Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές της τρόικας στην Αθήνα
  • [02] Στο επίκεντρο το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας
  • [03] Δημοπρασία εντόκων εξάμηνης διάρκειας
  • [04] Εκροές καταθέσεων και το 2011
  • [05] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον Προμαχώνα
  • [06] Ταλαιπωρίας συνέχεια
  • [07] Ο "πόλεμος" για την Κάρτα
  • [08] Η "Πεντάμορφη" στην Αθήνα ο»Ώ

  • [01] Επαφές της τρόικας στην Αθήνα

    Η πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών, η «απελευθέρωση» των «κλειστών» επαγγελμάτων, το φορολογικό νομοσχέδιο και η εξειδίκευση των μέτρων, ύψους 12,77 δισ. ευρώ (5,2% του ΑΕΠ), για την τριετία 2012- 2014, βρίσκονται στο επίκεντρο των συναντήσεων των επικεφαλής της τρόικας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

    Με τον υπουργό Οικονομικών, συναντήθηκαν, χθες, στο υπουργείο Οικονομικών, οι επικεφαλής της τρόικας. Με τον κ. Παπακωνσταντίνου θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο της επικύρωσης του αναθεωρημένου μνημονίου και της έγκρισης της τέταρτης δόσης, ύψους 15 δισ. ευρώ, του δανείου. Αντικείμενο των επαφών με τον υπουργό Οικονομικών, είναι, κυρίως, η πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών, η «απελευθέρωση» των «κλειστών» επαγγελμάτων και το φορολογικό νομοσχέδιο.

    Επίσης, η εξειδίκευση των μέτρων, ύψους 12,77 δισ. ευρώ (5,2% του ΑΕΠ), για την τριετία 2012- 2014. Τα μέτρα αυτά, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τις προσεχείς εβδομάδες, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας που θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και, βάσει του μνημονίου, να έχουν αποτελέσει νόμο του κράτους έως το τέλος Απριλίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα περιγράψει ποσοτικά τα συγκεκριμένα μέτρα, κατανέμοντάς τα σε πεδία και σε έτη και θα τα εξειδικεύσει αργότερα. Από το συνολικό ποσό, το 1/3 αναμένεται να προέλθει από την αύξηση των εσόδων και το υπόλοιπο από τη μείωση των δαπανών. Στόχος είναι να υπάρξει απόδοση 2,6 δισ. ευρώ το 2012 και από περίπου 5 δισ. ευρώ το 2013 και το 2014.

    Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας

    Μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας ζήτησαν οι εκπρόσωποι της τρόικας στη συνάντησή τους με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Έθεσαν τα θέματα των ρυθμίσεων που αφορούν στην διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τα οποία αποτελούν δεσμεύσεις του Μνημονίου. Το Υπουργείο Εργασίας, θεωρεί ότι οι ρυθμίσεις που προβλέπονται από τον νόμο Λοβέρδου, για την δοκιμαστική πρόσληψη ενός έτους και τον υπολογισμό των υπερωριών είναι επαρκείς. Η τρόικα δεν ζήτησε νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ούτε έθεσε χρονοδιαγράμματα, όμως η συζήτηση παραμένει, σε τεχνικό επίπεδο, ανοιχτή και η τρόικα θα μπορεί να εισηγηθεί συγκεκριμένες προτάσεις στην επόμενη συνάντηση, μετά τρεις μήνες.

    Οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν να μην υπάρξει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών για τα επικουρικά ταμεία, ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, ΤΕΑΔΥ, και Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, που θα πρέπει να κατατεθούν μέσα στους επόμενους τρεις μήνες και ανάλογα με τα αποτελέσματα, να δρομολογηθούν από τις αρχές του 2012, οι διαδικασίες της ενοποίησης των επικουρικών Ταμείων.

    Συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης

    Οι οκτώ δράσεις του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς και οι 3 δράσεις που προωθούνται, με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα μας αποτέλεσαν αντικείμενο της συζήτησης που είχε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοϊδης με το κλιμάκιο της τρόικας.

    Από τη συνάντηση, το συμπέρασμα που προέκυψε, σύμφωνα με τον κ. Ντερούζ, είναι ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει καταφέρει να επιταχύνει την υλοποίηση των απαραίτητων δράσεων για την βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα μας.

    Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας

    Εξάλλου, σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με το κλιμάκιο της τρόικας.

    Πηγές του υπουργείου Υγείας επεσήμαναν ότι με βάση τα μέτρα που λαμβάνονται, η μείωση των δαπανών θα επιτευχθεί. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η εξοικονόμηση 250.000.000 ευρώ από τις προμήθειες και 150.000.000 από τα νοσοκομειακά φάρμακα.

    Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Στο επίκεντρο το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας

    Το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας για την Ευρωζώνη θα απασχολήσει τη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον επικεφαλής του Γιουρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

    Ο κ. Γιουνκέρ θα συναντηθεί επισης με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά αλλά και τον υπουργό Οικονομικών, ενώ το απόγευμα θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Σύσκεψη για τη μετανάστευση

    Το θέμα της παράνομης μετανάστευσης ήταν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, χθες, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι να καταμετρηθούν οι παράνομοι μετανάστες, ενώ τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας θα καταθέσουν πλαίσιο εξέτασης και κατηγοριοποίησής τους. Έγιναν προτάσεις για επιβολή αυστηρών κυρώσεων στους εργοδότες που μισθώνουν λαθρομετανάστες. "Δεν πρόκειται να γίνει καμία ομαδική νομιμοποίηση", δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής.

    Σε ό,τι αφορά τους μετανάστες που φιλοξενούνται αυτές τις μέρες στο Μέγαρο Υπατία (Πατησίων και Ηπείρου) η θέση της κυβέρνησης είναι ότι "δεν εκβιαζόμαστε", ενώ επανελήφθη η πρόταση που είχε διατυπωθεί και προ εβδομάδος, οι συγκεκριμένοι μετανάστες "να εξετασθούν κατά περίπτωση και ατομικά".

    "Ισχύει η θέση μας ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία ομαδική ή ειδική νομιμοποίηση χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω γιατί καμία πράξη δεν μπορεί να εκβιάσει και να ανατρέψει τη νομιμότητα στις δράσεις της ελληνικής πολιτείας", δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Δημοπρασία εντόκων εξάμηνης διάρκειας

    Σε νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, προχωρά σήμερα το υπουργείο Οικονομικών με στόχο την άντληση 300 εκατ. ευρώ.

    Παράλληλα με τη δημοπρασία, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, παρέχεται η δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες αποταμιευτές) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους με αφορολόγητη απόδοση, υπό την προϋπόθεση ότι θα διακρατηθούν μέχρι τη λήξη τους

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Εκροές καταθέσεων και το 2011

    Συνεχίστηκαν και τον Ιανουάριο του 2011 οι εκροές καταθέσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ως αποτέλεσμα των συνεπειών της οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας.

    Ειδικότερα, όπως ανέφερε σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στην Λευκωσία ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νίκος Καραμούζης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Go International», οι εκροές καταθέσεων συνεχίζονται και τον πρώτο μήνα του 2011, αναλογικά όμως με μικρότερους ρυθμούς από ότι το 2010, όπου έφτασαν σε ετήσια βάση τα 30 δισ.ευρώ περίπου (-12% περίπου σε σχέση με το 2009).Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εκροή καταθέσεων 3 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2011. Αναφερόμενος στην χρηματοδότηση των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ο κ. Καραμούζης είπε ότι εξακολουθεί έστω και οριακά να κινείται ακόμη με θετικούς ρυθμούς, παρά την μεγάλη ύφεση που βρίσκεται η οικονομία της χώρα μας, γεγονός που χαρακτήρισε αισιόδοξο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον Προμαχώνα

    Αποκαταστάθηκε πλήρως λίγο μετά τις 9 το βράδυ, η κυκλοφορία των οχημάτων στον μεθοριακό σταθμό προμαχώνα Σερρών, ανακοίνωσε η Τροχαία.

    Η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τη Βουλγαρία διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Ταλαιπωρίας συνέχεια

    Προβλήματα αντιμετωπίζει κι αυτή την εβδομάδα το επιβατικό κοινό της Αττικής, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

    Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής έχει ως εξής:

    Σήμερα, Τρίτη, το μετρό και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και το τραμ 12:00 με 16:00, προκειμένου οι εργαζόμενοι να πάρουν μέρος σε γενικές συνελεύσεις και να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων.

