ήδη εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος του διώροφου κτιρίου σε αυτή την πόλη στους πρόποδες των Ουραλίων, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του περιφερειακού παραρτήματος του υπουργείου.

    Oι φλόγες ήταν ορατές από μακριά, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.

    Tα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

    Tον Δεκέμβριο του 2009 στο Περμ μια φωτιά που προκλήθηκε από πυροτεχνήματα τα οποία είχαν ριφθεί στο εσωτερικό ενός εστιατορίου-ντισκοτέκ, προκάλεσε το θάνατο 156 ανθρώπων, στη μεγαλύτερη καταστροφή των τελευταίων ετών στη Ρωσία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ένας νεκρός από πυρκαγιά στη Θεσ/νίκη

    Ένας μεσήλικας άνδρας έχασε τη ζωή του, την ώρα που προσπαθούσε να απομακρυνθεί από ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας, στην οδό Κασσάνδρου 64, στη Θεσσαλονίκη, όπου ξέσπασε πυρκαγιά.

    Όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής υπηρεσίας, Μάνθος Τσούγκας, ο άτυχος άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο, δίπλα στην πόρτα του ασανσέρ, λίγα μέτρα από την είσοδο της πολυκατοικίας, από τις φλόγες και τις αναθυμιάσεις.

    Άνδρες της Πυροσβεστικής, με ειδικές κλίμακες και με διάφορους άλλους τρόπους απεγκλώβισαν συνολικά 12 άτομα από το φλεγόμενο κτίριο.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά εκδηλώθηκε σε υπόγειο διαμέρισμα της πολυκατοικίας, από άγνωστη αιτία και επεκτάθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το διαμέρισμα κι ένα ακόμη στο ισόγειο του κτιρίου, ενώ προκλήθηκαν ζημιές και σε άλλα δύο διαμερίσματα στους παραπάνω ορόφους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Πλημμέλημα η μη πληρωμή

    Ως παράβαση του ΚΟΚ θα αντιμετωπίζεται η άρνηση καταβολής διοδίων και η μη πληρωμή εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης μέχρι τρεις μήνες θα είναι όσοι αρνούνται να πληρώσουν.

    Ο κ. Ρέππας χρησιμοποίησε αυστηρή γλώσσα για αυτούς που δεν πληρώνουν διόδια λέγοντας ότι στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης πολιτείας κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να αναπτύσσει τις απόψεις του και να προβαίνει ακόμη και σε πράξεις ακτιβισμού. Έχει όμως και υποχρέωση να πληρώνει για κάθε υπηρεσία που του παρέχεται γιατί διαφορετικά το κόστος θα το επωμισθούν κάποιοι άλλοι.

    Όπως είπε ο υπουργός, θα πρέπει να υπάρξει "μια εκλογίκευση" στην κλιμάκωση των διοδίων, ιδιαίτερα στα υπό κατασκευή τμήματα. Επίσης, να καθιερωθεί εκπτωτική πολιτική για όσους κάνουν συχνές διελεύσεις, να υπάρξει διευκόλυνση των τοπικών κοινωνιών και να προχωρήσει η εφαρμογή της αναλογικής χρέωσης με ηλεκτρονικά διόδια.

    Ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, διευκρίνησε ότι η ρύθμιση μελετάται και θα κατατεθεί στη Βουλή.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 February 2011 - 9:30:14 UTC