Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν θα γίνουμε ακυβέρνητη νομαρχία»
  • [02] Το μυστικό της πυραμίδας ο»Ώ

  • [01] «Δεν θα γίνουμε ακυβέρνητη νομαρχία»

    Λόγο για νέο πακέτο «ασφυξίας» με νέα μέτρα και περικοπές που θα πλήξουν ευπαθείς ομάδες καθώς και νέους φόρους με πρώτους την αύξηση του ΦΠΑ και την αύξηση της τιμής των καυσίμων, έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

    Το πακέτο «ασφυξίας», όπως το χαρακτήρισε, το προσδιόρισε στα 12 δισ. ευρώ.

    Παράλληλα, απέρριψε κάθε συζήτηση αναθεώρησης του Συντάγματος προκειμένου να μπει ως συνταγματική επιταγή ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός που ζητά η Γερμανία. «Η χώρα δε θα γίνει ακυβέρνητη νομαρχία», είπε χαρακτηριστικά.

    Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας γίνεται σε μία συγκυρία που έχει ανοίξει άτυπη εσωκομματική συζήτηση περί του μεσαίου χώρου και ενώ υπήρξαν βουλευτές, οι οποίοι τοποθετήθηκαν διαφορετικά από την επίσημη θέση όσον αφορά την παραπομπή του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στην προανακριτική επιτροπή για την Siemens.

    Παράλληλα, είναι η πρώτη συνεδρίαση του οργάνου για το 2011, το οποίο η ηγεσία του κόμματος αντιμετωπίζει ως οιονεί εκλογικό έτος.

    Η ηγεσία της ΝΔ επιμένει ότι η εφαρμογή του μνημονίου από την κυβέρνηση είναι σε αντιαναπτυξιακή κατεύθυνση και θα ζητήσει ξανά αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Το μυστικό της πυραμίδας

    Η μεγάλη πυραμίδα του Χέοπα στην Αίγυπτο, ενδέχεται να διαθέτει δύο μυστικές, μέχρι σήμερα, αίθουσες στο εσωτερικό της, αποκαλύπτει ο γάλλος αρχιτέκτονας Ζαν Πιερ Ουντέν, γνωστός για τις θεωρίες του για το πώς κατασκευάστηκαν οι πυραμίδες .

    Ο γάλλος αρχιτέκτονας σε συνεργασία με τον αμερικανό αιγυπτιολόγο Μπόμπ Μπρίερ παρουσίασαν, σε συνέντευξη Τύπου, μια τρισδιάστατη απεικόνιση των σταδίων κατασκευής της Πυραμίδας, όπου φαίνεται πώς μετακινούνταν και πώς έμπαιναν στη θέση τους οι τεράστιοι ογκόλιθοι.

    "Είμαι πεισμένος ότι υπάρχουν δύο μυστικές αίθουσες στην 'καρδιά' της πυραμίδας, στις οποίες υπάρχουν και έπιπλα, τα οποία θα χρησίμευαν στη μεταθανάτια ζωή του Φαραώ. Αυτό που θέλω είναι να βρούμε τις αίθουσες" τόνισε ο γάλλος αρχιτέκτονας.

    Έπειτα από έρευνες οκτώ ετών, ο Ζαν Πιερ Ουντέν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πυραμίδα κτίστηκε από μέσα προς τα έξω. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έσερναν τους ογκολίθους επάνω σε μια καμπύλη, εσωτερική ράμπα η οποία σχημάτιζε σπειροειδή σήραγγα με το εξωτερικό τοίχωμα.

    Μέχρι σήμερα μόνο εικασίες υπάρχουν για τον τρόπο κατασκευής της μεγάλης πυραμίδας του Χέοπος. Το ερώτημα είναι πώς κατάφεραν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι να μεταφέρουν και να τοποθετήσουν με ακρίβεια χιλιοστού τους ογκολίθους που αποτελούν τα δομικά στοιχεία του φαραωνικού τάφου, αφού στην εποχή τους δεν υπήρχαν ούτε μεταλλικά εργαλεία, ούτε τροχοί, ούτε τροχαλίες.

    Μια καναδική ερευνητική ομάδα σχεδιάζει να ζητήσει την άδεια από το Τμήμα Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, για να διερευνήσει με θερμική απεικόνιση το εσωτερικό της πυραμίδας.

    Η πυραμίδα του Χέοπος κατασκευάστηκε στη νεκρόπολη της Γίζας, κοντά στο Κάιρο, όπου βρίσκονται οι τάφοι των βασιλέων, περί το 2570 π.Χ

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 February 2011 - 11:30:12 UTC