Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν απαιτείται Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης για ακίνητα κάτω των 50 τ.μ.
  • [02] Έλεγχοι σε τρόφιμα για διοξίνη

  • [01] Δεν απαιτείται Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης για ακίνητα κάτω των 50 τ.μ.

    Σε απαλλαγή των μικρών ακινήτων (κάτω των 50 τετραγωνικών μέτρων) από την υποχρέωση έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης προχώρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με εγκύκλιο που κοινοποιήθηκε προχθές Τετάρτη στους ενδιαφερόμενους φορείς. Με την ίδια εγκύκλιο, αποσαφηνίζεται το καθεστώς έκδοσης ενεργειακών πιστοποιητικών για ημιτελή, υπό ανέγερση ακίνητα.

    Όπως είναι γνωστό, από την ερχόμενη Δευτέρα ενεργοποιείται η υποχρέωση έκδοσης ενεργειακών πιστοποιητικών για τις μισθώσεις ή αγοραπωλησίες ακινήτων (όχι τις γονικές παροχές), σε εφαρμογή σχετικής Κοινοτικής Οδηγίας. Τα πιστοποιητικά θα κατατάσσουν τα ακίνητα σε βαθμίδες ενεργειακής απόδοσης (όμοια με αυτά που εκδίδονται ήδη για τις ηλεκτρικές συσκευές), ανάλογα με την εκτίμηση της ενεργειακής τους κατανάλωσης για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης, ψύξης, φωτισμού, αερισμού, κλπ. και θα προτείνουν (δεν θα επιβάλουν) την υλοποίηση εργασιών για τη μείωσή της.

    Όσοι θα χρειαστούν ενεργειακό πιστοποιητικό από την ερχόμενη Δευτέρα, θα πρέπει να απευθυνθούν σε ενεργειακό επιθεωρητή. Το ΥΠΕΚΑ έχει καταρτίσει μητρώο στο οποίο έχουν ενταχθεί 417 επιθεωρητές σε όλη τη χώρα. Η λίστα των επιθεωρητών ανά νομό έχει αναρτηθεί σε ειδική ιστοσελίδα () ενώ πληροφορίες δίνονται και από το τηλέφωνο 210 97 97 400.

    Οι κατώτατες αμοιβές των ενεργειακών επιθεωρητών έχουν καθοριστεί με Προεδρικό Διάταγμα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Έλεγχοι σε τρόφιμα για διοξίνη

    Εντολή στον ΕΦΕΤ έδωσαν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο υφυπουργός Αϊδόνης Χρήστος, να διενεργηθεί αμέσως ο απαιτούμενος έλεγχος στα σχετικά προϊόντα που ενδεχομένως έχουν εισαχθεί στη χώρα μας μετά το διατροφικό σκάνδαλο με μολυσμένα με διοξίνη προϊόντα, που προέκυψε στη Γερμανία.

    Στο μεταξύ, η μόλυνση με διοξίνη στα τροφικά λίπη της γερμανικής εταιρείας Harles und Jentzch, είχε διαπιστωθεί από τον τον Μάρτιο του 2010, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Hannoversche Allegemeine Zeitung (ΗΑΖ). Το Υπουργείο Γεωργίας του Σλέσβιχ Χόλστάιν, όπου εδρεύει η εταιρεία, επιβεβαίωσε χθες την πληροφορία, δίνοντας ωστόσο τη διαβεβαίωση ότι για τα αποτελέσματα των αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν από τον περασμένο Μάρτιο δεν ενημερώθηκε παρά στις 27 Δεκεμβρίου.

    Περισσότερα από 4.500 αγροκτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες θα κλείσουν προσωρινά στη Γερμανία, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι σχετικοί έλεγχοι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας της χώρας. Μέχρι να διαπιστωθεί εργαστηριακά ότι δεν έχουν μολυνθεί τα ζώα και οι ζωοτροφές τους, οι φάρμες αυτές δεν θα επιτρέπεται να κάνουν παραδόσεις.

    Μολυσμένα με διοξίνη αβγά έχουν εξαχθεί στην Ολλανδία και τη Βρετανία, όπου χρησιμοποιήθηκαν ως πρώτη ύλη για την παρασκευή τροφίμων, όπως μαγιονέζας και ζυμαρικών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 January 2011 - 11:30:25 UTC