Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσταση Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας
  • [02] ''Έρχονται νέα μέτρα''
  • [03] Ανησυχία για κοινωνική έκρηξη
  • [04] Εξοικονόμηση κατ' Οίκον
  • [05] Σχέδιο κατά του Καρκίνου
  • [06] Ο Λάνθιμος στο Εθνικό
  • [07] Τα απολύτως απαραίτητα... ο»Ώ

  • [01] Σύσταση Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας

    Τη σύσταση ταμείου κοινωνικής οικονομίας, πρότεινε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη σε σημερινή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας και την κοινωνική οικονομία.

    Το εν λόγω ταμείο θα στηρίξει προγράμματα κοινωνικής εργασίας, καθώς το όλο πλαίσιο περιλαμβάνει την δημιουργία "συνεταιριστικών ομάδων ή επιχειρήσεων" που θα αποτελούνται από άνεργους ή ευπαθείς ομάδες και θα προσφέρουν κοινωνική εργασία.

    Επίσης το πλαίσιο της κοινωνικής εργασίας περιλαμβάνει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και την επέκταση των κοινωνικών τιμολογίων.

    Σε ότι αφορά την ανεργία το πλαίσιο αντιμετώπισής της περιλαμβάνει τα ολοκληρωμένα τοπικά σχέδια απασχόλησης, τα προγράμματα του ΟΑΕΔ (υπάρχοντα και νέα) καθώς και έναν "οδικό χάρτη" προς τις επιχειρήσεις με οδηγίες για την αποφυγή και την αντιμετώπιση των κρίσεων.

    Τα τοπικά προγράμματα απασχόλησης τα οποία θα εκπονηθούν ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής, ενώ όπου το πρόβλημα της ανεργίας είναι εντονότερο θα δίνονται κίνητρα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, κοινοτικά κονδύλια ενώ θα υπάρξουν και ΣΔΙΤ και ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται από 150-200 εκατομμύρια ευρώ.

    Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εργασίας με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που υλοποιείται τώρα, έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 160.000 θέσεις εργασίας, αλλά αυτές ουσιαστικά είναι διπλάσιες, καθώς υπάρχει σχετική ρήτρα για 1+1 θέση εργασίας.

    Στη σημερινή υπό τον πρωθυπουργό σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, Οικονομικών Γιώργος Παπαπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Περιβάλλοντος Τίνα Μπριρμπίλη και αναπληρωτής Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] ''Έρχονται νέα μέτρα''

    Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε πως το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στη λήψη και νέων μέτρων, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

    Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Γιάννης Μιχελάκης, τόνισε πως η όποια παράταση της αποπληρωμής του χρέους θα πρέπει να γίνει κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως είναι η μείωση του επιτοκίου, η λήψη συγκεκριμένων μέτρων που να οδηγούν στην ανάπτυξη και η θέσπιση του ευρωομολόγου.

    "Το κυριότερο είναι, πώς η όποια απόφαση δεν πρέπει να συνοδευτεί από νέα μέτρα. Αυτά δεν τα αντέχει ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία", τόνισε, χαρακτηριστικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν σκέφτεται τις λαϊκές ομάδες.

    " Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τη χωρα ως εταιρία, υπό εκκαθάριση, για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους οι πιστωτές. Ο λαός δεν είναι υπάλληλος της εταιρίας αυτής, υπάρχουν ευπαθείς, ευαίσθητες ομάδες που δεν αντέχουν", επεσήμανε ο κ. Μιχελάκης και ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα που να οδηγούν στην ανάπτυξη.

    "Η χώρα δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι. Δεν είναι για να χαιδέψουμε τα αυτιά του κοσμάκη το "όχι στα σκληρά μέτρα". Για να βγεις από το φαύλο κύκλο δεν μπορείς παρά να αυξήσεις το εισόδημα του πολίτη", δήλωσε χαρακτηριστικά εκφράζοντας την εκτίμηση πως η ΝΔ δικαιώνεται για το "όχι" της στο μνημόνιο. Παράλληλα, κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για διγλωσσία, καθώς υποστηρίζει πως δεν θα υπάρξουν νέες επώδυνες αποφάσεις την ώρα που, όπως είπε ο κ. Μιχελάκης, με απόφαση του ΕΚΟΦΙΝ εμφανίζεται η χώρα να λαμβάνει πρόσθετα μέτρα 12 δισ.

