Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ναι" σε διάλογο μετά το μπλακάουτ στην Αθήνα
  • [02] Νέος κύκλος συλλήψεων υπόπτων για τρομοκρατία
  • [03] Στο 13,5% η ανεργία τον Οκτώβριο
  • [04] Φονικές πλημμύρες

  • [01] "Ναι" σε διάλογο μετά το μπλακάουτ στην Αθήνα

    Χωρίς συγκοινωνίες σήμερα η πρωτεύουσα, καθώς οι συνδικαλιστές σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τρόλεϊ και λεωφορεία πραγματοποιούν 24ωρη απεργία παρά το γεγονός ότι αυτή κρίθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο. Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια σε ΟΣΕ και Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

    "Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Πέρα από τα δικαιώματα που έχουμε ως εργαζόμενοι τα οποία και υπερασπιζόμαστε, υπάρχει και ο νόμος και όταν υπάρχει δικαστική απόφαση που κρίνει ως παράνομη και καταχρηστική μια απεργία θα πρέπει να την εφαρμόζουμε", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    Στο μεταξύ, αποφασισμένοι να απαντήσουν θετικά στην πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Δ. Ρέππας, φέρονται οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

    Ήδη, οι συνδικαλιστές στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δήλωσαν ότι δεν θα αφήσουν καμία ευκαιρία να πάει χαμένη και θα προσέλθουν στον διάλογο, εφόσον υπάρξει επίσημη πρόσκληση, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται, σύμφωνα με πληροφορίες και οι συνάδελφοί τους στις άλλες εταιρίες.

    Αύριο συνεδριάζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

    Σήμερα στη Βουλή, σημειώθηκε σφοδρή «σύγκρουση», μεταξύ του υφυπουργού Μεταφορών Σπ. Βούγια και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνη, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησής του για τις αστικές συγκοινωνίες, με τον ερωτώντα βουλευτή να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι νομοθετεί πραξικοπηματικά και τον υφυπουργό να επισημαίνει, πως πρόκειται για βιώσιμη και δίκαιη λύση προς όφελος του κοινού και των συγκοινωνιών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Νέος κύκλος συλλήψεων υπόπτων για τρομοκρατία

    Συνεχίζεται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία η ανάκριση των τεσσάρων υπόπτων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», που προσήχθησαν το απόγευμα από τον Βύρωνα και άλλα σημεία της Αθήνας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαχθέντες αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία τους και να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπικη εξέταση. Για τον λόγο αυτό έως πριν από λίγο δεν είχε γίνει επίσημα ταυτοποίηση.

    Ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν πρόκειται για κάποιους από τους τέσσερις καταζητούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση, αλλά για πρόσωπα, που σχετίζονται με άλλες ενέργειες. Ειδικότερα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι μέλη της «Συνωμοσίας», που έχουν δραστηριοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα συγκεκριμένα άτομα εντοπίστηκαν πριν από λίγες ημέρες ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων, τα οποία προέκυψαν από συνομιλίες κάποιων εκ των συλληφθέντων πρόσφατα για συμμετοχή στην οργάνωση, καθώς και από παρακολουθήσεις που ακολούθησαν.

    Στο σπίτι, στη διασταύρωση Κορδελιού και Φορμίωνος, καθώς και σε ένα ακόμα σπίτι στον Ταύρο συνεχίζονται οι έρευνες για τη συλλογή στοιχείων κυρίως από έντυπα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δεδομένου ότι -κατά τις ίδιες πληροφορίες- δεν έχουν βρεθεί όπλα. ¶οπλοι ήταν και οι τέσσερις προσαχθέντες.

    Τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, εξάλλου, ξεκινά ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που θα συνεδριάζει στις φυλακές Κορυδαλλού, η δίκη για την πρώτη δικογραφία, που αφορά τους «Πυρήνες» με κατηγορούμενους 13 νεαρούς, εκ των οποίων οι τέσσερις παρέμεναν ασύλληπτοι.