    Την Τετάρτη, 9 του μηνός, τη σκυτάλη παίρνουν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά αποφάσισαν σήμερα στη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα. Η στάση εργασίας θα επαναληφθεί και την Παρασκευή 11 του μηνός.

    Πεντάωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη, και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.

    Επίσης, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στο σύνολό του, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες δηλώνουν ότι θα κατέλθουν σε 24ωρη απεργία, καθώς όπως διατείνονται, ο αλλαγές που κάνει το αρμόδιο υπουργείο στο επίμαχο νομοσχέδιο, δεν είναι ουσιαστικές και συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν ως "κόκκινη γραμμή" τις αλλαγές στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Ο "πόλεμος" για την Κάρτα

    Εντείνονται καθημερινά οι πιέσεις προς τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου, για το μέτρο της Κάρτας του Πολίτη, που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή ως το τέλος του έτους. Στη δεύτερη ομαδική τους διαμαρτυρία για την Κάρτα (σσ. η πρώτη είχε γίνει τον Δεκέμβριο), εκκλησιαστικά κινήματα, κληρικοί, μοναχοί και πολίτες συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, 6 Φεβρουαρίου, στο Σύνταγμα, έξω από το κτίριο της Βουλής, κρατώντας πλακάτ και πανό και φωνάζοντας συνθήματα «Ορθόδοξοι Έλληνες Αντισταθείτε» και «Όχι στο φακέλωμα».

    Η δε Συντονιστική Επιτροπή κατά της Κάρτας του Πολίτη, προτίθεται να οργανώσει μία ακόμη «λαοσύναξη», στις 27 Μαρτίου 2011, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.

    Πολύ μελάνι έχει χυθεί τους τελευταίους μήνες για την Κάρτα του Πολίτη.Μόλις ανακοινώθηκε ότι το νέο μέτρο πρόκειται να εφαρμοσθεί και στα ελληνικά δεδομένα, κυριάρχησαν οι φόβοι φανατικών ότι η Κάρτα θα περιέχει τον αριθμό 666 και το «χάραγμα του Αντίχριστου». Από κοντά, και άλλοι, μέσα από την Εκκλησία, εξέφραζαν φόβους για τα προσωπικά δεδομένα, που, όπως έλεγαν, θα θίγονταν από το περιεχόμενο της Κάρτας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Η "Πεντάμορφη" στην Αθήνα

    Μετά από μια εντυπωσιακή πορεία σε όλο τον κόσμο η παράσταση «Beauty and the Beast On Ice» (Η Πεντάμορφη και το Τέρας) έρχεται και στην Ελλάδα, από τις 17 έως και τις 20 Φεβρουαρίου για οκτώ παραστάσεις, στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, στο Παλαιό Φάληρο.

    Η κλασσική, ευαίσθητη και δραματική ιστορία αγάπης ξεδιπλώνεται μέσα από το μοναδικό στον πάγο ταλέντο των «Russian Ice Stars», μιας ομάδας Ρώσων πρώην αθλητών, που θεωρούνται από πολλούς μία από τις καλύτερες ομάδες επαγγελματιών πατινέρ στον κόσμο.

    Την παραγωγή «Beauty and the Beast On Ice», τη χορογραφία της οποίας υπογράφει ο Cavaliere Giuseppe Arena, υπεύθυνος για τη τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τορίνο, πλαισιώνουν τα υπέροχα κοστούμια, ενώ τα εντυπωσιακά σκηνικά και οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις φωτισμού σε συνδυασμό με τα ειδικά εφέ υπόσχονται να μαγέψουν και να παρασύρουν μικρούς και μεγάλους σε μια αξέχαστη θεατρική εμπειρία.

    Τα έσοδα από τις παραστάσεις της Αθήνας θα διατεθούν για την ενίσχυση των σκοπών του MDA Hellas, Σωματείου για τη Φροντίδα Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις.

    Το MDA Hellas δραστηριοποιείται από το 2000 με πρωταρχικό σκοπό να βοηθήσει τα άτομα που πάσχουν από Νευρομυϊκές Παθήσεις, να ενταχθούν κατά τον καλύτερο τρόπο στην κοινωνία και να δραστηριοποιηθούν στους τομείς της παιδείας, της υγείας, της εργασίας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

    Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 February 2011 - 7:30:21 UTC