    Συνάντηση Α.Σαμαρά με Ζ. Κλοντ Τρισέ

    Τα θέματα της ρευστότητας στην αγορά θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου στη Φρανκφούρτη, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

    Αναφερόμενος στην γερμανική πρόταση για την ανάγκη συνταγματικής αναθεώρησης και το έλλειμα, ο κ. Μιχελάκης, τόνισε πως κάτι τέτοιο ισχύει μόνο σε δυο χώρες, τη Γερμανία και την Πολωνία, ξεκαθαρίζοντας πως αν αυτό ισχύσει για όλες τις χώρες της Ευρώπης , η ΝΔ θα το εξετάσει.

    Β¨Το δημοσιονομικό πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό μας, είναι ευρωπαικό πρόβλημα και η όποια απόφαση θα πρέπει να ληφθεί μετά από συνολική συζήτηση" τόνισε χαρακτηριστικά.

    Για άσυλο και λαθρομετανάστες

    Επιμένει στην πρότασή της για την πλήρη κατάργηση του ασύλου η ΝΔ. 'Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, η ύπαρξη του ασύλου για το χώρο καταργεί το άσυλο των ιδεών, φέρνοντας ως παράδειγμα τα χθεσινά επεισόδια στη Νομική Σχολή Αθηνών.

    Β¨Η ελευθερία των ιδεών δεν μπορεί να είναι προνόμιο δέκα κτιρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη", ανέφερε ο κ. Μιχελάκης. Απαντώντας σε ερώτηση για τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι στεγάζονται σήμερα σε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, τόνισε πως πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να κοιτάξει την κάθε περίπτωση χωριστά.

    Για τον Ευα. Αντώναρο

    Εξαιρετικές χαρακτηρισε της σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο Γιάννης Μιχελάκης. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, αναφερόμενος στα όσα είπε την Κυριακή σε συνέντευξή του ο Ευάγγελος Αντώναρος για τον Κώστα Σημίτη, τόνισε πως είναι άνευ σημασίας, καθώς κάθε βουλευτής δικαιούται να έχει τη δική του άποψη.

    " Στο κόμμα δεν υπάρχουν καραμανλικές ή άλλες πτέρυγες, το θέμα της εσωστρέφειας έχει μείνει πίσω" τόνισε, απαντώντας σε ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Μιχελάκης αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω τα όσα είπε ο κ. Αντώναρος, διερωτώμενος αν υπάρχει θεσμοθετημένος ρόλος ενός βουλευτή να είναι εκπρόσωπος ενός άλλου βουλευτή.

    Για Θ.Ρουσόπουλο

    Κλειστή παραμένει η πόρτα της ΝΔ για τον Θόδωρο Ρουσόπουλο. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης ο Αντώνης Σαμαράς είχε κατά το παρελθόν καυτηριάσει πολιτικές συμπεριφορές. " Αυτό δεν έχει αλλάξει", τόνισε χαρακτηριστικά.

    Για Όλγα Κεφαλογιάννη

    Στη εκλογική περιφέρεια της Α' Αθηνών θα πολιτευτεί στις επόμενες εκλογές η κ. Ολγα Κεφαλογιάννη. Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με την Ολγα Κεφαλογιάννη και της ζήτησε να μεταφερθεί από την εκλογική περιφέρεια του Ρεθύμνου στην Α' Αθηνών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ανησυχία για κοινωνική έκρηξη

    Η παγκόσμια οικονομία δείχνει τάσεις ανάκαμψης, αλλά είναι επιβαρυμένη με προβλήματα όπως τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και η άνοδος των τιμών, που μπορούν να πυροδοτήσουν έναν καταστροφικό εμπορικό προστατευτισμό και βίαιες κοινωνικές αναταραχές, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    "Επανεμφανίζεται το μοντέλο των παγκόσμιων ανισορροπιών που υπήρχε προ κρίσης" σχολίασε ο Ντομινίκ Στρος-Καν στη διάρκεια ομιλίας του στη Σιγκαπούρη.

    "Καθώς αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ των χωρών, μπορεί να δούμε την άνοδο του προστατευτισμού, του εμπορίου και των δραστηριοτήτων του χρηματοπιστωτικού τομέα. Και καθώς αυξάνονται οι εντάσεις εντός των χωρών, μπορεί να έχουμε την αύξηση κοινωνικής και πολιτικής αστάθειας στο εσωτερικό τους- ακόμη και πόλεμο" είπε ο ίδιος.

    Η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα και τα καύσιμα τους τελευταίους μήνες έχει ήδη πλήξει ιδιαίτερα σφοδρά τις φτωχότερες χώρες και είναι ένας από τους παράγοντες που βρίσκονται πίσω από τις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο και την Τυνησία, ο πρόεδρος της οποίας απομακρύνθηκε από την εξουσία τον περασμένο μήνα.

