Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελεγχόμενη έκρηξη σε δέμα στο υπ. Ανάπτυξης
  • [02] Χρυσοχοϊδης:"Νέα γενιά επιχειρηματιών"
  • [03] Διάλογος για τα ΑΕΙ
  • [04] Έλεγχοι με το "ELENXIS"
  • [05] Μεγάλες εκπτώσεις στα ηλεκτρονικά
  • [06] Ο φουστανελάς...ζωγράφος ο»Ώ

  • [01] Ελεγχόμενη έκρηξη σε δέμα στο υπ. Ανάπτυξης

    Σε συνθήκες συναγερμού βρέθηκε για μια ώρα περίπου το κτίριο του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας επί της οδού Μεσογείων καθώς από τον έλεγχο των αντικειμένων εντοπίστηκε ένα ύποπτο δέμα.

    Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και οι πυροτεχνουργοί που έφτασαν στο σημείο προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη του δέματος. Όπως προέκυψε αργότερα από τον έλεγχο, μέσα στο δέμα βρισκόταν ένα πορτατίφ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Χρυσοχοϊδης:"Νέα γενιά επιχειρηματιών"

    Η δημιουργία νέας γενιάς επιχειρηματιών, αποτελεί προτεραιότητα για τη χώρα, επισήμανε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με θέμα το νέο αναπτυξιακό νόμο.

    Απευθυνόμενος σε εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και φορέων της Θεσσαλονίκης, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στις προοπτικές που διανοίγονται μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου και σημείωσε ότι υπάρχει ένα μεγάλο σχέδιο από την κυβέρνηση για το θέμα της νεανικής επιχειρηματικότητας, «Στόχος μας είναι να πείσουμε τους νέους της χώρας, να επιχειρήσουν, να τολμήσουν, να καινοτομήσουν και να μπορέσουν έτσι να δημιουργήσουν μια νέα γενιά επιχειρηματιών στη χώρα».

    Στο μεταξύ, τόνισε ότι σε δύο περίπου βδομάδες θα ξεκινήσει από το υπουργείο η συλλογή προτάσεων από νέους που θέλουν να επιχειρήσουν και στη συνέχεια αφού μελετηθούν θα προκηρυχθούν τα επενδυτικά σχέδια στο πλαίσιο του νέου νόμου.

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ακόμα ότι από τις βασικές προτεραιότητες που δίνει ο νέος επενδυτικός νόμος είναι η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των βιομηχανικών και μεταποιητικών μονάδων και αναφέρθηκε στο σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

    Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της αύξησης των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, ο υπουργός υπενθύμισε ότι σε λίγες μέρες, με το νόμο που θα κατατεθεί στη Βουλή, η κυβέρνηση θα ανοίξει διάλογο με τις επιχειρήσεις.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Διάλογος για τα ΑΕΙ

    Τις προτάσεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση παρέδωσαν, οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος, στην υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, με την οποία συναντήθηκαν σήμερα.

    Οχι μόνο παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας που είναι προϊόν ευρύτατου διαλόγου, μέσα στο Πανεπιστήμιο μας, αλλά αναδείξαμε και τα προβλήματα μας. Ζητήσαμε απο την υπουργό να εμπιστευθεί περισσότερο την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, που νομίζω ότι έχει ανεξάντλητες δυνάμεις, προκειμένου να θεραπεύσει την πληγωμένη σήμερα ανώτατη εκπαίδευση, δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.

    Βασικές αρχές στις οποίες μένει προσηλωμένη η Πανεπιστημιακή Κοινότητα είναι ο δημόσιος χαρακτήρας των Πανεπιστημίων που σημαίνει εξυπηρέτηση δημόσιου συμφέροντος, δημόσια χρηματοδότηση για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων, πλήρης αυτοδιοίκηση των

    ιδρυμάτων, που σημαίνει ότι οι διοικήσεις των Πανεπιστημίων θα πρέπει να εκλέγονται απο την πανεπιστημιακή κοινότητα και θα πρέπει να προέρχονται απο την ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα, αναφέρεται στο κείμενο προτάσεων του ΑΠΘ.

    Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το κείμενο των θέσεων του Πανεπιστημίου και πρόσθεσε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη χώρα και για το μέλλον της ότι ο διάλογος για την ανώτατη εκπαίδευση μπαίνει στην ουσία του. Δηλαδή σε πραγματικές προτάσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν όλους να μας βοηθήσουν εκεί που πρέπει: Σε ένα Πανεπιστήμιο ισχυρό, δημόσιο σε ένα πανεπιστήμιο με κοινωνική λογοδοσία και αξιοκρατία σε ένα πανεπιστήμιο με εξωστρέφεια και δημιουργικότητα. Το Πανεπιστήμιο που όλοι έχουμε ανάγκη και πάνω απ' όλα η χώρα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Έλεγχοι με το "ELENXIS"

    Αρχίζει από την προσεχή Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, η διενέργεια από το υπουργείο Οικονομικών προσωρινών ελέγχων ΦΠΑ και λοιπών παρακρατούμενων φόρων, σε μια σειρά από μεγάλες επιχειρήσεις. Οι έλεγχοι αυτοί θα γίνουν πιλοτικά με τη χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος ELENXIS και η επιλογή των δέκα πρώτων υποθέσεων έγινε μέσω της ηλεκτρονικής στόχευσης του συστήματος αυτού, αξιοποιώντας τεχνικές ανάλυσης κινδύνου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το αρχικό βήμα της διαδικασίας έγινε στις 14 Ιανουαρίου, όταν ελεγκτές του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου (ΔΕΚ) Αθηνών, καθώς και ελεγκτές της Ε΄ ΔΟΥ Αθηνών έδωσαν στις μεγάλες επιχειρήσεις που επιλέχτηκαν, δεκαήμερη προθεσμία αναμονής για εθελοντική συμμόρφωση. Σε μια χαρακτηριστική περίπτωση, μάλιστα, υποβλήθηκε στο μεσοδιάστημα περιοδική δήλωση ΦΠΑ και φόρος πάνω από 600 χιλιάδες ευρώ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Μεγάλες εκπτώσεις στα ηλεκτρονικά

    Με μειωμένες τιμές έως και 50% άνοιξε εφέτος η "αυλαία" της περιόδου των εκπτώσεων στον κλάδο πληροφορικής και ήχου-εικόνας, σε μία σαφή προσπάθεια του εμπορικού κόσμου της χώρας να υπερβεί την παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία.

    Μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλεοράσεις, ηλεκτρικές συσκευές, ηχητικά συστήματα και πολλά άλλα προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας, γίνονται πιο προσιτά για το πορτοφόλι του καταναλωτή, αναπτερώνοντας έτσι τις ελπίδες των επιχειρηματιών του κλάδου για αύξηση των εσόδων τους.

    Όπως επισημαίνει ο εμπορικός κόσμος, η κινητικότητα στην αγορά έχει ήδη αυξηθεί, με την έναρξη της εκπτωτικής περιόδου, ενώ οι καλές τιμές και οι προσφορές στα προϊόντα θα ισχύσουν καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Ο φουστανελάς...ζωγράφος

    Καθώς η πρώτη ακτίνα του ηλίου χάιδευε τα καταγάλανα αιγαιοπελαγίτικα νερά μια απίστευτη πανδαισία, αρμονίας, λευκότητας, παιδικότητας και αισθητικής πλημμύριζε την ψυχή του μικρού Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, και μαζί με τις "αναπνοές" των χρωμάτων που χρησιμοποιούσε ο αγιογράφος παππούς του, δημιουργούσε μια "μέσα φωνή" που τον ώθησε να ξεκινήσει να ζωγραφίζει, ενώ μόνο αυτή τη φωνή "άκουγε" ως το τέλος της ζωής του.

    Από αυτές τις «μέσα φωνές» που «ιστορήθηκαν» σε πίνακες, αυτού του λαϊκού ζωγράφου, καταστράφηκαν, όπως διαβάσαμε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» της 20ης Ιανουαρίου 2011 οι 86, καθώς οι «υπεύθυνοι» εγκατέλειψαν τόσο τους πίνακες όσο και το Μουσείο του ζωγράφου στην Βαρειά της Λέσβου.

    Κάθε σχολιασμός περιττεύει, όμως η δική μας «μέσα φωνή» επιβάλλει να μην λησμονούν, όσοι γνωρίζουν, ποιος ήταν ο Θεόφιλος και κυρίως να μάθουν γι' αυτόν όσοι δεν ξέρουν.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 January 2011 - 15:30:28 UTC