Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Ερζερούμ ο Γ. Παπανδρέου
  • [02] Προεκπτώσεις έως 50%
  • [03] Tα κιλά των Χριστουγέννων
  • [04] Στο σφυρί το σπίτι του Παλαμά
  • [05] Δύσκολες αποστολές "αιωνίων"

  • [01] Στο Ερζερούμ ο Γ. Παπανδρέου

    Όλα τα διμερή και περιφερειακά θέματα, περιλαμβανομένων και των προβλημάτων που δημιουργεί η πτήση αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, τέθηκαν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχε σήμερα ο Ελληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στο Ερζερούμ.

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στη συνάντηση, προς το τέλος της οποίας συμμετείχαν και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Δημήτρης Δρούτσας και Αχμέτ Νταβούτογλου, συζητήθηκαν και τα θέματα της λαθρομετανάστευσης.

    Θέματα που αφορούν το Αιγαίο, όπως υφαλοκρηπίδα κ.λπ. αποτελούν αντικείμενο των διερευνητικών επαφών που συνεχίζονται, ανέφεραν οι ίδιες διπλωματικές πηγές και τόνισαν ότι η συνάντηση που έγινε σήμερα στο Ερζερούμ δεν είχε στόχο την επίλυση συγκεκριμένων θεμάτων και τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων, αλλά σκοπεύει στη δημιουργία του πλαισίου που θα προωθήσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες αναπτύσσονται μέσα στους θεσμούς που έχουν αποφασιστεί, όπως το θεσμό του Ανωτάτου Συμβουλίου, τη σύγκληση του οποίου θα προετοιμάσει η επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, στην Αθήνα το Μάρτιο.

    Ο κ. Παπανδρέου μιλά, το απόγευμα, στην ετήσια σύνοδο των Τούρκων πρέσβεων που γίνεται στο Ερζερούμ.

    Η συμμετοχή του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα στη σύνοδο αποτελεί απόδειξη του υψηλού επιπέδου των σχέσεων των δύο χωρών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου και χαρακτήρισε "ιστορικό" το γεγονός.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Προεκπτώσεις έως 50%

    Με μεγάλες προσφορές - προεκπτώσεις οι οποίες σε κάποια προϊόντα αγγίζουν το 50% έκανε ποδαρικό το 2011 στα καταστήματα καθώς οι έμποροι αναζητούν τρόπους να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό και να ενισχύσουν τον τζίρο τους πριν την επίσημη έναρξη των εκπτώσεων στις 15 Ιανουαρίου.

    Για μια ακόμα χρονιά στους τρόπους επικοινωνίας των εμπορικών επιχειρήσεων με τους καταναλωτές έχουν ενταχθεί προωθητικές ενέργειες όπως συστημένες επιστολές, αποστολή SMS στα κινητά τηλέφωνα, δωροεπιταγές αξίας ίσης με το 50% της αγοράς αλλά και προσφορές τύπου 1+1 δώρο.

    Τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για τη χρονιά που πέρασε ήταν απογοητευτικά. Το 2010 η μείωση της κατανάλωσης σε πραγματικούς όρους (δηλ. σε όγκο) ήταν 52% στον κλάδο ένδυσης - υπόδησης, 28% στα καύσιμα, 27% στα φάρμακα-καλλυντικά, 15% σε έπιπλα-ηλεκτρικά είδη, 14% στα ποτά-καπνό και 11% στα τρόφιμα.

    Την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα αλλά και την Πρωτοχρονιά οι καταναλωτές επισκέφτηκαν τα εμπορικά καταστήματα, περιορίστηκαν όμως σε αγορές χαμηλού κόστους που προορίζονταν για δώρα προς τρίτους.

    "Το δεκαήμερο προσφορών πριν την επίσημη έναρξη των εκπτώσεων καθώς επίσης η περίοδος των εκπτώσεων αποτελεί ελπίδα για το λιανεμπόριο που περιμένει να αυξήσει τους τζίρους του και να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα του 2010" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Tα κιλά των Χριστουγέννων

    Τα γλυκά των γιορτών και τα λουκούλεια γεύματα των προηγούμενων ημερών σίγουρα πρόσθεσαν στον περισσότερο κόσμο από ένα έως τρία κιλά από τα οποία όλοι θέλουν να απαλλαγούν το συντομότερο δυνατό.

