Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χίλιες κάρτες ελευθέρας διέλευσης από τα διόδια στους κατοίκους της Στυλίδας
  • [02] Επιδημία "σεξουαλικής βίας" στην Αϊτή
  • [03] Δεν προέκυψε ζημία για το Δημόσιο από την εξαγορά της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ»
  • [04] Στο έλεος των πλημμυρών
  • [05] Ντέρμπι "αιωνίων" στο ΟΑΚΑ

  • [01] Χίλιες κάρτες ελευθέρας διέλευσης από τα διόδια στους κατοίκους της Στυλίδας

    Χίλιες κάρτες ελευθέρας διέλευσης από τα διόδια της Πελασγίας θα δοθούν στους κατοίκους του δήμου Στυλίδας και της ευρύτερης περιοχής, έπειτα από συμφωνία του Υπουργείου Υποδομών με την κοινοπραξία "Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίο". Παράλληλα, θα λειτουργήσει και το παράπλευρο δίκτυο.

    Κρατούμενος στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας παρέμεινε όλο το βράδυ ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, καθώς η εντολή που δόθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών της Λαμίας, κ. Θεολογίτη, είναι να γίνει η προσαγωγή του στον εισαγγελέα σήμερα το πρωί.

    Ο Απ. Γκλέτσος συνελήφθη για το άνοιγμα του παράδρομου στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, στο ύψος των διοδίων της Πελασγίας.

    Κύκλοι του Υπουργείου Υποδομών, σε σχέση με τη σύλληψη του κ. Γκλέτσου, δήλωναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν είναι θέμα του Υπουργείου η σύλληψη του δημάρχου Στυλίδας, αλλά οι εισαγγελικές αρχές κινήθηκαν από μόνες τους.

    Να παραμείνουν κλειστά αύριο τα καταστήματα στο δήμο Στυλίδας, όπως επίσης να μείνουν κλειστές και οι δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της Στυλίδας σε έκτακτη συνεδρίασή του, καταδικάζοντας ομόφωνα τη σύλληψη του δημάρχου Απ. Γκλέτσου.

    Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο κατευθύνεται στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας όπου θα επιδώσει το σχετικό ψήφισμα για να διαμαρτυρηθεί για την κράτηση του κ. Γκλέτσου, ενώ συγκροτήθηκε και ειδική πενταμελής επιτροπή η οποία θα διαχειρίζεται το θέμα.

    Τέλος, αποφάσισαν σήμερα να παραβρεθούν στα δικαστήρια της Λαμίας την ώρα που θα γίνει η προσαγωγή του δημάρχου της Στυλίδας. Τη διαμαρτυρία τους για το θέμα έχουν εκφράσει με ψηφίσματά τους και πολλοί φορείς της Στυλίδας και της Φθιώτιδας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Επιδημία "σεξουαλικής βίας" στην Αϊτή

    Οι τοπικές και οι διεθνείς αρχές στην Αϊτή έχουν αγνοήσει την "επιδημία σεξουαλικής βίας" που υφίστανται γυναίκες και νεαρά κορίτσια που ζουν σε καταυλισμούς, μετά το σεισμό που ισοπέδωσε μεγάλο μέρος της χώρας πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    "Έναν χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό, η κυβέρνηση της Αϊτής, τα Ηνωμένα Έθνη και η διεθνής κοινότητα απέτυχαν να αντιδράσουν αποτελεσματικά στη βία εναντίον των γυναικών και των κοριτσιών που ζουν σε ανεξέλεγκτους καταυλισμούς για τους εσωτερικούς πρόσφυγες που έχουν κατακλύσει το Πορτ-ο-Πρενς, αναφέρεται στην έκθεση που έδωσαν στη δημοσιότητα γυναικείες οργανώσεις και δικηγόροι των θυμάτων.

    "Δεν υπάρχει τέλος στον ορίζοντα για τις επικίνδυνες συνθήκες υπό τις οποίες ζουν οι γυναίκες της Αϊτής" τονίζεται στην έκθεση η οποία συντάχθηκε από το Ινστιτούτο Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας της Αϊτής, τη γαλλική οργάνωση δικηγόρων BAI, τη Διεθνή Κλινική Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Γυναικών της Νέας Υόρκης και τη διεθνή γυναικεία οργάνωση MADRE.

    Την περασμένη εβδομάδα η Διεθνής Αμνηστία είχε καταγγείλει "τον αυξανόμενο κίνδυνο" βιασμού στους καταυλισμούς των σεισμοπλήκτων. Κατά τους πέντε πρώτους μήνες μετά το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου 2010 αναφέρθηκαν περισσότεροι από 250 βιασμοί.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Δεν προέκυψε ζημία για το Δημόσιο από την εξαγορά της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ»

    Με βασικό σκεπτικό ότι δεν προέκυψαν ικανά στοιχεία για να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες σε βάρος των εμπλεκομένων, ολοκληρώθηκε με την αποστολή τυπικών κλήσεων η ανάκριση για την υπόθεση της εξαγοράς της εταιρίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την εταιρία COSMOTE.

