Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Eurostat: "Δεν διατηρούμε επιφυλάξεις"
  • [02] Συνεχίζονται οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο
  • [03] Απεργία σε Μετρό και ΗΣΑΠ
  • [04] "Καμία νομιμοποίηση''
  • [05] Επιστροφή στις νίκες ο»Ώ

  • [01] Eurostat: "Δεν διατηρούμε επιφυλάξεις"

    Δεν υπάρχει λόγος για την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) να διατηρεί επιφυλάξεις για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία, δηλώνει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Βάλτερ Ραντερμάχερ. Σε δηλώσεις του στην Καθημερινή της Κυριακής τονίζει πάντως, πως «όπως για κάθε άλλο μέλος της ΕΕ, η Εurostat παραμένει σε εγρήγορση». Αναφέρει ακόμη ότι ορθώς έγινε τώρα ο επαναπροσδιορισμός των ΔΕΚΟ με την ένταξή τους στη γενική κυβέρνηση που αύξησε το έλλειμμα. «Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για φορείς που οι πωλήσεις τους δεν καλύπτουν ούτε το 50% του κόστους παραγωγής τους!» σημειώνει χαρακτηριστικά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Συνεχίζονται οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο

    Δώδεκα άτομα σκοτώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών στην πόλη Μπένι Σουέιφ, νότια του Καϊρου.

    Σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές ασφαλείας, συνολικά 92 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην πενθήμερη εξέγερση κατά του καθεστώτος του προέδρου Μουμπάρακ.

    Στο μεταξύ, ο Ομαρ Σουλεϊμάν, επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και συνεργάτης του Αιγύπτιου προέδρου, ορκίστηκε αντιπρόεδρος της χώρας, μία θέση που δημιουργείται για πρώτη φορά από το 1981 οπότε ανέλαβε την προεδρία ο Μουμπάρακ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Mena.

    Η κίνηση αυτή υποδηλώνει για πρώτη φορά την πιθανή ύπαρξη ενός σχεδίου διαδοχής του Μουμπάρακ, αλλά και το γεγονός ότι ο γιος του Αιγύπτιου προέδρου δεν είναι πιθανό να τον διαδεχθεί.

    Νέος πρωθυπουργός της Αιγύπτου διορίστηκε, μετά από διάταγμα του Αιγύπτιου προέδρου, ο υπουργός Αεροπορίας πτέραρχος Αχμαντ Σαφίκ.

    Ο Σαφίκ, που αντικαθιστά τον Αχμαντ Ναζίφ, θα σχηματίσει νέα κυβέρνηση.

    Ο αντικαθεστωτικός Μοχάμαντ Ελ Μπαραντέι κάλεσε τον Χόσνι Μουμπάρακ να παραιτηθεί χωρίς καμία καθυστέρηση, τονίζοντας ότι ο διορισμός ενός αντιπροέδρου και ενός νέου πρωθυπουργού δεν είναι κινήσεις αρκετές.

    Να προχωρήσει γρήγορα σε αλλαγές ζητούν από τον Αιγύπτιο πρόεδρο, με κοινή τους ανακοίνωση, ο Σαρκοζί, η Μέρκελ και ο Κάμερον, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, πιέζοντας για πολιτικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση δεν μπορεί απλώς "να ανακατεύει την τράπουλα και να μην αλλάζει χαρτιά".

    Στο μεταξύ, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στο Κάιρο ζητώντας την αποχώρηση του Χόσνι Μουμπάρακ, ενώ χιλιάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στην Αλεξάνδρεια παρά τις εκκλήσεις του στρατού να αποφεύγουν να συγκεντρώνονται και να σεβαστούν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

    Εξάλλου, άρχισαν να αποκαθίστανται οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, που -όπως ανακοίνωσε η Vodafone- είχαν διακοπεί την Παρασκευή, μετά από διαταγή των αρχών προς όλους τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να αναστείλουν τις υπηρεσίες τους σε επιλεγμένες περιοχές της χώρας, σημειώνει το Ρόιτερς.

    Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν φαίνεται ακόμη να έχει αποκατασταθεί.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Απεργία σε Μετρό και ΗΣΑΠ

    Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος), αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών.

    Την ίδια μέρα τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα ακινητοποιηθούν για πάνω από 5 ώρες, και συγκεκριμένα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Παράλληλα, εξήγγειλαν 48ωρη απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Καμία νομιμοποίηση''

    Την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών να μην υπάρξει καμία περίπτωση μεμονωμένων ή μαζικών νομιμοποιήσεων παράνομων μεταναστών, επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο, με αφορμή την υπόθεση των μεταναστών, που είχαν εγκατασταθεί στη Νομική.

    Ο υπουργός δήλωσε, επίσης, ότι θα κινηθούν από τον εισαγγελέα οι διαδικασίες για να αποδοθούν ευθύνες σε όσους έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία κατάληψης της Νομικής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Επιστροφή στις νίκες

    Η ΑΕΚ συνήλθε γρήγορα από τη "λαβωματιά" του Ολυμπιακού Βόλου την περασμένη εβδομάδα και επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας εκτός έδρας της Ξάνθης με 2-0, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ της αθηναϊκής ομάδας, που ισοβαθμεί στην 3η θέση με τον ΠΑΟΚ (έχει ένα ματς λιγότερο), σημείωσαν οι Λεονάρντο στο 3ο και Λυμπερόπουλος στο 26ο λεπτό.

    Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 2-0

    Με νίκη συνέχισε ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα κατέβαλε την αντίσταση του Εργοτέλη στο Ολυμπιακό Στάδιο με 2-0, και μείωσε στους τέσσερις βαθμούς την απόσταση που την χωρίζει από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Τα τέρματα που χάρισαν τους τρεις βαθμούς στους «πράσινους» πέτυχαν οι Ζιλμπέρτο Σίλβα (7΄) και Καντέ (39΄).

    Ηρακλής-Κέρκυρα 0-0

    Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, αν και είχαν ευκαιρίες για το "τρίποντο", με κορυφαία στιγμή της αναμέτρησης την κεφαλιά του Κυριαζή στο δοκάρι του τερματοφύλακα της Κέρκυρας, Κωνσταντόπουλου, στο 67ο λεπτό.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα της 20ης ημέρας:

    ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

    15:00 Πανιώνιος-Καβάλα

    15:00 Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης

    17:15 Λάρισα-Πανσερραϊκός

    17:15 Ολυμπιακός Βόλου-Ολυμπιακός

    19:30 Άρης-ΠΑΟΚ

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 January 2011 - 21:30:16 UTC