    Οι κύριες μέθοδοι που προτείνονται ως αποτοξινωτικές από τους ειδικούς είναι η πρωτεϊνική δίαιτα, η μεσογειακή διατροφή πολύ χαμηλών θερμίδων και η αυστηρή φυτοφαγία.

    Σύμφωνα με τον Σοφοκλή Χατζημωυσή γενικό γιατρό- διατροφολόγο η αυστηρά πρωτεϊνική διατροφή ενεργοποιεί το μεταβολισμό, βοηθάει να χαθούν γρήγορα τα κιλά τις πρώτες μέρες αλλά στη συνέχεια ανακτώνται πολύ εύκολα. Το ίδιο συμβαίνει και με την αυστηρή φυτοφαγία που βοηθά να χαθεί μόνο μυική μάζα και όχι λίπος, ενώ η μεσογειακή διατροφή πολύ χαμηλών θερμίδων έχει το μειονέκτημα ότι είναι εξαντλητική.

    Σύμφωνα με τον κύριο Χατζημωυσή ο καλύτερος τρόπος για άμεσα αποτελέσματα που θα έχουν όμως διάρκεια είναι την πρώτη εβδομάδα μία πρωτεινική δίαιτα και στην συνέχεια εισαγωγή στη μεσογειακή διατροφή σε συνδυασμό πάντα με άσκηση και συχνά μικρά γεύματα που κινητοποιούν τον μεταβολισμό.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Στο σφυρί το σπίτι του Παλαμά

    Ένα ετοιμόρροπο κτήριο με ξεφτισμένους σοβάδες που κοσμείται από υβριστικά συνθήματα, στην καρδιά της Πλάκας, στην οδό Περιάνδρου, είναι το σπίτι όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Κωστής Παλαμάς, το 1943, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Το κτήριο, εμβαδού περίπου 700 τ.μ πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό από τράπεζα, στις 12 Ιανουαρίου, ξεκινώντας από την υψηλή τιμή του 1.100.000 ευρώ.

    Ο ποιητής έζησε στο σπίτι της Περιάνδρου 5 τα τελευταία οκτώ χρόνια της ζωής του με τη γυναίκα του Μαρία και την κόρη του Ναυσικά.

    Επιδίωξη του Ιδρύματος Κωστής Παλαμάς είναι η οικία να περιέλθει στα χέρια είτε του κράτους είτε κάποιου Ιδρύματος που θα το μετέτρεπε σε Μουσείο.

    Video

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Δύσκολες αποστολές "αιωνίων"

    Ο ΠΑΟ υποδέχεται τον Άρη και ο Ολυμπιακός παίζει στην Κέρκυρα με την ομώνυμη ομάδα στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

    Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τους "κίτρινους" διεξάγεται το Σάββατο στις 19:30. Από την πλευρά τους, οι "ερυθρόλευκοι" επισκέπτονται το "νησί των Φαιάκων" την Κυριακή (19:30).

    Εξάλλου, το Σάββατο γίνεται και το παιχνίδι Καβάλα - Λάρισα (17:15).

    Κατά τα άλλα, την Κυριακή, η ΑΕΚ φιλοξενείται στις Σέρρες (17:15) από την τοπική ομάδα ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι συναντήσεις ΠΑΟΚ - Αστέρα Τρίπολης και Πανιωνίου - Ξάνθης.

    Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

    Σάββατο

    Καβάλα - Λάρισα 17:15

    Παναθηναϊκός - Άρης 19:30

    Κυριακή

    Εργοτέλης - Ολυμπιακός Βόλου 15:00

    Ηρακλής - Ατρόμητος 15:00

    Πανιώνιος - Ξάνθη 15:00

    ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 17:15

    Πανσερραϊκός - AEK 17:15

    Κέρκυρα - Ολυμπιακός 19:30

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 January 2011 - 15:30:18 UTC