    O 20ος Τακτικός Ανακριτής ο οποίος είχε χρεωθεί τη δικογραφία για την επίμαχη εξαγορά, που ολοκληρώθηκε περίπου πριν από πέντε χρόνια έναντι 1,3 δισ. ευρώ, κρίνει πως τα στοιχεία της υπόθεσης δεν επαρκούν ώστε να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες σε βάρος των 18 κατηγορουμένων.

    Για την υπόθεση είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και χειραγώγηση μετοχής, ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Παν. Βουρλούμης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Cosmote κ. Ευαγ. Μαρτιγόπουλος και ο επικεφαλής της επιχείρησης «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» κ. Παν. Γερμανός.

    Στο πλαίσιο της ανάκρισης διενεργήθηκε πραγματογνωμοσύνη, το πόρισμα της οποίας καταλήγει ότι από την επίμαχη αγορά δεν προέκυψε ζημία για το Δημόσιο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Στο έλεος των πλημμυρών

    Δύο ακόμη σοροί εντοπίστηκαν σήμερα από την αστυνομία αυξάνοντας σε τουλάχιστον 12 τον αριθμό των νεκρών από τις σφοδρές πλημμύρες που σαρώνουν τις πόλεις του Μπρισμπέιν.

    Τη Δευτέρα χείμαρροι νερού έπληξαν τους δρόμους αρκετών κοινοτήτων δυτικά του Μπρισμπέιν. Ένας πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για δέκα νεκρούς αλλά η πρωθυπουργός της πολιτειακής κυβέρνησης στο Κουίνσλαντ, Άννα Μπλάι, προειδοποίησε σήμερα ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί δραματικά στη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες διάσωσης.

    Ο αριθμός των αγνοούμενων ανέρχεται ήδη σε 90, τόνισε.

    "Η αστυνομία εκφράζει μεγάλες ανησυχίες για την τύχη 15 ακόμη ανθρώπων" είπε η πολιτειακή πρωθυπουργός.

    Συνολικά, με τα δύο νέα θύματα οι πλημμύρες που πλήττουν την Αυστραλία από τα μέσα Νοεμβρίου έχουν προκαλέσει το θάνατο 23 ανθρώπων, σύμφωνα με τις αρχές.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Ντέρμπι "αιωνίων" στο ΟΑΚΑ

    Το πρώτο φετινό ντέρμπι «αιωνίων» δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών στο μπάσκετ. Οι πύλες του ΟΑΚΑ, με τα εισιτήρια να έχουν εξαντληθεί, θα ανοίξουν σήμερα, προκειμένου να φιλοξενήσουν τις δύο αήττητες μέχρι στιγμής ομάδες του πρωταθλήματος, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

    Οι «αιώνιοι» προέρχονται από άνετες νίκες στην τελευταία αγωνιστική.

    Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, εκτός του τραυματία Αλεξ Μάριτς, αναμένεται να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, καθώς επέστρεψε στις προπονήσεις και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ενώ ο Ντούσαν Ιβκοβιτς, με τον Μάρκο Κέσελ να δείχνει ότι προλαβαίνει το ντέρμπι (ελαφρύ διάστρεμμα), θα έχει γεμάτη τη... φαρέτρα του.

    Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:

    12η Αγωνιστική (12/1/2011)

    Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου

    ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

    Αλεξάνδρειο 17.00 Άρης-Πανιώνιος (κθ) Τανατζής-Γκούμας-Δεσλής

    Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Ίκαρος Καλ. Χριστοδούλου-Καρακατσούνης-Πουρσανίδης Κ

    ΔΑΚ Καλαμίτσας 17.00 Καβάλα-Πανελλήνιος Πηλοϊδης-Σώμος-Σταματόπουλος

    Βενετόκλειο 17.00 Κολοσσός Ρ.-ΠΑΟΚ Γκόντας-Παπαπέτρου-Μητσόπουλος

    ΚΓ Περιστερίου 17.00 Περιστέρι-Ηλυσιακός Σπυρίδωνος-Αφεντουλίδης-Παναγιώτου

    ΚΓ Ελληνικού 19.00 ΑΕΚ-Μαρούσι Φούφης-Μπήτης-Μάνος

    ΟΑΚΑ 21.00 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Σχινάς-Αναστόπουλος-Κορομηλάς

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 January 2011 - 7:30:14 UTC