    Οι κατηγορίες αφορούν τη συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και τις βομβιστικές ενέργειες της οργάνωσης σε βάρος του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Χηνοφώτη, της τότε βουλευτή Λούκας Κατσέλη και γραφείων του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Στο 13,5% η ανεργία τον Οκτώβριο

    Στο 13,5% «εκτινάχθηκε» το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον περασμένο Οκτώβριο, περίπου 4 εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερα από το 9,8% τον Οκτώβριο 2009, ενώ πλέον ένας στους τρεις νέους είναι άνεργος. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), μέσα σε ένα έτος οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 192.908 άτομα (αύξηση 39,3%) και τον Οκτώβριο 2010 ανέρχονταν σε 684.047 άτομα. Παράλληλα, αυξήθηκαν κατά 56.332 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2010 (αύξηση 9%), όταν το ποσοστό ανεργίας ήταν 12,6%.

    Η ανεργία στις γυναίκες (17,6% τον Οκτώβριο 2010, από 13,7% τον Οκτώβριο 2009) συνεχίζει να είναι κατά πολύ υψηλότερη εκείνης στους άνδρες (10,6% τον Οκτώβριο 2010, από 7,1% τον Οκτώβριο 2009).

    Ένας στους τρεις νέους ηλικίας 15- 24 ετών είναι άνεργος (ανεργία 34,6% τον Οκτώβριο 2010, από 27,5% τον Οκτώβριο 2009). Στις ηλικίες 25- 34 ετών, το ποσοστό ανεργίας είναι 18,3% (από 12,6% τον Οκτώβριο 2009) και στις ηλικίες 35- 44 ετών η ανεργία ανέρχεται σε 11,5% (από 8% τον Οκτώβριο 2009).

    Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, η υψηλότερη ανεργία καταγράφεται στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας (17,2% τον Οκτώβριο 2010, από 9,3% τον Οκτώβριο 2009), Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (15,4% από 9,8%), Κεντρικής Μακεδονίας (14,8% από 10,1%), Νοτίου Αιγαίου (14,5% από 9,1%) και Αττικής (14,4% από 10,4%). Υψηλότερη του μέσου όρου είναι η ανεργία και στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας (14,3% τον Οκτώβριο 2010, από 9,9% τον Οκτώβριο 2009) και Ηπείρου (13,9% από 12,7%). Στον αντίποδα, μονοψήφια ποσοστά ανεργίας απαντώνται τον περασμένο Οκτώβριο μόνον σε τρεις από τις 13 περιφέρειες της χώρας: Βορείου Αιγαίου (7,7% από 2,2% τον Οκτώβριο 2009), Πελοποννήσου (9,5% από 9%) και Κρήτης (9,8% από 8,7%).

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Φονικές πλημμύρες

    Τα σωστικά συνεργεία στη Βραζιλία αγωνίζονται να φτάσουν στις περιοχές που έχουν αποκοπεί από τις καταστροφικές πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 375 ανθρώπους.

    Τόνοι λάσπης και νερού, σε μια από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές που έχουν σημειωθεί στη χώρα εδώ και δεκαετίες, έχουν σαρώσει την ορεινή περιοχή Σεράνα, κοντά στο Ρίο ντε Ζανέιρο, παρασέρνοντας δρόμους, σπίτια και ξεκληρίζοντας ολόκληρες οικογένειες.

    "Μερικές περιοχές μοιάζουν να έχουν χτυπηθεί από σεισμό", δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Τερεζόπολις, Ζόρζε Μάριο, όπου οι νεκροί φτάνουν τους 158. "Τρεις-τέσσερις γειτονιές καταστράφηκαν ολοσχερώς. Δεν έμεινε κανένα σπίτι όρθιο και όλοι οι δρόμοι και οι γέφυρες καταστράφηκαν", πρόσθεσε. Τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν φτάσει ακόμη σε ορισμένες περιοχές της πόλης, όπως σε μια συνοικία όπου, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, έχουν γκρεμιστεί περίπου 150 σπίτια.

    Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, περιπλέκοντας τις προσπάθειες διάσωσης και παροχής βοήθειας και αυξάνοντας τον κίνδυνο για περαιτέρω καταστροφές.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 January 2011 - 19:30:14 UTC