    Ο Στρος-Καν είπε ότι το ΔΝΤ αναμένει συγκρατημένη ανάπτυξη του 2,5% για τις ανεπτυγμένες οικονομίες αυτό το χρόνο καθώς το υψηλό ποσοστό ανεργίας και τα χρέη των νοικοκυριών επηρεάζουν την εσωτερική ζήτηση.

    "Χωρίς δουλειές και ασφάλεια του εισοδήματος, δεν μπορεί να ανακτηθεί η εσωτερική ζήτηση και τελικά να υπάρξει καμία βιώσιμη ανάκαμψη".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Εξοικονόμηση κατ' Οίκον

    Από σήμερα μέχρι τις 31 Μαρτίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν στις τράπεζες Άλφα, Εθνική, Πειραιώς και Eurobank - Ergasias αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ' Οίκον, που παρέχει επιδοτήσεις, άτοκα και χαμηλότοκα δάνεια για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατοικιών.

    Αναλυτικότερα, στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν κατοικίες που:

    -Χρησιμοποιούνται ως κύρια ή πρώτη δευτερεύουσα κατοικία.

    -Βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης έως 1750 ευρώ ανά τετραγωνικό.

    -Χτίστηκαν με οικοδομική άδεια που εκδόθηκε πριν τις 31 Δεκεμβρίου 1979, δηλαδή χωρίς μελέτη θερμομόνωσης.

    -Έχουν ελεγχθεί από ενεργειακό επιθεωρητή και έχουν καταταχθεί, με βάση το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ.

    Πρόσθετη προϋπόθεση για τα διαμερίσματα είναι να έχουν αυτονομία θέρμανσης ενώ για να ενταχθεί μια πολυκατοικία θα πρέπει:

    -Τουλάχιστον το 50 % των ιδιοκτησιών να χρησιμοποιούνται ως κύρια ή πρώτη δευτερεύουσα κατοικία. Στην περίπτωση αυτή θεωρούνται ως επιλέξιμα και τα λοιπά διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται ως εξοχική ή άλλη δευτερεύουσα κατοικία.

    -Να υποβληθούν αιτήσεις από τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων αλλά και τον διαχειριστή ή άλλο εκπρόσωπό τους.

    -Να εκδοθεί πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης για το σύνολο του κτιρίου.

    Οι επενδύσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα και μπορούν να επιδοτηθούν είναι:

    -Η τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένου του δώματος, της στέγης και της πιλοτής.

    -Αντικατάσταση κουφωμάτων.

    -Τοποθέτηση συστημάτων σκίασης.

    -Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης.

    Ο μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός είναι 15.000 ευρώ ανά ιδιοκτησία. Αυτό σημαίνει ότι αν ο ιδιοκτήτης κάνει μεγαλύτερες δαπάνες, οι επιδοτήσεις ή άλλου είδους ενισχύσεις θα υπολογίζονται με πλαφόν τις 15.000 ευρώ.

    Το ΥΠΕΚΑ έχει δημιουργήσει ειδική ιστοσελίδα με πληροφοριακό υλικό για το πρόγραμμα (http://exoikonomisi.ypeka.gr). Λειτουργεί επίσης help desk στο τηλέφωνο 210-9797400.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Σχέδιο κατά του Καρκίνου

    Δεκαέξι χιλιάδες γυναίκες επισκέφθηκαν από 24 έως 31 Ιανουαρίου τα δημόσια νοσοκομεία για τεστ Παπανικολάου στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο και με αφορμή την ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

    Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αν και μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα με το τεστ Παπανικολάου, αποτελεί σήμερα το δεύτερο σε συχνότητα καρκίνο στο γυναικείο πληθυσμό. Κλειδί για τη μείωση των τραγικών αυτών ποσοστών αποτελεί η πρόληψη με τακτικούς ελέγχους.

    Οι εργαζόμενοι 66 νοσοκομείων και ενός κέντρου υγείας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου, είπε ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, και πρόσθεσε ότι υπήρξαν περιπτώσεις που τα ποσοστά γυναικών οι οποίες προσήλθαν για έλεγχο εξαπλασιάστηκαν.

    Τον Απρίλιο, είπε ο κ. Τιμοσίδης, θα είναι έτοιμο ανάλογο πρόγραμμα (γυναικολογικός έλεγχος) που θα απευθύνεται σε γυναίκες απομακρυσμένων περιοχών.

    Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η εφαρμογή στην πράξη της προληπτικής ιατρικής και των προσυμπτωματικών ελέγχων για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, ώστε να γίνει συνείδηση η ανάγκη για ετήσιο έλεγχο σε όλες τις γυναίκες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Ο Λάνθιμος στο Εθνικό

    Μετά τον Κυνόδοντα, που σάρωσε τα βραβεία στα μεγάλα ευρωπαϊκά κινηματογραφικά φεστιβάλ και διεκδικεί το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, ο Γιώργος Λάνθιμος έρχεται στο Εθνικό θέατρο και σκηνοθετεί τον «Πλατόνοφ» του Αντόν Τσέχοφ, στη σύγχρονη διασκευή του Ντέιβιντ Χέαρ και σε μετάφραση της Έφης Γιαννοπούλου.

    Μαζί του θα έχει ένα δυναμικό και ταλαντούχο καστ με επικεφαλής τον Άρη Σερβετάλη, που ερμηνεύει τον Πλατόνοφ, και την πρόσφατα βραβευμένη στο Φεστιβάλ Βενετίας, Αριάν Λαμπέντ.

    Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στη Νέα Σκηνή - «Νίκος Κούρκουλος» στις 10 Φεβρουαρίου.

    Στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, που σκηνοθετεί ο Γιώργος Λάνθιμος, η δράση εκτυλίσσεται σε έναν σύγχρονο χώρο, που μοιάζει με αίθουσα άσκησης και δοκιμασίας. Οι ήρωες κινούνται στον οριοθετημένο αυτό χώρο, συναντιούνται, συζητούν, λογομαχούν, χορεύουν. Μέσα από τη σωματική έκφραση και τους περιορισμούς της, αναδύονται σιγά σιγά οι σχέσεις, τα συναισθήματα, η βία και η ένταση των χαρακτήρων του έργου.

    Τα σκηνικά επιμελείται η Άννα Γεωργιάδου, τα κοστούμια ο Θάνος Παπαστεργίου και η Βασιλεία Ροζάνα, τους φωτισμούς ο Θύμιος Μπακατάκης και την κίνηση η Αμάλια Μπένετ.

    Στην παράσταση, που θα διαρκέσει έως τις 27 Μαρτίου, πρωταγωνιστούν οι Άρης Σερβετάλης, Μαρία Πρωτόπαππα, Αγγελική Παπούλια, Μάνος Βακούσης, Θανάσης Δήμου, Βασίλης Καραμπούλας, Έλενα Τοπαλίδου, Ανδρέας Κωνσταντίνου και Αριάν Λαμπέντ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Τα απολύτως απαραίτητα...

    Περικοπές στα έξοδά τους κάνουν οι Έλληνες λόγω του αρνητικού οικονομικού κλίματος, αγοράζοντας μόνο τα απολύτως απαραίτητα, ενώ πολλοί αναζητούν φθηνότερα προϊόντα. Οι περισσότεροι έχουν μειώσει στο ελάχιστο τα έξοδα σε ρούχα και διασκέδαση και αρκετά τα έξοδα για τα τρόφιμα.

    Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα της Nielsen για την καταναλωτική εμπιστοσύνη το τέταρτο τρίμηνο του 2010, το 81% των Ελλήνων έχει μειώσει τις δαπάνες για αγορά νέων ρούχων, το 80% ξοδεύει λιγότερα για διασκέδαση και το 64% έχει στραφεί σε φθηνότερα προϊόντα.

    Μάλιστα, η χώρα μας «έπεσε» 9 θέσεις στον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης και βρίσκεται πλέον στις τρεις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, πάνω από την Πορτογαλία και την Κροατία.

    Παράλληλα, το 83% των Ελλήνων δε θεωρεί πως η χώρα θα καταφέρει να βγει από την ύφεση μέσα το 2011.

    Στην Ευρώπη, 1 στους 5 καταναλωτές δηλώνει πως δεν του περισσεύουν καθόλου χρήματα, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό είναι ακόμα χειρότερο, καθώς 1 στους 4 αναφέρει πως δεν του απομένουν έσοδα!

    Τέλος, η Οικονομία παραμένει η μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων σε ποσοστό 40%, το υψηλότερο στην Ευρώπη, το 34% δηλώνει ότι με τα χρήματα που του περισσεύουν ξεπληρώνει δάνεια, πιστωτικές κάρτες και χρέη, ενώ το 36% δεν κρύβει την ανησυχία του για την δουλειά του.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 February 2011 - 17:30:19 UTC