Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχίζει αύριο η δίκη για τους "Πυρήνες"
  • [02] Δημοσκοπήσεις:"Ναί" σε φράχτη στον Έβρο
  • [03] Έσπασε η γκίνια ο»Ώ

  • [01] Αρχίζει αύριο η δίκη για τους "Πυρήνες"

    Αρχίζει αύριο ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που θα συνεδριάζει στην δικαστική αίθουσα των Γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, η δίκη των 13 κατηγορουμένων, εκ των οποίων παρόντες θα είναι μόνο οι εννέα, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

    Η έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης έρχεται σε ένα εξαιρετικά φορτισμένο κλίμα και υπό το βάρος των απειλών που εκτόξευσε η οργάνωση στην προκήρυξη με την οποία ανέλαβε το πρόσφατο χτύπημα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο. Η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, που θα τηρούνται εντός και εκτός δικαστικής αίθουσας, και έχει προβεί ήδη στον σχεδιασμό για την μετακίνηση των δικαστών που έχουν κληρωθεί να μετέχουν στην σύνθεση του δικαστηρίου.

    Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι:

    Οι έξι προσωρινά κρατούμενοι Χαρίλαος Χατζιμεχαλάκης, Γιώργος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μητρούσιας, Παναγιώτης Μασούρας, Παναγιώτης Αργυρού και Κωνσταντίνα Καρακατσάνη.

    Οι τρεις ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Μανώλης Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης.

    Και οι τέσσερις καταζητούμενοι Χρήστος Τσάκαλος, Νταμιάνο Μπολάνο και τα αδέλφια Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δεκατρείς βαρύνονται με τα αδικήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών. Η δικογραφία αφορά και τις βομβιστικές ενέργειες της οργάνωσης, στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Π. Χηνοφώτη, στο γραφείο της υπουργού -τότε βουλευτού- κ. Κατσέλη και στον εξωτερικό χώρο γραφείων του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

  • **Στη 19η τακτική ανακρίτρια θα οδηγηθούν, το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να απολογηθούν, οι πέντε κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

    Οι κατηγορούμενοι -τρεις 23χρονοι, ένας 21χρονος και μία 27χρονη Γερμανίδα- κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους το Σάββατο στην Ε' τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Δημοσκοπήσεις:"Ναί" σε φράχτη στον Έβρο

    Τη σύμφωνη γνώμη, σε μεγάλο ποσοστό, των Ελλήνων πολιτών για την κατασκευή «φράχτη» στον Έβρο, το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ σε ποσοστό που πλησιάζει το 7%, αλλά και την απαισιοδοξία για τη νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε, καταγράφουν δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο τύπο.

    Σε γκάλοπ της Marc για το «Έθνος της Κυριακής» το 80,3% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την τοποθέτηση του «φράχτη», ενώ οι 9 στους 10 ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, συμφωνούν με τη θέση να γίνει επιχείρηση-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας.

    Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει 27,7%, η ΝΔ 20,9%, το ΚΚΕ 7,8% το ΛΑΟΣ 4,8% ο ΣΥΝ 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,8%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,0%, άλλα μικρότερα κόμματα 4,% και οι αναποφάσιστοι 8,7% ενώ Άκυρο, Λευκό και Αποχή καταγράφουν 16%.

    Αντίστοιχα, σε δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα «Θέμα της Κυριακής», το 73% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την κατασκευή φράχτη στον Έβρο, έναντι 18% που διαφωνεί.

    Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 22,2% των προτιμήσεων, η ΝΔ το 18,4%, ενώ το ΚΚΕ το 8,0%. Ακολουθούν ο ΛΑΟΣ με 5,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,6%, η Δημοκρατική Αριστερά με 1,9%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,7% και άλλα μικρότερα κόμματα το 4,7%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 8,4%, η αποχή στο 14,4% και το άκυρο/λευκό στο 8,9%.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Έσπασε η γκίνια

    Νίκη που της έδωσε βαθιά βαθμολογική «ανάσα» σημείωσε η Λάρισα επί του Ηρακλή με 2-1 (1΄ Μπλάζεκ, 81΄ Τσιμπάμπα - 37΄ Βέλλιος), στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Στο ντεμπούτο του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο τους, οι "βυσσινί" πανηγύρισαν «τρίποντο» ύστερα από 2,5 μήνες και 10 αγωνιστικές, καθώς η τελευταία επιτυχία τους στο πρωτάθλημα είχε καταγραφεί στις 30 Οκτωβρίου 2010 (3-0 την Ξάνθη).

    Αυτή την ώρα ο Αρης υποδέχεται στο "Κλ.Βικελίδης" τον Πανιώνιο και στην Τρίπολη ο Αστέρας την ΑΕΚ. Η αυλαία πέφτει με τους αγώνες που αρχίζουν στις 19:30 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Καβάλα στο ΟΑΚΑ και της Ξάνθη που υποδέχεται τον Εργοτέλη.

    Οι χθεσινοί αγώνες

    Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 4-2

    Η αγωνιστικά ελλιπής πειραϊκή ομάδα πήρε το τρίποντο, με το οποίο αύξησε τη διαφορά της από τον Παναθηναϊκό στους 8 βαθμούς, χάρη στα γκολ των Πάντελιτς (52΄, 85΄) και Ριέρα (70΄ πέναλτι, 89΄). Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, ο Γεωργιάδης αναδείχθηκε σε "μορφή", καθώς ισοφάρισε σε 1-1 με πέναλτι στο 65΄ και έδωσε το (προσωρινό) προβάδισμα στην ομάδα του στο 67΄.

    Ολυμπιακός Β.-ΠΑΟΚ 0-3

    Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο 2011 πέτυχε ο ΠΑΟΚ, αυτή την φορά εκτός έδρας με 3-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου. Ο Λίνο στο 20΄, ο Βιεϊρίνια στο 42΄ και ο Σαλπιγγίδης στο 87΄ ήταν οι σκόρερ του "Δικεφάλου" του Βορρά. Στο 78΄ ο Γιακούποβιτς απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Σαλπιγγίδης.

    Ατρόμητος-Κέρκυρα 4-2

    Ύστερα από ένα εντυπωσιακό σε θέαμα παιχνίδι, ο Ατρόμητος νίκησε στο Περιστέρι την Κέρκυρα με 4-2, και βελτίωσε τη βαθμολογική θέση του. Τα γκολ της ομάδας των δυτικών προαστίων σημείωσαν οι Αναστασάκος (20΄, 28΄) Καμαρά (59΄) και Σαρμιέντο (67΄), ενώ για τους Φαίακες σκόραραν οι Καλαντζής (21΄), Τσίγκας (54΄).

    Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων:

    Λάρισα-Ηρακλής 2-1

    17:15 Αρης-Πανιώνιος (NOVA 3)

    17:15 Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ (NOVA 2)

    19:30 Παναθηναϊκός-Καβάλα (NOVA 1)

    19:30 Ξάνθη-Εργοτέλης (NET)

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 January 2011 - 15:30:14 UTC